Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196449 Постинги: 6870 Коментари: 4297
Постинги в блога от 01.05.2017 г.
 Цялото ни съществуване е подчинено на този принцип. Дайте пари на държавата и вижте какво прави с тях. Харчи милиарди за чиновници, създава корупционни практики, харчейки непрозрачно парите ни за различни инвестиционни проекти и давайки пари на тези, които са били достатъчно умели лъжци, за да прекарат общностните фондове.




Суверенът или по-скоро тази част от него, която "храни" бюджета,  стои отстрана и няма никакво влияние затова, на кого колко пари да се дадат от обществените фондове. И като стои настрана, той няма никакъв интерес да бъде част от тази система, освен в качеството му на получател на пари от тези фондове. Така интересите на получателите на пари от бюджета ИМАТ ПРИОТИТЕТ ПРЕД ВНОСИТЕЛИТЕ НА ПАРИ И СЕ ПОЛУЧАВА ДИСБАЛАНС В ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ. Така политиците ни настройват една част от Суверена спрямо друга. Програмата за енергийна ефективност е показателен пример затова, как по-голямата част от Суверена, завижда на по-малката част от него и ЗАБРАВЯ ДА ПОПИТА, ЗАЩО ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ТЕЗИ СРЕДСТВА СЕ КРАДАТ ОТ ТЕЗИ, КОИТО СА ИЗМИСЛИЛИ ТАЗИ ПРОГРАМА.


ГРЕШКАТА, КОЯТО ДОПУСКАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ Е, ЧЕ СА КОНЦЕНТРИРАНИ В ЗАДОВОЛЯВАНЕ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА НЕПРОИЗВОДИТЕЛНАТА ЧАСТ НА ОБЩЕСТВОТО, КАТО НАЛАГАТ НАСИЛА ПРАВИЛА НА ПРОИЗВОДИТЕЛНАТА ЧАСТ НА ОБЩЕСТВОТО, БЕЗ ДОРИ И ДА СЕ ОПИТАТ ДА ВЛЯЗАТ В ДИАЛОГ С ТЯХ.

Значителна част от производителната част на обществото знаят, че държавността се крепи на техните пари и по принцип нямат против това да плащат на обществото част от спечеленото. Неприятният елемент тук е в тяхното абсолютно пренебрежение от страна на държавните институции, по отношение на разходването на техните средства. Тях никой не ги пита дали трябва да се дават толкова пари и в тези направления, в каквито сега се разходват средствата. Липсата на каквато и да е обратна връзка спрямо тези, които плащат заплатите на чиновниците, пенсиите на пенсионерите или всички разходи на здравеопазването, разходите за сигурност и образование, поражда незаинтересованост за участие в обществените процеси.

ВКЛЮЧЕТЕ ДОВЕЧЕРА ТЕЛЕВИЗОРИТЕ СИ И ВИЖТЕ КАК ОСНОВНИТЕ ГЕРОИ НА НАШЕТО ВРЕМЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ "НУЖДА" ДА ПОЛУЧАТ ПАРИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ ИЛИ ВЕЧЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТТАМ. В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТЕЗИ, КОИТО ПЪЛНЯТ ТЕЗИ ФОНДОВЕ, СА ЗАПЛАШЕНИ ОТ НАСИЛИЕ, АКО ПОСТАВЯТ ПОД СЪМНЕНИЕ МОДЕЛЪТ НА ФОРМИРАНЕ И РАЗХОДВАНЕ НА ТЕЗИ СРЕДСТВА. И ВСЪЩНОСТ ЛОГИЧНО Е, ЗАЩОТО ТЕЗИ, КОИТО ПЪЛНЯТ ФОНДОВЕТЕ СА ОКОЛО 2 МИЛИОНА, А ТЕЗИ, КОИТО ГИ ПОТРЕБЯВАТ - 5 МИЛИОНА. И КАТО ВЗЕМЕМ ПОД ВНИМАНИЕ ОБСТОЯТЕЛСТВОТО, ЧЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ СА ПО-ДИСЦИПЛИНИРАНИ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ, СТАВА ЯСНО, ЗАЩО ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ИМ УГОДЯТ. ЖАЛКОТО Е, ЧЕ СЪСИПВАТ СТРАНАТА, ЗАЩОТО ФАВОРИЗИРАТ НЕРАБОТЕЩИТЕ ЗА СМЕТКА НА РАБОТЕЩИТЕ, НО НА КОЙ ЛИ МУ ПУКА. ЗА ТЯХ СА ВАЖНИ КРАТКОСРОЧНИТЕ ЦЕЛИ. ВАЖНОТО Е ДА ИЗКАРАТ МАНДАТА, ПЪК СЛЕД ТОВА И ПОТОП.

След това да не се чудите, че сивата икономика била голяма. Когато срещу себе си имаш държава в сивия сектор, какво очаквате да имате - бяла икономика ли? Хората да не са глупави по презумпция!!!

Категория: Политика
Прочетен: 432 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 02.05.2017 17:33
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196449
Постинги: 6870
Коментари: 4297
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Май, 2017  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031