Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187077 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Юни, 2011 г.

„Но аз с всеки съм готов да споря, дали това е най-важно на света...”

 

Една перифраза за съдебната ни система.

Над 90 % от хората в тази страна си мислят, че съдебната система е тромава, мудна, корумпирана, неефективна, че работи повече за себе си, отколкото за някакво имагинерно правораздаване.

Липсата на чувство за справедливост в обществото е с много тежки последици. Не става дума за чувство за отмъщение, чувство за налагане на наказания. Различно е. Чувството за справедливост е нещо много по-възвишено. То дава усещането за балансираност. Дори и не става дума толкова за нарушено его, което трябва да бъде възстановено, а за постигане на по-голяма хармония в енергията на цялото общество.

 

Защо съдебната система не функционира в наша полза? Дали виновни са хората, които са в нея или хората, които сме извън нея? Ако на някой му позволиш да прави глупости, той лош човек ли е или лошият си ти, защото си му позволил да прави глупости?

Трудни въпроси, нали?

Сега от кого зависят съдиите? На кого се „отчитат”? На Красьо, на ръководителя на съда, на ръководителите на различни съдебни инстанции, на министъра на правосъдието, на президента, на НС или на други личности и фактори. За каква независимост говорим тук в случая?

 

В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ СЪДЪТ НЕ ТРЯБВА ДА Е НЕЗАВИСИМ. ТОЙ ТРЯБВА ДА Е МНОГО, АМА МНОГО ЗАВИСИМ. ВСЕКИ СЪДИЯ ТРЯБВА ДА Е ЗАВИСИМ ОТ ВОЛЯТА НА СУВЕРЕНА В ТОЗИ РАЙОН В КОЙТО РАБОТИ. САМО СУВЕРЕНЪТ МОЖЕ ДА ИЗБИРА КОЙ ДА Е „ЗАКОНОДАТЕЛЯТ”, ТАКА КАКТО ВИКИНГИТЕ СА ИЗБИРАЛИ СВОИТЕ ЗАКОНОДАТЕЛИ ИЗМЕЖДУ НАЙ-СПРАВЕДЛИВИТЕ СВОИ СЪНАРОДНИЦИ.

Тези „законодатели” са били под особена закрила, дори и по време на война и се е спазвал неписаният закон, че никоя от страните няма право на физическа разправа и на посегателства над имота им и този на семействата им. Въпреки жестокостта си, тези варвари са осъзнавали, че липсата на справедливост на тяхна територия ще им създаде несигурност, която ще им попречи да завладяват чужда територия. Гениално откритие. Във времето на разцвета на толкова цивилизации, викингите са имали по-прост и ефективен метод за установяване на справедливост от всички тези римски, гръцки и какви ли не практики, наложени още от античния свят. Няма значение колко и какви закони има. Повече значение има дали този, който прилага тези практики отговаря пред Суверена /народа/ или отговаря пред такива като Красьо. Законодателите на викингите са били избирани от народа, получавали са признание за способностите си да отсъдят правилно и като благодарност са получавали само статут на неприкосновеност от физическо и материално посегателство. Няма информация да са получавали пари за своето отсъждане.

 

Представяте ли си, как ще се „изчерви” детектора на лъжата, ако на него бъде поставен един средно статистически български съдия, на когото да му зададат само два въпроса:

1.     1. Дали сте получавали материални или други облаги от преки или косвени връзки със заинтересовани страни от изхода на дела, на които вие сте били съдия?

2.     2. По съвест ли сте отсъждали или по нареждане на трето лице, независимо от това, че нищо не ви е обещавано или давано?

Хората лесно могат по места да определят, кое е справедливо и кое не. Даже и да изберат човек без никакво образование, ако в неговата природа е заложено чувството за справедливост, бъдете сигурни, че той ще свърши много повече работа и ще получи уважението на хората повече, отколкото сегашните съдии, които си мислят, че могат да отсъждат правилно, на базата на куп прочетени книги. В много случаи сегашните съдии са просто интриганти, които са решили да разменят справедливостта за да обезпечат личния си интерес.

Като изключим някои по-засукани дела, свързани с федерални престъпления, повечето дела са следствие на неразбирателство между хората, буквално заради глупости и не е наложително дори и да познаваш законите, за да отсъждаш в някоя полза, ако става дума за дребни конфликти. А то повечето са такива. Кой на кого влязъл в двора с половин метър, на кого оградата била по-висока от нормата, на кого дървото пречело на съседа му да вижда какви ги върши в градината, на кого в двора влезли кокошките на съседа, кой на кого зашлевил шамар, а другият му отвърнал с юмруци.

За да се върне това чувство в съзнанието на Суверена, трябва да му се предостави възможността сам да избира „законодателите” си, тоест съдиите си. Ако ги харесва, ще ги остави да работят, ако не ги харесва ще ги смени, но важното е, че той самият ще носи вече отговорността за справедливите отсъждания и няма да има повече основания да се оплаква, че бюрокрацията в страната определя кое е справедливо и кое не, чрез подставени назначения на съдии и прокурори.


Категория: Политика
Прочетен: 894 Коментари: 1 Гласове: 5
Последна промяна: 27.06.2011 22:47
Защо, след като в Коституцията ни е гарантирано правото да живеем в едно немонополизирано икономическо и социално пространство, се допуска такова формиране на определена каста, която си е извоювала правото да получи непазарни облаги от парламент, правителство, КЗК и какви ли още не институции?

Става дума за нотариусите. ГАРАНТИРАНИ МИНИМАЛНИ ЦЕНИ НА УСЛУГИТЕ. Как ви звучи това? Аз работя в частна фирма и никой на мен не ми гарантира минимални цени на услугите, които предлагам на трети лица. И за да оцелея по време на криза, свалям цените до нива, на които вече започвам да се размислям, дали изобщо си заслужава всичкото това усилие. В същото време, определена група хора са си извоювали правото на МОНОПОЛ, все едно са ЛОВНА ДРУЖИНКА.

Днес за заверката на едно пълномощно, което бях изготвил сам, ми взеха 12 лева. Повече време писаха фактурата, отколкото траеше заверката. Толкова лесни пари не съм виждал да се изкарват. Сравняват ти данните от пълномощното с тези от личната карта и готово.
В никакъв случай не омаловажавам труда на нотариусите. Искам само да живея в общество, в което всеки сам да се бори за клиентите си, а не да разчита на монопола, осигурен му от депутати и държавни чиновници.
Моите интереси в случая са засегнати, защото имам право да избера един от КАСТАТА, която самите нотариуси са си създали и да ПЛАТЯ по тарифа, която е предварително определена не от пазара.
Разбирам ако става дума за социални въпроси, какъвто е ценообразуването на енергоносителите. Тогава да, няма как да минем точно в този момент без някаква форма на централизирано определяне на цените. Но за всичко друго нека пазарът определи, кое колко да струва.

А има и друг въпрос - Кой и с какво право отнема възможността на един юрист да стане нотариус? Някаква задруга на "майсторите" си позволява на базата на един антиконституционен закон да определя колко нотариуса да има и как да бъдат разпределени по райони. Ще кажеш, че става дума за СЪДИИ, а не за НОТАРИУСИ.

Категория: Политика
Прочетен: 565 Коментари: 1 Гласове: 2
За последните 10 години съм платил десетки хиляди левове здравно осигуряване. Прекъснаха ми правата, заради някакви си 40 лева неплатени от мен осигуровки. И нямаше да разбера, ако не ми поискаха някакво медицинско, заради преиздаване на шофьорска книжка.

Получих такова срещу 15 лева. Изчаках няколко минути, докато усърдната помощничка на доктора удари някакви печати на парчето лист.
Не съм за 15-те лева. Обаче някак си ми стана тъпо. Помислих си, че ако пръдна, ще трябва да платя на някого. В същото време държавата ми прибира трицифрена сума всеки месец. Защо тогава плащам на държавата толкова пари здравно осигуряване, след като едно листче с измислена информация ми струва 15 лева и 2 часа разкарване от работата до доктора и обратно?


Егати и лицемерието. Не стига другото, ами докторът ми каза, че за 5 години ми се полагат едни пълни изследвания, които КАСАТА ще ми плати - кръв и урина.


Ако това не е комунизъм, здраве му кажи. НИКАКВА ВРЪЗКА между положени усилия и получен резултат. ШИБАН КОМУНИЗЪМ.

Затова казвам, че всички управляващи през последните десетилетия са ШИБАНИ КОМУНИСТИ. Включително и сегашните. Вземат ни едни пари и в замяна - среден пръст.

Ако някой ми каже, че принципите за формиране и разпределение на държавния бюджет по времето на Симеон Дянков са различни от тези, върху които се правеше държавния бюджет по времето на Гриша Филипов, със сигурност ще го навра на кучето в гъза с доста убедителни аргументи.
Категория: Политика
Прочетен: 1080 Коментари: 1 Гласове: 5
Последна промяна: 26.06.2011 01:25
Лицата са притежавали гранатометите, за да се предпазят от крадци. Знаете, че пистолетите и автоматите не винаги са надеждни, когато хванете крадец у дома си. Трябва да имате гранатомет. А, защо единият от задържаните е скочил от 4-ти етаж? Просто обяснение има - човекът се е стресирал, че закъснява за работа и затова е избрал по-бързия начин от слизането по стълбите.

Съдът ще заключи, че няма достатъчно доказателства за престъпни намерения и ще приеме, че гранатометите имат музейна, историческа стойност и че те са важен атрибут за поддържане на самочувствието на обикновения гражданин като гарант на неговата и на съседите му, безопасност.

Следващата акция на МВР ще бъде "Танкистите". Ще бъдат намерени 4-ри танка, Т-62, в землището на с. Коилово, които съдът ще определи, че са предназначени за дълбоката оран на нивите на бай Пешо Бостанджиев и неговия комшия, Дуро - Гайдата.

Категория: Политика
Прочетен: 474 Коментари: 0 Гласове: 3
Колкото повече години прехвърлям "през рамото си", толкова повече се убеждавам, че тези, които ни управляват си нямат и хабер понятие от управление.

Бях в Холандия преди 20-тина години. Още тогава имаха няколко нива в един и същи клас. Например - А, Б, В и Г. В първото ниво се събираха най-напредналите, във второто - по-малко напредналите и т.н. В последното ниво събираха тези, които имаха по-малко способности. Идеята е последните да не пречат на развитието на първите.

Служителите на министерството за образование толкова ли не можаха да проумеят, че НАСИЛА ХУБОСТ НЕ БИВА. Ако сложат циганчета във всеки клас, какво мислите, че ще се случи? Класът ще си подобри успеха като цяло или ще се случи точно обратното? Отгатнете от един път.
Аз примерно не искам детето ми да стои на един чин с циганче и то не заради другото, ами заради това, че нищо свястно няма да научи от него, освен как се задига портфейл от джоба на пътник в градския транспорт. Няма какво да премълчаваме фактите и да се крием зад лъжливата представа за "равния шанс". Циганските деца не учат и стават бащи и майки още преди да са станали мъже и жени. Докога държавата ще толерира това поведение? Хиляди цигани живеят с непълнолетни деца от женски пол, които им раждат деца, преди да са навършили 16 години, а някои нямат и 14 години. И държавата нищо не прави по този въпрос, въпреки, че това е наказуемо от закона.
Вчера един циганин от с. Баня, Разложко, ме попита дали има работа в София, защото нямал работа. Отговорих му честно - работа има, колкото си искаш, ама не за копачи, дюлгери, шофьори, чистачи, пазачи и други неквалифицирани работници. Има работа за софтуерни инженери, програмисти, системни интегратори, специалисти по ремонт на компютри и електронни компоненти.
Човекът ме гледаше с опулени очи.

ГОСПОДА ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ И ПОЛИТИЦИ. Не правите нищо съществено за да вкарате поне малко в "релсите" малцинствата и заради вашето бездействие и заради изсипването на пари, ей така, за бог да прости към ромските общности се стига дотам, че те да продължават да живеят в първобитния строй, продължават да бъдат неквалифицирани и да се размножават като хлебарки, в желанието си да се доберат до някакво финансиране от държавата, тоест от вас. Играта на добрия и лошия политик, като използвате ромската общност за трупане на политически дивиденти и гласове води дотам, че ромите продължават да стават все повече и повече и да искат все повече и повече и да дават все по-малко и по-малко, ако изобщо нещо дават. От този омагьосан кръг, в който ни вкарахте, можете да излезете само с решителни действия, а не с такива глупави предложения, да направите пропорционален прием на цигани в училищата. Какво ще стане с критериите, според които приемате учениците в английските гимназии или в училището за таланти в Горна Баня? И там ли ще важат същите принципи за пропорционален прием? Затова ви моля да престанете с глупостите си и да направите нещо полезно за страната си.



Най-добре е циганите да си направят сами училища в гетата. Държавата да им отпусне строителни материали, а те да си ги построят сами - така и така работа нямат. Нека да докажат, че могат да бъдат достойни граждани на тази държава, а не редовни получатели на помощи.
Категория: Политика
Прочетен: 524 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 26.06.2011 01:20
Искам всеки месец да гласувам. Примерно:
1. Да се плащат ли помощи за деца, които не учат?
2. Да се плащат ли субсидии на частните училища, така както се плащат на държавните и общинските?
3. Да строим ли АЕЦ?
4. Да намалим ли размера на държавната и общинската администрация?
5. Да намалим ли броя на полицаите и на службите?
6. Да гласуваме за всеки обект, финансиран от бюджета, който е на стойност по-голяма от 50 милиона лева.
7. Да гласуваме вот на недоверие на правителството максимум на всеки 6 месеца.
8. Да избираме чрез гласуване и да отзоваваме чрез гласуване всички важни фигури на държавната и общинската администрация - министри, премиер, президент, съдии, прокурори, ръководители на служби, агенции, ведомства, кметове, общински съветници, ректори на учебни заведения и т.н., в рамките на 6 месеца.
9. Да строим ли църкви и джамии и с какви пари?
10. И куп други въпроси и казуси, които могат да бъдат гласувани от Суверена.

Толкова много народ, а толкова малко права, които той си е извоювал! Жалко, наистина.

Какво толкова сложно технически има, за да се осъществи ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, а не косвената, измислената, в която живеем толкова години?

Трябват няколко сървъра, една програма, електронен сертификат за подпис на всеки пълнолетен гражданин, трима програмисти и екип от няколко специалисти, които да гарантират прозрачността и липсата на злоупотреби. Нищо работа. Но това изглежда е най-голямата работа, която не искат да свършат нашите политици. Всеки иска властта за себе си, никой не иска да я дава на Суверена. Щял да сгреши, както каза веднъж онази дърта мома от БСП и те, политиците,  трябвало да предпазят Суверена от грешни решения. Кого ще предпазите от грешки бе вашата мама тъпа? Кои сте вие, че да предпазвате от грешки Суверена? И кой ви е упълномощил да го предпазвате от грешки?

Най-голямата грешка на Суверена е, че не е намерил сила и смелост да ви удари по един шамар, че да осъзнаете, какви групости вършите и говорите, вие, политическата класа.
Категория: Политика
Прочетен: 793 Коментари: 3 Гласове: 6
Последна промяна: 25.06.2011 22:41

Отговорът е: Трудно

Ако не ви се ходи пеша 11 километра от Белица, платете на някой, който да ви откара с джип до въпросните мечки. Пътят от селото до мечкарника по-скоро прилича на широка планинска пътека, с доста предизвикателства, отколкото на път. На много места е изровен от водата. Не стига друго, ами от Пътното са сложили табела, че до мястото остават 11 километра. Трябва да сложат и друга табела под тази, с препоръка да се използват високопроходими автомобили или леки такива, които много мразите и искате нарочно да счупите.

След като изминах въпросните 11 километра, стигнах до един разклон, на който беше поставена табела. Според нея, трябваше да измина още 800 метра вляво или 2.4 километра вдясно, за да стигна до мечтаната цел. Оттам нагоре пътят наистина ставаше твърде голямо изпитание за автомобил, различен от джип. Вече се свечеряваше и така - не успях да стигна до мечкарника.

Дано успеете вие.
Категория: Други
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.06.2011 10:05
Ще изпаднете в приключение. Тези двадесет и няколко километра може да ви отнемат доста време, нерви и амортизация на автомобила. По едно време чистихме пътя от паднали камъни и дървета, а между остатъците от асфалтовата настилка доста усърдно беше поникнала трева. Третата скорост е лукс, ако се доберете до нея и то само на отделни участъци от пътя. Първа и след това втора, това е положението.

Минах по този път в деня, в който Бойко откриваше някакъв колектор в Етрополе. Самият град изглеждаше доста занемарен. Тетевен беше по-добре, а в Рибарица видях немалко прилично подредени и изглеждащи имоти. Явно хора от много краища на страната имат вили тук.

Природата изобщо няма да я коментирам, освен с една дума - красота.
Категория: Други
Прочетен: 966 Коментари: 0 Гласове: 1

Това е заглавието на статия, в Нюз бг, като цитат на Румен Христов – кандидат за президент, лансиран от СДС.

 

Сега г-н Христов ще ви кажа истинските основни проблема на българите:

1.     Българите нямат достатъчно икономическа свобода – не им я дава политическата класа и чиновниците – държавни и общински.

2.     Българите нямат достатъчно политическа свобода – всички боклуци, които избират, остават на постовете си по цели 4 години. Българинът няма право да праща „на майната им” тези боклуци, ей така, периодически на всеки 3 месеца. Българинът не може да избира свободно – избира нагласени кандидати от нагласени партии. С едно изречение – нито избира свободно нито може да отзовава свободно.

3.     Българинът няма силата да наложи на политическата си класа горните 2 изисквания. Българинът не е обществено животно. Прекалено егоцентричен е.

4.     Българинът вече е научен от държавата – социалистическа и постсоциалистическа на лоши навици – мързел, тариканщина, далаверщина, уреждане на бизнес, изпити и какво ли не. Трудът вече не е ценност.

Ето това г-н Христов са големите проблеми на българина, а не тези, за които говорите – доходите били малки, цените били високи. На баба ви хвърчилото! ТАМ КЪДЕТО ИМА СВОБОДА НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ЦЕНИ И ДОХОДИ. ЗА ЦЕНИ И ДОХОДИ ГОВОРЯТ ТАКИВА, КОИТО ИЛИ НЕ ЗНАЯТ КОЯ Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА БОГАТСТВОТО НА НАРОДИТЕ ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА Я СПОДЕЛЯТ С ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ, ЗАЩОТО СЕ СТРАХУВАТ ДАЛИ МОГАТ ДА ГИ КОНТРОЛИРАТ СЛЕД ТОВА.

 

Всички икономически и социални проблеми – ниските доходи и високите цени, монополизацията на икономиката, липсата на достатъчно чужди инвестиции, хаосът в системата на органите на МВР, липсата на стабилност в системата на правораздаването и ред други проблеми, са следствие на липсата на достатъчно политическа и икономическа свобода.

Дайте на народа си свобода и се махнете и не му пречете. Той ще се оправи сам много по-добре отколкото, ако го ръководят такива като вас.


Категория: Политика
Прочетен: 889 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 14.06.2011 10:14

Безспорно тази нова социалистическа система се формира от западните демокрации. Тоест от западните плутокрации, защото да се говори за западни демокрации е малко лицемерно. Никъде няма демокрация в истинския й вид. В момента в който Суверенът избере Президент, той престава да го контролира в рамките на мандата му. Тоест демокрацията е в своето частично проявление и то само в едната й част – избора да дадеш права. Но този избор не е перманентен, а времево ограничен. И второ, изборът може да бъде завършен само тогава, когато имаш свободата да отнемеш правата на този, който си овластил, в един кратък период от време. Четири години са твърде много време в епохата в която живеем. За тези четири години могат да се случат толкова преломни моменти в живота, за които последствията ще се усещат поколения наред.

Интересно е все пак да се отбележи, че новата социалистическа система – западните демокрации със силно развити социални процеси – САЩ, Канада, Западна Европа, в някакво отношение  и Бразилия, получава конкуренция от друга социалистическа система  - тази на Китай и в по-малка степен на Индия. Вярно, че тези соц системи са силно модифицирани, имайки предвид, че новите милиардери са именно от тези страни, но все пак идейната платформа за по-справедливо разпределение на националното богатство под шапката на единно централизирано управление намира добра почва за изява в тези държави. Те не се притесняват от това, че икономиките им са несвободни. Те произвеждат и качествена и некачествена продукция в големи размери и заливат Западна Европа и Америка със стоки. В същото време Западът е попаднал в мрежите на социални програми за трилиони долари, които осъществява от две и повече десетилетия. Тези програми уеднаквяват обществото, но в същото време създават и ненормални икономически отношения.

 

Гледайки как се развива дълговата криза в Америка, оставам с впечатлението че понятията „дясно” и „ляво” са доста размити, така както понятията „републиканец” и „демократ”. Разликата между републиканците и демократите е в това, че при демократите, държавният дълг расте малко по-бързо, отколкото при републиканците. За последните 8 години, по време на двата мандата на президента Буш, правителственият дълг на Америка е нараснал почти двойно. Сега Обама ускорява този ръст, като само за две години ръстът е близо 40 %.

Големият въпрос е, дали може да се стимулира икономиката, чрез нарастването на дълга. Докога Америка може да печата хартии и да ги продава на местни и чужди инвеститори. Докога хората ще вярват на правителството на САЩ,  че може да покрива дълговете си? Дали това не е поредният балон, който ще бъде по-страшен от ипотечната и финансовата криза, която връхлетя света преди няколко години и все още не е отминала? Дали основните проблеми не се намират в типично държавния социалистически тип капитализъм, в който от няколко десетилетия живеем? Защо държавите по света – САЩ, Англия, Ирландия, Испания, Португалия, Гърция, Германия, Италия, Франция и още редица напреднали в икономическо отношение страни харчат повече пари, отколкото изкарват и защо държави като Франция и Италия например, се намират в групата частично икономически свободните държави. Толкова много социализъм са натрупали те в своите икономики, че няма как да не се обвърже нарастването на държавните им дългове с факта, че държавата притежава повече икономическа мощ, отколкото е разумно да си представим.

 

В много голяма степен тези разсъждения са валидни и за България. Който и да ни управлява през последните 20 години използва един и същ социалистически похват за печелене на гласоподаватели – обещания за пари. Пари се обещават на пенсионери, на цигани, на безработни, на социално слаби слоеве от населението. Само и само да се натрупат достатъчно бройки гласове. В някаква степен тези обещания трябваше да се спазват през годините и същите тези слоеве от населението получаваха от държавата пари, които самата държава нямаше откъде другъде да вземе, освен от производителните слоеве на населението. Така се деформираше отношението към труда и се формира нова ценностна система. Очакванията към държавата ставаха все по-големи, но в напълно погрешна посока. Вместо да очакваме държавата да даде правила на играта и да следи за тяхното спазване и гаранции за свободното развитие на икономиката, държавата все повече и повече се бъркаше пряко в икономическия процес. Всяко значително нещо в нашата икономика е ставало и ще става в следващите десетилетия с волята на държавата. Всяко значително увеличение на дела на отделни частни играчи на пазара е ставало и ще става с участието на държавата. Това е така, защото държавата така или иначе е най-големият клиент на икономиката, най-големият консуматор на пари и най-големият портфейл, към който са насочили очите частните фирми.

 

От една страна, участието на държавата в икономиката засилва ролята и значението на държавните чиновници и политиците, които разпределят и преразпределят голяма част от брутния вътрешен продукт на страната и от друга страна, допълнително влошава конкурентната среда за развитието на пазара. Като се започне от пазара на труда, където държавните чиновници са облагодетелствани със специални закони и се стигне до монополизацията на цели отрасли в икономиката и бариерите пред развитието на частната инициатива.

 

И опасявам се, че тази лавина ще става все по-голяма и рано или късно, ние данъкоплатците ще загубим част от спестяванията си, за да може да се балансира този дебалансиран от социалистическите държави по света икономически ред. И тогава всичко ще започне отначало. Ние пак ще се стремим да скътъме малко пари настрана, а държавата ще продължава да ни дебне по различни начини, за да ни ги вземе и да ги раздава по волята на чиновниците и политиците.


Категория: Политика
Прочетен: 1435 Коментари: 7 Гласове: 1
Последна промяна: 10.06.2011 09:07
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187077
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Юни, 2011  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930