Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3197378 Постинги: 6872 Коментари: 4298
Постинги в блога от 10.04.2018 г.
 Наблюдавам с годините, как хората постигат в определени области успехи и се провалят в други.

Пред очите ми е пример с учителка, която постига блестящи успехи в работата с децата и то до точно определена възраст. Те са толкова мотивирани от нея, че постигат най-добри резултати в целия учебен процес.

Обратно - в живота тази учителка е нещастна. Първо, никой нея самата не я е научил, как да си намери мъж, как да се държи с него, как да постига важните цели в живота си. Второ, никой не я е научил как да се грижи за себе си, как да не се занемарява и да поддържа физиката и духа си на ниво. И в резултат - пълен провал. Опитът да налага механизмите на възпитание и образование на малките деца у дома, довеждат до низ от конфликти и разочарования. Защото този човек не може просто да раздели служебния живот от личния и си мисли, че постигнатите успехи в служебния живот, ще доведат и до успехи в личния. ДА, АМА НЕ!

Пример с прокурор от женски пол. Често го давам за пример, как тази прокурор се изказа на публично място, че точно определан машина, която аз поддържам, е постоянно развалена и тя не може да я ползва в качеството й на клиент. Аз бях много притеснен от едно такова изказване и веднага се обадих на сервизния център, който направи справка. Установи се, че машината не е работила два дни, от 188 дни. Тоест за половин година работа, тя не е работила два дни, а според изказването на прокурора от женски пол, машината постоянно е развалена и тя не може да я ползва. Дадох й тази справка, която получих от сервиза, но тя не остана доволна. Защото си е излагация да направиш такова изявление пред публика, а да се установи, че нищо такова няма и изказването нито е премерено, нито достоверно. КАЗАХ Й, ЧЕ Е НОРМАЛНО, ТАКАВА МАШИНА ДА НЕ РАБОТИ ДВА ДНИ В РАМКИТЕ НА ПОЛОВИН ГОДИНА. ВСЯКО НЕЩО СЕ РАЗВАЛЯ И ИМА НУЖДА ОТ ПОПРАВКА, НО ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ Е "ПОСТОЯННО РАЗВАЛЕНА" СИ Е ПОКАЗАТЕЛ ЗА ЧОВЕК, КОЙТО НЕ ХАРЕСВА ЖИВОТА СИ". Не е ли така?


Сега за миг си представете, че вие сте мъж и тази жена е вашата съпруга. Ами тя ще ви стопи питите, образно казано, защото прокурорската й същност да се съмнява във всичко и във всеки ще я докара до параноя, още повече у дома, където тя ще се смята за пълновластен господар, поради липсата на съд, който да я КОРИГИРА. И СЕГА ДА ВИ КАЖА ЛИ МОЕТО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ: ВЪПРОСНАТА ЖЕНА Е РАЗВЕДЕНА И Е САМОТНА. Че кой ще иска да живее и да общува с такова чудо, освен ако не е по задължение!!!
Докато обаче за първия случай, този с учителката, е сигурно, че е намерила своето призвание и е постигнала успех в училището, но се е провалила в живота, не съм сигурен как стоят работите с прокурора от женски пол. Не съм сигурен, как ще бъде добра в работата си, ако прави такива изявления на публично място. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ ГИ ТРЕСКА ЕЙ ТАКА, БЕЗ ДА ПРАВИ ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯ МОЗЪК. АМИ АКО ОБВИНЯВА И ХОРАТА ТАКА, КАКТО ОБВИНИ СЕРВИЗНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ, ЧЕ НЕ СЕ СПРАВЯ С ОБСЛУЖВАНЕТО НА МАШИНАТА? ТОГАВА СТАВА СТРАШНО. Явно не е намерила своето място в живота и причинява страдание на околните. НЯМА ГО КОРИГИРАЩИЯТ МЕХАНИЗЪМ. Може да е станала прокурор с връзки или благодарение на полово сношение на младини, знам ли и аз. Сега импровизирам, защото знам как стават тези неща в тази точно страна, която искам толкова много да променя и всеки да получи изява за потенциала си и ДА СЕ СТИГНЕ ДОТАМ, ЧЕ ДА НАМЕРИ МЯСТОТО СИ В ЖИВОТА, КОЕТО ДА Е ПОЛЕЗНО КАКТО ЗА САМАТА ЛИЧНОСТ, ТАКА И ЗА СЕМЕЙСТВОТО Й, ТАКА И ЗА ОБЩЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО. Изключително труден процес. И в същото време - не толкова труден.

Трябва често да се гледаме в огледалото, за да видим какво променяме всъщност в себе си. Дали се харесваме, дали харесваме това което правим? Дали караме другите да са щастливи покрай нас или да страдат покрай нас. Ако се придържаме обикновено към природата, няма как да сгрешим. И двата случая, за които говоря, стада дума за жени, които СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ТОВА ПЪРВО ДА БЪДАТ ЖЕНИ И СЛЕД ТОВА ДА ОБЩУВАТ С ОБЩЕСТВОТО, БЕЗ ПРИ ТОВА ДА СЕ НАЛАГАТ НАД НЕГО СЪС СИЛА. Простичко е за разбиране, ама е трудно за изпълнение.
Категория: Политика
Прочетен: 361 Коментари: 3 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197378
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Април, 2018  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30