Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217338 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 02.06.2014 г.
Вече 7 години сме в Съюза. И през тези години слушам едно и също от ЕК - съдебната система била нереформирана, корупцията процъфтявала, реформите не вървели, образованието тъпчело на едно място и т.н. Защо Комисията допуска да се случва всичко това в БГ?



Ами да вземат да наложат мониторинг или да спрат европейските средства и всичко да приключи, докато тъпият ни народ не се събуди и не измете тъпите си политици от властта.

Да, ама не. Сега Комисията се е активирала срещу Южен поток. Най-малкото което е, този проект ще ни гарантира доставкие на газ, които преди години бяха спрени именно заради решение на украинското правителство. Дори и само заради това да е, диверсифицирането в случая е полезно за България. Но не, щяло да има санкции. Значи заради газта може да има санкции, а заради корумпираното съдопроизводство няма да има санкции. Странно чувство за справедливост и законност имат от ЕК. И след това Барозу се чуди, защо гражданите на Съюза нямали в достатъчна степен доверие спрямо европейските институции. Че откъде да се вземе това доверие, след като аршинът е различен?

Дремаха години наред и допуснаха Гърция и Кипър да фалират, а държави като Италия, Великобритания, Франция и Испания да натрупат дългове, които превишават БВП. Тоест отвориха си достатъчно бюрократична работа и после се чудим, защо азиатските тигри не спират да растат. Ами защото работят и нямат нашата бюрокрация. Затова са успешни.

Да не говоря за простотиите, които творят нашите европейски политици в областта на общата политика.  Каштън, Барозу и сие така омазаха работата в Украйна, както никой друг досега. И вместо да укротят превъзбудените украйнски власти и да ги накарат да спрат да водят военни действия срещу руския народ в Източна Украйна, те си трайкат все едно нищо не се случва там. Раздаваха вафли на майдана и поощряваха крайните елементи да хвърлят коктейли "Молотов" срещу Беркут, а сега си мълчат, когато БТР-ите, самолетите и вертолетите на украинската армия извършват "антитерористична" операция на Изток.

Наказани трябва да бъдат не просто руснаците, а желанието на една част от гражданите на Украйна да избягат от свръхцентрализацията на държавата, която им отнема елементарни демократични права. Не че руснаците познават демокрацията, но кой ли я познава? Нима ние българите я познаваме? Нека да опитат. Може и да им се получи.


Путин се страхува открито да се намеси в конфликта, а на европейските лидери изобщо не им пука за демокрацията, след като става дума за руснаци. Значи е законно да изпратиш самолети, хеликоптери и БТР -и срещу сепаратистите? Нашите европейски ръководители не виждат ли, че оттук нататък руснаци и украинци не могат да живеят заедно и то заради глупавите намеси във вътрешните работи на Украйна от страна на евробюрократите и на нашите плиткоумни съюзници зад океана.  Докато някой американец или европеец не си пореже малкия пръст в защита на украинския или на който и да е народ от Източна Европа, включително и за нашия народ, няма да повярвам, че сме съюзници.
 
Категория: Политика
Прочетен: 651 Коментари: 3 Гласове: 3
Последна промяна: 02.06.2014 23:37
Все отнякъде трябва да започнем. Както в предишни статии съм отбелязал, достатъчно основание за смяната на един служител с друг е, че в сайта на ЦИК отрицателният вот е по-голям от положителния.

Към 31.05.2014г. приемаме, че гласувалите  Орешарски да си ходи са повече от тези, които настояват той да продължава да изпълнява РОЛЯТА на Премиер. Значи имаме ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ за настоящия премиер. Както вече отбелязах, ако към края на всеки изминал месец, текущият вот на избирателите за конкретен отговорен служител на държавата е отрицателен, в първата седмица на новия месец се провежда официален вот за това, дали конкретният служител да си запази мястото или да го освободи. Вотът се извършва пряко от имащите право на глас, чрез избрани от тях начини на гласуване - компютър, телефон или машинно гласуване в отворените постоянни секции на ЦИК в кметствата.

Въпросът на който вие трябва да дадете отговор е: ДА СИ ХОДИ ЛИ ОРЕШАРСКИ? Всеки обаче може да попита, защо въпросът не е  ДА ОСТАНЕ ЛИ ОРЕШАРСКИ ПРЕМИЕР? Въпросът е зададен така, защото текущото състояние на гласовете е против неговото оставане на поста премиер.  Вотът само трябва да потвърди или отхвърли фактически установеното положение в края на месеца. Ако фактическото състояние е в подкрепа на премиера, тогава няма смисъл от това да се прави вот и да се иска проверка на доверието към него. Проверката вече е установена текущо в края на месеца. Но тогава, когато проверката в края на месеца е отрицателна, тогава се отива на гласуване "за" или "против" премиера, в първата седмица, веднага след изтичането на месеца. Простичко е. Такъв предлагам да бъде принципът и при избора на другите важни служители на държавата.


Който е съгласен Орешарски да си ходи да гласува "за". Който иска да остане и да продължи да е премиер, да гласува с "не".
Категория: Политика
Прочетен: 333 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 06.06.2014 21:14
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217338
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юни, 2014  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30