Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187194 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Април, 2009 г.
Ще гласувам за този или тези, който или които ми гарантират:

1. Правото да гласувам по електронен път, веднъж на всеки 3 месеца "за" или "против" всеки един:
- пратеник в парламента
- премиер, министри, ръководители на агенции, секретар на МВР, началници на полицията в областта където живея, съдии в областта, където живея, главен прокурор, членове на висши съдилища.
2. Правото да гласувам по електронен път за всеки закон в страната.
3. Правото да гласувам по електронен път за всеки материален интерес, при който страна е държавата или общината, в която живея, ако той надхвърля, примерно 10 000 хил.лева. за държавен проект и 100 хил. лева за общински.

Ако това не стане, няма да гласувам НИКОГА и за НИКОГО.

И тъй като такива като мен не са малко, идиотите от малките партии искат да ни накарат да гласуваме НАСИЛА, защото трябвало да изпълним гражданския си дълг към обществото. Ама аз не искам да гласувам НАСИЛА и ако законът ме задължава, за да си нямам проблеми, ще пусна недействителна бюлетина. Дано не измислят закон, който да ме задължава да пусна действителна бюлетина. Е, малко да се повеселим!


Избирателите гласуват за една куха длъжност "Президент на РБ", а не гласуват за този, от който зависи разпределението на 20 000 000 хил. лева, че и повече, наши пари - Премиерът! Идиотска работа. Само си играем на деморация.


Така, като си чета "претенциите" /искам само да мога да поправям по-често грешките си, а не да чакам 4 години, за да гласувам пак за наредени листи/, вероятно...

НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ, ОСВЕН, АКО НЕ СТАНЕ ЧУДО или не ме ЗАДЪЛЖАТ да гласувам НАСИЛА.

Ама ще им припомня една турска поговорка "Насила хубост не бива".
Категория: Политика
Прочетен: 1076 Коментари: 4 Гласове: 2
Каква е разликата между телевизията и интернетът? Основната разлика. Телевизията ти казва какво да гледаш, тя ти казва как да го гледаш, а по някакъв начин те зарибява и за това колко да гледаш. Защо от толкова много страни има такова желание за контрол над интернет пространството?

ЗАЩОТО ТЕЗИ КУКЛОВОДИ ВИЖДАТ, ЧЕ ИМ СЕ ИЗПЛЪЗВА НЕЩО МНОГО ВАЖНО - ВЪЗМОЖНОСТТА ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ДА ОБРАБОТВАТ НАРОДА, ЧРЕЗ  ТЕЛЕВИЗИЯТА. ЧАСТ ОТ ТОЗИ НАРОД, НЕ ИСКА ДА ГЛЕДА ТЕЛЕВИЗИЯ, НЕ ИСКА ДА БЪДЕ ОБРАБОТВАН И ИСКА ДА УЧАСТВА В ДРУГА ИГРА, РАЛИЧНА ОТ ТАЗИ НА КУКЛОВОДИТЕ.

Интернет ти предлага ВЪЗМОЖНОСТИ за ИЗБОР, различни от телевизията. Докато изборът на телевизията е ограничен до избора на програми, независимо от това колко са, които пак ти КАЗВАТ какво да гледаш.

Телевизията е медия на старите хора, на пенсионерите и изобщо на по-възрастните хора. Достатъчно е едно натискане на копчето и си вътре. Тези хора нямат нито желание и в повечето случаи и възможности за усъвършенстване.

Извод: Гледането на телевизия:
1. Затъпява;
2. Силно обработва съзнанието за накарването му да купи нещо;
3. Схематизира ума и го парцелира в зависимост от желанието на програматорите.
4. Губи време, ЗАЩОТО НЕ УЧИ, А ИНФОРМИРА И ТО ТОВА, КОЕТО КУКЛОВОДИТЕ ИСКАТ ДА ЗНАЕМ.

ПРЕДСТАВЯ НИ СЕ:
1. Информация за живота на едни и същи политически лица, омръзнали ни толкова, че не искаме повече да ги гледаме, но по някаква луда и неразбрана логика, самите ние изпитваме нужда да гледаме и слушаме. И това до безкрай;
2. За живота на едни и същи "звезди", подхранвайки мечтите на нас, незвездите;
3. Кое е добро да купим, веднага и в големи количества.

И сега най-важното - политическата структура се определя преобладаващо от тези, които гледат преди всичко телевизия и в много случаи не знаят какво е интернет. Това са около 3 милиона български избиратели.

Затова интеренет обществото си живее своя собствен живот, като всяка година откъсва малко по малко от информационното парче.

И как става тази работа? Ами просто казано, тези които гледат преобладаващо телевизия, умират в по-големи количества от интернет потребителите. Малко по малко, времето изхвърля от живота телевизионните потребители и на тяхно място идват преобладаващо интернет потребители.
 
ТАКА ХОРАТА, които имат повече възможности за избор стават с всяка измината година все повече, защото животът налага нови правила на обучение на подрастващото поколение, въпреки, че българското образование полага твърде много усилия да осакати децата ни.
Процесът е твърде бавен, защото сигурността на учителската и преподавателската професия забавя прилагането на нови методи на обучение. Много от децата, които имат тази възможност влизат вече в мрежата, преди да са започнали училище. Нито родителите нито децата имат сметка да чакат, учителите в предпенсионна възраст, да ги въведат в океана на интернет.

НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ТОВА, НЯМАТ ВРЕМЕТО, КОЕТО ИМАТ УЧИТЕЛИТЕ.

От всичко казано си правя няколко извода:

1. Ако ние родителите, не се заемем да образоваме и себе си и децата си, те ще бъдат смляни от онова нещо, на което викаме "системата", нещо подобно на Пинк Флойд с тяхната "тухла в стената";
2. Гледането на телевизия може да осакати децата, така, както осакати мнозина от нас. Изключение правят тези детски предавания, от които децата могат да научат чужд език. Стига цената на това гледане да не е повишеното желание на децата ни да ядат чипсове, бонбони и какви ли още не глупости, рекламирани между филмчетата. Всяка победа си има някаква цена;
3. Ако Вие сте от онези родители, които гледат повече телевизия, отколкото ползват интернет - не обричайте децата си на живота, който сте водили Вие. Отворете  вратата на интернет.

Имате оправдание да не го направите, само ако сте болни /не дай боже/.

Познавам хора, които се оплакват, че нямат пари за компютър на детето си, но не престават да си купуват цигари, бутилка ракия или други глезотии. Ще ми се да не ИЗЯЖДАМЕ, да не ИЗПИВАМЕ и да не ИЗПУШВАМЕ бъдещето на децата си. И да не се оправдаваме с икономическа криза с липса на пари и какви ли не глупости. 60 % от нацията ни е затлъстяла, а доколкото знам, не се затлъстява от глад, в челните места сме на държавите употребяващи цигари и алкохол. Явно тези приоритети са по-приоритетни от най-приоритетните.

Светът се виртуализира - най-богатите държави са най-големи потребители на интернет. Колкото нашата нация стои встрани от този процес, толкова по-трудно е да мръднем от опашката на икономическото развитие на Европа.

 
Категория: Технологии
Прочетен: 831 Коментари: 2 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187194
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Април, 2009  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930