Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3224881 Постинги: 6933 Коментари: 4323
Постинги в блога от 23.05.2014 г.
Толкова много публикации има на тази тема. За всички автори, с които съм се запознал се концентрират само върху повърхностното сравняване между доходите на богатите и бедните.

В САЩ например 1 % от населението притежава 25% от богатството на страната, но от друга страна 5% от богатите плащат 66% от данъците.
Някои твърдеят, че средната класа в САЩ е застрашена, а и  с това основата на капитализма.



В Чехия неравенството е най-малко, ако имаме за пример Европа.

От приходна гледна точка неравенството е същностно и неоспоримо явление. Естествено е, че никой засега не може да бяга като Юсеин Болд или да играе футбол като Роналдо. Има ли по-голямо неравенство от природното неравенство. Може ли най-ниският човек на земята да играе баскетбол с най-високият жител на планетата? Може ли някой хърбав човек да победи световния шампион по бокс? Това е природното неравенство, което никой не оспорва.

Защо обаче се оспорва икономическото неравенство. Защо бедните мразят богатите. Не толкова заради това, че те са богати и не толкова заради това, че бедните не са богати, а заради НЕЧЕСТНИЯ НАЧИН НА ПРИДОБИВАНЕ НА БОГАТСТВОТО. Колкото по-нечестно се работи в една страна и колкото повече политическия елит е причината за богатството, а не състезателното начало и пазарното поведение, толкова повече неравенството ще бъде проблем. Ако придобиването на богатството беше естествен процес, без политици и бюрократи да са се набъркали там, нямаше да има социален проблем, на основата на неравенството. А сега какво става - нищо не можеш да направиш в тази икономика, ако нямаш политическите протекции, парите от бюджета или това да продадеш работната си сила на някой новоизлюпил се от партийната фабрика за кадри, олигарх.
Категория: Политика
Прочетен: 321 Коментари: 0 Гласове: 0
...послушни и раболепни партийни членове, които имат муфта от това да са партийни членове, продажни цигани, които само чакат как и за колко да продадат гласовете си, неграмотни турци, които нямат собствено мислене, а правят това, което им кажат измислените им водачи, идеологически обременени пенсионери и други идиоти. Общо около 3 милиона всички заедно или половината от българските избиратели. Но поради това, че изборът е за европейски парламент, а въпросните 3 милиона идиоти не вдяват за какво става на въпрос, около 1 милион ще го проспат, така че ще гласуват има няма 2 милиона български граждани, които ако ги попиташ какво разбират от думата "свобода", ще ти кажат, че свобода е да можеш да псуваш свободно, без притеснения.


Разочарованите от тази система 3 милиона българи отново няма да излязат да гласуват, осъзнавайки, че всеки глас за който и да е от предложените кандидати, ще УЗАКОНИ СТАТУКВОТО НА ТАЗИ ТЪПА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, КОЯТО НИ ОГРАБВА МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО, КАТО НИ ОТНЕМА РЕАЛНАТА ВЛАСТ И Я ДАВА В РЪЦЕТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ И БЮРОКРАТИТЕ, КОИТО СА НЕДОСЕГАЕМИ ОТ НАС, СЛЕД КАТО НАПРАВИМ "ИЗБОРА" СИ.

НАПРАВЕТЕ МАЛКО УСИЛИЯ - ИДЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ С НЕДЕЙСТВИТЕЛНА БЮЛЕТИНА. САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕТЕ ДА ПОКАЖЕТЕ ЖЪЛТ КАРТОН НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА, С НАДЕЖДАТА, ЧЕ ЦВЕТЪТ НА КАРТОНА МОЖЕ ДА СТАНЕ ЧЕРВЕН, НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ.

Категория: Политика
Прочетен: 529 Коментари: 3 Гласове: 1
Последна промяна: 23.05.2014 19:10
http://www.mediapool.bg/vsichki-patishta-vodyat-do-rim-tri-balgarski-delegatsii-za-sedmitsa-news220611.html

В сайта Медиапул от 23.05.2014г. има анкета, която ни подканва да се определим за кого ще гласуваме. Има няколко варианта:
1. Има изброени 9 познати политически формации;
2. Друга формация;
3. Независим кандидат;
4. Не съм решил/а;
5. Няма да гласувам.


Не знам дали е случайно или не, но в тези анкети НИКОЙ не споменава: ЩЕ ГЛАСУВАМ С НЕДЕЙСТВИТЕЛНА БЮЛЕТИНА.

Явно всички са се наговорили да работят за настоящият политически модел - да гласуваш за познатите крадливи и лъжливи партии, да гласуваш за някой независим, който е толкова "независим", колкото съдената власт, да не гласуваш, което автоматически означава, че настоящият политически модел ще преразпредели гласа ти между големите партии, но никъде не се споменава за хората, които искат да променят СИСТЕМАТА, КАТО ГЛАСУВАТ П РОТИВ НЕЯ. Като гласувате с недействителна бюлетина никой няма да използва гласа ви за своите цели. Ще покажете, че не искате каквато и да е политическа партия да ви управлява в рамките на сегашното статукво и ще покажете на тези, които няма да гласуват, че има и друга възможност да бъдат повече политически отговорни.

Категория: Политика
Прочетен: 473 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.05.2014 17:32
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3224881
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031