Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195598 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от Май, 2018 г.
2 3 4  >  >>
 Докъде ме докараха тъпите евробюрократи - да пиша простотии. 
Ако Дубай стане член на ЕС, какъв статут ще имат хилядите индийци и пакистанци, които работят по строежите там за 150 долара на месец? И каква разценка на труда им ще измислят? Вероятно ще бъде п0 100 евро на ден, така че Бурж Халифа да излезе не 2,5 милиарда долара, а 10 милиарда. Така е в икономиката, не може да осигуриш "достойни" заплати на работниците и след това да продаваш квадрата по 800 евро.
Каква ли регулатива ще измислят бюрократите в Брюксел? Не сме достойни за самостоятелно развити. И на стари години станахме и пак имаме нужда от това някой да ни държи за ръчичка. Първо беше СИВ, а след него и ЕС. От трън, та на глог, че е по висок. И не знам дали НИЕ стискаме ТЯХ по-здраво или ТЕ стискат НАС по- здраво. Все някой бюрократ иска да мисли за мен или вместо мен. Задушавам се от тази липса на свобода. Вместо да усвояваме създавайки, ние създаваме усвоявайки. Не ми остава друго, освен и аз да започна да крада, усвоявайки.
Категория: Политика
Прочетен: 168 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.05.2018 12:10
 https://nova.bg/news/view/2018/05/28/217257/%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%B2%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D0%BA-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B4%D1%81/


Аз предлагам обратното. За мен дори и съществуващият плосък данък е НЕСПРАВЕДЛИВ, защото един плаща за издръжката на държавата повече, отколкото друг. Аз плащам няколко пъти по-висок данък на държавата, отколкото плаща съседа. Аз си скъсвам гъза от работа, а той си "развява байряка". Защо той ще ползва от общите фондове така, както и аз? Защото ТОЙ Е ТАРИКАТ, А АЗ СЪМ БУДАЛА ЛИ? ТОВА ЛИ Е ОБЯСНЕНИЕТО? 


Съседът ми дължи на държавата също толкова пари, колкото и аз плащам. Трябва да се разберем, ДАЛИ АЗ ПЛАЩАМ ТВЪРДЕ МНОГО ИЛИ ТОЙ ПЛАЩА ТВЪРДЕ МАЛКО. Ако аз плащам твърде много, да ми се намалят данъците, а да се увеличат на съседа. 


В България има да кажем  7 милиона граждани, от които 2 милиона са децата и лудите, които не могат да се грижат за себе си. Остават 5 милиона работници и служители, пенсионери и безработни. Консолидираната финансова сметка на държавата е 40 милиарда лева за една година. Тази сметка включва републиканския бюджет, бюджетите на общините, НОИ, НЗОК и други обществени институции. Ако тези 40 милиарда се разделят на 5 милиона българи, то всеки трябва да плати ТАКСА на държавата в размер на 8000 лева годишно, за да може да функционират всички тези институции и за да можем да получаваме сегашните услуги, които ни дава държавата, независимо от това, че те са некачествени. Всеки който не е луд, който не е дете и който не е престарял дотолкова, че не може да се грижи за себе си, трябва да плати на държавата всяка година по 8000 лева. Това е положението. ЗАЩО СИСТЕМАТА КАРА НАСИЛА НЯКОЙ ДА ПЛАТИ 10 000 ЛЕВА, А НЯКОЙ 6 000 ЛЕВА, А ДРУГ ДА НЕ ДАДЕ И СТОТИНКА И НА ТОВА НЯКОЙ ИЗПЕДЕРЕСТЕН КОМУНИСТ ЩЕ КАЖЕ, ЧЕ ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО? НА КАКВО ОСНОВАНИЕ НЯКОЙ, КОЙТО НЕ Е ДАЛ И ЕДНА СТОТИНКА НА ДЪРЖАВАТА ПРЕЗ ГОДИНАТА ЩЕ ИМА СЪЩИТЕ ПРАВА КАТО ТОЗИ, КОЙТО Е ПЛАТИЛ 10 000 ЛЕВА? Тези, които плащат повече, ще са щастливи да се оттърват само с плащането на тези 8000 лева, защото няма да плащат нищо повече - нито ДДС, нито акциз, нито каквито и да са данъци и такси, които плащат сега. Няма да плащат нито имуществени данъци, нито данъци за продажби на имоти и ред други дивотии. Да му мислят онези, които се скатават и не плащат. Защото били бедни, все едно някой им е виновен. Затова БОГАТИТЕ БЯГАТ В МОНАКО, ЗАЩОТО ТАМ НЯМА ДАНЪЦИ. ТЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ, ЧЕ ЕДИН АПАРТАМЕНТ СТРУВА 3 МИЛИОНА ЕВРО. ТЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ОТ КОМУНИСТИТЕ, КОИТО ИСКАТ ДА НАКАРАТ НЯКОЙ ДА ИМ РАБОТИ, А ТЕ ДА СИ ЖИВУРКАТ ЗА СМЕТКА НА ТОЗИ НЯКОЙ. 


Но тъй като в едно социалистическо общество такава реформа няма да може да се извърши в близките 1000 години и като се има предвид, че половината от държавния бюджет от 23 милиарда лева се формира от ДДС, мита и акцизи, моето КОНТРАПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ТОВА НА ФЕОДАЛНИТЕ СТАРЦИ Е - УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДДС И АКЗИЦИТЕ И РАВНА ТАКСА ЗА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН В ТРУДОСПОСОБНА ВЪЗРАСТ. ТАКА ВСЕКИ, КОЙТО КОНСУМИРА ПОВЕЧЕ, ЩЕ ПЛАЩА ПОВЕЧЕ, А ОСТАТЪКЪТ ЩЕ СЕ НАБАВЯ ОТ ЕДНАКВА ТАКСА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ДЪРЖАВАТА.

А ето едно друго предложение, което не е толкова революционно, но е напълно работещо, имайки предвид сегашната система на набиране на приходи в бюджета.









Държавният бюджет за 2018г. е около 23 милиарда лева. Само акцизите и ДДС-то са 15 милиарда. Останалите 8 милиарда се събират основно от данъка върху доходите на физическите лица - около 3,4 милиарда лева и от корпоративния данък - 2,3 милиарда лева или общо 5,7 милиарда лева. Останалите приходи са неданъчни приходи. И какво искат господа феодалните старци, които по душа са комунисти, искат да променят цялата система на данъчно облагане на физическите лица, за да увеличат приходите в бюджета от това перо от 3,4 милиарда на примерно 4 или 5, като основният аргумент е, ЧЕ ТАКА БИЛО ПО-СПРАВЕДЛИВО. Нека да не забравяме, че КОГАТО КОМУНИСТИТЕ УБИВАХА СВОИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТИВНИЦИ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА, СЪЩО ГОВОРЕХА ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ. ТЪПИТЕ КОМУНИСТИ НЕ ВИЖДАТ ЛИ, ЧЕ ДАНЪЦИТЕ ОТ ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА РАСТАТ ВСЯКА ГОДИНА ИМЕННО СЛЕДСТВИЕ НА ПЛОСКИЯ ДАНЪК? 


Така според Закона за държавния бюджет за 2018г., около 15 милиарда са постъпленията от акзици и ДДС. Като увеличим акцизите и ДДС-то, ще могат да се съберат достатъчно пари, за да се финансират сегашните недофинансирани направления в разходната част на бюджета. Този народ така и така не гледа какво яде и пие и не си прави сметка колко струва това ядене и пиене, друсни му едни допълнителни данъци върху потреблението, особено когато става дума за алкохол, цигари, химикали, които продават в аптеките и тровят тъпите хора, стоките в лъскавите опаковки и така нататък. Хората няма да престанат да ги ядат, поне нека си платят още за глупостта си. Бюджет финансиран от глупостта на хората е най-безконфликтния бюджет. Само си представете, цигари, които струват не повече от левче, се продават с пъти отгоре като крайна цена и въпреки това се продават. Същото е и с алкохола и други отрови. Така че, г-да управляващи, не слушайте феодалните старци, а увеличавайте данъците върху консумацията, че се превърнахме наистина в консумативно общество. И помислете защо давате по 130 милиона всяка година на феодалните старци, че да дрънкат глупости!!!. Дайте тези пари за да осигурите децата на България и старите болни хора, вместо да ги давате за псевдонаука и на хора, които ако им махнеш докторските, професорските и академическите титли от името, няма и да разберем, че са доктори, професори или академици. Ако тези пари се дадат за детски ясли, градини и предучилищно образование, няма да има нито едно дете извън яслите и градините, освен ако самите родители желаят да си го гледат сами. От какво повече има нужда БЪЛГАРИЯ?  От феодални старци, които гледат да измуфтят нещо от обществените фондове или от това да осигурим бъдеще на децата си, без да затрудняваме финансово и организационно техните родители? Нека да не забравяме как същите тези хора величаеха Живков, а сега се подмазват на властта, за да не ги закрие. Защото са за закриване. Това важи особено за онези специалности, които са така наречените "лаладжийски" - разни икономисти, политолози, социолози и други комунистически мекерета. Бедни и нещастни сме заради такива като тях - подлоги на властта, които десетилетия доказваха предимствата на обществената форма на собственост, докато всичко не се срути под краката ни. Но те оцеляха, въпреки че трябваше да бъдат изхвърлени на бунището. Нека да излязат на пазара и да видят колко струват. Така е лесно - цоцат от обществените фондове и дрънкат глупости.
Категория: Политика
Прочетен: 350 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.05.2018 13:40
 https://money.bg/economics/za-normalen-zhivot-v-sofiya-tryabva-zaplata-nad-1500-leva.html

Колко лева заплата трябват за "ненормален" живот?
А колко лева заплата са необходими, за да стане простият журналист, малко по-умен и дали проблемът е един от малкото, който няма парично решение?



Ако един човек взема 1500 лева заплата и харчи от нея половината, той какъв живот живее? Така, както е записано в заглавието на тази статия, достатъчно е работникът или служителят да вземат по 1500 лева заплата и веднага биват класифицирани като водещи "нормален" живот.


Ако този човек харчи половината заплата, тоест 750 лева, а останалата спестява, а друг, който взема 1000 лева заплата и харчи 800 от нея, КОЙ ОТ ДВАМАТА ВОДИ "ПО-НОРМАЛЕН" НАЧИН НА ЖИВОТ. Има и обратния случай, какъвто съм аз. Аз получавам заплата над 1500 лева, но познавам хора, които с двойно по-малът доход от мен, харчат повече от мен. Кое е нормалното и кое е ненормалното в случая? Някой просто не могат да видят смисъла в харченето. За мен това е съсипия на ресурси. Това, че получаваш повече от другите, не те прави "по-нормален" от тях, още повече пък ако харчиш повече от другите. Ей тази потребителска икономика ще ни изяде главата. И тези журналя....


Понякога толкова много негодувам срещу тъпнята, която се носи от страниците на различни издания, че не мога да се побера в кожата си. Какъв е този икономически термин - "нормален"? Ако има такъв икономически термин, то трябва да има някаква определеност. Каква е икономическата определеност на понятието "нормален" и каква е тя на понятието "ненормален".


Ама такова е нивото на българските издания, за жалост. 

Аз бих задал друг въпрос за "нормалността" на българската икономика - нормално ли е, един датчанин, да взема 3000 евро заплата и да не може да си позволи колата, която един българин  може да си позволи с 400 евро заплата? Нормално ли е в България да гледаш луксозни лимузини от трите известни германски марки, в количество, което не можеш да видиш в Дания?

Дами и господа журналисти, нормалността е понятие, което има повече културно - религиозно - социално значение, а не икономическо. Нормалното за една държава е ненормално за друга. Това е въпрос и на лична преценка. За някой не размерът на заплатата може да даде обяснение, кое е нормално и кое не е, а диспропорциите, които съществуват в заплащането. Но и там трудно можете да докажете икономическата същност на понятието "нормално". Нека да не набъркваме етически категории с икономически, че става наистина голяма бъркотия.


Категория: Политика
Прочетен: 169 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 29.05.2018 12:32
 Чл. 122, ал. 1, "В рамките на утвърдените учебни планове, се осигурява обучение на учениците по:
  1. Лична хигиена;
  2. Здравословно хранене;
  3. Здравословна жизнена среда;
  4. Предпазване от инфекционни болести;
  5. Здравни рискове при тютюнопушене, употреба на алкохол и наркотични вещества;
  6. Сексуално поведение, предпазване от полово предавани болести и СПИН и от нежелана бременност;
  7. Първа помощ при пострадали.

Сега оставам на вас да прецените, дали вашето дете учи или е учило тези неща и какво има в главата си като резултат.

Децата ни ще учат "предприемачество" в ПЪРВИ КЛАС, но няма да знаят какво представлява човешкия организъм и как трябва да се отнасяме към себе си и към другите!!!

Ето едно примерно разпределение на учебния план за 3-ти клас:
http://www.prosveta.bg/primerni-godishni-razpredeleniya/primerni-godishni-razpredeleniya-za-3-klas

Ако това нещо се спазва, от училище ще излязат СУПЕРУЧЕНИЦИ. КАКВО ВСЪЩНОСТ СЕ СЛУЧВА? ЗАЩО ПРИ ТОЛКОВА ДОБРЕ СТРУКТУРИРАНА ПРОГРАМА, РАБОТАТА НЕ ВЪРВИ? 

ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО ОПРЕДЕЛЕНИ ПРЕДМЕТИ СЕ ФАВОРИЗИРАТ, А ДРУГИ СЕ НЕГЛИЖИРАТ. НАПРИМЕР МЕДИЦИНАТА. ТОВА Е НАЙ-ВАЖНИЯТ ПРЕДМЕТ. УСТРОЙСТВОТО НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО, НЕГОВОТО ФУНКЦИОНИРАНЕ. ПРОФИЛАКТИКА НА ЗДРАВЕТО. ВСИЧКО ДРУГО Е НА ЗАДЕН ПЛАН. НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ДА СЕ ЧЕТЕ ДОСТОЕВСКИ, АКО НЕ СЕ ЗНАЕ КАК ФУНКЦИОНИРА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО И КАК ДА ЖИВЕЕМ ТАКА, ЧЕ ДА НЕ СИ ОТВАРЯМЕ ПРОБЛЕМИ.


ИЗГЛЕЖДА ПЛАНОВЕ СИ ИМАМЕ. ЗАКОНИ СЪЩО. КОЙ ДА ГИ ПРИЛАГА? ОНЕЗИ ТЕТКИ В УЧИЛИЩАТА, КОИТО СА В ПРЕДПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ И КОИТО ПРАВЯТ МАНДЖИТЕ СЪС ЗАПРЪЖКА? НИЩО ЛОШО НЕ КАЗВАМ ЗА ТЯХ. ТОВА СА НАШИТЕ БАЩИ И МАЙКИ, БАБИ И ДЯДОВЦИ. ТОЛКОВА МОГАТ ХОРАТА, ТОЛКОВА ПРАВЯТ. КЪДЕ Е МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО? ЕДНИТЕ СЕ ЗАНИМАВАТ ДА "УСВОЯТ" ПАРИТЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ХОРА, КОИТО САМИ СА СЕ ДОВЕЛИ ДО БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ ИЛИ НА ТЕЗИ, КОИТО СИСТЕМАТА ГИ Е РАЗБОЛЯЛА. А ДРУГИТЕ - ДРУГИТЕ НАИСТИНА НЕ ЗНАМ КАКВО ПРАВЯТ.



Някои наричат българските учители ПРЕДАТЕЛИ, обвинявайки ги, че прокарват джендърски политики в българското школо. школо: https://bultimes.com/%D0%9F%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%90%D0%A2%D0%95%D0%9B%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%9E%D0%A2%D0%9E-%D0%9D%D0%90-%D0%A3%D0%A7%D0%98%D0%A2%D0%95%D0%9B%D0%98%D0%A2%D0%95/
Учат децата ни да приемат различните, БЕЗ ДА ИМ КАЗВАТ, ЗАЩО ТЕЗИ СА РАЗЛИЧНИ.




Ако това е факт, просто не знам какво да кажа.





Категория: Политика
Прочетен: 174 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.05.2018 15:05
 Това е едната от възможностите. 

Имах среща с учителка. Сега е вече пенсионер. Изключително интелигентна. Не казвам, че е образована, защото това е изискване, за да си учител. Интелигентна. Тя ми разказа своята история. История на едно нещастно съществуване. Не казвам живот, казвам СЪЩЕСТВУВАНЕ.

На 12 години получава първия си мензис и тъй като предварително не е била подготвена от майка си за такова "събитие" изпада в шок, който според нея оказва значително влияние в негативна посока, в живота й.

След това се залюбва с някакъв младеж, правят любов и правят дете. След като отива в родилното, лекарите разбират, че кръвните групи на двамата влюбени "не съвпадат". Съветват я да се откаже от детето си. То все пак се ражда. Раждането е трудно, със секцио. Тя разказва със сълзи на очите си, как са я рязали, за да извадят детето. Ражда се живо, но се случва след това нещо, детето умира. На нея е отказан достъп до него. Не присъства и на погребението му. Дават и нещо като урна, с неговия прах.


След тези преживени трудности, тя пак забременява и от същия човек. Решила е твърдо този път да има дете и да си го отгледа. Ражда се момиченце, но нещо пак не е в ред. Сега детето й е на почти 40 години. И не е добре. Инвалидизирана е. Има ментални проблеми. Не може да се грижи сама за себе си и държавата е отпуснала пенсия.

Ако имахме адекватно образование в частта на медицината, това нямаше да се случи. Сега нямаме никакво образование, камо ли адекватно. Каква е ползата за този човек, че е интелигентен, че е учител и че е образовал децата ни в продължение на почти 40 години? Тя е нещастен човек. И сама си го призна. Откъде казва, да знам, че кръвните групи с мъжа ми са несъвместими. Кой да ми каже. То не се намери кой да ми каже, какво е мензис, а какво остава да ми каже за несъвместимостта на кръвните групи и за евентуалните проблеми, които могат да настъпят, следствие на тази несъвместимост.


Сега не можете да намерите никакви данни затова, колко изроди са се явили на този свят, заради неинформираността на родителите, че една кръвна група създава антигени срещу друга кръвна група и че ресус фактор минус, създава антигени срещу ресус фактор прюс. То е простичко да се разбере, след като самият факт на кръвопреливане се извършва, спазвайки точно правилата за смесване на кръвта на един човек с кръвта на друг. И тъй като в житейския си път съм виждал не един случай на появата на ненормални хора, заради несходство на кръвта на родителите, смятам, че става дума за хиляди такива случаи. Хиляди разсипани живота. Хиляди проблеми, които обществото трябва да решава след това.


НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СПРЕМ ДА СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ПОЖАРНИКАРСТВО И ДА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ДА НЯМА ПОЖАРИ В ЖИВОТА НИ ИЛИ ТЕ СА СА ТОЛКОВА МАЛКО, ЧЕ ДА НЕ НИ БОЛИ, КОГАТО СЕ СПРАВЯМЕ С ТЯХ? ПРОФИЛАКТИКАТА Е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО НА ТОЗИ СВЯТ. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ДАЛИ ПРОФИЛАКТИРАМЕ ЗДРАВЕТО СИ, БЪДЕЩА СГРАДА ИЛИ НЯКАКВА ТЕХНИКА. НО СГРАДАТА МОЖЕ ДА СЕ ПОПРАВИ, МАКАР И С ДОПЪЛНИТЕЛНИ И НЕПРИЯТНИ УСИЛИЯ ОТ НАША СТРАНА. КАК ДА СЕ ОПРАВИ ЕДИН ЛУД, РОДЕН ОТ НЕПОДГОТВЕНИ ЗА ЖИВОТА РОДИТЕЛИ?


ДЪРЖАВАТА Е ВИНОВНА ЗА ВСИЧКО ТОВА. УЧИ НИ НА КАКВИ ЛИ НЕ ГЛУПОСТИ, НО НИ СПЕСТЯВА ТОЛКОВА ВАЖНИ ЗНАНИЯ, КАТО ЗНАНИЯТА ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕКА.



Категория: Политика
Прочетен: 238 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.05.2018 15:00
Поглеждайки статистиката, виждаме, че около 62% от населението е в трудоспособна възраст. Ако населението на България е 7 милиона души, то в трудоспособна възраст са 4 340 000 души. Ако заетите по трудови и граждански договори и самоосигуряващи се лица са 3 100 000 души, то разликата между тези две числа е 1 240 000 души. 

По данни на статистиката, безработните в България за първото тримесечие на 2018г. са в размер на 186 хиляди души или 5,8%.
Ето източникът:


http://www.nsi.bg/bg/content/3998/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%B8


Тогава къде са онези над 1 милион души, които са безработни, в трудоспособна възраст?Виждаме, че нещо не е наред. Една част от тях са инвалиди. Друга част от тях са инвалиди по документи. Трета част са мамини синчета, които просто харчат парите на родителите си и не работят. 

Време е за промяна. Държавата трябва да намери работа на всички безработни и да им осигури минимална работна заплата. Иначе безработните ще правят глупости и ще създават проблеми. Тези, които не искат да се включат в тази програма и нямат основание да се изключат от трудовия процес, да бъдат задължени да се осигуряват здравно и социално и да им се начисляват данъци, все едно получават 1000 лева заплата. Тогава здравеопазването ще бъде адекватно финансирано, НОИ ще получава значително по-високи приходи, а такива странични ефекти, като намаляване на престъпността, ще бъдат само красиво допълнение към тази реформа. Не трябва да има шлаещи се без работа хора. Който има достатъчно пари и не иска да работи, нека да си плаща за тази привилегия. А който досега се е скатавал и не е внасял пари в социалната или здравната система, ще бъде принуден да го прави.

Вярно, че е много демократично, но също така не е демократично да се краде, да се продават наркотици по улиците, да се бърка в кофите и да не си почистваш боклуците пред дома.
Категория: Политика
Прочетен: 299 Коментари: 0 Гласове: 0
 Както много пъти съм казвал досега, грижите, които полага държавата за децата, за лудите и за престарелите хора, които не могат да се грижат за себе си, са недостатъчни. Липсват пари. То липсва и добра организация и контрол, но това ще бъде тема на други статии. Сега говорим ЗА ЛИПСАТА НА ПАРИ.

Родителите продължават да са претоварени с грижите за децата - финансови и времеви. Това трябва да се облекчи чрез организиране на 24 часа грижа за децата в държавните и общинските детски заведения и училища, като на първо време се обхванат децата до 4-ти клас. Родителите не трябва да мислят за детето. Те трябва да ходят на работа, да изкарват пари и в почивните дни да са отдадени на грижите на детето. Ако някой от тях иска той да се грижи за детето или децата си, няма проблеми - никой никого не кара насила да си даде децата за обгрижване в обществени заведения. Всеки има право да избира.

Същата е работата и с престарелите и оглупели вече стари хора. Вярно, това са нашите родители, но нека всеки, който е против една такава идея, да гледа няколко години стари хора с деменция и Алцхаймер, пък било и това неговите родители и тогава ще видим каква песен ще запее. Това е малтретиране както за самите стари хора, така и за техните роднини, които са се нагърбили с тази трудна задача.


ТАКА, КОЛКО ПАРИ СА НЕОБХОДИМИ И ОТКЪДЕ ДА ДОЙДАТ ПАРИТЕ. За осигуряване на финансиране на 24 часа грижа за децата в детски ясли, градини и уличища са необходими при равни други условия, около 1 милиард лева. Това са 1 милион млади хора до 14 годишна възраст, по 1000 лева субсидия на година допълнително, към онези, които сега се отпускат от държавния и общинските бюджети.

 С тези пари можем да ПРОИЗВЕДЕМ едно много по-стабилно и надеждно поколение, отколкото сега произвеждаме.


САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ, АКО СПРЕМ СУБСИДИЯТА ЗА ОНЗИ КРАДЕЦ НА ОБЩЕСТВЕНИ РЕСУРСИ - БДЖ, АКО СПРЕМ СУБСИДИЯТА ЗА ОНЕЗИ ПЛАТЕНИ ОТ НАС МЕДИИ, КОИТО ВМЕСТО ДА СА КОРЕКТОР НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ТЕ НИ МАЖАТ ОЧИТЕ С ПРОПАГАНДА И НИ ПРИСПИВАТ - ГОВОРЯ ЗА БНТ И БНР, НИЕ МОЖЕМ ДА ОСИГУРИМ ТЕЗИ СРЕДСТВА, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ОСИГУРИМ СВОЕТО И НА БЪЛГАРИЯ, БЪДЕЩЕ.


ЗАЕДНО С ТОВА, НЕКА ДА СЕ НАЛОЖИ АКЦИЗ НА ВСИЧКИ СТОКИ, КОИТО СЪДЪРЖАТ В СЕБЕ СИ ЗАХАР, ПОДСЛАДИТЕЛИ ИЛИ КАКВИТО И ДА СА КОНСЕРВАНТИ.

ДА ДЕ ОБЛОЖАТ С АКЦИЗ ВСИЧКИ СТОКИ, В КОИТО ИМА ХИДРОГЕНИЗИРАНИ МАЗНИНИ.

Не ме разбирайте погрешно, ако искате да си направите сладки или да си направите сок, който да съдържа захар, направете го и това няма да ви струва по-скъпо, отколкото сега. Купете си захар и плодове, разбъркайте ги и пийте колкото си искате. Тогава пак ще пиете продукти, които съдържат захар, но ще сте си ги направили вие и ще ви бъде по-трудно, отколкото да минете през магазина и да си вземете всичко наготово. Нали разбирате, че няма да си направите кока кола в дома. Ще си правите много по-рядко разни там боклуци и ще бъдете по-здрави и щастливи. 

Вчера минах през женския пазар в София. Излъгах се и влязох в сладкарница, където продават сладки - баклави, масленки и т.н. Човекът, с който бяхме, купи стока за 20 лева. Даде 20 лева за нещо, в което освен тесто и захар, друго няма. Пък може и захар да няма. И това нещо не тежеше повече от кило. А едно кило захар е 1,20лв. Защо да не си купим захаР и да ядем захар, вместо да даваме за "захар" 20 лева? Този, който е дал 20 лева за едно кило сладки, защо да не даде и 25 лева, СЛЕД КАТО МУ Е ТОЛКОВА УМЪТ. Ето това е въпросът ми и хиляди хора печелят на наш гръб, вземат парите ни, защото СМЕ ПРОСТИ.

Да се обложати и всички онези измислени продукти от картофи и брашно, като чипсове, снаксове и т.н. ТАКА НЯМА ДА ИМАМЕ НУЖДА ОТ ТЕЗИ ОГРОМНИ СУПЕРМАРКЕТИ, ЩЕ СПЕСТИМ ПАРИ И ЩЕ ОСИГУРИМ ПАРИ И ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА. ПРОСТИЧКО Е. 


ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРИСТРАСТЯВАНИЯ НИ КАРАТ ДА КУПУВАМЕ СТОКА НА БАСНОСЛОВНИ ЦЕНИ. ТОВА ДА СИ КУПИШ ЕДИН ЛИТЪР КОЛА ЗА 2,40ЛВ. ИЛИ ЕДНО КИЛО БАКЛАВА ЗА 22 ЛЕВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА ДЕЙСТВИЕ НА НАРКОМАН. СЛЕД КАТО Е ТАКА, ОБЛАГАЙ ГИ С АКЗИЦ, ЗАЩОТО СА ПРОСТИ И НЕ МОГАТ ДА СЕ КОНТРОЛИРАТ, А ПАРИТЕ ДА ОТИВАТ ЗА ПО-ДОБРИ ЦЕЛИ.

П.С. И аз съм бил от простите. Купувах безалкохолни напитки и други боклуци в индустриални количества. Какво щастие е да се откача от тази зависимост.  Но ако колата струваше 5 лева, вместо 2,4лв., по-лесно щях да се "откача" от тази зависимост.


Да не пропусна - разрешете отглеждането на марихуана. Това вече е бъдещият световен бизнес и самата Америка печели милиарди от легализацията на марихуаната. Започнаха изкупувания на производители на марихуана за медицински цели. Стоим настрана от този бизнес и ГУБИМ СТРАШНО МНОГО ПАРИ. ЛЕГАЛИЗИРАЙТЕ КОНСУМАЦИЯТА НА МАРИХУАНА И НА ПРОДУКТИ, СЪДЪРЖАЩИ МАРИХУАНА И ГИ ВКАРАЙТЕ В АПТЕКИТЕ. ОБЛОЖЕТЕ ГИ С ДАНЪЦИ И ПОКАЖЕТЕ ПРЪСТ НА МАФИЯТА. ДА, АМА КАТО МАФИЯТА Е ДЪРЖАВАТА КАК ДА ГО НАПРАВИМ?
Категория: Политика
Прочетен: 155 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.05.2018 09:16
 https://www.24chasa.bg/novini/article/6884298

  1. 13:00 часа - Среща, във връзка с темата "Строителството на магистрала Хемус - възраждането на българския Север.
  2. ? часа - Среща със служителите от Дома за медико-социални грижи в гр. Дебелец;
  3. 16:00 часа - Присъствие на откриването на парк "Детски кът" в Горна Оряховица, който бил обновен с пари от програма "Региони в растеж";
  4.  17:00 - Присъства на откриването на 19-ти пленер, "Живописатера" - каквото и да значи това;
  5. 21:00 - Присъства на тържествената заря на площада в Горна Оряховица.

Само си помислете какви усилия полага г-н Цветанов в един безработен ден. Трябва да стане рано, за да си направи кроса, след това хигиената, да закуси и да отиде на работа. Като разпредели задачите, ще се качи в колата и ще тръгне за Търново. Ще пътува около 3 часа, освен ако не нарушава правилата за движение. Ще присъства на различни събития и към 22 часа или даже по-късно, ще свършат неговите "ангажименти". Вие как си мислите, този човек ще работи ли за 4 хиляди лева заплата, ако всеки ден прави толкова много "активности". Дори и паразитни активности, все пак са активности и искат значителна енергия, за да се издържи на това темпо. В най-добрият случай, г-н Цветанов ще се върне в София след полунощ. Кога ще спи, кога ще почива, кога ще ебе? И толкова жертви, в името на политическата реклама! 

И ВСЪЩНОСТ, КАКВА Е ЦЕЛТА НА ЦЯЛОТО ТОВА РАЗМОТАВАНЕ НАСАМ НАТАМ И ТОЛКОВА МНОГО СРЕЩИ?



ЯВНО Е, ЧЕ ТЕЗИ СЪБИТИЯ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С РАБОТАТА НА Г-Н ЦВЕТАНОВ, В КАЧЕСТВОТО МУ НА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ. СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО ПРАВЯТ НЯКОИ ДЕПУТАТИ И КАК МИНАВА ТЯХНОТО ВРЕМЕ. МИНАВА В ПОЯВАТА ИМ НА РАЗЛИЧНИ ПУБЛИЧНИ МЕСТА, ЗАЩОТО ТЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ПРОСТИЯТ НАРОД ИЗБИРА ДЕПУТАТИТЕ. А ПРОСТИЯТ НАРОД ИЗБИРА ТЕЗИ, КОИТО НАЙ-ЧЕСТО МУ СЕ ПОЯВЯВАТ ПРЕД ОЧИТЕ, А НЕ ОНЕЗИ, КОИТО ВЪРШАТ РАБОТА. Г-Н ЦВЕТАНОВ ЗНАЕ, ЧЕ ОТ РАБОТА ФАЙДА НЯМА И ЗАТОВА Е ПРИЕЛ ДРУГА ТАКТИКА - ТАКТИКАТА НА ТОТАЛНОТО ЗАНИМАНИЕ НА ПУБЛИКАТА СЪС СВОЯТА ЛИЧНОСТ. ТАКА, КАКТО ПРАВИ И НЕГОВИЯТ ШЕФ, МЕЖДУ ВПРОЧЕМ.



ТИ ЧАКАЙ НЕЩО ДА СТАНЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА, АКО СИ НЯМАШ ДРУГА РАБОТА!!!

Категория: Политика
Прочетен: 198 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.05.2018 19:43
 ЗА ПРОФИЛАКТИКА НЯМА ПАРИ, АМА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ ИМА МИЛИАРДИ. 
Парите за профилактика у нас са под 1 % от парите, давани за лечение.


Нямат сметка да сме здрави. Имат сметка да сме болни. ТАМ СА ПАРИТЕ. 

Парадокс - АКО СМЕ ЗДРАВИ, ЩЕ ЖИВЕЕМ ПО-ЩАСТЛИВО И ПО-ДЪЛГО. Ще взривим социалната система. Докторите имат сметка да сме едновременно болни и живи. САМО НОИ ИМА СМЕТКА ДА УМИРАМЕ РАНО И БЪРЗО. Това и мечтата на социалистическите ни управници - да умрем, преди да разберем кои сме, защо сме дошли на тази земя.
Категория: Политика
Прочетен: 162 Коментари: 0 Гласове: 0
 ГЕРБ  - Гастроезофагиална рефлуксна болест. Простичко казано, това е болест на храносмилането. 

Как се лекува ли? Истината лекува. Но искаме ли да я чуем?

Някои казват, че това е болест на политическото ни храносмилане. Други допълват, че тази болест е мутирал Живков ембрион, заседнал не в стомасите на стотици хиляди и милиони пациенти, а в техните мозъци. 

Боже, колко много истини има на този свят!! 

Категория: Политика
Прочетен: 202 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.05.2018 09:05
 Разбира се, когато ние му плащаме сметката. Не става дума за частни посещения.


Не мога да се побера в кожата си. Президентът беше в Русия. И КАКВО ОТ ТОВА. БЛЯ БЛЯ, ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО. АКО НИЕ СМЕ СТОКА, РУСНАЦИТЕ ЩЕ ТЪРГУВАТ С НАС, БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА ДА СЕ УНИЖАВАМЕ ПО ТОЗИ НАЧИН. ЗАЩОТО ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА В РУСИЯ СИ БЕШЕ УНИЖЕНИЕ.

Днес Борисов отива в Рим. А ПОЧЕМУ, дето се казва на финландско-шведски език с норвежко наречие? Че защо да не отиде - ЩЕ ВИДИ ПАПАТА, ЩЕ СИ РАЗВЕЕ ГЪЗА НАСАМ НАТАМ И НИКАКВА ДА НЕ Я СВЪРШИ, ЩЕ СЕ РАЗХОДИ ЗА НАША СМЕТКА. СЛЕД ТОВА ЩЕ ОТИДЕ В МОСКВА, СЛЕД ТОВА В БРЮКСЕЛ, СЛЕД ТОВА ВЪВ ВАШИНГТОН И КЪДЕ ЛИ НЕ ПО СВЕТА. И НАКРАЯ КАКВА ЩЕ Я СВЪРШИ? НИКАКВА.



НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТОВА Г-ДА ПОЛИТИЦИ. ИМАМЕ НУЖДА ДА СИ СТОИТЕ НА ЗАДНИЦИТЕ ТУК, В БЪЛГАРИЯ И ДА СВЪРШИТЕ РАБОТАТА, ЗА КОЯТО ВИ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ. СТРАНАТА НИ Е БЕДНА. ДА СИ БЪЛГАРИН, СИ Е УНИЖЕНИЕ, КАТО ОТИДЕМ В ЗАПАДНИТЕ СТРАНИ. ЗА НАС ГОВОРЯТ, ЧЕ СМЕ БЕДНИ, НЕОРГАНИЗИРАНИ, БОЛНИ И КРАДЛИВИ. ПОЗНАТИ СМЕ, ЧЕ ИЗТОЧВАМЕ КРЕДИТНИТЕ КАРТИ НА ХОРАТА ПО СВЕТА, ЧЕ ПРОСИМ ПО УЛИЦИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ИМ ГРАДОВЕ И ИЗТОЧВАМЕ СОЦИАЛНИТЕ ИМ СИСТЕМИ /ИМА СЕ ПРЕДВИД "РИМЛЯНИТЕ", КОИТО ОТИВАТ НА ТЪЛПИ ТАМ, ЧЕ СМЕ КОРУМПИРАНИ И ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ЖЕЛАЕМ ДА СИ ПОДРЕДИМ КОЧИНАТА. ДЪРЖАВАТА НИ НЕ РАБОТИ. ЗАТОВА ТЯ НЯМА ДА ЗАРАБОТИ Г-Н ПРЕМИЕР, СЛЕДСТВИЕ НА ВАШАТА ВИЗИТА ПРИ ПАПАТА. НЯМА ДА ЗАРАБОТИ И СЛЕД ВИЗИТАТА ВИ В МОСКВА ИЛИ КЪДЕ ЛИ НЕ ПО СВЕТА. ТЯ НЯМА ДА ЗАРАБОТИ И КАТО СИ СТОИТЕ У НАС, АМА ТОВА Е ДРУГА ТЕМА, АКО МЕ РАЗБИРАТЕ.

П.С. Днес, 28.05.2018г., Борисов инспектира как върви ремонта на АМ Тракия, в отсечката между Пловдив и разклона за Раковски. След това отишъл да инспектира разширението на пътя Пловдив - Асеновград. И сега, ако отиде да инспектира, защо АМ Марица, в района на село Добрич, така се е нагънала и ако подпука фирмата изпълнител, преди да мине гаранцията, евалла...


Как успява наистина този човек? Завчера беше в Загреб. Вчера беше в Киев. Преди 3 дни беше на аудиенция при папата. Двес инспектира магистрали. Утре отива на среща с Путин....

И СЛЕД ОСЕМ ГОДИНИ ТЪРЧАНЕ НАСАМ НАТАМ, БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е БЕДНА, ИЗОСТАНАЛА, С ЛОШ МЕЖДУНАРОДЕН ИМИДЖ. И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА НАМАЛЯВАМЕ СЪС СКОРОСТТА НА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ГРАД СМОЛЯН С ТЕНДЕНЦИЯ ДА СТАНЕ ГРАД КЪРДЖАЛИ. БЕЗСМИСЛЕНО ТИЧАНЕ И ЛУТАНЕ. А ТУКА ВСИЧКО СИ ВЪРВИ, ВЪПРЕКИ УСИЛИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.
Категория: Политика
Прочетен: 155 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.05.2018 17:13
  1.  Първо. В България средствата за здравеопазване не са 10 милиарда, а 90 милиона. За цяла година, за профилактика са предвидени само 90 милиона лева. АКО НАИСТИНА ИСКАМЕ ДА ИМАМЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, КОЕТО ОЗНАЧАВА ДА ОПАЗВАМЕ ЗДРАВЕТО, ТО ТРЯБВА ДА ИМА ПРОФИЛАКТИКА. Нали? Другото е болнолечение, а не здравеопазване. На тази приказка ме отвори мой близък, който ги разбира тези работи, не по-зле от мен. Да не кажа - по-добре. Не мога да споменавам името му, за жалост. Та питам аз докторите: НАЛИ САМИТЕ ВИЕ ТВЪРДИТЕ, ЧЕ ЕДИН ЛЕВ, ДАДЕН ЗА ПРОФИЛАКТИКА, СПЕСТЯВА 8 ЛЕВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ. ЗНАЧИ, АКО ДАДЕМ 500 ЛЕВА ЗА ПРОФИЛАКТИКА, НЯМА ДА ИМАМЕ НУЖДА ДА ПЛАЩАМЕ 4 МИЛИАРДА ЗА ЛЕЧЕНИЕ. Ама тогава какво ще правят болниците и цялата тази пасмина от бели престилки? Мая веднага се намеси и ме прекъсна. ТОВА ЩЯЛО ДА СЕ РАЗГЛЕЖДА ПРИ ПРИЕМАНЕТО НА БЪДЕЩИЯ БЮДЖЕТ. СЕГА НЕ БИЛО ТЕМА НА РАЗГОВОР. ДА, НЕ Е ТЕМА, ЗАЩОТО ЗАСЯГА ПАРИТЕ НА ХИЛЯДИ ХОРА, КОИТО НЯМАТ СМЕТКА
  2. Второ, как е възможно държавата да допуска стотици хиляди хора да са без здравни вноски? Как е възможно, аз като обикновен гражданин да плащам над 200 лева здравна вноска всеки месец, а министърът на здравеопазването да плаща с пъти по-малко? Тук проблемът е, че или самите държавни чиновници трябва да си платят целия размер на вноската - 8% от дохода или държавата трябва да им ги плати. Но тогава пак ще ги вземе от нас, данъкоплатците, които създават първичния БВП на страната и които на пракитка осигуряваме всички пари в бюджета на държавата, общините, касата, НОИ и т.н. Така наречените скрити пари от неплащането на здравни вноски и от намалените здравни вноски на държавните служители са около 1,5 милиарда лева всяка година;
  3. Дянков приватизира парите на касата. Става дума за едни 2 милиарда лева. Говореха за този случай.
  4. Според чл. 94 от Закона за здравето, "Пациентът е длъжен да се грижи за собственото си здраве". Колко българи се грижат за здравето си и колко изпълняват препоръките на лекарите? Аз не познавам такива. Пушачите, тези които консумират алкохол, наркоманите и дебелаците, взети заедно превишават всички българи в страната и чужбина. Ако самият гражданин не иска да се грижи за себе си, докторите ли да се грижат за него? Това не беше обект на дискусията, но е изключително важна тема. Казаха ми, че в Германия, ако не спазиш предписанията, веднага ти увеличават здравата вноска. Ако искаш. Тук също има заложени наказания, но кой ли ги спазва.
  5. Говори се затова, че разликата в заплащането на лекарите в България е в рамките на 90 пъти. Някой взема 700 лева заплата, а друг 60 000 лева. Как става ли? Ами както се източват болниците, така се и получава разликата в заплащането. Мой служител получава проблем. Отива в окръжната болница и заявява проблема, но оттам го изпращат "да се поразходи и да пие едно кафе". Съпругата му е много притеснена и не се примирява с това положение и настоява да отидат в съседната клиника, при турците, Аджи Бадем. Там установяват съсирек, веднага го оперират и му слагат стенд. Спасяват го и вземат разбира се хилядарките. Той е жив, защото не се е доверил на държавната болница. А същата болница има към 2016г. над 16 милиона нетни задължения към доставчици. Чакам отчета за 2017г., като моите очаквания са за над 20 милиона задължения. Така се източват държавните болници и парите отиват в частните. Но в случая се спасява и човешки живот. Разбира се в тази конкретна болница заплащането няма да е такова, каквато е при турците.
  6. ПРИВАТИЗИРАЙТЕ ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ. Сега те за търговски дружества, с държавно участие. Всяко едно назначение на член на управителен съвет или на директор на болницата, зависи от държавата. Тоест от политическите партиии. Партийните назначения са навсякъде. Как си мислите, че се пълнят партийните каси и личните джобове на политиции бюрократи? Чрез крадене. Чрез надписване на лечение, чрез надписване на цените на доставено оборудване, лекарства, консумативи - чрез всичко. Да не си мислите, че доставките, като се започне от скенер за 100 000 евро, до тоалетна хартия, която е 50 стотинки, се извършва на принципа на пазарната икономика и търсенето и предлагането, демек на най-ниската възможно цена? Има да чаката. Краде се яко и като за световно. Защото болницата не е тяхна. АКО Е ТЯХНА, НЯМА ДА СЕ КРАДЕ. Направете така, че всеки доктор, администратор и медицинска сестра, че даже и чистачките, да имат глас в ОС на акционерите и да могат да определят политиката на болницата чрез гласа си. Направете така, че ако някой от тях реши да напусне работата си в болницата, неговите акции да бъдат изкупени от друг, който постъпва на работа, за да няма концентрация на акции в отделни лица. Да не стане като РМД - работническо мениджърската приватизация преди години. Работниците и служителите искат пари и си продават акции. Те си чакат заплатите и не искат да са собственици, защото собствеността е и ОТГОВОРНОСТ. Те не искат да се занимават с друго и си искат РАХАТА, така да се каже. Така работите няма да вървят напред. Какво си мислите, че работниците и служителите на болниците в Ловеч и Враца не са отговорни, че болницата се източва цяло десетилетие. И сега какво - искат си заплатките, които ние, данъкоплатците трябва да плащаме. Защо? Я вървете на майната си, ако не искате да вземете и да се оправите. ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТ НАЙ-ПОСЛЕ И НЕ СЕ ДРЪЖТЕ КАТО ЖЕРТВИ. НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ НЯКОЙ ДРУГ ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ВАС. ПОГРИЖЕТЕ СЕ ВИЕ, САМИТЕ. С МНОГО МАЛКО ИЗКЛЮЧЕНИЯ, ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ СА ЗАКЪСАЛИ - ИМЕННО ПОРАДИ ТЕЗИ ПРИЧИНИ. За да се избегнат технически затруднения, направете така, че акции да има право да се закупуват от новопостъпили служители, едва след като работят поне една година в съответното заведение. Акциите на напусналите да стоят на "изчакване" и да не участват в гласовете на ОС. Просто като фасул и ще работи, гарантирам ви;
  7. За Бърза помощ какво да ви кажа - АМИ ИДЕТЕ В РУМЪНИЯ, ВИЖТЕ КАК Е ОРГАНИЗИРАНА И НАПРАВЕТЕ СЪЩОТО В БЪЛГАРИЯ. ТОЛКОВА ЛИ Е СЛОЖНО. РУМЪНЦИТЕ ПОЛУЧИХА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ, ЗА ДА НАПРАВЯТ БЪРЗАТА ПОМОЩ. ТОЛКОВА ЛИ НЕ МОЖЕМ И НИЕ ДА НАПРАВИМ СЪЩОТО. НЯМА СМИСЪЛ ДА ОТКРИВАМЕ ТОПЛАТА ВОДА. АМА ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ КРАДЕНЕТО, ПРЕДВАРИТЕЛНОТО УГОВАРЯНЕ НА АДРЕСИТЕ С ЛИНЕЙКИТЕ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ, РАЗКРИТО ОТ ВСИЧКИ НАС, ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, КАТО ПОРОЧНИ ПРАКТИКИ;
  8. Учене и образование. Децата ни могат да съберат две плюс две, а не знаят къде е черният им дроб и за какво им служи. Допускаме хора, които хабер си нямат понятие от устройство на човешкото тяло и от елементарна медицина, да раждат, отглеждат и възпитават деца. Държавата не прави практически нищо, за да образова здравно хората. И резултатът е налице.
  9. Ако има сериозен акциз на цигарите и алкохола, защо да няма акциз и на захарните изделия и на всички боклуци, които се продават в супермаркетите и които карат нашето ДНК да стене от ужас, когато му даваме такова хранително "чудо". При тези храни какво очакваме! Ако се наложи 30% ДДС на такива стоки, какво толкова ще се получи? Колата 2 литра ще поскъпне с 20 стотинки. Голяма работа. Мен ако питате и с 5 лева да поскъпне, пак ще е малко. Казва ви го човек, който близо 50 години гълта такива боклуци като за световно. Ако струваше 5 лева бутилката, със сигурност щях да пия по-малко.
  10. Правителството не изпълнява своите ангажименти за осигуряване на чиста среда за живот, залегнали в Закона за здравето. Всички, които замърсяват с гадните си печки, въздуха през зимата, нека да бъдат санкционирани. Бедността не е оправдание да допускаме да ни отнемат въздуха. Много пъти съм давал пример за кв. Бояна в София. Това е богат квартал, в който не може да се диша през зимата от работещите с какво ли не печки. Там бедността ли е причината или нещо друго? Според мен, навсякъде виждаме неработещата държава. Навсякъде.
  11. И всъщност, защо Мая организира тази сбирка? Тя е с висок рейтинг, нещо, с което Корнелия не може да се похвали. Нищо чудно да видим Мая на мястото на Корнелия, когато си завърши мандата. Пъки защо нещо по-голяма. Кеворкян лансира тезата, че Бойко гласи Мая за президент, след години. Нали са от една партия. То където БСП, там и е и Герб.
Сега видях, че има линк към сайт, който отразява срещата. http://czpz.org/index.php?option=com_content&view=article&id=8017:2018-05-23-14-38-19&catid=19:2014-01-24-20-55-47&Itemid=869

Изказванията на няколко души от присъстващите, в това число и на моя милост, не са отразени в стенограмата. Така са решили началниците, така са направили.

Вече има информация и на страницата на омбудсмана - http://www.ombudsman.bg/news/4727

Там е отразена главната тези на Мая Манолова, която тя изказва при всеки възможен случай - БЕЗЛИМИТНО ФИНАНСИРАНЕ НА БОЛНИЦИТЕ. МИСЛЯ СИ, АКО ИМА БЕЗЛИМИТНО ПИЕНЕ В КРЪЧМИТЕ, БЕЗ ПЛАЩАНЕ, КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ!!!

Като цяло - в сайта е отразено само мнението на омбудсмана. Другите - кучета ги яли. Тогава за какво ни събира, като нашето мнение не е отразено? Мая си е такава. Важното е тя да изпъкне.

Категория: Политика
Прочетен: 173 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.05.2018 09:48
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195598
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Май, 2018  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031