Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187134 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Май, 2010 г.
2  >  >>
http://www.foreignpolicy.bg/show.php?storyid=784450

Ура! Все още ни няма в красацията за пропаднали държави. Голям успех.
Само това ни трябваше!

Не трябва да пускаме никой от тези държави да припарва в България. Сегашното ни правителство ни стига.

А Саакашвили не го искаме и като турист. Тук не предлагаме вратовръзки за ядене.

Категория: Други
Прочетен: 509 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 29.05.2010 14:54
КОГАТО БЪЛГАРИЯ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ, ВЛЕЗЕ В ГРУПАТА НА ПЪРВИТЕ 10 ДЪРЖАВИ, КЛАСИРАНИ ПО ПОКАЗАТЕЛЯ "СВОБОДА НА ИКОНОМИКАТА"  И КОГАТО ЗАДЪРЖИТЕ ТОВА НИВО НЯКОЛКО ГОДИНИ, ТОГАВА ЩЕ СТЕ СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА, ЗА КОЯТО СМЕ ВИ ИЗБРАЛИ. ДРУГОТО СИ Е ЧИСТ ПОПУЛИЗЪМ И ЛИЦЕМЕРИЕ.

АМА, ГОСПОДИН ПРЕМИЕР, НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ЧАКАМ ДЪЛГО И КАТО ГЛЕДАМ КАКВА БЪРКОТИЯ СЪЗДАВАТЕ И ВМЕСТО ДА РАБОТИТЕ ПРОСТО СИ СЕ РАЗХОЖДАТЕ НАСАМ НАТАМ, ВСЕ ПО-МАЛКО НАДЕЖДА ОСТАВА В МЕН, ЧЕ МОЖЕТЕ...

И ОЩЕ ДВА ВЪПРОСА:

1. Не ви разрешават да направите реформи? 

или

2. Не си разрешавате да направите реформи?


Категория: Други
Прочетен: 554 Коментари: 0 Гласове: 1
29.05.2010 10:42 - Част 4

ПРОСТО СПРЕТЕ ДА РОВИТЕ В ЛАЙНАТА. ОТТАМ ИЗЛИЗА СМРАД, КОЯТО ЩЕ НИ ОТРОВИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДУХОВНО. ГАРАНТИРАМ ВИ, ЧЕ ПАРИ НЯМА ДА ВЪРНЕТЕ НАЗАД. НА МЕН ТОЛКОВА НЕ МИ ПУКА, ЧЕ НЯКОЙ КОЙТО Е КРАЛ, ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАН ИЛИ ЩЕ МУ ИЗМИСЛИМ ЗАТРУДНЕНИЯ, АКО НЕ СИ ВЪРНЕМ ПАРИТЕ. ПУКА МИ, ЧЕ В ТОВА ВРЕМЕ, КОГАТО СЕ ЗАНИМАВАМЕ ДА УДОВЛЕТВОРЯВАМЕ ЧУВСТВАТА СИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ, П Р О П У С К А М Е ШАНСОВЕТЕ НАЙ-ПОСЛЕ ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ТАЗИ КОЧИНА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ ТОЛКОВА ГОДИНИ.


Категория: Други
Прочетен: 420 Коментари: 0 Гласове: 1
29.05.2010 10:41 - Част 3
ПРОСТО ОСТАВЕТЕ ИКОНОМИКАТА НА МИРА!


НАМИРАМЕ СЕ НА 76-ТО МЯСТО ВЪВ СВЕТОВНИТЕ КЛАСАЦИИ ПО СВОБОДА НА ИКОНОМИКАТА ИМЕННО ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА С В О Б О Д А НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ СУБЕКТИ, ЗАРАДИ МНОГОЧИСЛЕНАТА И КРАДЛИВА БЪЛГАРСКА БЮРОКРАЦИЯ, ЗАРАДИ ТЪПИТЕ ПРАВИЛА И ОГРАНИЧЕНИЯ, КОИТО ВСИЧКИ НИЕ ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ, ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ ВМЕСТО ЧИНОВНИЦИТЕ ДА НИ СЛУЖАТ НА НАС, НИЕ СЛУЖИМ НА ТЯХ. 

БЪЛГАРИЯ НЕ МРЪДНА ДОРИ И С ЕДНА ПОЗИЦИЯ НАПРЕД, ЗА ВРЕМЕТО НА ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ.

В БЪЛГАРИЯ ТРУДНО СЕ ПРАВЯТ ПАРИ. ПРОСТИЧКО КАЗАНО, В БЪЛГАРИЯ ТРУДНО СЕ ЖИВЕЕ. И ТО ЗАРАДИ ВАС, КОИТО УПРАВЛЯВАТЕ СЕГА СТРАНАТА, ДОРИ И НЕ ТОЛКОВА ЗАРАДИ ОНЕЗИ КРАДЛИВИ ПРАВИТЕЛСТВА, КОИТО УПРАВЛЯВАХА ПРЕДИ ВАС. С КАКВО ВИЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТЕОТ ТЯХ? МОГА ДА ВИ КАЖА - В ОСНОВНИ ЛИНИИ - С НИЩО. СЕГА СМЕ СЪЩО ТОЛКОВА Н Е С В О Б О Д Н И, КОЛКОТО И ПРЕДИ ГОДИНА.


ПОЛИЦЕЙСКИТЕ АКЦИИ НЯМА ДА НИ ПРИДВИЖАТ НАПРЕД Г-Н БОРИСОВ. ТАКА САМО НИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО.

Категория: Други
Прочетен: 405 Коментари: 0 Гласове: 1
29.05.2010 10:39 - Част 2

НЕ Е РАБОТА НА ДЪРЖАВАТА ДА УЧАСТВА ПРЯКО В ИКОНОМИЧЕСКИ СДЕЛКИ.
ЗАБРАНЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА ДА ПРИТЕЖАВА И ДА УПРАВЛЯВА СОБСТВЕНОСТ. ВЕЧЕ ЗНАЕМ, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА НИТО МОЖЕ НИТО ЗНАЕ КАК ДА УПРАВЛЯВА ЕФЕКТИВНО ДЪРЖАВНО ИМУЩЕСТВО, ПРАВА И ФИРМИ. ТАМ СА ОГРОМНИТЕ ДАЛАВЕРИ И ТАМ СЕ ПРАХОСВА РЕСУРСА НА ОБЩЕСТВОТО. КОЛКОТО И ПОЛИЦАИ, ПРОКУРОРИ, СЛЕДОВАТЕЛИ И СЪДИИ ДА НАЗНАЧИТЕ - ГАРАНТИРАМ ВИ - НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИТЕ, ЗАЩОТО В ТАЗИ ДЪРЖАВА НИЩО НЕ МОЖЕ СЪЩЕСТВЕНО ДА СЕ НАПРАВИ, АКО НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ ОСНОВИТЕ ВЪРХУ КОИТО Е ИЗГРАДЕНА ИКОНОМИКАТА А ИМЕННО - СИЛНОТО ПРИСЪСТВИЕ НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ В ИКОНОМИКАТА. ИМЕННО ТОВА ПРИСЪСТВИЕ РАЖДА ДАЛАВЕРАТА И ХАРЧЕНЕТО НА МИЛИАРДИТЕ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ.

СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ, ЧЕ МОЖЕТЕ НЕЩО ДА ПРОМЕНИТЕ СЪЩЕСТВЕНО, В РАМКИТЕ НА СЕГА СЪЩЕСТВУВАЩАТА ИКОНОМИЧЕСКА РАМКА. СЕГА ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ПОДДЪРЖАТЕ ЕДНА НЕБАЛАНСИРАНА ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА, В КОЯТО ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ УЧАСТВАТ КАТО ПРИВИЛИГИРОВАНИ СТРАНИ. ТОВА ДЕФОРМИРА ВСИЧКО В ОБЩЕСТВОТО.


Категория: Други
Прочетен: 430 Коментари: 0 Гласове: 1
Много шум, много нещо.


Господин Борисов, вместо да ни харчите парите и за плащате на стотици хиляди служители и да се опитвате да запушите дупките в бюджета, ПРОСТО СМЕНЕТЕ БЮДЖЕТА С ТАКЪВ, В КОЙТО ДА НЯМА ПРОБОЙНИ.

СМЕНЕТЕ ПРОДЪНЕНАТА БЪЧВА В НОВА, НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ЗАПУШВАТЕ ДУПКИТЕ. ТВЪРДЕ МНОГО СА, ПЪК И ВИЕ НЕ СТЕ СУПЕРМЕН.

Тогава няма да имаме нужда да даваме милиарди левове от нашите трудно спечелени, заради Вас пари, на продажната и мързелива и пречеща на икономиката, българска бюрокрация.

КАК ДА ГО НАПРАВИТЕ ЛИ? ЕТО КАК!
Категория: Други
Прочетен: 542 Коментари: 0 Гласове: 1
Само искам да отправя предупреждение:
1. Системата в тази държава е направена така, че да облагодателства местните жители или така наречените резиденти. Всички друга са прецакани.
2. Не си купувайте кола, ако нямате подкрепа на местно лице - резидент, който да поеме риска да застрахова купената от вас кола с неговия акаунт.
3. Ако все пак решите да рискувате, ще трябва да изчакате 1 седмица да ви пристигне оригиналния документ за застраховката, която преди това сте платили чрез интернет. Да, ама адресът отново трябва да бъде в Кралството, за да си получите оригиналния документ. Без него можете да пътувате свободно в страната, но напуснете ли я, ще ви трябва листът хартия. Британските полицаи имат електронно досие на застраховките и не ви трябва писмен документ, важното е да сте платили. Да ама в Европа не е така.
4. Застраховката се прави на физическо лице и на колата, която управлява. Не е като при нас. Колата има ГО и може всеки да я управлява с пълномощно. Проблемът в Британия е, че застраховката ГО и Каско е комбинирана и достига при някои рискови групи лица - под 21 години, неженени, които нямат адрес в Британия и ред други простотии, до 9000 паунда. За простосмъртните жители на островите може да струва и 150 паунда. Това е положението.
5. Германия е друго - всичко става в рамките на 2 часа и струва приблизително 400 евро - регистрации и застраховка и ходи, където искаш. "Добрата стара" Англия е "добра" за местните жители и "стара" за чужденците.
Категория: Други
Прочетен: 778 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.05.2010 09:39
19.05.2010 21:55 - You must see
http://vbox7.com/play:94aade5b

Какво организирано "общество"! Няма значение какво му казват на обществото. Може да му казват и лоши и хубави работи. То реагира по един и същи начин. И нас така ни "отглеждат" и след това ни използват. Прилича ми на преизборен митинг. Тълпата се е събрала да вдига гюрултия, няма значение кой какво казва и кой каква платформа защитава. Важното е да има шум. Много политизиран клип. Трябва да влезе в програмите за изучаване на политология или социология или обществена психология.

А, сега се досетих. Не знам да има дисциплина за изучаване на общественото его. Има примери в историята, когато цели народи са се държали така. За жалост. Така пропагандата може да отнеме свободата. Свободата на отделния индивид и на цели групи хора и народи.
Всъщност това вече съм го правил преди години и не знам защо го правя и сега, когато отида на село. Чудя се, защо "мъжката пуйка", демек пуякът, отдава толкова голямо значение на собственото си его. Прави го дори тогава, когато около него няма женски. Значи го прави заради собственото си его, а не заради процесът на възпроизводство. Колко излишна енергия има за да доказва нещо, от което никой няма полза.
Така е и в човешкото общество - ако има много пуяци, това вече е проблем. Ще има голямо надуване. Ще се появят и манипулаторите или дразнителите.

Защо го правя ли? Защо дразня и аз пуяците, след като знам, каква ще бъде тяхната реакция? Понякога си мисля, че е заради играта. Понякога ми е хубаво да гледам как мога да предизвикам чужда реакция или просто да дразня някого, който толкова усърдно реагира на всяко дразнение. Не знам дори дали имам право. Не го мисля. Не се и замислям.

Може би органично във всеки един от нас е вграден този механизъм - да търсим свободата и от друга страна да я отнемаме от другите. Интересен свят...
Категория: Други
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове: 1
Ей, тези европейски бюрократи започнаха да приличат много на нашите. Или нашите да приличат на европейските.
Само си представете. Великобритания има бюджетен дефицит от 10% от БВП и ще плаща лихви по взети заеми в размер на 5% от разходите на държавата за годината, а видите ли, някой правил "заговор" срещу еврото. И тази песен се пее от правителствата на най-силните икономики в Съюза.

Колко е удобно да търсиш външни врагове. От една страна правителствата харчат на поразия и не се съобразяват с това, че е криза, а от друга, си търсят оправдания.

Еврото е под натиск. Това е факт. Виновни са ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ГЪРЦИЯ, ИСПАНИЯ, ПОРТУГАЛИЯ, КАКТО И НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ. Ако Великобритания беше в еврозоната, позициите на еврото щяха да бъдат още по-слаби с този астрономически бюджетен дефицит, който поддържа британското правителство. Виновни са и бюрократите от Брюксел, които допуснаха правителствата да се отклоняват от здравословните 3 % бюджетен дефицит. Когато каруцата отиде в реката, трябва да обвиним преди всичко себе си, че сме били лоши шофьори, а не да търсим оправдания, че други са ни винови.

Затова швейцарците не искат да са в Съюза. Само за една година успяха да намалят участието на бюджета в БВП с повече от 10 пункта. Това го могат само швейцарците. Констатираха проблема  още през 2008 г. и направиха антикризисен бюджет още преди да изтече въпросната година. Швейцарци, какво да ги правиш.
Категория: Други
Прочетен: 441 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 10.05.2010 00:47
09.05.2010 23:10 - За канабиса
Бахти и тъпата държава сме. За 4.7 грама канабис, намерен в някаква 20 годишна девойка било образувано досъдебно производство. Тази държава наистина се занимава с глупости. Колко хора на държавна заплата колко човекочасове ще изгубят, колко държавни пари ще потрошат, какви архиви ще правят, какви санкции ще налагат?

Луда работа и всичко това за някакви си 4.7 грама канабис!

Наистина държавата ни е тъпа. Вместо да легализира продажбата на наркотика в аптеките, КАКТО ПРАВИ С ЦИГАРИТЕ И АЛКОХОЛА и да прибира данъци от това, тя залага на репресивни мерки, за да ограничава разпространението му. И какво всъщност прави? НА КОГО ДА РАЗПРАВЯМ ЧЕ НАСИЛА ХУБОСТ НЕ БИВА. АМА КОЙ ЛИ СЛУША.

КАКВО ПРАВИ ДЪРЖАВАТА НИ - ПЪЛНИ КАСИТЕ НА МАФИЯТА ПО ТОЗИ НАЧИН. ЗАТОВА КАЗВАМ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ Е ТЪПА. И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ НИ ХАРЧИ ПАРИТЕ ЗА ГЛУПОСТИ. НЯКОЙ ИСКАЛ ДА СЕ ДРОГИРА. ГОЛЯМА РАБОТА! КАКВО Й ВЛИЗА В РАБОТА НА ДЪРЖАВАТА ДА СЕ МЕСИ В ЛИЧНИТЕ ДЕЛА НА ХОРАТА. ВИЖ, АКО НЯКОЙ КАРА НАСИЛА НЯКОЙ ДА ПРАВИ НЕЩО - ТОГАВА ДА, НЕКА ДА СИ НОСИ ПОСЛЕДСТВИЯТА. АМА РЕШИЛА ДАМАТА ДА СЕ НАДРУСА ВЕДНЪЖ, ЗАЩОТО НЕЩО Й Е ПУКНАЛ ФИЛМА ОТ ЖИВОТА И ХАЙДЕ В ПАНДЕЛАТА ИЛИ В АРЕСТА! И АКО НА ТОВА МУ ВИКАТ СВОБОДА...
Категория: Други
Прочетен: 1295 Коментари: 4 Гласове: 2
Последна промяна: 28.05.2010 00:29
Красив град.
Очите ми се напълниха, гледайки зелено навсякъде.
Люляците цъфтят.
Витоша е прекрасна - горе сняг, долу зелено.
Парковете - пълни с хора.
По улиците - скъпи коли.
Хубави жени - с лопата да ги ринеш.
Хубав народ. Народът ни наистина е хубав.
В метрото хладно, прекрасно.


Мисля, че Господ ни обича. Трябва само и ние да се обичаме повече и да положим малко повече усилия да подобрим телата си. Все пак пролет е, а идва и лято.
Гледах кучетата в Борисовата градина. Кога са най-щастливи? Когато тичат на воля на поляната. Радост голяма. Има какво да научим от тях, ние хората.
Категория: Други
Прочетен: 731 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 04.05.2010 18:12

Протести из цял свят за пари. Че даже и в една Германия. Леви, десни, ултраси. Искат да си изкарат някъде излишната енергия и ако може да пресират държавата за пари – нищо лошо. Даже и в Макао протестират. Отново за пари. Местните не са доволни от прилива на евтина работна ръка от Китай и протестират. Собствениците на казината предпочитат да плащат по-малко пари за чужденците. Италия – протести, Франция – също. Да не говорим за латино държавите, където на всеки, на който не му се работи носи фланелка с лика на Че. То и на Че не му се работеше преди години. Не му хареса да бъде управител на централната банка на Куба. Или не можеше. Човекът беше създаден да стреля и да пуши пура. Каква ти работа, какъв ти първи май!  

КАК ПЪК ЧОВЕЧЕСТВОТО НЕ ИЗДИГНА ПАМЕТНИК НА ЕДИН РАБОТНИК ОТ КОНВЕЙРА НА ФОРД, НАПРИМЕР? Все паметници на пищолджии и на хора, които един домат не са произвели през живота си.

Та да се върнем на протестите. Преди много години работници от Чикаго са поискали повече пари за работата си, собствениците не са били съгласни, стигнало се е до напрежение и за да се въдвори ред, полицията е използвала сила.

 

СЕГА КОЙ ПРАЗНУВА 1-ВИ МАЙ?

Празнуването какво е – да протестираш или да се веселиш?

Мислите ли още, че това е празникът на работниците?

Според вас, колко хора от всички, които бяха на площадите в България са работници?

 

В България има 1 600 000 работници. Това са хората, които създават Брутния Вътрешен Продукт на обществото. Това са обикновени работници и служители, а така също и управленския персонал. Всеки, който получава заплата, заради това, че е допринесъл за създаването на БВП на обществото е работник. Не са работници всички тези, на които държавата плаща заплати за да администрират обществото, а частични работници са тези, на които пак държавата им плаща заплати, но тяхното възнаграждение не се формира от действието на пазара, а от действието на основния регулатор – държавата. Това са учителите, лекарите, работниците от държавните фирми, които работят на загуба, социални работници и т.н.

 

И сега, кои са всъщност основните протестиращи общности в България?

1.       Учители

2.       Лекари

3.       Полицаи

4.       Селски стопани

5.       Транспортни работници

6.       Пенсионери

 

Нещо да ви прави впечатление?

1.       Да, общото е, че всички тези хора  ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА, ТОЕСТ ОТ НАС, ХОРАТА, КОИТО СЪЗДАВАТ НАЦИОНАЛНИЯ ПРОДУКТ. И В ИЗВЕСТНА СТЕПЕН ТЕ ПОЛУЧАВАТ ТОВА, ЗА КОЕТО ПРОТЕСТИРАТ. На всички има по малко. От това, което е останало след КРАДЕНЕТО ОТ СТРАНА НА ПОЛИТИЦИТЕ И АДМИНИСТРАЦИЯТА.

Учителите ни побъркаха, докато не получиха повишение на заплатите, лекарите също. Полицаите пък пушиха, пиха вода и накрая получиха сигурност, че няма да имат съкращение, пък и средната заплата е много над средната за страната. Селските стопани постоянно ни държат под напрежение. Едни искат субсидии, защото произвеждат дрога, която създава зависимост/тютюн/, други искат пари, защото имали някаква земя, която обработвали, други пък отглеждали животни и те искат пари от бюджета. Шофьорите от градския транспорт, там, където се плаща от общината също са ни изправяли на нокти.

2.       Второто е, че тези хора, получават значително по-високи възнаграждения от средното за страната. От една страна те не участват в пазара на труда и от друга страна са по-платени от тези, които създават националния доход. ВСЪЩНОСТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА СЪСРЕДОТОЧЕНИ НЕ В ТЕЗИ, КОИТО СЪЗДАВАТ НАЦИОНАЛНИЯ ДОХОД, А В ТЕЗИ, КОИТО ГО КОНСУМИРАТ.

3.       Третото е, че тези които получават пари от държавата – заплати, пенсии, помощи и други подобни, са много повече от тези, които на практика ги изкарват тези пари.

4.       Четвъртото е, че като изключим пенсионерите, всички ни предлагат услуги и то НЕКАЧЕСТВЕНИ. Всъщност те протестираха и получиха повишение на доходите си, за да могат ОТНОВО ДА НИ ПРЕДЛАГАТ НЕКАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ. Това е така, защото дейността им не е подчинена на бизнес логиката на пазара, а на измислените от държавата неефективни правила.

5.       Е как, при наличието на 1, 2, 3 и 4,  тази страна да прокопса?

 

Та това бяха протестите на 1-ви май, всички бяха там, само не и тези, които работят. Или поне бяха изключение.

Да сте чули да има протести в Швейцария или Япония? Хората там си имат по-важни неща за вършене.  Или просто НЯМА ЗА КАКВО ДА ПРОТЕСТИРАТ. При нас държавата плаща заплати на повече от 27% от всички заети лица, за разлика от Япония, например, където държавата плаща заплати на 5% от заетите. ТОЕСТ  ФИЗИЧЕСКИ БАЗАТА НА ЛИЦАТА, КОИТО СА ПОТЕНЦИАЛНИ ПРОТЕСТИРАЩИ Е СВЕДЕНА ДО МИНИМУМ.

 

ЗНАЧИ В БЪЛГАРИЯ, ДЪРЖАВАТА САМА СИ ПРОИЗВЕЖДА ПРОТЕСТИРАЩИ!!!


Категория: Други
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 02.05.2010 20:23
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187134
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Май, 2010  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31