Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218900 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от Май, 2020 г.
2 3 4  >  >>
 КАКВА Е РАБОТАТА НА ЕДИН ПРЕМИЕР?

РАБОТАТА Е ДА НАДЗИРАВА ДАЛИ МИНИСТРИТЕ РАБОТЯТ И ДАЛИ ПОСТИГАТ ЦЕЛИТЕ.

КАКВИ СА ЦЕЛИТЕ НА БОРИСОВ? ДА ГО ПРЕИЗБЕРАТ НА ВСЯКА ЦЕНА, ПРЕНЕБРЕГВАЙКИ ГЛАВНИТЕ ЦЕЛИ НА ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО И НАБИВАЙКИ СЕ В ОЧИТЕ НА ПРОСТИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, КОИТО СА ВЪВ ВЪЗТОРГ, ЧЕ ПРЕМИЕРЪТ ГИ Е ПИТАЛ "КАК СТЕ?". АМИ ОТ ПРОСТИ ХОРА КАКВО ДРУГО ДА ОЧАКВАШ, ОСВЕН ПРОСТ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ВЪЗПРИЯТИЕ НА СВЕТА.


ПРАВИ ЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ БОРИСОВ ОБИКАЛЯ КАТО ЛУД ИЗ СТРАНАТА, КАРАЙКИ ДЖИП И ВОЗЕЙКИ РАЗНИ ТАМ МИНИСТРИ, ЗАМЕСТНИЦИ И КМЕТОВЕ? ДНЕС БЕШЕ В БУРГАСКИЯ РЕГИОН. ИНСПЕКТИРАШЕ ОБИКОЛНИЦАТА НА ПОМОРИЕ. НЕГОВА РАБОТА ЛИ Е ТОВА? ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ НЕ Е. АМИ ТОГАВА КАКВО ПРАВИ ТАМ? ПИАРИ, КАКТО СЕ КАЗВА, НАБИВА СЕ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА.

А НА КОГО Е РАБОТА ДА СЕ РАЗХОЖДА ПО ОБЕКТИТЕ? ТОВА Е РАБОТА НА АГЕНЦИЯТА ПО ПЪТИЩАТА. ДАЖЕ НЕ Е РАБОТА НА ЕДИН МИНИСТЪР ДА СЕ ТЪТРИ ПО ПРАШНИТЕ ПЪТИЩА НА СТРАНАТА. НЕГОВАТА РАБОТА Е ДА НАПРАВИ ТАКАВА НОРМАТИВНА УРЕДБА, ЧЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ, ДА СЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА И ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ОРГАНИЗАЦИЯ, ЧЕ ХОРАТА ДА НЕ СЕ КАХЪРЯТ, ДАЛИ ИЗМАМНИЦИ ЩЕ ИМ ОТКРАДНАТ ИМОТИТЕ, ЧРЕЗ МАНИПУЛАЦИЯ НА ДАННИТЕ ОТ КАДАСТЪРА ИЛИ ОБЩИНАТА. ДА НЯМА ПРЕЗАСТРОЯВАНЕ, ДА ИМА НОРМАЛНА СРЕДА ЗА ЖИВОТ, ДА НЯМА ПРЕПЪЛВАНЕ НА ГРАДОВЕТЕ С АВТОМОБИЛИ И ДА НЯМА ЗАДРЪСТВАНЕ ПО ПЪТИЩАТА.


ДЖУРНАЛЯТА ПОПИТАХА ЛИ ПРЕМИЕРА, ЗАЩО НЕ СИ ГЛЕДА РАБОТАТА, АМИ СЕ МОТАЕ ПО ПЪТИЩАТА? НЕ СА ГО ПИТАЛИ. ЗАЩО НЕ СА ГО ПИТАЛИ? АМИ ЗАЩОТО И ТЕ СА ПРОСТИ. АКО НЕ СА ПРОСТИ, ЗНАЧИ СА СТРАХЛИВИ.

ЗАЩО НЕ ГО ПОПИТАХА, КАКВО НАПРАВИ ПРЕМИЕРА ЗА ДЕСЕТТЕ ГОДИНИ, КОГАТО Е БИЛ НА ВЛАСТ, ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СВОБОДАТА НА СЛОВОТО? ЗАЩО ЗАТЪНАХМЕ ТАКА?


ЗАЩО НЕ ПИТАХА ПРЕМИЕРА, ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРАВИ ЛЕСНО БИЗНЕС И ВСЯКО НЕЩО Е ХОДЕНЕ ПО МЪКАТА?


ЗАЩО НЕ ПИТАХА ПРЕМИЕРА, ЗАЩО АДМИНИСТРАЦИЯТА НИ Е КОРУМПИРАНА И 65% ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ ЗА ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ СА КОМПРОМЕТИРАНИ?

ЗАЩО НЕ ПИТАХА ПРЕМИЕРА, ЗАЩО ОЦЕНКАТА НА ЦЯЛАТА СИСТЕМА НА СИГУРНОСТ И ОБЩЕСТВЕН РЕД Е НА ПЛАЧЕВНО НИСКО НИВО?


ЗАЩО НЕ ПИТАХА ПРЕМИЕРА, ЗАЩО ОБРАЗОВАТЕЛНАТА НИ СИСТЕМА НИКАКВА Я НЯМА И КАКВО ТОЙ НАПРАВИ, ЗА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА?


ЗАЩО НЕ ПИТАХА ПРЕМИЕРА,  ЗАЩО ЗДРАВНАТА НИ СИСТЕМА Е КРАДЛИВА И КАКВО НАПРАВИ ТОЙ, ЗА ДА НЕ БЪДЕ КРАДЛИВА?


ЗАЩО НЕ ПИТАХА ПРЕМИЕРА, ЗАЩО ЦЯЛАТА АДМИНИСТРАЦИЯ РАБОТИ ЗА СЕБЕ СИ, ВМЕСТО ЗА ОБЩЕСТВОТО, ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ СА ЧАСТ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ЧЕ ПРОКУРОРИ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОРЪЧКИ ЗА ОМАСКАРЯВАНЕ, ЧЕ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ СЕ КРАДАТ ВСЯКА ГОДИНА ЗАРАДИ ЗАНИЖЕН КОНТРОЛ ИЛИ ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА КОНТРОЛ?


ЗАЩО НЕ ПИТАХА ПРЕМИЕРА, В ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА ЛИ ЖИВЕЕМ ИЛИ НЕ? ЗАЩО НЕ ПИТАХА ПРЕМИЕРА, КОЛКО ПЪТИ И ЗА КАКВО Е ПИТАЛ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, ПРЕЗ ДЕСЕТТЕ ГОДИНИ НА СВОЕТО УПРАВЛЕНИЕ? ВСЪЩНОСТ ТОЙ ДИКТАТОР ЛИ Е ИЛИ ДЕМОКРАТ? ПИТАЙТЕ ГО ДЕ, ДЖУРНАЛЯ ТАКИВА
Категория: Политика
Прочетен: 1625 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 31.05.2020 23:12
 

Ако природния закон се припокрива с човешкия закон, тогава може да се каже, че ГЛЕДНИТЕ ТОЧКИ ЗА ТОВА, КОЕ Е СПРАВЕДЛИВО И КОЕ НЕ Е, СЕ ДОБЛИЖАВАТ И УСЕЩАНЕТО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ Е УДОВЛЕТВОРЕНО В НАЙ-ГОЛЯМА СТЕПЕН.



В човешкото общество обаче, природните закони са модифицирани и променени.

Например, в природата, младият убива стария и по-силния убива по-слабия, което в човешкото общество е силно модифицирано.

Ако лъв нападне бивол, човекът снима с камерата и приема, че такъв е животът.

Но когато лъв нападне човек, това вече е трагедия и не се приема за справедливо.


Категория: Политика
Прочетен: 108 Коментари: 0 Гласове: 1
 Така, справедливостта като индивидуално разбиране, може да се раздели на две - доколко конкретната личност иска да се докопа до богатството на другия, по насилствен начин, използвайки държавна организация, което е икономическото определение на справедливостта като разбиране на конкретната личност и от друга страна, регулирането на неикономическите отношения между хората, на базата на някаква ПРОПОРЦИОНАЛНОСТ.

Например, някакъв циганин, влиза в къщата на самотно живеещ дядо и баба, което нерядко се случва по селата, физически насилва бабата или дядото, взема му пари и ценности, ако има, като в някои случаи се стига и до физическа смърт, а в други, до тежки физически и духовни травми, имайки предвид напредналата възраст на нападнатите.

Къде е тук разбирането за справедливост. Как може да се измери. Преди хилядолетия това понятие в пределите на стара Европа и особено в Близкия изток, се е базирало на талмудското разбиране за търсене на отмъщение, като простичкото обяснение е "смърт за смърт" или "насилие за насилие", като в повечето случаи, желанието за непропорционално насилие в знак за отмъщение е по-силно, отколкото претърпяната щета. Пре Талмуда това е "Зъб за чене, око за две", което показва на всички, че ако причинят щета на трето лице, възмездието ще бъде несъразмерно, с цел да се извърши някаква ПРЕВАНТИВНОСТ И ПРОФИЛАКТИКА НА НАСИЛИЕТО, доколкото е възможно. Да говориш на хората за прошката, както се опитва това да прави християнството в младата си възраст е изглеждало твърде тъпо и нелогично. Представете си, да ви праснат шамар без всякакво основание и вие да подложите другата буза, да ви зашлевят, че да има баланс в мозъчните ви клетки, тръскайки главата от едната страна към другата, следствие на ошамаросването. Това звучи тъпо и надали има разумен човек, който да се подложи на такъв мазохизъм.

Нека да се върнем към примера с бабата и дядото, насилени от циганин или цигани. Какво да бъде наказанието на извършителите, ако следствие на насилието се стигне до смърт? Ако съдът отреди извършителят да лежи в затвора, където всички ние, данъкоплатците ще плащаме по 1000 лева месечно, че да го издържаме, в продължение, примерно на 10 години, това СПРАВЕДЛИВО ЛИ ЩЕ БЪДЕ ИЛИ НЕ? Тук както виждате не говоря за ЗАКОННО, а за СРАВЕДЛИВО ИЛИ НЕ.

На колко се оценява човешкия живот и животът на стария дядо на 84 години равнява ли се на живота на един 40 годишен човек? Ако някой отнеме живота на друг човек, напълно съзнавайки рисковете от нанесения побой, с цел грабеж, защо законите, обвинителите и съдиите определят той да заплати само с ограничаването на правата му за част от живота ме, след което може да продължи нормалното си съществуване на свобода, докато убитият от него човек ще бъде отдавна изгнил и изяден от червеите и забравен от всички, освен от близките му? ЛИПСАТА НА ПРОПОРЦИОНАЛНОСТ В ТЕЗИ СЛУЧАИ, СЪЗДАВА И ПОДДЪРЖА ЧУВСТВОТО ЗА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ.

Следва статия...
Категория: Политика
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 30.05.2020 21:35
 Най-големият риск в определянето на понятието "справедливост" има тогава, когато то се разглежда в икономически аспект.

Комунистите предлагат на обществото своите морални представи за справедливост, като насочват обществената енергия към това, да се открадне със сила онова, което по-богатите имат в повече, от по-несъстоятелните, като определят този акт, като акт на СПРАВЕДЛИВОСТ. Нещастникът Маркс например, в "Към критика на политическата икономия", директно пише за това, че ще дойде време, когато "експроприаторите ще бъдат експроприирани".

Както казах, нещастникът Маркс изхожда от постулата, че капитализмът е състояние на нечестно забогатяване. Бих се съгласил с него, ако наистина богатият човек е натрупал състоянието си чрез използване на властта на държавата или служители на държавата.

Но комунистите са малко затруднени, когато става дума за хора, които са доказали, че са натрупали състоянието си, спазвайки законите на съответната страна и предлагайки продукт или услуга на света. Такива като Джеф Безос, Марк Цукърбърг или Бил Гейтс, нямат много основание за притеснение, как са направили парите си. Същото важи и за Илон Мъск, Пол Алън или покойният Стив Джобс.
Ако погледнем към други части на света, например Русия, там и кьорав да си, се вижда, че на пръстите на едната ръка се броят мултимилионерите и милиардерите, които са направили пари, без да са се възползвали от услугите на чиновници и политици и без да са участвали в схеми за разграбване на обществено имущество като преки приватизатори или като участници в обществени поръчки, по завишени цени.

Как да се постъпва при тези два различни подхода. Комунистическата наука не ни дава точен отговор. Ако наистина тя иска да постъпи справедливо, би трябвало да каже, че 5% от богатите хора на Америка плащат 60% от данъците и би трябвало да попита тези, които не са богати, КАКВО ИМ Е ПОПРЕЧИЛО И ТЕ ДА СА БОГАТИ. За Русия и такива страни като България, знаем как стоят нещата. Ако не си близко до властта, си далеко от богатството. Но в Америка не можеш да обвиняваш толкова открито властите, че са ти попречили да бъдеш богат.

Както виждате, претенциите за справедливост в икономиката или икономическата област обикновено визират РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА МАТЕРИАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА БОГАТИТЕ В ПОЛЗА НА ПО-МАЛКО ИМОТНИТЕ. Всяка една революция, от нидерландската, до френската, става заради обвързани политико-икономически процеси. И всяка една революция обещава на по-малко състоятелните, да ограбят по-състоятелните. Това е ново проявление на едновремешните войни, целта на които е бил грабежът. Хуни, монголи, татари и всякаква такава сган, която я мързи да работи и разчита на труда на покорени народи се е издържала именно от разрушението, а не от съзиданието. Справедливостта при тях е понятие да имат правото да откраднат чуждото, дори и с цената на човешки живот.

Следва това статия.
Категория: Политика
Прочетен: 100 Коментари: 0 Гласове: 1
В моите беседи, честа задавам въпрос на събеседника или събеседниците си, какво за тях означава СПРАЛЕДЛИВОСТТА. Колкото и да изглежда просто и лесно обяснението, толкова е и сложно и противоречиво.


Противоречиво, защото всеки СУБЕКТ пречупва своето разбиране първо през своите морални принципи, доколкото ги има и обикновено не излиза извън рамките на субективизма в очакването спрямо ПРИНОСИТЕЛЯ на справедливост.


Носителят на справедливостта в годините на първобитните общества и бил най-силният. Природата не се интересува от това дали едно решение е справедливо или не. Тя поставя на върха най-силния, физически и духовно индивид, като цел на естественото движение на природните системи. И това не се отрича от никого.


С времето, човекът е създал организация на своето общество и е оформил в писмени правила кой какво може да прави и какво не може да прави.

Но както знаете, винаги ще се намерят опортюнисти, които да поставят под съмнение правилата.

Като се върнете назад в историята, смяната на водачите на едно племе, народност, държава и т.н.,в повечето случаи е ставала не на базата на природните качества на съответната личност, а на база на интригите и използването на чуждата сила за превземането на властта и нейното използване.

За английската корона, шотландските борци за свобода са просто едни бунтовници, които трябва да бъдат заловени и обесени. Такива мистични герои като Робин Худ и Вилхелм Тел, изразяват усещането на справедливост на тези, които са далеко от властта, а това означава, далеко от влияние, власт и пари, тоест, обикновените хора.

Чингиз хан е спечелил степните племена заради "справедливият" начин на разпределение на плячката от военните походи. Справедливо е в София да има паметник да мразения от поляците генерал Гурко. Справедливо е от гледна точка на софиянци, но питате ли варшавяните за това?

Оттук, има ли общо понятие за справедливост?  От всичките мои интервюта стигам до извода, че да, има такова общо понятие, но то не е систематизирано и ясно определено. Интересно, но претенциите за справедливост в икономически план, обикновено се отнасят повече до преразпределяне на материалните блага, а не на тяхното натрупване. Представете си, да има морален казус, свързан със способностите на отделен човек да се отличава толкова от другите, със своя интелект, находчивост и ако искате, с късмета си, който да дискутира, ДАЛИ Е СПРАВЕДЛИВО ЕДИН ЧОВЕК ДА Е ПО-СПОСОБЕН ОТ ДРУГ. ТОВА НИКОЙ НЕ ГО ДИСКУТИРА. Но постоянно се дискутира обстоятелството, дали е справедливо един да е мултимилионер или милиардер, а друг да не може да върже двата края, както се казва.


Следва нова статия....
Категория: Политика
Прочетен: 112 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.05.2020 20:52
 Тази нощ беше доста хладно, особено в полите на Витоша. Сутрин, 5 часа. Булевард България е в ремонт!!! Цялото платно, в посока Витоша, е изгребано и ще се преасфалтира. Не мога да повярвам, че това се случва. За пръв път минах по този булевард, в качеството си на шофьор, през далечната 1984г. Никога не си спомням, да е бил добре асфалтиран. През 90-те години всеки ден минавах по него, отивайки на работа. Същото подскачане, асфалтови кръпки и неравности, както и до ден днешен.

Надолу по булеварда, след кръстовището с бул. Каблешков, също нов асфалт, който продължава до кръстовището на булеварда с бул. Черни връх, до НДК. Единственото кофти нещо е, че са обособили една специална лента за селския градски транспорт. Всички, които четат блога ми знаят, че аз МРАЗЯ софийският селски транспорт, заради ПРИВИЛЕГИИТЕ, които има пред останалите участници в движението, заради изсипаните милиарди левове в него през последните десетилетия, наши, общи пари и заради продължаващото безхаберие и разсипничество и лошо управление от страна на Столична голяма община. Към 5:30 часа, огромни трамваи и съчленени автобуси, с по един пасажер освен шофьора, щъкат насам натам, за наша сметка, изпълнявайки заповедта на някой тъп политик, замаскирана като "социална задача". Каквито и приказки да се говори за градския транспорт, повечето хора винаги ще предпочитат личния транспорт, като се започне от колелото, мката кола, отопеда и лепред това да се тъпчат като стадо в субсидирания и крадлив селски софийски транспорт.

А иначе паркът около НДК е поддържан и свеж, заради падналите през последната седмица дъждове. Циганки метат боклуците. Сравнително чисто е в централните части на града, но както много пъти съм казвал, почти навсякъде има много ПРАХ, защото от общината упорито отказват да мият редовно улиците. Централната част в района на карето между бул. Христо Ботев, бул. Патриарх Евтимий, бул. Левски и бул. Сливница, целият е нашарен от графитаджии. Не са пощадени нито един от районите - Докторски паметник, Средец, около женския пазар, пресечките и успоредните улици на бул. Витошка. Как ми се иска един ден, да има наистина полиция по улиците, да хващат тези пубери, които шарят със спрейовете и да ги накарат да чистят тези шарилки, докато изчистят София от тази грозотия.

Пространството около храм паметника "Александър Невски". Тук е най-хубаво. Красиво е. Въпреки това, общината ще похарчи 17 милиона лева за смяна на паветата!!! Какво им е на паветата? Обясненията на общината е, че дамите с високи токчета, изпитват затруднения да се разхождат там. ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ПРОСТИТУТКИТЕ ХОДЯТ ТАМ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ? София има толкова други места, които плачат за финансиране, като например булевард Европа, който е целият на вълни, а е пътят към онази бленувана Еврапа, към която се стремим от десетилетия и все не можем да станем истински европейци. Как да стане, като нямаме един тюрюсен /хубав, сносен/ път към Европа!!! Изходът към Княжево същ е много разбит. Няма нито един вход към София от север, който да прилича на нещо. Но, важно е за общината да смени паветата около храма. Вероятно далаверата за някои общинари, кмет или частни лица е по-голяма, отколкото да се оправят пътищата, за които говоря.

Паркът Заимов. Свежо. Много цветя, влажно и приятно за разходка. Минусите са, твърде многото кучета, които серат навсякъде и глупави статуи и камънаци, разхвърляни по поляните на парка от пишман архитекти, които са ни стрували, на нас данъкоплатците, купища пари. Десетина тичащи из парка.

Жълтите павета и района... Готино е. Градинката пред Двореца е толкова свежа и красива. Колко е приятно да шофираш в София, когато градът спи.

Няколко затворени с бариери улици в центъра. Няма табела от общината. Просто така. Някакво посолство. Слагат бариера и така.

Почти всички ранобудници, които видях, бяха или с куче или с цигара и чашка кафе в ръка. Не може без това. Без отрова не може в този живот. Без храна може, но без цигара - не.
Категория: Политика
Прочетен: 134 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 30.05.2020 18:37
 Виновните за този проблем са в настоящи и бивши министри на министерството. Където и да отида в София, има проблем с паркирането. Няма регион, включително и крайните градски части, където да няма такъв проблем. Как се получи това?



Първо, цялата бъркотия в нормативната база, която сътвори министерството и заниженият контрол от страна на строителният надзор, както и бездействието на общинските ръководства, доведоха до това състояние на нещата. Раздадоха се строителни разрешения, които позволяваха надстрояване над максималния разрешен размер на етажна собственост с още няколко етажа нагоре, а така също и формалното допускане на апартаменти, които да се водят ателиета, за които не се изискваха осигуряване на парко места. Така от 2009г. насам, масово са построени нови жилища, които не са обезпечени с достатъчно паркоместа. Така например в моята кооперация, при 36 апартамента, магазина и офиси, са предвидени 22 паркоместа. В същото време колите са над 50, защото собствениците на някои апартаменти имат по две коли, а имаме случай и на повече от 2 автомобила на един собственик. Имаме ателие, за което според тогавашното законодателство  не се е предвиждало парко место, но там живее семейство с два автомобила.


И още нещо, как при разрешение за строителството на 5 етажна сграда, в подпокривното пространство са се "набутали" още 2 етажа, което означава още 6 апартамента!!!


Кой е бил регионален министър през това време? Росен Плевнелиев. Той какво е направил, за да се реши този проблем и да се промени законодателството, че да не се допуска всичко това? Явно, едно голямо НИЩО.


Кой е разрешил, без да се увеличава пропускателната способност на улиците в големите градове, да се допусне регистрацията на толкова много апартаменти и толкова много автомобили? Тук вина имат и кметовете и общинските съветници в големите градове, главните архитекти и цялата политическа пасмина, която допусна това презастрояване и безобразно "нагъчкване".

ВСЪЩНОСТ, ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ НЕ СА НАПРАВИЛИ ТОВА, ЗА КОЕТО ИМ ПЛАЩАМЕ ПАРИ - ДА ОСИГУРЯТ НОРМАЛНА ГРАДСКА СРЕДА. АМА ТО КАК ДА СЕ РЕШАВАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ, КАТО ПРЕЗ ЦЯЛОТО ТОВА ВРЕМЕ СА ГЛЕДАЛИ ДА РЕШАВАТ ЛИЧНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ.
Категория: Политика
Прочетен: 114 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 29.05.2020 18:04
 Става дума за Раздела: БЕЗРЕДИЕ, НЕСИГУРНОСТ И КРИВОСЪДИЕ

Ето и моят отговор:



И АЗ ВЕЧЕ НЕ ЗНАМ ЗАЩО НИ ТЪРПИ. 
Категория: Политика
Прочетен: 112 Коментари: 0 Гласове: 1
Войната е лошо нещо. Сега обаче сме на път да изживеем, ако успеем, разбира се, процеса на едно САМОРАЗЛАГАЩОТО СЕ ОБЩЕСТВО, В СИМБИОЗА МЕЖДУ НЕГРАМОТНИ, ГАДНИ И АЛЧНИ УПРАВНИЦИ, С ГАДЕН, СМОТАН, ЗЛОБЕН И МЪРЗЕЛИВ НАРОД. ПРАВИТЕЛСТВО И НАРОД, ЕДИН ДРУГ СЕ САМОРАЗРУШАВАТ.




СТАТУКВО КОМУНИЗЪМ
. ПРИ ТОВА СТАТУКВО, ЕДИН РАБОТИ, А ДРУГ ПАПА, ДЕМЕК ПРЕЖИВА. ТОЗИ КОЙТО РАБОТИ Е СМОТАНЯК И БУДАЛА, А ТОЗИ, КОЙТО ПОЛУЧАВА ПАРИ ОТ РАБОТЕЩИЯ, БИЛО ЧРЕЗ ПРЯКА ИЗМАМА ИЛИ ЧРЕЗ ДЪРЖАВЕН АКТ ЗА НАСИЛСТВЕНО ОТНЕМАНЕ НА ЧАСТ ОТ ОТРАБОТЕНОТО, Е ТАРИКАТ. 


СТАТУКВО ЧЕСТНИ ПАЗАРНИ ОТНОШЕНИЯ: ТУК ВСЕКИ ОТГОВАРЯ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ И СЕ ПОЛЗВА ОТ ТЯХ. За жалост, това почти никъде го няма по света.


ПРОБЛЕМЪТ ОПИРА ДО ТАМ, КОЛКО ПАРИ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ОТНЕМЕ ОТ РАБОТЕЩИТЕ, ЗА ДА СЕ САМОИЗДЪРЖА, ДА ИЗДЪРЖА СВОИТЕ КУРВИ И КУРВАРИ И ДА ПРАХОСВА ПАРИ ПО МЪРЗЕЛИВЦИ, НЕКАДЪРНИЦИ, БЕЗДЕЛНИЦИ И ТАРИКАТИ, КОИТО В КАЧЕСТВОТО ИМ НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ПОДДЪРЖАТ СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА И СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ.


ТОЕСТ, ПОЛИТИЦИТЕ И ЧИНОВНИЦИТЕ ИМАТ ДВА ПРОТИВОПОЛОЖНИ ПОДХОДА. ПРИ ЕДИНИЯ, ТЕ ЩЕ МИНИМИЗИРАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ МАТЕРИАЛНИ СТАТУСИ И НЯМА ДА ХАРЧАТ БЕЗЦЕЛНО ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ

ПРИ ВТОРИЯ, ПОЛИТИЦИТЕ И ЧИНОВНИЦИТЕ ПРАВЯТ ТАКА, ЧЕ ДА РАЗШИРЯТ МАКСИМАЛНО МАСАТА НА ХОРА, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ, ЗА ДА МОГАТ ДА МАНИПУЛИРАТ СЪЗДАНИЕТО ИМ И НАПРАВО КАЗАНО, ДА ИМ КУПУВАТ ГЛАСОВЕТЕ С ОБЩИТЕ ПАРИ. ПРОСТИЧКО КАЗАНО, ЩЕ ЗАДЕЛЯТ 1,5 МИЛИАРДА ЛЕВА, ЗА ДА КУПЯТ ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ И ГЛАСОВЕТЕ НА ТЕЗИ, НА КОИТО РАЗДАВАТ ПОМОЩИ, БЕЗ ДА ИСКАТ НИЩО В ЗАМЯНА ОТ ТЯХ, А САМИТЕ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ ЩЕ "ЗАДЕЛЯТ" ЗА СЕБЕ СИ ЕДНИ 10 МИЛИАРДА ЛЕВА. ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА КАРТИНКА В СЕБЕ СИ. ОТ 40 МИЛИАРДА ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС, КОЛКО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ СЕ КРАДАТ ИЛИ ПРИСВОЯВАТ, КОЕТО Е СЪЩОТО? ТЕЗИ 10 МИЛИАРДА, КОИТО АЗ ОПРЕДЕЛИХ ПО МОИ ИЗЧИСЛЕНИЯ СА МИНИМАЛНОТО, КОЕТО ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ "ЦАПВАТ" ЗА СЕБЕ СИ.


ПРАВИ ЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ СИСТЕМАТА РАБОТИ, БЕЗ ДА СА ПРЕДВИДЕНИ НАКАЗАНИЯ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ РАБОТЯТ И НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ И ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ НА ОБЩЕСТВОТО? 


ПОЛИТИЦИТЕ РАЗЧИТАТ НА ДЕГРАДИРАЛИЯ ИНТЕРЕС НА, ПРЕДИ ВСИЧКО, НЕПРОИЗВОДИТЕЛНАТА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО, КОЕТО Е ОСНОВНА ЧАСТ ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛСНОТО ТЯЛО.

ТОЕСТ, НЕРАБОТЕЩИТЕ ГЛАСУВАТ, НЕРАБОТЕЩИТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ РАБОТЕЩИТЕ. СТРАХОТЕН БИЗНЕС, НЯМА ЩО. КОЛКОТО Е ПО-ОБЪРКАНО И НЕ СЕ ЗНАЕ СМЕТКАТА, ТОЛКОВА ПО-ЛЕСНО СЕ КРАДАТ ОБЩЕСТВЕНИ ФОНДОВЕ. Всъщност, казано по друг начин, политиците са му намерили цаката, да накарат тези, които не работят, те от своя страна да накарат тези, които работят, да им плащат пари за неработеното, пък и разбира се, повечето пари да остават за тарикатите, които ни управляват, тоест същите тези политици. Е на това му викам ИКОНОМИЧЕСКИ ОСТАП БЕНДЕР НА ДЪРЖАВНО НИВО. ГЕНИАЛНО ТВОРЕНИЕ НА ЗЛИТЕ МОЗЪЦИ.





Много често, по време на моите интервюта, обикновени хора ме питат: "Как шъ съ упраим?":






Това е комбинация между административни икономически и социални реформи, от които ще изпищи цялото статукво - не само политическата класа, но и милиони хора, които не заслужават парите, които получават. Макар и малки, те разчитат на тях и сега идва един многознайко, който казва, че доктори, учители, полицаи, прокурори, съдии, чиновници и политици - ще трябва да заработват парите си, а не да ги получават наготово. Ами те ще го разкъсат. Това е положението. Истината е такава, пък каквото ще да става.

ПЪРВОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, ПРАВОТО НА ГЛАС ДА БЪДЕ ОБВЪРЗАНО СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЗА РАБОТА И ЗА ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ. Който не плаща данъци, няма право да гласува.

ВТОРОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, ДА СЕ ОГРАНИЧИ РАЗМЕРА НА ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ ДО РАЗМЕРА НА ЧИНОВНИЦИТЕ В СТРАНАТА, С НАЙ-НИСЪК БРОЙ ЧИНОВНИЦИ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И ПРИ НИКАКВИ СЛУЧАИ ДА НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА ТЯХНОТО УВЕЛИЧЕНИЕ. ВСИЧКИ ВАЖНИ ДЛЪЖНОСТИ ДА СА ИЗБОРНИ - ЦЕНТРАЛНИТЕ ОТ ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ, С ПРАВО НА ГЛАС, А МЕСТНИТЕ - ОТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ С ПРАВО НА ГЛАС. Да се дигитализират всички услуги, които се предлагат от обществените организации.

ТРЕТОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, ДА НЯМА БЕЗРАБОТНИ. ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИМА РАБОТА И ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ. Ако някой няма работа, държавата трябва да му осигури. Ако не си изпълнява задълженията както трябва, да се уволни и да му се спрат всички видове помощи.

ЧЕТВЪРТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, правото на глас да е обвързано и с образователн ценз - примерно поне основно образование. Нали не очаквате някаква мозъчна дейност при хора, които са неграмотни и даже не могат да се подпишат. Какъв избор очаквате да направят тези хора, освен срещу 50 или повече лева. Тоест купен вот.

ПЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, държавата и общините да се погрижат за всички възрастни хора, които са си изгубили ума или част от него, които са болни и за тях се грижат близките им или живеят сами като кучета.

ШЕСТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се анализира защо има хора, които са бедни, сакати, луди, бездомни и да се опита да влияе на ПРИЧИНИТЕ, А НЕ ДА РАЗДАВА ПОДАЯНИЯ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ХОРА. АКО НЯКОЙ Е СТАНАЛ ИНВАЛИД, НЯКОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА, ДАЛИ ТОЙ САМИЯТ ИЛИ НЯКОЙ ДОКТОР ИЛИ ТРЕТО ЛИЦЕ. ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРИЧИНЕНА ЩЕТА НА ТРЕТО ЛИЦЕ И ДА НЕ СЕ НАТОВАРВАТ ОБЩИТЕ ФОНДОВЕ, ЗА ДА СЕ ПОКРИВА ЛИЧНО НЕХАЙСТВО, НЕВНИМАТЕЛНОСТ ИЛИ УМИШЛЕНИ ДЕЙСТВИЯ.

СЕДМО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, държавата да престане да се намесва в икономиката. Това означава, да престане да регулира цените, да притежава собственост, чрез която да източва милиарди от обществените фондове, да приема лобистки закони в полза на отделни лица и групировки и всеки акт на държавен или обществен орган да има НАДЕЖДЕН ДОКУМЕНТ ЗА ПРИЧИНА И СЪОТВЕТСТВИЕ и икономически анализ за последствията.

ОСМО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се приеме механизъм за откритост и проследяемост на всеки един лев, от източника, до крайния получател.

ДЕВЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е,  да се наложи системата за пряка демокрация и електронен вот, за да може гласоподавателите да участват пряко във вземането на важни за страната и общината решения.

ДЕСЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се приеме политиката, че държавата и общините не могат да преразпределят повече от 20% от БВП и че не могат да имат дефицитни бюджети. най-после принципът на децентрализация на финансите и икономиката. Общините трябва да могат да се самоиздържат и всички тези политически сметки и движение на пари от центъра към общините да престанат.

ЕДИНАДЕСЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, най-после, да се приложи принципът за децентрализация на бюджета. Централният бюджет да има право на 50% от всички приходи и общините да имат право на 50% от приходите. Общините трябва да могат да се самоиздържат и да престанат всякакви политически решения за трансфериране на средства от центъра към общините, освен за целите на изграждането на национални мрежи от пътища, съоръжения или при бедствени ситуации.  Всяка община в големите градове, да има собствен бюджет, в размер на 50% от събраните там данъци, а останалите 50% да отиват за нуждите на проекти на голямата община. Аз живея в софийски квартал, в който за 30 години голяма столична община не е инвестирала почти нищо. Същите скапани улици и тротоари, стара или никаква канализация и т.н.

ДВАНАДЕСЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се разреши подслушването, видео записването и всякакви други форми на проследяване на служители на изборни длъжности. Всеки може да шпионира тези хора и да получава справедливо възнаграждение от специален антикорупционен фонд, при откриването на злоупотреби със служебно положение. 

ТРИНАДЕСЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се забрани чрез законов акт, на всички лица, които са на изборна длъжност нерегламентирани срещи и всякакъв вид кореспонденция с трети лица, освен ако тези срещи не са публични или за тях няма архивиране по съответния ред - стенограми, видео записи, аудио и т.н.


ЧЕТИРИНАДЕСЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се забрани на всички лица, които са на изборни длъжности, да водят лични разговори в работно време.


ПЕТНАДЕСЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е, да се направи социален и икономически рейтинг на всеки гражданин. Добрите да бъдат поощрявани, а лошите да бъдат санкционирани. Трябва да се работи, задълженията да се плащат, да няма насилие и да цари мир и любов. Ако някой прави проблеми и нарушава порядките, да му бъдат ограничавани правата. За една година в Китай, на 15 милиона граждани са ограничени правата да ползват услугите на бързите влакове и самолетите, защото имат нисък социален рейтинг. Правиш проблеми, отнемат ти права. Така се прави. На убийци и изнасилвачи, на доказани крадци с огромни досиета и съдебни дела, слагаш му гривната на ръката и нека всеки да знае, с какъв човек си има работа. Пък той ако иска да бъде бандит. Ще може да бъде проследяван 24 часа в денонощието и да бъде спиран навреме. Тогава да видим кой ще влиза неканен в чужди къщи, кой ще насилва и убива за джобни пари или кой ще краде чужди вещи от коли или направо коли. Преди месец ми обраха една от служебните коли. Ако има такава система, веднага софтуерът ще каже кой бандит се е приближил до колата и ще се знае, кой ще изяде пръчката за кражбата, която е извършил.Защото това са едни и същи хора. Някакви си 10 хиляди души разкатават мамата на цялата система в България. Време е да се озаптят. 
Категория: Политика
Прочетен: 234 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 28.05.2020 20:31

Вчера политиците изписаха тонове мастило да говорят, колко били важни буквите и колко важно било знанието.


1. Като гледам речниковия фонд на премиера;
2. Като гледам как пише Горанов;
3. Като гледам как се изразява Данаил Кирилов;


Майка плаче за българското знание и букви...


Да не си мислите, че всички тези са станали началници с много залягане над книгите?

Но да отбележим - Карадайъ напредва с българския.

ЛОШИТЕ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ, ИЗБИРАНИ ОТ ЛОШИТЕ.

КОГАТО ЛОШИТЕ УПРАВЛЯВАТ, ВАЖНИ СА НЕ ЗНАНИЯТА, А ВРЪЗКИТЕ.


ЗАТОВА НЕУВАЖАЕМИ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ, ПРОЯВЕТЕ ЧЕСТ, АКО ВИ Е ОСТАНАЛА И ОСТАВЕТЕ ПРАЗНИКА НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ НА МИРА. ПРЕСТАНЕТЕ ДА РАЗДАВАТЕ ЛИЦЕМЕРНИ ПОЖЕЛАНИЯ НАЛЯВО И НАДЯСНО, А СЕ НАУЧЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ, БЕЛКИМ МРЪДНЕТЕ НАПРЕД В РАЗВИТИЕТО СИ.









Категория: Политика
Прочетен: 688 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 26.05.2020 11:31
 КОМУНИСТИТЕ НЯМАТ УМОРА. САМО И САМО ДА МОГАТ ДА НЕ РАБОТЯТ И ДА КРАДАТ, ПРЕДЛАГАТ ВСИЧКО ДА СТАНЕ ПАК ДЪРЖАВНО.

АКО СТЕ ЗАБРАВИЛИ, КАКВО БЕШЕ ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ И ВСИЧКО КАК СЕ РАЗПАДНА, ПОНЕ ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В СЕВЕРНА КОРЕЯ И ВЕНЕЦУЕЛА И КАК ЖИВЕЯТ ТАМ ХОРАТА.


СТРАНАТА С НАЙ-БОГАТИТЕ ЗАЛЕЖИ НА ПЕТРОЛ, ВНАСЯ БЕНЗИН ОТ ИРАН С ТАНКЕРИ.



СМЯТАЙТЕ ДОКЪДЕ ДОВЕДЕ ИКОНОМИКАТА КОМУНИСТИЧЕСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА.

А НАРОДЪТ ПОДКРЕПЯ ЕДНО ТАКОВА УПРАВЛЕНИЕ, ЗАЩОТО МОЗЪКЪТ МУ Е ПРОМИТ. РАЖДАТ ДЕЦА И СЕ ПЛОДЯТ НА ПОРАЗИЯ И ЧАКАТ ДЪРЖАВАТА ДА ГИ ИЗДЪРЖА. ДЪРЖАВАТА ПЪК НЯМА ПАРИ И НАЦИОНАЛИЗИРА ДЕ ЩО ВИДИ В ИКОНОМИКАТА. РЕЗУЛТАТЪТ Е - НЯМА СТОКИ, А ПАРИТЕ СА НА КИЛОГРАМИ, КОГАТО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАТИ НЕЩО С ТЯХ. ПРОВАЛЕНА ИКОНОМИКА. ВИЖТЕ ДОКЪДЕ ВОДИ КОНТРОЛЪТ ВЪРХУ ЦЕНИТЕ: https://www.bloombergtv.bg/novini-ot-sveta/2020-04-25/venetsuela-obyavi-kontrol-varhu-tsenite-zaradi-vse-po-golemiya-nedostig-na-hrani


ТЪПАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ИКОНОМИКА ИМА ШАНС ДА РАБОТИ САМО ПРИ ЦЕНИ ОТ 100 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ. ТОГАВА ПРОДАВАШ ПЕТРОЛ И ХРАНИШ БЕЗПЛАТНО НАРОДА СИ И ГО РАЗЛАГАШ ТОТАЛНО. ТОЙ ПРЕСТАВА ДОРИ И ДА МИСЛИ ЗА БЪДЕЩЕТО, ЗАЩОТО ХРАНАТА Е БЕЗПЛАТНА, А ЗИМА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА НЯМА. СИЕСТАТА СЕ СМЕНЯ С ФИЕСТА И ОБРАТНО. А КАТО ЗАТЛЪСТЕЯТ ОТ ТЪПЧЕНЕ С ВЪГЛЕХИДРАТИ, ВИКАТ КУБИНСКИТЕ ЛЕКАРИ ДА ГИ "ЛЕКУВАТ". НО ВСЕ ПАК КРЕТАТ. КОГАТО ОБАЧЕ ЦИКЪЛЪТ СЕ СМЕНИ, КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИКОНОМИКА НЕ Е ГОТОВА ДА СЕ ПРОМЕНЯ. ДЪРЖАВАТА Е СВИКНАЛА ДА КУПУВА НАСЕЛЕНИЕТО С ПРОГРАМИ ЗА БЕЗПЛАТНИ НЕЩА, А ПАРИ ЗА ТЕЗИ ГЛУПАВИ ПРОГРАМИ, ПРИ НИСКИ ЦЕНИ НА ПЕТРОЛА - ЙОК.

ВЪПРЕКИ БЕЗСПОРНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ БИЗНЕС, ПЪРВО, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ТОЗИ, КОЙТО ПРАВИ ПРАВИЛАТА, В СЪЩОТО ВРЕМЕ И ДА ПРАВИ И БИЗНЕС. НЕ Е ЛОГИЧНА И НЕ Е ЧЕСТНО СПРЯМО ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В БИЗНЕСА. ВТОРО, ЗАЩОТО ИСТОРИЯТА НИ ПОКАЗВА, ЧЕ ТЕЗИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ ТАКА, КАКТО СЕ УПРАВЛЯВА ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ, БДЖ И ВСЯКАКВИ ТАМ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ, ФИРМИ И ОБЕДИНЕНИЯ - ЩЕ СЕ КРАДЕ ЯКО, ЩЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ ПАРТИЙНИ ФИГУРИ И ФИГУРКИ И ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ БЮДЖЕТНИ ПАРИ  ЗА ОБОГАТЯВАНЕ НА ЕДНИ ХОРА, ЗА СМЕТКА НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ.
Категория: Политика
Прочетен: 321 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 28.05.2020 09:39
БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ. ДА, ТЕ НИ НАУЧИХА КОЛКО ПРАВИ ДВЕ ПЛЮС ДВЕ, А ДАЛИ НИ НАУЧИХА ДА БЪДЕМ ГРАЖДАНИ, ДА БЪДЕМ КРИТИЧНИ, ДА ОТСТОЯВАМЕ ПРАВАТА СИ, ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ. ДАЛИ НИ НАУЧИХА КАКВО Е ТОВА СВОБОДА, ДЕМОКРАЦИЯ? НЕ, НА НИЩО ТАКОВА НЕ НИ НАУЧИХА, НИТО ТЕ, НИТО НАШИТЕ РОДИТЕЛИ. ЗАТОВА И ПРОЕКТЪТ "БЪЛГАРИЯ" Е ПРОВАЛЕН ПРОЕКТ. 


КАТО ЦЯЛО, КАЛПАВ НИ Е НАРОДЪТ, УЧИТЕЛИТЕ, ДОКТОРИТЕ, ПОЛИТИЦИТЕ, УЧЕНИЦИТЕ И СТУДЕНТИТЕ, ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ, СЛУЖИТЕЛИТЕ, РАБОТНИЦИТЕ, БИЗНЕСМЕНИТЕ, ПОЛИЦАИТЕ, ПРОКУРОРИТЕ, СЪДИИТЕ, МИТНИЧАРИТЕ, МАЙСТОРИТЕ НА КОЛИ...ВСИЧКИ СМЕ КАЛПАВИ.



Както се казва, С ТЕЗИ УЧИТЕЛИ - ТОЛКОВА. ИЛИ ПО-СКОРО, С ТОЗИ ЗАСПАЛ НАРОД - ТОЛКОВА.
Какви ги е вършил българският народ преди Освобождението. Гледал си е келепирецът и много много не се е впрягал на приказките на такива като Левски и Ботев. Резултатът - и двамата да дали фира, предадени от собствения си народ. Априлското въстание ли? Това е дело на младите луди глави, които все още не са направили ни семейство и не са построили къща. Един на хиляда, както се казва. Сто на един милион, хиляда поборници за цял един народ. Толкова много будители и толкова заспал народ. Дето се вика, на всеки заспал българин му трябва 24 часа, 365 дни в годината, по един будител, че да го ръчка да не заспи.


 Нека да видим накратко историята на Третото българско царство.


Идва чужда сила и ни освобождава. НЯМАМЕ СИЛИ САМИ ДА СВЪРШИМ ТАЗИ РАБОТА, защото нашият народ е в колаборационни отношения с турската власт и всякакви там приказки за възрожденци, поборници, хайдути и т.н. са приказки, нещо като виагра за 90 годишен дядо и засягат една незначителна част от българския народ.  Влиза руската армия на територията на днешна България и какво си мислите, какво е направил 3,5 милионният български народ, за да помогне руснаците да ни освободят? Нищо, чакал е да свърши войната, да изгонят турската армия от земите ни и да откраднем турските чифлици.




След като ни освобождават, същите тези колаборационисти, които са работили за султана, сега вече започват да работят за новата власт. Всъщност те са новата власт. Какво правят бившите поборници. Немили и недраги. Всичките изпадат в забвение, с изключение на най-амбициозния, Стефан Стамболов, главен Курвар на Царството. Та същият този главен Курвар ни НАТРИСА ЕДИН ПЕДЕРАСТ ДА НИ БЪДЕ ЦАР - КОБУРГА.

СЛЕДВАТ ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ. СТРАШНА БЪЛГАРСКА ОРИСИЯ. НЯМАМЕ КЪСМЕТ И ТОВА СИ Е.


ТАМЪН СМЕ СЕ ПОСЪВЗЕЛИ МАЛКО СЛЕД ПЪРВАТА ГОЛЯМА ВОЙНА И ХОП, ОТНОВО В ЛАГЕРА НА ГУБЕЩИТЕ И ПАК НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА, ЗАВЪРШИЛА С ПОБЕДА НА НАСИЛНИЦИТЕ КОМУНИСТИ, ВЗЕЛИ ВЛАСТТА С ПОМОЩТА НА ЧУЖДА АРМИЯ.

СЛЕДВАТ НЯКОЛКО ВЪЗТОРЖЕНИ ГОДИНИ, В КОИТО ТЪПИЯТ НАРОД СИ Е ПОМИСЛИЛ, ЧЕ ЩЕ ИМА НЯКАКВА ПРОМЯНА, НО СЛЕД НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА И КОЛЕКТИВИЗАЦИЯТА, НАСИЛСТВАТА И БЕЗЗАКОНИЯТА, РАЗБИРА, ЧЕ ПАК СА ГО ПРЕКАРАЛИ И ОТКАЗВА ДА БАЧКА. ТАКА СИСТЕМАТА СЕ РАЗПАДА КЪМ КРАЯ НА 80-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК, ЗАЩОТО МНОГО СЕ КРАДЕ, А МАЛКО СЕ РАБОТИ. НЯМА ЗАЩО ДА СЕ РАБОТИ И НЯМА ЗА КЪДЕ. И ПАРИ ДА ИМАШ, НЯМА КАКВО ДА СИ КУПИШ - КЪЩИ НЯМА, КОЛИ .- СЪЩО. ТЕЛЕВИЗОРИТЕ С ВРЪЗКИ, ПЕЧКИТЕ И ПЕРАЛНИТЕ - СЪЩО. БАНАНИ НЯМА...


СЛЕДВА РЕЖИМЪТ НА СИНОВЕТЕ И ДЪЩЕРИТЕ, ВНУЦИТЕ, ВНУЧКИТЕ И ПРАВНУЦИТЕ И ПРАВНУЧКИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ, ТАКА И ДО ДНЕС.




УЧИТЕЛИТЕ СА СЪЩИТЕ ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ, КАТО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРОФЕСИИ, КОИТО СА КРЕПИЛИ ВЛАСТТА НА НЕГОДНИЦИТЕ, ТА ЧАК ДО НАШИ ДНИ. УЧИЛИ СА НИ ДА СМЕ ДОБРИ ДАНЪКОПЛАТЦИ - ДА СИ ПЛАЩАМЕ НА ВЛАСТТА И ДА НЕ ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСИ. НА ТОВА ДОБРЕ СА НИ НАУЧИЛИ. ЗАТОВА НЯМАМ УВАЖЕНИЕ КЪМ ЦЯЛОТО УЧИТЕЛСКО СЪСЛОВИЕ, ЗАЩОТО НЯМАТ НИТО СИЛА, НИТО ВОЛЯ, НИТО ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ИЗПРАВЯТ И ДА КАЖАТ -


ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ.


И ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО НЕ МОГАТ? ЗАЩОТО УЧИТЕЛИТЕ СА СЪЩИТЕ ОНЕЗИ, КОИТО НИ УЧЕХА, ЧЕ ПАРТИЯТА НИ Е ПОСТРОИЛА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ, ПЪТИЩАТА, УЧИЛИЩАТА, МАГАЗИНИТЕ, ЧЕ ПАРТИЯТА НИ Е ДАЛА БЕЗПЛАТНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И МЕДИЦИНА, ЧЕ ДЪЛЖИМ ВСИЧКО НА ПАРТИЯТА. БЯХА ДОБРЕ ПЛАТЕНИ И ОБГРИЖВАНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ И ПРОКАРВАХА НЕЙНАТА ИДЕОЛОГИЯ, ЗАЕДНО С ХИЛЯДИТЕ ДОБРЕ ПЛАТЕНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ, КОИТО ПЪК НИ МЪТЕХА МОЗЪЦИТЕ СЪС ЗАСУКАНИ ЛЪЖИ ЗА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ.


СЕГА УЧИТЕЛИТЕ СА НА ПО 60 ГОДИНИ. КОГАТО СА НИ НАБИВАЛИ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ В ГЛАВИТЕ, СА БИЛИ НА 30 ГОДИНИ. СЕГА ЧАКАТ ПЕНСИЯ. ДРУГО НЯМАТ В ГЛАВИТЕ СИ. КАК ДА ДОКРЕТАТ ДО ПЕНСИЯ. ТОВА Е ИСТИНАТА И ТРЯБВА ДА СИ СЛЯП ИЛИ ГАДЕН КОМУНИСТ ИЛИ ПОЛИТИК, ЧЕ ДА СЕ ПОДМАЗВАШ И ДА НЕ КАЗВАШ ИСТИНАТА И ДА СИ ЗАРАВЯШ ГЛАВАТА В ПЯСЪКА.


ВСЪЩНОСТ БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ Е СЪЩИЯТ СКАПАНЯК КАТО ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС. ВЪПРОСЪТ Е ДАЛИ УЧИТЕЛЯТ Е СПОМОГНАЛ НИЕ ДА СМЕ ТАКИВА СКАПАНЯЦИ ИЛИ НИЕ СМЕ НАПРАВИЛИ ОТ УЧИТЕЛИТЕ СИ СКАПАНЯЦИ.
Категория: Политика
Прочетен: 130 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.05.2020 19:50
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218900
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2020  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031