Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3220522 Постинги: 6921 Коментари: 4321
Постинги в блога от 28.05.2014 г.
Ето какво съдържа Карловската рецепта, по която се прави лимонадата на "Нова Трейд" ЕООД, гр. Съединение, ул. Шипка № 3:
  1. Вода;
  2. Въглероден диоксид;
  3. Лимонена киселина;
  4. Аспартам;
  5. Ацесулфам К;
  6. Цикламат;
  7. Захарин;
  8. Ароматизанти;
  9. Оцветител;
  10. Тартразин /може да има неблагоприятни последици върху дейността и вниманието при децата/
  11. Калиев сорбат;
  12. Съдържа източници на фелаланин;
Цитирам дословно, какво пише на етикета и просто не ми се коментира всяка една гмеж, която "изгражда" този високотехнологичен "хранителен" продукт, който на всикото отгоре е налят в шише, произведено от най-долнопробната пластмаса, която можете да си представите.


За хранителните качества на тази "лимонада" говори енергийното съдържание - няма и 1 калория на 100 грама.

Агенцията по храните приема, че в съдържанието на "материала" в така наречената лимонада няма нищо смущаващо, а народът лочи като прасе и е на принципа, пия всичко, от което не се умира веднага и на момента. След като не съм се трупясал от пиенето на тази лимоната веднага, значи е безвредна за организма.


Категория: Политика
Прочетен: 1437 Коментари: 0 Гласове: 2
Всеки ден през ума ми минава фразата "Тоз който падне в бой за свобода, той не умира" - част от стихотворението, което е чувал всеки истински българин и което няма как да не ни развълнува, освен ако не сме се превърнали вече в безчувствени дървени талпи или сме твърде млади, за да го изучаваме все още.


Какво е българското Възраждане всички знаят. Разкапващата се Турска империя започва да се реформира - вярно, бавно и мудно с много упорства от страна на консервативната част на населението, но все пак процесът е започнал. Българите работят здраво и се забелязва икономически възход. Двукатните къщи, които са останали от тази епоха в Пловдив, Копривщица, Мелник по Родопите и в други места показват, че нашите прадеди са правели пари по това време, тоест не са били чак толкова за оплакване, от гледна точка на икономическият им статус. Не напразно някои автори цитират възхищението, да не кажем учудването на руските мужици, влезли с армията на Александър ІІ в пределите на българските земи, от уредените къщи и стопанства на българите.

Започналият процес на самоосъзнаване на българското във всяка сфера на обществения живот, довежда и до идеята за национално освобождение и самоопределение, в границите, населявани от българите по това време. Знаем имената на десетки и стотици поборници за делото за независимост от империята. Разхождайки се веднъж в Борисовата градина в София, се вгледах в паметниците на героите, които са поставени там. Повечето поборници са загинали толкова млади, че не са успели не само да направят семейство и да дадат поколение, но и данъци не са плащали. Ентусиазмът им е бил в много повече, отколкото разумното възприятие на действителността.

Преди да продължа, нека само да кажа нещо за националния герой на Хелветия - Вилхелм Тел. Какви ли не приказки са се изприказвали за него, повечето, които приличат на детските приказки за принца, който бил благороден, можел да стреля като Робин Худ и улучвал ябълка, поставена на главата на врага, за всеки случай, ако не улучи, да улучи когото трябва. Шегувам се разбира се, но приказките за Вилхелм Тел показват някаква идея, че става дума не за реална личност, а за МИТ.

Ние имаме реални личности, но те не успяват да въвлекат народа в своята авантюра и са дали "фира" млади и зелени. Швейцарците нямат толкова герои, ако изобщо имат някакви, но там народът е герой и не дава възможност някой индивидуалист да се прояви и да изяви своя индивидуализъм в неговото егоистично проявление.

Какво е направил Левски? Какво е направил Ботев? Какво са направили Георги Бенковски, Панайот Волов, Караджата. Няма какво друго да направят, освен да констатират, че народът не иска да си дава зор. Само че е било твърде късно за тях, защото да дали фира. Швейцарците са водили битки срещу чужди завоеватели - Хабсбургите, с околните владетели, с които граничи конфедерацията и с по-далечни неприятели като шведския крал. Но така и нямат толкова герои, колкото имаме ние.
Не съм влизал в швейцарско училище и затова си нямам идея какви портрети видят там по стените. В нашите училища, това е задължителен атрибут, по коридорите да има портрети на нашите герои.

Кое всъщност е по-добре - да нямаме герои, а героят да е целият народ или да имаме много герои, които са си отишли ей така, бадева, станали са зян, заради заспалия си народ.

Парадоксът е, че народ от мърши може да роди герои, а геройски народ не може да роди герои. Кое според вас е за предпочитане?

Категория: Политика
Прочетен: 608 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 28.05.2014 14:01
Нямаме нужда от каквито и да са операции от подобен тип. Като се започне още с операциите, които правеше бившия вътрешен министър от кабинета Иван Костов - Богомил Бонев, че се свърши с показните операции по времето на Цветанов. В крайна сметка - нищо.


НИЩО Е, ЗАЩОТО ТЕЗИ ОПЕРАЦИИ НЕ ПРОМЕНЯТ СИСТЕМАТА НА МВР И НА ОРГАНИТЕ ЗА СИГУРНОСТ И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА. ПРОМЕНЯТ САМО ВОДАЧИТЕ НА ТЕЗИ СИСТЕМИ И ПОЛИТИЦИТЕ И БИЗНЕСА, НА КОИТО ТЕЗИ ВОДАЧИ СЛУЖАТ.


ЕДИНСТВЕНАТА ОПЕРАЦИЯ, КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШИ Е ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА МВР И ФОРМИРАНЕ НА ДВЕ ОСНОВНИ СТРУКТУРИ - МЕСТНИ СТРУКТУРИ, ПОДЧИНЕНИ И ИЗБИРАНИ ОТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ И ФБР, КОЕТО СЕ ЗАНИМАВА С КРУПНИ ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ.


КОГАТО ЗАПОЧНЕМ ДА ИЗБИРАМЕ ЧЕНГЕТАТА И ДА ИМ ТЪРСИМ ПРЯКА ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕСВЪРШЕНАТА РАБОТА, ТОГАВА ТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ ИСТИНСКИ ЗА НАС, А НЕ ЗА СВОИТЕ НАЧАЛНИЦИ. И ЧАК ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, КАК СА ВИ ЛЪГАЛИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДЕСЕТИЛЕТИЯ, ЧЕ ОТДЕЛНИ ЛИЧНОСТИ, ПЪК ДОРИ И МНОГО ДОБРИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В СВОЯТА ОБЛАСТ, МОГАТ ДА ПОДОБРЯТ СЪЩЕСТВЕНО РАБОТАТА НА МВР, БЕЗ ПРЕДИ ТОВА ДА Е РАЗГРАДЕНА ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ, КОЯТО ДЕМОТИВИРА ОТДЕЛНИЯ СЛУЖИТЕЛ И ГО ПРАВИ НЕЕФЕКТИВЕН, ЗАРАДИ НЕГОВОТО ПОДЧИНЯВАНЕ ИМЕННО ОТ ТАЗИ СИСТЕМА НЕ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, А НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ОТДЕЛНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ФИГУРИ И ИЗОБЩО НА ЗАДКУЛИСИЕТО В ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ ЖИВОТ.

ОПЕРАЦИЯ "ЧИСТИ РЪЦЕ" ЗА БАРЕКОВ Е ПОЗНАТАТА ПРИКАЗКА: "СТАНИ ДА СЕДНА, ЧЕ МИ ОТЕКОХА КРАКАТА".

БАРЕКОВ ЗНАЕ, ЧЕ АКО СЛОЖИ РОСЕН НАЧЕЛО НА МВР, НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ, НО ВЪПРЕКИ ТОВА УПОРСТВА, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ОТЧИТА НЕ ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ, А ПРЕД ТЕЗИ, КОИТО ГО ФИНАНСИРАТ. ТОЙ СЪЩО КАТО ДРУГИТЕ ПРЕДИ НЕГО НЯМА ИНТЕРЕС ОТ СМЯНА НА СИСТЕМАТА. ЗАЩОТО СЕГАШНАТА СИСТЕМА ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ КРАДЕ С МАЩАБ. ПРИ ТАЗИ, КОЯТО АЗ ПРЕДЛАГАМ, НЯМА ТАКАВА ВЪЗМОЖНОСТ.
Категория: Политика
Прочетен: 398 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.05.2014 15:55
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220522
Постинги: 6921
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031