Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3216706 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 12.04.2018 г.
 Добре изглеждате, имате добро излъчване. Не сте конфликтна личност и сте интелигентен човек. Бъдете жива и здрава!


А сега, на работа:


СОФИЯ ИЗГЛЕЖДА ЗЛЕ, КОГАТО СЕ СЛЕЗЕ ОТ ГЛАВНИТЕ БУЛЕВАРДИ.

Тези дни имах работа по центъра на града и реших да мина през някои от околните квартали. Констатирам едни и същи проблеми, които толкова много се набиват на очи, че няма как да не ги споменавам за пореден път:
  1. Целият център на София на града има нужда от подобрение. Доколкото знам, предвидени са 200 милиона лева за подобряване на настилката по ул. Граф. Игнатиев и околните паркове и пространства. По-належащо е обаче да изразходвате тези пари за подобряване на състоянието на вътрешно-кварталните улици и тротоари, защото само да мръднете встрани от бул. "Витошка" и ще видите надупчените като швейцарско сирене улици, амортизираните тротоари, с плочки, които се обръщат след като стъпите върху тях, нашарените и неподдържани фасади на сградите и изобщо - мирише на мухъл навсякъде. Вярно е, че в този процес трябва да бъдат привлечени и гражданите. Направете предписание на всички сгради с недобър естетически вид и преди всичко на тези, с рушащи се и опасни фасади, да вземат и да си ги оправят. Все пак тук е центърът на европейска столица, а не някакъв бордей в Лагос.
  2. Минах през квартал Банишора. Ужас - пътната инфраструктура е в ужасно състояние. Мрачни панели, търговски обекти от времето на младите години на Тодор Живков. Градинки, пейки - такива работи - забравете. Картината е същата, като във всички квартали на София. Мръсно, прашно, дупки по улиците, неремонтирани или направо липсващи тротоари, сиви, грозни панели...
  3. Качих се на покрива на новопостроена сграда на ул. Симеон, в западната част на столицата. Какво да видя оттам - е такава грозотия е всичко наоколо. Не стига, че старите панели са толкова грозни и неприветливи, ами и няма местенце около тях, което да не е застроено с нови грозни сгради. Кутийки, в които е наблъскано стадото, наречено български народ. И купуват ли купуват тези кутийки. И не им пука, че децата им няма къде да играят, че няма пейка, където да поседнеш и няма на какво да се полюбуваш. ТАКА СРЕД ГРОЗОТИЯТА ОТ БЕТОН ОТ ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ, ИЗРАСТВА НОВА ГРОЗОТИЯ И СТАДА ДОРИ И ПО-ЛОШО. ПРЕДИ БЕШЕ САМО ГРОЗОТИЯ - СЕГА Е ГРОЗОТИЯ НА КВАДРАТ. И коли, коли, коли - ум да ти зайде. Такава блъсканица, такава задръстена работа. Няма празно място за една кола да паркираш, независимо от това, по кое време на деня е.

Г-жо Фандъкова, пожелавам ви да намерите своето призвание в живота. Кметската работа някак си не ви е по сърце. Резултатите се виждат. ИДЕТЕ В БУРГАС И ВИЖТЕ КАКВО СЕ Е НАПРАВИЛО В ГРАДА И КАКВО СЕ ПРАВИ. НЯМАТЕ КАПАЦИТЕТА НА МИТКО НИКОЛОВ. КАКВИТО И ПРИКАЗКИ ДА СЕ ПРИКАЗВАТ ЗА НЕГО, ЧЕ БИЛ ЧАСТ ОТ СХЕМАТА НА ИЗТОЧВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ СРЕДСТВА И Т.Н. И Т.Н., БУРГАС ИЗГЛЕЖДА ТАКА, ЧЕ ВСЕ ЕДНО ТАМ ИМА КМЕТ НА МЯСТО. СОФИЯ НЕ ИЗГЛЕЖДА ТАКА. НЕ СЕ И ДОБЛИЖАВА ДОРИ. МАЩАБИТЕ НА СОФИЯ СА 7 И ДОРИ И 8 ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ ОТ ТЕЗИ НА БУРГАС. СОФИЯ ПРОИЗВЕЖДА ОКОЛО 40 % ОТ БВП НА БЪЛГАРИЯ И НЯМА ОСНОВАНИЕ ДА ИЗГЛЕЖДА ПО ТОЗИ НАЧИН - СИВА, МРЪСНА, НЕУРЕДЕНА. Г-ЖО ФАНДЪКОВА, ИМА ЦЕЛИ РАЙОНИ НА ГРАДА, В КОИТО НЯМА ДОРИ И ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА, НЯМА УЧИЛИЩЕ, НЯМА ПАРК... НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ЗА ЛУСТРОСТВАНЕТО НА ЦЕНТЪРА, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, УЛИЦИТЕ СА НАДУПЧЕНИ, ПРАШНИ И МРЪСНИ. ЗА ТРОТОАРИТЕ ДА НЕ ГОВОРЯ. ТЕ НЕ СА РЕМОНТИРАНИ ОТ 1936 -та  ГОДИНА, ОТ ВРЕМЕТО НА Г-Н ИВАНОВ, КОГАТО Е БИЛ КМЕТ НА СОФИЯ. ВЪЗДУХЪТ В ГРАДА, ОСОБЕНО ПРЕЗ ЗИМНИЯ ПЕРИОД Е В КРИТИЧНО СЪСТОЯНИЕ. НЯМАМЕ ДОСТАТЪЧНО ИНФОРМАЦИЯ, ДАЛИ КОНЦЕСИОНЕРЪТ, НА КОЙТО ПЛАЩАМЕ ПИТЕЙНАТА ВОДА, СПАЗВА СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ДАЛИ ДО НАС СТИГА ОНАЗИ ПРЕКРАСНА РИЛСКА ВОДА, КОЯТО ВСЕКИ СИ МИСЛИ ЧЕ КОНСУМИРА. 


Така че, на 56-тия си рожден ден помислете - дали това е вашето призвание. Дали работата с децата не ви носи повече удовлетворение. Определено мога да кажа, че очаквам от кмета на София много повече. 

Категория: Политика
Прочетен: 136 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 16.04.2018 08:41
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216706
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2018  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30