Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196192 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от Юни, 2010 г.
2  >  >>
"Изпълнението на държавната служба е преди всичко отговорност. Тя е и пътят в страната ни.н", пише в обръщението си вицепремиерът Симеон Дянков.

По думите му без труда, ежедневните усилия и компетентност на държавните служители държавата няма да може постигне много от целите и задачите, които си поставя.

"Без вас не биха могли да бъдат реализирани така необходимите реформи в здравеопазването, в пенсионната система, в образованието и науката", отбелязва Дянков. Той е пожелал на всички служители в администрацията да бъдат здрави, отговорни, устремени и единни в своята работа, за да изпълнят мисията и отговорността си към хората.


Това е цитат от Actualno.com, днес 23-06-2010г.
Вижте за какво само се говори:

1. ОТГОВОРНОСТ
2. ДЪРЖАВНОСТ
3. ТРУДЪТ Е ЕЖЕДНЕВЕН, А СЛУЖИТЕЛИТЕ КОМПЕТЕНТНИ
4. ДЪРЖАВАТА ПОСТИГАЛА ЦЕЛИ
5. БЕЗ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НЯМА РЕФОРМИ
6. В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
7. В ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА
8. В ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
9. ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ЗДРАВЕ, ОТГОВОРНОСТ И ЕДИННОСТ В РАБОТАТА
10. ИМАТ МИСИЯ ЗА ИЗПЪЛНЯВАНЕ
11. НЕ СТИГА ДРУГОТО АМИ ИМАТ И ОТГОВОРНОСТ КЪМ ХОРАТА


О ГЬОБЕЛС, КЪДЕ СИ ДА ВИДИШ КОЛКО СИ ЗЛЕ КАТО МАНИПУЛАТОР!!! ТИ СИ КАТО НЯКАКВО ДЕТЕНЦЕ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ДО ТОЗИ АПОЛОГЕТ НА РОЛЯТА НА ДЪРЖАВНОТО ЧИНОВНИЧЕСТВО.

Аз само с едно изречение ще кажа още веднъж, че българското чиновничество и политици са основните виновници за окаяното състояние на България - лошият пример на Европа, застаряващо и оциганяващо население, много неработещо и малко работещо население, ниска производителност на труда, ниско ниво на обществена и лична сигурност - физическа и защита на частната собственост, ниско ниво на доверие в държавните институции, последни по всички икономически и социални показатели в Европа, страна в която родителите мечтаят децата им да учат и да работят извън България. Колко жалко е при тези обстоятелства да говориш за ОТГОВОРНОСТ, ДЪРЖАВНОСТ, ЕЖЕДНЕВЕН ТРУД, КОМПЕТЕНТНИ СЛУЖИТЕЛИ.
Майко мила, какво лицемерие.

Категория: Политика
Прочетен: 681 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 16.01.2011 23:15

1.    При всички случаи, ако нямах голям избор, бих предпочел съседите ми да са пръдльовци, отколкото цигарджии. Поне ще пръднат един дваж, пък може и три пъти и миризмата на лайна ще се разсее в течение на няколко секунди. Ама това цигарджиите са като димитровградски комин в условията на първоначалното социалистическо натрупване на „социатала” /това е нов термин, измислих го сега/. Нямат спиране. Добре е, че Господ е предвидил време за сън. Иначе нямаше да спрат никога. До моментът, в който „опънат петълата”.

2.    Как пък джанъм не умряха от толкова много погълнат дим! Ей това човешката природа е страшна работа! Тровиш го този организъм десетилетия наред и той издържа.

3.    Преди 20 години живях в един панелен коптор в който имаше повече жители отколкото във всички балкански села в община Хвойна в Родопите.

4.    Случих на комшия, който пушеше по 3 кутии цигари на ден. У дома му бяха постоянни запои. Събираше се всяка вечер някаква компания и основното нещо беше да направят оборот на цигарените компании.

5.    Нямаше начин – затваряш прозорците и пъшкаш през лятото. Нямаше тогава климатици и разни там глезотии.

6.    След това се преместих в едно село в околностите на София. Комшията отдолу също се оказа пушач, пък и не само той – и мързеливите му деца също. По цял ден видяха на терасата и димяха с цигарите, все едно им плащаше някой за това.

7.    Сега гледам комшията от два етажа по-надолу. Събудих се от остър мириз на евтин тютюн. Часът е малко след полунощ. Виси си човекът на терасата и пафка. Стоя на прозореца и го гледам. Пуши в продължение на половин час, ама така стръвно, все едно е за последно. Направо ме отбаи.

8.    През деня, другият комшия – един педерунгел от втория етаж, постоянно пуши в коридора. И не се усеща, независимо от това, че се опитваш да му подскажеш, че ако иска да се осмърдява, нека го прави така, че да осмърдява само себе си. Ама педерът не разбира и това е. Ако му праснеш един шамар, може и да те осъдят за физическо насилие. А това неговото какво е – да не е интелектуално насилие?

9.    Та така с цигарджиите. Преди време и сегашният управител на централната банка беше страстен пушач. И той не беше от най-съобразителните. Не знам какво му стана с времето, мина в нашия лагер и подгони пушачите в службата така, че вече никой не си позволява да смърди в банката.

1                      Де късмет де...
Да ме извиняват цигарджиите за непристойния език. И педерасите също.


Категория: Други
Прочетен: 1464 Коментари: 5 Гласове: 2
Последна промяна: 22.06.2010 00:30
Граматическата грешка в заглавието е допусната съзнателно.


Завайлиите, толкова са изгубени във властта! Като ги гледам как страхливо пипат, нищо няма да направят.  И толкова много социализъм в действие! Толкова много въпросителни, толкова много съмнения за намирането на правилния път.



Чакат икономиката сама да се оправи
Чаката здравеопазването само да се оправи
Чакат социалното обезпечаване само да се оправи
Така както чакаха българското село само да се възроди
Така както чакаха българската индустрия сама да се възроди
Така както винаги чакаха ли чакаха.


Няма да пледирам за оставки, да си ходят и т.н. Поне мъничко ми се иска  някои от тези хора да си хвърлят икономическите дипломи и да признаят, че не разбират от икономика.

Само че, нашите управляващи инстинктивно разбират, че ако са практически последователи на Шумпетер и Фридман, могат да разчитат само на КОСВЕНИ ПОСТЪПЛЕНИЯ от дейността им като политици. Всеки обаче се блазни повече от ПРЕКИТЕ ПОСТЪПЛЕНИЯ от дейността си. Това е възможността да разпределяш, колкото повече и колкото повече и колкото повече.

Това е социализмът в действие. А дотогава?

Естонците вече са приети в еврозоната, а ние българите изживяваме поредните надежди, че социалистическите правителства, които избираме десетилетия наред ще променят по някакъв начин живота ни. Да, ние не сме ГЛУПАЦИ. Тези, които повтарят грешката си се наричат глупаци. Ние сме ИДИОТИ, ЗАЩОТО КАТО НЯКАКВИ ЗОМБИТА  "ПОДЕСЕТВАМЕ" ЕДНА И СЪЩА ГРЕШКА.

Де да бяхме глупаци, щяхме да имаме някакъв шанс...
Категория: Политика
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове: 3
Днес следобяд, към 17.30 часа минах покрай спортната зала "Бойко Борисов". Първото ми впечатление е: "Баси и тъпия строеж". Нискокачествен бетон, познат ни от Строителни войски, скапани тухли, които можеш да видиш само в България. След някоя друга седмица ще го замажат с нещо, поне да не се вижда тази грозотия. Както всяко нещо при нас.

Всъщност така и не разбрах:
1. Кому беше нужна тази грозотия? Във всеки случай не и на данъкоплатците.
2. Кой какви мангизи направи от тази обществена поръчка и има ли тук "генералска линия"?
3. Какво показват сметките - след колко години ще си ни върнат паричките назад?
4. Според мен пак ни преебаха - пардон, всички вие гласоподаватели, които гласувахте на тези избори пак преебахте самите себе си. Така и не ви дойде ъкъла, че не трябва да гласувате за никого. Само тогава можете да получите промяната, от която всички ние се нуждаем. Дотогава ще получавате спортни зали и то грозни, защото само това заслужавате.
Категория: Политика
Прочетен: 714 Коментари: 1 Гласове: 0
Наистина цялата патаклама, свързана с "борбата срещу тероризма" си е направо "усвояване" на бюджетни средства. Тези които стрелят или тези, които произвеждат средствата, с които се стреля и убива са доста силни във всяка една държава. Те трябва да имат "работа". Не може проблемите да се решават напълно. Това означава, че няма да има работа. Затова огнищата на напрежение се оставят да тлеят, без да се гасят, за да има "работа" за тези момчета.
Някакъв белопишковец беше направил изявление, във връзка с предложението да се напръскат маковите плантации в Афганистан и да се унищожи реколтата, която е основа за производството на опиум. Та изявлението беше нещо от рода на: Една такава операция ще се натъкне на сериозна съпротива от собствениците на макови полета!

Въх, сакън, не знаехме, че собствениците няма да са съгласни. Може би не е хубаво така да се говори, но и те имат семейства за хранене и те трябва да живеят. То каква е разликата между производителя на хероин и производителя на оръжие? Май никаква, само, че хероинът се произвежда от бедните, а оръжията от богатите.

Така, нека да не се залъгваме - НАТО осигурява трудовата заетост на афганистанското население, а така също и осигурява стабилни отчисления от бюджетите на развитите страни, за борба с наркотиците. Става дума за десетки и стотици милиарди долари хвърлени на вятъра за решаване на проблема с последствията.

Уж сме пораснали вече, а продължаваме да вярваме на приказки и на политици. И да плащаме за решаването на несъществуващи проблеми. Плащаме на хора, които създават проблемите, после плащаме втори път, за да се решават. Но всъщност плащаме за да живеем в постоянно напрежение и никога нищо да не се реши окончателно. Защото напрежението осигурява "трудова заетост" за тези, които нито искат нито могат да работят в полза на обществото.
Категория: Други
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове: 2
Толкова много пари за какво? За производителите на тютюн! Демек за нещо, към което има доказана медицинска теория, че води до пристрастяване и един куп болести. Ще плащаме да се произвежда тютюн, после ще се борим срещу пристрастяванията и накрая ще се лекуваме. И ВСИЧКО ТОВА С НАШИТЕ ПАРИ. ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ! ИДИОТСКА ДЪРЖАВА.

Толкова струва магистралата от Стара Загора до Нова Загора.

110 000 000 лева за спортна зала!
Толкова струва магистралата от Нова Загора до Ямбол

110 000 000 лева за българските военни операции зад граница!
Толкова струва магистралата от Ямбол до Карнобат.

Правителството продължава да пилее нашите пари. С лека ръка. Пак го казвам. Чуждото не ти е мило. В същото време, чуждото е най-сладко. Да харчиш чужди пари - това е отколешната мечта на българската бюрокрация.

И т.н. и т.н.  Затова България няма нормални пътища. Затова инфраструктурата ни е като гъз.  Войната срещу други държави не е толкова страшна, колкото войната срещу собствения си народ. Българските правитилства от много десетилетия водят война срещу собствения си народ. При това успешна. За жалост.
Категория: Други
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.06.2010 23:51


Имаме нужда от споразумение със САМИТЕ СЕБЕ СИ.

Категория: Други
Прочетен: 606 Коментари: 0 Гласове: 1

Приказка за Македония –

"Колкото повече мърдаш, толкова повече ти влиза!"

Това най-цялостно изразява същността на тази държава, най-вече, когато живееш там. Не става дума, ако си турист.

Шибат те навсякъде където отидеш, не ти е хубаво, пък и не ти плащат, точно обратното искат ти „диш парасъ”. Тази приказка важи особено за нас, българите. Най-обичани са словенците, хърватите и сърбите. Даже и гърците нямат проблем в Македония
, въпреки, че се „дървят” от години за това, как щяло да се казва това прокълнато парче земя между двата бряга на Вардар.

Тук е добре да си турист, да хапнеш малко плескавици, да послушаш малко македонски песни и ако не успеят македонците да те удавят в Охридското езеро, ще се върнеш с някакви измамни носталгични спомени от посещението си там.
Това е...


Категория: Други
Прочетен: 825 Коментари: 0 Гласове: 1

1.    Мисля си пак каква държава сме – Лечков вкарал решителен гол на германците през 1994г. След това с парите от футбола направил хотел в Сливен. Това избирателите на Сливен са приели за достатъчно основание, че да го изберат за градоначалник! Толкова ли са прости тези хора? Това, че някой е вкарал някакъв гол и с парите от този гол си е направил хотел, означава ли, че може да управлява цял град. Още повече, че като управленци всички футболисти от випуск 1994г., са пълен провал.

2.    В резултат, след два мандата на Лечков, Сливен изглежда като гъз и то не от онези, заради които ние мъжете се обръщаме назад.

3.   
Само си помислете. Всички, които ни управляваха досега НЯМАТ НИКАКЪВ МЕНИДЖЪРСКИ ОПИТ. Нищо друго не са управлявали, освен себе си. В повечето случаи, с променлив успех.

4.   
Такива хора стигат до премиерското, министерското или кметското кресло – хора без опит, без да са се доказали като мениджъри. Никой от тях преди това не е произвеждал, продавал или предлагал качествени услуги на много клиенти. Имахме министри без нито един ден трудов стаж. Че даже имахме и премиер, без да е работил нито един ден. Това го може само България и българският народ.

5.    Наистина не мога да си спомня случай, в който избирателите на цивилизована държава да изберат за премиер или за министър човек, който няма нито един ден трудов стаж. Наистина България, а не САЩ са страната на неограничените възможности. Неограничените възможности на умствения капацитет на избирателите!

6.    Премиери са ставали адвокати, преподаватели във висши учебни заведения, обикновени номенклатурчици от някоя партия. Даже имахме и безработен цар, когото направихме премиер. Сега е на ред патриарха да стане премиер. Така и така сме се осрали, няма повече накъде.


Категория: Други
Прочетен: 882 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 16.01.2011 23:22

1.    Представяте ли си, милиони работници по оризовите плантации на Китай да правят гимнастика, цопнали в оризищата, рано сутринта? Звучи идиотски нали?

2.    Така, както по времето на културната революция, така и сега, преследваните са тези, които не искат да работят за 150 долара и търсят нещо повече от това, което им предлагат казионните власти.

3.    Тоест тази гимнастика е за умни и интелигентни хора, а не за прости хора. Простият човек не прави гимнастика, защото преди това трябва да е направил гимнастика на готовността си да прави гимнастика. Много е сложно за него, твърде е сложно да го разбере, камо ли и да го практикува.

4.    Затова тези хора са преследвани. Със сигурност това не са нито оризопроизводители, нито копачи или орачи. Организираността на интелигентни и образовани хора винаги е плашеща за управителите на една държава, защото застрашава позициите им.

5.    Ако бяха по-малко мързеливи, същите тези управители биха се слели с това множество и биха правили гимнастика с тях. Ама явно са мързеливи. Преди повече от 30 години, Дън преплува Жълтата река, когато беше надхвърлил 80-те. Поне така твърдеше тогавашната пропаганда. Сегашните управители на Китай явно са се  отпуснали и са понатежали на килограми и на пари.


Категория: Други
Прочетен: 577 Коментари: 0 Гласове: 1
06.06.2010 12:58 - За Фалун Гонг

Гледах случайно един клип за Фалун Гонг. Китайската гимнастика на тялото и душата. Преди време, да кажем преди повече от 10 години се възхищавах, как в 6 часа сутринта по градините и парковете в градовете на Китай, толкова много хора правят гимнастика. Това е добро начало на деня си казвах тогава.

Последователите били почти 100 000 000 души! И сега били преследвани. Как пък нашите средства за информация не ни информираха, че има такова нещо? Виж всяка вечер ти казват, че щяло да има поскъпване на цените на парното и тока. Само това приказват вече 20 години. Не, че не е важно, по-важното е да се насажда страх.

Та именно тази гимнастика била вече забранена в Китай и се преследвала по различен начин. Защо? Интересно. Защото правели гимнастика! Не е ли добре да се прави гимнастика сутрин рано? Може би обстоятелството, че това се прави публично е притеснило китайските власти. Всяка публична организираност, би трябвало да притесни казионните власти. А не могат ли китайските ръководители да използват това движение, за да стане Китай още по-силен и успешен? Да не би някой от тях да е установил, че тази гимнастика ще направи ПАЗАРА НА ТРУДА НА КИТАЙ ПО-СКЪП? Сега стотици милиони китайци се блъскат по за 100-150 долара на месец. Нещо като в България, само че китайците наистина се „блъскат”, за разлика от нас. Вероятно са установили, че именно последователите на Фалун Гонг са по-големи тарикати и не искат да се „блъскат” за 150 долара по китайските фабрики. Та такова обяснение си давам аз за себе си.

 

Та, ставаше дума за гимнастиката. Какво ще стане, ако всеки си практикува Фалун Гонг у дома? Дали някой ще разбере? Нали все още китайските управители не са поставили камери за видеонадзор по китайските домове. Какво им пречи на китайците да си практикуват в къщи?

Ето, показността винаги дразни. Винаги предизвиква реакция, винаги някой е против и винаги на една организираност се противопоставя друга.

И всеки, независимо от това, какви са намеренията му си търси привърженици. Абсолютно всеки, независимо от това дали се казва Исус, Мохамед, Буда, Муун или Хонгджъ. Това не се харесва на тези, които управляват света. Защо? Защото се е появила сериозна конкуренция за нашите мозъци. И тъй като в тия работи няма правила, да кажем както на пазара, може да се използва цялата сила на държавната машина да се унищожи конкуренцията. Тя държавната машина трябва да се занимава с нещо. Ако не воюва с външни врагове, трябва да си намери вътрешни такива. Иначе какво да правят всичките тези милиони служители, които освен да млатят с палките друго не знаят. Трябва да им се намери работа, да се чувстват ангажирани, за да не правят по-големи глупости.

А за Китай какво да кажа? Добре е, че през хилядолетията, китайците са насочвали излишъка от енергията си към самите себе си, дори и отрицателната. Така периодически се малтретират и самоунищожават. Философски погледнато това е добре за света. Само си представете, че културната революция, правена от един психопат с трибуквено име беше насочена не към народа на Китай, а към света? Господ си знае работата. Най-големият сам си създава проблеми, за да не пострада целокупното човечество от неговата големина.

А между другото, гимнастиката си я бива. И помага.


Категория: Други
Прочетен: 668 Коментари: 1 Гласове: 1
05.06.2010 22:26 - It is time!
Бойко, не се лъжи по оценките за популярност. Те имат краткосрочен характер и издържат горе-долу един мандат. Резултатите са тези, които дават дългосрочните оценки и признание.
1. Промени модела
2. Постави цели на обществото
3. Избери правилните хора за тяхното осъществяване /стига си избирал скумрии, назначи някоя шаранка/
4. Следвай програмата с последователността и издръжливостта на росомаха
5. И не се прави на Борис ІІІ. Избери си ново амплоа. Твоята работа не е сред народа, а там където твоите бюрократи пишат правилата на играта. Внимавай за правилата. От тях зависи дали народът ще работи или не. Сегашните правила не струват.
6. Няма време
7. Никак
8. ОК?


Категория: Политика
Прочетен: 469 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.06.2010 22:27
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196192
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Юни, 2010  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930