Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3235251 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 25.06.2011 г.
Лицата са притежавали гранатометите, за да се предпазят от крадци. Знаете, че пистолетите и автоматите не винаги са надеждни, когато хванете крадец у дома си. Трябва да имате гранатомет. А, защо единият от задържаните е скочил от 4-ти етаж? Просто обяснение има - човекът се е стресирал, че закъснява за работа и затова е избрал по-бързия начин от слизането по стълбите.

Съдът ще заключи, че няма достатъчно доказателства за престъпни намерения и ще приеме, че гранатометите имат музейна, историческа стойност и че те са важен атрибут за поддържане на самочувствието на обикновения гражданин като гарант на неговата и на съседите му, безопасност.

Следващата акция на МВР ще бъде "Танкистите". Ще бъдат намерени 4-ри танка, Т-62, в землището на с. Коилово, които съдът ще определи, че са предназначени за дълбоката оран на нивите на бай Пешо Бостанджиев и неговия комшия, Дуро - Гайдата.

Категория: Политика
Прочетен: 479 Коментари: 0 Гласове: 3
Колкото повече години прехвърлям "през рамото си", толкова повече се убеждавам, че тези, които ни управляват си нямат и хабер понятие от управление.

Бях в Холандия преди 20-тина години. Още тогава имаха няколко нива в един и същи клас. Например - А, Б, В и Г. В първото ниво се събираха най-напредналите, във второто - по-малко напредналите и т.н. В последното ниво събираха тези, които имаха по-малко способности. Идеята е последните да не пречат на развитието на първите.

Служителите на министерството за образование толкова ли не можаха да проумеят, че НАСИЛА ХУБОСТ НЕ БИВА. Ако сложат циганчета във всеки клас, какво мислите, че ще се случи? Класът ще си подобри успеха като цяло или ще се случи точно обратното? Отгатнете от един път.
Аз примерно не искам детето ми да стои на един чин с циганче и то не заради другото, ами заради това, че нищо свястно няма да научи от него, освен как се задига портфейл от джоба на пътник в градския транспорт. Няма какво да премълчаваме фактите и да се крием зад лъжливата представа за "равния шанс". Циганските деца не учат и стават бащи и майки още преди да са станали мъже и жени. Докога държавата ще толерира това поведение? Хиляди цигани живеят с непълнолетни деца от женски пол, които им раждат деца, преди да са навършили 16 години, а някои нямат и 14 години. И държавата нищо не прави по този въпрос, въпреки, че това е наказуемо от закона.
Вчера един циганин от с. Баня, Разложко, ме попита дали има работа в София, защото нямал работа. Отговорих му честно - работа има, колкото си искаш, ама не за копачи, дюлгери, шофьори, чистачи, пазачи и други неквалифицирани работници. Има работа за софтуерни инженери, програмисти, системни интегратори, специалисти по ремонт на компютри и електронни компоненти.
Човекът ме гледаше с опулени очи.

ГОСПОДА ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ И ПОЛИТИЦИ. Не правите нищо съществено за да вкарате поне малко в "релсите" малцинствата и заради вашето бездействие и заради изсипването на пари, ей така, за бог да прости към ромските общности се стига дотам, че те да продължават да живеят в първобитния строй, продължават да бъдат неквалифицирани и да се размножават като хлебарки, в желанието си да се доберат до някакво финансиране от държавата, тоест от вас. Играта на добрия и лошия политик, като използвате ромската общност за трупане на политически дивиденти и гласове води дотам, че ромите продължават да стават все повече и повече и да искат все повече и повече и да дават все по-малко и по-малко, ако изобщо нещо дават. От този омагьосан кръг, в който ни вкарахте, можете да излезете само с решителни действия, а не с такива глупави предложения, да направите пропорционален прием на цигани в училищата. Какво ще стане с критериите, според които приемате учениците в английските гимназии или в училището за таланти в Горна Баня? И там ли ще важат същите принципи за пропорционален прием? Затова ви моля да престанете с глупостите си и да направите нещо полезно за страната си.



Най-добре е циганите да си направят сами училища в гетата. Държавата да им отпусне строителни материали, а те да си ги построят сами - така и така работа нямат. Нека да докажат, че могат да бъдат достойни граждани на тази държава, а не редовни получатели на помощи.
Категория: Политика
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 26.06.2011 01:20
Искам всеки месец да гласувам. Примерно:
1. Да се плащат ли помощи за деца, които не учат?
2. Да се плащат ли субсидии на частните училища, така както се плащат на държавните и общинските?
3. Да строим ли АЕЦ?
4. Да намалим ли размера на държавната и общинската администрация?
5. Да намалим ли броя на полицаите и на службите?
6. Да гласуваме за всеки обект, финансиран от бюджета, който е на стойност по-голяма от 50 милиона лева.
7. Да гласуваме вот на недоверие на правителството максимум на всеки 6 месеца.
8. Да избираме чрез гласуване и да отзоваваме чрез гласуване всички важни фигури на държавната и общинската администрация - министри, премиер, президент, съдии, прокурори, ръководители на служби, агенции, ведомства, кметове, общински съветници, ректори на учебни заведения и т.н., в рамките на 6 месеца.
9. Да строим ли църкви и джамии и с какви пари?
10. И куп други въпроси и казуси, които могат да бъдат гласувани от Суверена.

Толкова много народ, а толкова малко права, които той си е извоювал! Жалко, наистина.

Какво толкова сложно технически има, за да се осъществи ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, а не косвената, измислената, в която живеем толкова години?

Трябват няколко сървъра, една програма, електронен сертификат за подпис на всеки пълнолетен гражданин, трима програмисти и екип от няколко специалисти, които да гарантират прозрачността и липсата на злоупотреби. Нищо работа. Но това изглежда е най-голямата работа, която не искат да свършат нашите политици. Всеки иска властта за себе си, никой не иска да я дава на Суверена. Щял да сгреши, както каза веднъж онази дърта мома от БСП и те, политиците,  трябвало да предпазят Суверена от грешни решения. Кого ще предпазите от грешки бе вашата мама тъпа? Кои сте вие, че да предпазвате от грешки Суверена? И кой ви е упълномощил да го предпазвате от грешки?

Най-голямата грешка на Суверена е, че не е намерил сила и смелост да ви удари по един шамар, че да осъзнаете, какви групости вършите и говорите, вие, политическата класа.
Категория: Политика
Прочетен: 800 Коментари: 3 Гласове: 6
Последна промяна: 25.06.2011 22:41

Отговорът е: Трудно

Ако не ви се ходи пеша 11 километра от Белица, платете на някой, който да ви откара с джип до въпросните мечки. Пътят от селото до мечкарника по-скоро прилича на широка планинска пътека, с доста предизвикателства, отколкото на път. На много места е изровен от водата. Не стига друго, ами от Пътното са сложили табела, че до мястото остават 11 километра. Трябва да сложат и друга табела под тази, с препоръка да се използват високопроходими автомобили или леки такива, които много мразите и искате нарочно да счупите.

След като изминах въпросните 11 километра, стигнах до един разклон, на който беше поставена табела. Според нея, трябваше да измина още 800 метра вляво или 2.4 километра вдясно, за да стигна до мечтаната цел. Оттам нагоре пътят наистина ставаше твърде голямо изпитание за автомобил, различен от джип. Вече се свечеряваше и така - не успях да стигна до мечкарника.

Дано успеете вие.
Категория: Други
Прочетен: 535 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.06.2011 10:05
Ще изпаднете в приключение. Тези двадесет и няколко километра може да ви отнемат доста време, нерви и амортизация на автомобила. По едно време чистихме пътя от паднали камъни и дървета, а между остатъците от асфалтовата настилка доста усърдно беше поникнала трева. Третата скорост е лукс, ако се доберете до нея и то само на отделни участъци от пътя. Първа и след това втора, това е положението.

Минах по този път в деня, в който Бойко откриваше някакъв колектор в Етрополе. Самият град изглеждаше доста занемарен. Тетевен беше по-добре, а в Рибарица видях немалко прилично подредени и изглеждащи имоти. Явно хора от много краища на страната имат вили тук.

Природата изобщо няма да я коментирам, освен с една дума - красота.
Категория: Други
Прочетен: 969 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3235251
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юни, 2011  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930