Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3223122 Постинги: 6928 Коментари: 4323
Постинги в блога от 12.05.2020 г.
 КАКВО ДА ПРАВИМ ЛИ?

Нека да се замислим, дали живеем природосъобразен живот. Дали сме слели своето тяло и дух с природата като цяло, дали сме нейни чеда.

Ако тялото ни е изнежено и е на принципа "Каквото там бог дал", какво очакваме от него? Да ни служи вярно ли? Сърната яде трева, каквато намери и цял ден е нащрек. Вълкът чака, когато сърната ще се отпусне или направи някаква друга грешка, за да се възползва. Затова сърната е красива и силна и затова вълкът е издръжлив. Ако сърната я сложат на яслата като някаква крава, а вълкът му сложат кашка на врата и не се налага да преследва храната си, нито сърната ще е сърна, нито вълкът ще е вълг.

Така и човекът се е превърнал в НЕЧОВЕК. Защото като природно същество човекът трябва да е силен.  А СЕ СТАВА СИЛЕН ТОГАВА, КОГАТО ТРЯБВА ДА ПРЕСЛЕДВАШ ХРАНАТА СИ ИЛИ ПОНЕ ДА СЕ НАВЕЖДАШ И ИЗПРАВЯШ, КОГАТО Я ОТГЛЕЖДАШ. Иска се усилия, които човек вече не полага и не страда за храната си. Тя е в супермаркета и може лесно да бъде получена.

Ако искаме да бъдем признати, ние също трябва да признаваме. Ама признание не се дава, нито се получава на основание на ЗАВИСТ, ЗЛОБА и други такива гадни качества. Трябва да бъдем активни и производителни, духовно балансирани и изчистени, за да признаем на другите техните заслуги и да получим признание за нашите заслуги.

Трябва да си отговорим, за какво сме тук на тази земя. Имаме малко време на разположение, а се опитваме да се откъснем от живота тук. Дали ще бъде като се начукаме с алкохол или с наркотици, желанието за бягство от живота е значително, при много хора. Не виждат смисъл за живот. Ние не живеем, за да създаваме добри продукти и да удовлетворяваме чужди потребности, НИЕ ЖИВЕЕМ КОНСУМАТОРСКИ ЖИВОТ, НАДЯВАЙКИ СЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА ЗАДОВОЛЯВА НАШИ ПОТРЕБНОСТИ. СЛОЖИЛИ СМЕ МАГАРЕТО ЗАД КАРУДАТА И СИ МИСЛИМ, ЧЕ ТО ТРЯБВА И ЕДВА ЛИ НЕ Е ЗАДЪЛЖЕНО ДА ИЗДЪРПА КАРУЦАТА И АКО НЕ ГО ПРАВИ, ВИНИМ НЕГО, ЗАЩОТО ТАКА Е ПО-ЛЕСНО ЗА НАС.

Трябва да се вземем в ръце и да преобразим себе си - във физически и духовен план. Няма кой друг на го направи, освен ние, самите...Да се радваме на хубавите неща, които правим и да не допускаме лошите неща в живота си. Най-вече не трябва да допускаме манипулаторите в живота си и да даваме доверието си само на хора, които са направили ще съществено в живота си. Това са нашите водачи, а не измислените клоуни, които ни управляват. Тези хора нямат нищо зад гърба си, а ние сме им сме се доверили да ни управляват. Ето срещу това негодувам - МОЖЕМ ДА ИЗБЕРЕМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ ЗА КОЛАТА СИ ИЛИ ЧЕРВИЛО ЗА УСТНИТЕ, НО НЕ МОЖЕМ ДА ИЗБЕРЕМ СВЕСТНИ ХОРА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ. МЪРЗИ НИ ПОМИСЛИМ, ПЪК КАМО ЛИ И ДА МИСЛИМ. ТАКА РАБОТИТЕ НЯМА ДА СТАНАТ.
Категория: Политика
Прочетен: 617 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 12.05.2020 06:21
 Какви работи само ни се случват:
  1. Водопроводната ни тръба пак е спукана. Преди 10 години са построили блок, в който са сложени най-евтините материали, такива, каквито държавните стандарти не бива да допускат да се влагат в строителството. Но се влагат. Заради отсъствието на истинската държава в живота ни. Животът ни е така устроен, че строителството в нашите домове никога не свършва. Просто от несвършена от други работа не ни остава да си гледаме нашата работа. И това е повсеместно;
  2. Децата ни ходят на училище, незнайно от кого платено, защото ние не плащаме "данък училище". Къде учат, къде не, но всички виждат, че се връщат ненаучени оттам. Не са ги научили на най-важното нещо - да имат критично мислене, да са ефективни и да живеят в хармония с природата и себе си. Не ги учат да бъдат СВОБОДНИ. Защото нямат сметка от това. Ние, родителите, се примиряваме, защото и нас никой не ни е научил да бъдем свободни, да изпълняваме задълженията си, но и да защитаваме правата си и то всеки ден;
  3. Докторите ни лекуват, но всички виждаме, че те себе си не могат да излекуват, а камо ли нас;
  4. Полицаите ни пазят от престъпниците, но и с невъоръжено око се вижда, че по-скоро пазят престъпниците от нас;
  5. Цялата система на държавна администрация живее собствен живот и е направила така, че не тя да служи на нас, а ние да служим на нея;
  6. Създават съвсем целенасочено едно болно общество, болно, откъдето и да го погледнеш. След това създават проблем, с който това болно общество няма имунитет да се справи. Ограничават ти свободата, отнемат ти бизнеса, лишават те от живот, и те карат да си мислиш, ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ В ИМЕТО НА НАРОДА, за негово здраве и добро. Хората, които са ти причинили всичко това, са ГЕРОИТЕ НА НОВОТО ВРЕМЕ. ЕДНА И СЪЩА КАСТА ПАЛИ ПОЖАРИ И ГИ ГАСИ И СЛЕД ТОВА СИ РАЗДАВА МЕДАЛИ ЗА ЗАСЛУГИ.
  7. НИЩО НЕ Е ПО РЕДА СИ В ТОВА ОБЩЕСТВО. ЗА ЖАЛОСТ, В ПОВЕЧЕТО СТРАНИ ПО СВЕТА Е ТАКА. РАЗЛИЧИЯТА СА ПО-СКОРО В МАНТАЛИТЕТА, НАЦИОНАЛНИТЕ ОСОБЕНОСТИ И НАРОДНОСТНИ ТРАДИЦИИ. ЕДНИТЕ СА МАЛКО ПО-ДИСЦИПЛИНИРАНИ, ПО-РАБОТЛИВИ, ПО-ОРГАНИЗИРАНИ ОТ ДРУГИТЕ...НО ВСИЧКИ ЗАЕДНО ГУБИМ СВОБОДАТА СИ, МАЛКО ПО МАЛКО...ГУБИМ ПРАВА, КАЗВАЙКИ НИ, ЧЕ ПОЛУЧАВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ПРАВА. ГУБИМ ВЪЗМОЖНОСТИ, КАЗВАЙКИ НИ, ЧЕ ПОЛУЧАВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТИ.
ТАКА СЕ СТИГА ДО АРОГАНАТА ДЪРЖАВА, ПОДКРЕПЕНА ОТ АРОГАНТЕН НАРОД. ТАКА СЕ СТИГА ДО ФАЛША И ЛИЦЕМЕРИЕТО. ТАКА СЕ СТИГА ДО ВЯРАТА, ЧЕ ЧЕРНОТО НЕ Е ТОЛКОВА ЧЕРНО И БЯЛОТО НЕ Е ТОЛКОВА БЯЛО. ТАКА СЕ СТИГА ДО НЕПРИРОДНАТА ДЪРЖАВА, КОЯТО САМОУБИВА СЕБЕ СИ.

ТАКА СЕ СТИГА ДО НЕПРИРОДНИЯ НАРОД, КОЙТО СЕ САМОУБИВА, ЗАРАДИ ОТКАЗЪТ ОТ КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ, ЗАРАДИ ОТКАЗЪТ НА ВСЕКИ ИНДИВИДУАЛЕН ЧОВЕК ДА БЪДЕ ЧОВЕК.

Категория: Политика
Прочетен: 121 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 14.05.2020 11:08
 ТАКА "В ИМЕТО НА НАРОДА" СЕ ПРОИЗВЕЖДА СКАПАН НАРОД.


РАЗБИРАТЕ ЛИ? АКО НЕЩО СЕ ПРАВИ В "ИМЕТО НА НАРОДА", АМА НАРОДЪТ НИТО УЧАСТВА В ТОВА НЕЩО, НИТО ГЛАСУВА ЗА НЕГО, НИТО ПЪК И МУ ПУКА И В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ НЕЩО СЕ ПРАВИ В НЕГОВО ИМЕ, ТОГАВА СЕ СТИГА ДО ПОЛОЖЕНИЕТО, ЧЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА СКАПАН НАРОД.


СКАПАНИЯТ НАРОД СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ПРОСТИЧКИ НЕЩА - ДА МУ ОБЕЩАЕШ СВЕТЛО БЪДЕЩЕ. ТОЙ ЗНАЕ, ЧЕ ТОВА Е ЛЪЖА, НО ПОРАДИ ЛИПСА НА КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ, НЕ ПРОТЕСТИРА. ТРАЕ СИ. ВСЕ ПАК РАЗЧИТА НА ПОДАЯНИЯ, КОИТО НЕ Е ЗАСЛУЖИЛ С ДРУГО, ОСВЕН С ПОДЛИЗУРНО ПОВЕДЕНИЕ, С ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ ИЛИ ПО ДРУГ МЕРЗЪК НАЧИН.

НА ПРОСТИЯТ ЧОВЕК МУ ТРЯБВА МАЛКО - НЯКАКВА СКАПАНО ЖИЛИЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА, ПЪК И ОТ ПО-НОВО ВРЕМЕ, В КОЕТО ДА СКРИЕ ПРОСТАТА СИ КРАТУНА И ДА ЗАПОЧНЕ ДА РЕМОНТИРА И ДА СЕ ЗАНИМАВА С БИТОВИЗМИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА ЖИВОТА СИ В ТОВА ЖИЛИЩЕ, ТА ДО ПОСЛЕДНИЯ.

НА ПРОСТИЯ ЧОВЕК МУ ТРЯБВА ДА СИ КУПИ НЕЩО ЕВТИНКО ЗА ХРАНА, ПЪК ДОРИ И ПЪЛНО С БОКЛУЦИ, КОИТО МАНИПУЛАТОРИТЕ МУ СЛАГАТ, ЗА ДА ПРИСПЯТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЖАЛКИТЕ МУ МИСЛОВНИ СПОСОБНОСТИ И ВЪЗПРИЯТИЯ.


НА ПРОСТИЯ ЧОВЕК МУ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВА, ЧЕ БЕЗ СТРАХ НАКЪДЕ. ТАКА СА ГО НАУЧИЛИ И ТОЙ ВЕЧЕ ИМА НУЖДА ОТ ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ ДНЕВЕН СТРАХ, ЧЕ ДА УСЕТИ, ЧЕ Е ЖИВ И ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СЕ СТРАХУВА.

И КАТО СЕ ОГЛЕДА НАОКОЛО - ВСИЧКО Е ТЪПО И НЕНАПРАВЕНО КАКТО ТРЯБВА. ЗАЩО? ЗАЩОТО ПРОСТИЯТ НАРОД Е НАВСЯКЪДЕ. ТОЙ Е ПРОИЗВЕДЕН В НЕИМОВЕРНО ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО И ОСВЕН ПРОСТ НАРОД, МОЖЕШ ДА СРЕЩНЕЩ САМО ИЗКЛЮЧЕНИЯ, КОИТО ДА ПЪТВЪРДЯТ ПРАВИЛОТО, ЧЕ МАСАТА Е АДСКИ ПРОСТА И НЕРАЗБРАНА...

Следва продължение....
Категория: Политика
Прочетен: 98 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 14.05.2020 11:06
 И така, масата е впрегната да работи не за един капиталист, а за МНОГО СОЦИАЛИСТИ.

Заплатите са мижави, но има за всички. Егото е подтиснато с първомайски демонстрации на любов към всякакъв труд, макар и непроизводителен. Злобата е държана под контрол, защото няма чак толкова видими форми на различия, отбелязващи и показващи разликите между СПОСОБНИТЕ И НЕСПОСОБНИТЕ. Последните са повярвали, че са способни, а способните са повярвали, че "така трябва". Някои успяват да избягат от този концлагер, но други продължават да полагат труд в полза на върхушката. И всичко започва да работи за тях - обикновени хора, армия, милиция, тайни служби, съд, прокурори и следователи. Партийните секретари са всемогъщи и облъчването е безжалостно. ИДЕЯТА Е КРАСИВА И ХОРАТА ВЯРВАТ В НЕЯ. Блъскат се в заводи, фабрики и на полето, повярвали в нелепите и неприродни социалистически идеи и блянове. Докато дойде изтрезняването. Докато се сменят поколения и онези, тъпите поколения се сменят с такива, които задават въпроси и търсят отговори.

Тогава настава онзи вътрешно-партиен преврат, който просто размества пластовете и кара старите манипулатори да излязат в пенсия и да отстъпят място на новите манипулатори. За разлика от другите, те знаят английски, а някои от тях дори и са родени извън граница. Но са си останали все същите - деца и внуци на предишните манипулатори.

И ТУК ГОЛЯМАТА МАНИПУЛАЦИЯ ПРОДЪЛЖАВА
  1. Важното е всички да се образовани, ама как и колко, това няма значение. Важното е да знаят колко е висок Еверест, колко е дълбока Марианската падина и колко е обиколката на земята. Да знаят да четат и пишат, за да могат да прочетат, че това, което им се предлага, Е НАЙ-ДОБРОТО ЗА ТЯХ. Без естествено да го коментират;
  2. Важното е всички да са посещавали училище, да са научени по програмите на социалистите, да са възпитани по техните програми, да вярват на техните идеи, колкото и глупави и наивни да са те и да са предани на властта;
  3. Важното е след това да отидат в някакъв завод или АПК, работят там нещо, каквото и да е, на обяд да ги хранят с там нещо, каквото и да е, да произведат там нещо, каквото и да е, вечерта да се приберат там в нещо, каквото и да е, да си направят семейство, там, каквото и да е и да ходят на измислени манифестации, не каквито и да са, а големи, помпозни, завлядаващи и без това жалките мозъци на манипулираните обикновени хорица. Вижте народът на Северна Корея и ще ви стане ясно за какво говоря и после ми кажете, дали този народ мисли за нещо друго, освен какво да сложи на обяд на масата;
  4. Важното е да отидат след това да гласуват ей така, за парлама, за точно определени хора, от точно определени хора. Защо да се напъваш да мислиш, кое е правилно и кое не - нали имаш какво да ядеш, някакъв покрив над главата, пък остава и нещо за открадване, въпреки, че ти казват, че средствата за производство били твои и не било хубаво да се краде от себе си.
Следва продължение:

Категория: Политика
Прочетен: 100 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 14.05.2020 11:03
 Повечето от хората са се надявали, ето, още от утре, от другия ден, от по-следващия ден най-късно, ще настъпи справедливостта, за която толкова са си мечтали.

А какво е справедливостта? В промития от комунистите мозък, справедливо е всичко, което е в "ИМЕТО НА НАРОДА", без ни най-малко да се вникне в тази формулировка. Защо? 

ЗАЩОТО ЗА ДА ВНИКНЕ НЯКОЙ В ТАЗИ КАКТО КАЗАХМЕ, ФОРМУЛИРОВКА, ТРЯБВА ДА ИМА МОЗЪК.

ВТОРОТО УСЛОВИЕ Е, ТОЗИ МОЗЪК ДА РАБОТИ, ТОЕСТ НЕЩО ТАМ ДА МЪРДА, ПОД ФОРМАТА НА БИОЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЗАРЯДИ.


ТРЕТОТО УСЛОВИЕ Е, ТОЗИ МОЗЪК НЕ САМО ДА "МЪРДА ТАМ НЕЩО", НО И ДА МЪРДА СЪОБРАЗНО С ПРИРОДНИТЕ И КОСМИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ, А НЕ СПОРЕД ЗАКОНИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА.

Да отнемеш собственост, използвайки силата на държавната принуда, само заради това, ЧЕ НЯКОЙ ИМА ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГ, си е чиста проба нарушение на природните закони.

Но на немалка част от народа, това му харесва, НАЙ-ВЕЧЕ, ЗАЩОТО СИ МИСЛИ, ЧЕ ТОВА НЕ ГО ЗАСЯГА ИЛИ АКО ГО ЗАСЯГА, ТО Е В НЕГОВА ПОЛЗА. Криминалните типове ще получат генералски нашивки, защото са убивали противници на режима. Интелигенцията ще получи своите си благинки, заради парите, давани от режима, за написването на дитиримби, възхваляващи "новия" живот и доказвайки, че черното не винаги е било черно и бялото не винаги е било бяло. Бедните, които са били ратаи и мечтите им са свършвали в следобедните часове, отдадени на "пищовчето" от 100 грамовото удоволствие, което "помага" човек да се почувства ЧОВЕК, пък макар и за един миг, за няколко мига или за една вечер.

ВЪЗМОЖНОСТТА ЕДИН ДА БАЧКА, А ДВАМА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ НЕГОВИЯ ТРУД Е ДОСТА ПРИВЛЕКАТЕЛНА. В условията на класическия капитализъм, много хора работят за един. Сега идва нов строй, който обещава ЕДИН ДА РАБОТИ ЗА УЖ ВСИЧКИ. НО ПОД "УЖ ВСИЧКИ", НА ПРАКТИКА СЕ РАЗБИРА, ДА РАБОТИ ЗА ЦЯЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАПЛАЧ И НЕЙНИТЕ КЛАКЬОРИ, САМО ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ Е ПАПЛАЧ И САМО ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СА КЛАКЬОРИ.

Основен метон на ОТЧЕТНОСТ, това е липсата на отчетност и превръщането на отчетността в ПРОПАГАНДА и пропагандата в ОТЧЕТНОСТ. Изразът "лиже и маже" идва оттам.

Следва продължение.
Категория: Политика
Прочетен: 114 Коментари: 0 Гласове: 1
 В ИМЕТО НА НАРОДА.


Вижте какво нещо е общесвено политическия и икономически живот през последните 75 години.
  1. Армията на червените бандити стои на Дунава в началото на септември 1944г. Но тази армия не е бандитска армия, въпреки, че главатарите й са бандити - обикновени банкови обирджии и криминални типове. Но армията е ОСВОБОДИТЕЛНА. Идват да те освобождават и не те питат, дали искаш да бъдеш освободен или не;
  2. Основателят на тази армия от обикновени хора, които бандитите използват в за свои цели, през 1917г. се възползва от слабостта на царската власт и с помощта на чужди сили взема властта. Основната характеристика на това вземане на властта е НАСИЛИЕТО - непознато до тогавашната руска история. След това приемат съответните закони и преследват всички онези, които искат да вземат властта с насилие, пък и без насилие. Преследват себеподобните си, пък и не само тях. Преследват всички, които не са като тях. Дори преследват и самите себе си. Милиони хора умират от глад, болести и войни, управлявани от тези бандити;
  3. Нашите червени бандити и криминални типове се възползват от ситуацията, договарят се с продажното българско офицерство и правят с него преврат, вземат властта и налагат приблизително същите методи на управление на обществото, подобно на червените бандити;
  4. През цялото това време ни казват, че всичко правят в "ИМЕТО НА НАРОДА", когото не смятат да питат за нищо и никога. Казват ни че средствата за производство са наши, но отказват да ни дадат документ за собственост и възможност ние да управляваме тези средства за производство. Трите основни кита на собствеността - ползване, владеене и разпореждане - са в ръцете на същите тези червени мародери;
  5. Идва един момент, в който се разбира, че тяхната система е ПЪЛЕН ПРОВАЛ. Всичко се разсипва от само себе си. Но тогава същите тези червени боклуци измислят ново общество - МУТРОСОЦИАЛКАПИТАЛИЗМА, в който те и техните синове, дъщери, внуци и правнуци, продължават да ни управляват и да налагат своите идиотски идеологии, основаващи се върху лицемерното "В ИМЕТО НА НАРОДА". Цялата политическа, социална и икономическа власт остава в техни ръце, но вече документирана с нотариалното право на собственост, което формално липсваше при класическия социализъм.

И ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО НАРОДЪТ ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ ЖИВЕЕ ТАКА, КАКТО МАНИПУЛАТОРИТЕ ИСКАТ? ЗАЩОТО ОБЕЩАНИЯТА СА ТВЪРДЕ ПРИМАМЛИВИ, ТВЪРДЕ БЛИЗКИ ДО ЧИСТО ЕГОИСТИЧНИТЕ ПРЕДСТАВИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ НА ТЪЛПАТА. ДА, НА ТЪЛПАТА. НА МЪРЗЕЛИВАТА, БЕЗИДЕЙНА И БЕЗМОЗЪЧНА ТЪЛПА.

Следва нова статия.

Категория: Политика
Прочетен: 106 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 14.05.2020 11:01
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223122
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2020  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031