Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3233792 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 11.06.2015 г.
Ще ви нахвърля набързо някакви впечатления:
  1. Хубава храна в супермаркетите, на приемливи цени. Някои са по-ниски от тези в БГ, други са по-високи;
  2. Разнообразие на продукти, каквито няма у нас;
  3. Качеството на храните е по-добро. Домати, краставици, плодове - интересно, но за мен поне са по-качествени от тези, които се продават на пазара у нас;
  4. Стотици магазини за шоколад. Стараят се хората от столетия и правят бизнес. Скъпо продават. Интересни вкусове. Внимавайте с този продукт, защото не е много здравословен, ако се прекалява, пък и отделителната система започва да функционира по-трудно. В Белгия консумацията на шоколад през последните години е спаднала с 20 % - от 10 кг., на 8 кг. средно на жител.;
  5. Продава се само бира национално производство. Интересно, но международните бирени компании нямат шанс тук. Традиция в това производство. В заведенията бирата е от порядъка на 8 - 9 лева чашката. Не повече от150-200 грама;
  6. Музей на бирата и музей на шоколада в центъра на града. Майсторът на шоколад има 59 години стаж в производството. Чудя се този човек няма ли да се пенсионира. Този, който прави презентацията на бирата също беше на видима възраст около 80 години
  7. Един език говорят с французите, но едните пият предимно бира, а другите - вино;
  8. Ресторантьор ме посреща с български изрази. Казва, че гаджето му е от София и е щастлив. Нарича я "моя златна".
  9. Това е във връзка с т. 7. Много грозни жени. Нищо свястно няма, заради което си заслужава да се обърнеш. Как да не хвали гаджето си от София;
  10. Много просяци. Бездомници, сложили стари матраци и построили си "дом" къде ли не в града, дори имаше и в близост до входа на Европейския парламент. Просякиня беше застанала на своя пост на входа на гарата, още преди 6 часа сутринта! И са толкова предсказуеми. Няма да ги видите на село, в малкото градче или в крайните квартали. Ще ги видите в центъра и по "вървежните" обекти. Анонимността на големия град им помага. Пък и криворазбраната политика за правата на човека.
  11. Много фасове, много нещо. В центъра и навсякъде. Опитах се да намеря 2 квадратни метра на поляната, в парка пред Атомиума, та да плюсна огромното си туловище, но не успях. Няма.
  12. Кошчета за боклук, според мен на 100 години, метални, но интересно, не ги използват за да си изхвърлят фасовете;
  13. Много народ от всички краища на света - черни, мулати, жълти. Само белите са кът. Европа умира, затънала в тънките си сметки, раждаща все по-малко и по-малко и разчитаща на някой друг да й свърши работата.
  14. Опитах се да видя кои са наследниците на Балдуин Фландърски, но така и не видях такива - хилав народ. Не знам как преди столетия този народ е "произвеждал" рицари, от които са треперели цели народи по света.
  15. Европейският парламет - "мижи да те лажам". Големи пана показват как европейците се грижат за африканците. Имам чувството, че съм пред африканският парламент, а не пред европейския;
  16. Европейската бюрокрация е най-големият наемател на офиси в града. Европейската бюрокрация - най-добре заплатената част от жителите на града. Европейски пари за всичко - от строителството на офиси и сгради, до големи заплати и издръжка на десетки хиляди чиновници. В резултат - Брюксел е на второ място след Лондон по БВП на глава от населението. Да "живей" чиновничеството, което "създава" БВП!!!
  17. Страната граничи с Холандия, но колелетата не са на мода.
  18. Мириз на качествена трева в центъра на Брюксел. Полицията нехае. Има си друга работа. Вдига шум като полицията в Ню-Йорк и упорито "преследва" въображаеми терористи. Започва да ми липсва София. То не бяха сирени, то не беше чудо.
  19. Събират боклука веднъж седмично. Стои струпан по улици и по площади. Камари от боклук. Има и позитивна страна. Ако се събира веднъж седмично, ще струва по-малко на данъкоплатците, а не като нашите камиони за прибиране на боклука - минават всеки ден и обръщат полупразните кофи, с надеждата да изпишат повече километраж, гориво и да приберат повече пари от нас. Може би истината е някъде по средата. И като им видиш боклука, разбираш колко са разхитителни. Видях една голяма торба с, на пръв поглед добри закачалки за дрехи, изхвърлени от бутиков магазин за дрехи. Според моята оценка, такива в София се продават в границите между 2 и 4 лева парчето минимум. Огромно количество хартия - предимно картони от опаковки, изхвърлени от магазините и домакинствата. Не видях да събират боклука разделно. Всичко отива в един камион. Може би после го разпределят. Като не съм видял, не знам. Само ми се иска човечеството да не произвежда толкова много боклук.
  20. Каквото и да е направено тук е направено качествено и здраво. Не са пестили материал и затова кошчетата им за боклук са на 100 години, магистралите са построени преди много десетилетия и са в добра форма. Като видях каква е дограмата в апартамента в който нощувах, стана ми тъжно за това, какви боклуци ни продават фирмите за дограма. Да не говоря за интериорните врати. Да се похваля - тоалетната чиния беше правена в Севлиево. За съжаление трябва да се доверим на американците, за организират производството и търговията, за да можем да видим продукт, произведен в България, в белгийски дом. Но и това е успех, на фона на нищото. Обикновени пластмасови столове по заведенията на улицата. Здраво направени. Личи си, че на са от 10 лева, купени от някой от измислените ни строителни супермаркети. Когато разполагате със 140 кила тежест, можете да направите точна диагноза на здравината им.  Преди повече от 20 години бях там и си мисля, че пейките в парковете и в градинките не са сменяни оттогава. Но държат и на сняг и студ, на вода и слънце. Явно тук слагат лак за дърво или поне не го крадат като при нас. Тоалетна хартия, сапуни и други такива обикновени неща - толкова е голяма разликата с това, което ние ползваме.
  21. На някои места е доста шумно в малките часове. Млади хора, с произход от Африка и Азия ни показват националните си навици в центъра на Европа;
  22. Жена шофьор на мотриса в метрото. На табелата пише, че ще дойде след 4 минути, но една минута се равняваше на 5 нормални и мотрисата се довлече след 20 минути. По едно време спря в нищото и жената излезе с един голям железен прът, за да премести релсите на един завой. Все едно гледам някой софийски ватман, защото и те така правят понякога.
  23.  Банките са кът, поне според българските представи. Видях БВП Пари банк, КБС и ING. Друго няма или е толкова незабележимо, че не успях да видя. Банкоматите също са рядкост. Има машини за самообслужване по входовете на банките.
  24. Не карат бързо - следят ги с умни камери, които засичат средната скорост на придвижване. Няма мърдане. Сравнително спокоен градски трафик. Метро - 5 лева билетче. Вероятно минава без субсидии и се издържа от билетите. Автобусите в Брюксел не са чак толкова "еко".  Не видях масово да се използват хибридни такива. Бяха си на "откровен" дизел, примесен с малко рапично олио. Поне такова усещаме имах.
  25.  Как са с колите ли? Зле. За 3 дни видях 3 нови големи мерцедеса, един Астън, една Тесла и един наточен Кайен, от стария модел. Има среден клас лимузини, включително и таксита, но големите коли наистина липсват от пътищата им. Може би държавата ги "щави" с големи данъци или такси, че белгийците не си позволяват големи коли. То пък ако това е критерият, в Дания вече няма и среден клас коли, камо ли големи. Държавата там яко се е захванала да изтреби колите и да "качи" автомобилистите на "търкалета". То и на мен ако ми друснат една годишна еко такса от 8 хиляди евро и аз ще се откажа от колата. Защо пък не. Мащабите на Дания и Копенхаген спомагат за провеждането на тази държавна политика. Пък и не вали много сняг. По статистика датчаните са най-щастливите европейци. Може някой  и да види такава връзка - липсата на коли и щастието от живота. Брей да му се не види, колкото по-малко стават колите в Дания, толкова по-богата става държавата и толкова по-щастливо става населението. Но да продъжим с Брюксел - средното ниво на автопарка обаче е по-добро от нашето. Има ги разни там "гробници" на пътя, но са малко в сравнение с нашите трошки.
  26. Сравнително хубави паркове, но не може да се разхождате с официални обувки, както това можете да направите в Южния парк, Борисовата градина или в морските градини на Варна и Бургас, излизайки с официалните си обувки от офиса. Същата работа е като пред дворците в Париж или пред кулата на Айфел, или в парка в центъра на Милано - трябва да имате маратонки, защото настилката е ...трамбована пръст и като духне малко по-силен вятър, вдига се пушилка. Това да видите чешма с вода за пиене си е голямо откритие. Това, което го има в София, няма да го видите в богатите държави. Ще трябва задължително да си купувате вода, ако искате да пиете.
  27. Понякога си мисля, защо да плащаш толкова пари за входни такси, че да видиш Брюксел от 70 метра височина или да се разходиш в алеите на парк "Европа", като видиш някои направени макети на известни сгради в Европа, за което трябва да платиш едни 24 или 30 лева.
Също така си помислих, защо бе аджеба ние да не можем да събираме парите на света. Толкова ли сме гадни и прости, че прецакваме всичко - като започнем от прецакването на чужденците още от летището, където дебнат бакшиши с "копърки", след това се премине през навъсените лица на сервитьорите по заведенията ни, долнокачествените и скъпи храни в същите тези заведения, които сервираме на чужденците, циганията по улиците ни, което в голяма степен обезличава многото безспорни предимства, които имаме. Да не говорим затова, че от гледна точка на физическата сигурност на гражданите сме класирани на последното място в Европа, като събраните точки са по-малко от тези, които получават африканските държави като Ботствана и Руанда, като последната преживя преди 15 години ужасна гражданска война!!!
Имаме три прекрасни работи в България - красиви жени, красиви планини и красиво море с фантастичен пясък. В резултат, красивите ни жени са по бардаците на Хамбург и Амстердам или висят по бензиностанциите в Австрия и Германия, а планините и морето са обезобразени от ненормално количество бетон. Само пример да дам с Турция - знаете ли колко българи отиват да почиват по турските курорти? И в същото време, колко турци идват да почиват в българските курорти? Не знам дали ще ви стане приятно, но съотношението е 95 българи срещу 5 граждани на Турция. Защо българите се връщат от Турция доволни, въпреки каменното им море, и пущинакът на Мала Азия?  Защото не сме се научили да служим на работата си, на клиентите и на обществото си. Защото сме дребни тарикати, на които първата мисъл е как да прецакат клиента, а не как да го удовлетворят. Затова турските камънаци приемат повече туристи, отколкото прекрасната ни природа.

Само си помислете - хора отиват в Брюксел да пият бира, която струва над 100 лева литъра. Отиват и ядат шоколад, който струва 300 лева килото. Да не говоря за отделни случаи, за които горните примери изглеждат смешно евтини.

Можем ли да се похвалим, че туристи идват в България да ядат кисело мляко от 50 лева и да пият българско вино от 200 лева? Не можем, защото дребните тарикати не могат да продават скъпо. Те могат да продават боклуци на евтини туристи. Защото и виното ни е такова и млякото. Всяко нещо, което българинът произведе, може да бъде поставено в графата  -" съмнително", защото какво може да се очаква от тарикатски народ като нашия? Ние се припознаваме в образите на Андрешко и Бай Ганьо, а не в образите на производител на вино, шоколад, бира, вино, зехтин, сирена или нещо друго, така, както германци, австрийци, белгийци, италианци или испанци ги припознаваме. Нашите герои не са производители. Нашите герои са Андрешко, Бай Ганьо, политическите лумпени и онези, които са си дали напразно живота си, в името на някакъв светъл идеал, като Ботев и Левски.

Но в крайна сметка доверие печели не ОНЗИ НАРОД, КОЙТО Е РОДИЛ ТАКИВА КАТО БОТЕВ И ЛЕВСКИ, А ТОЗИ НАРОД, В КОЙТО ИМА ПО-МАЛКО АНДРЕШКОВЦИ, БАЙ ГАНЬОВЦИ И ПО-МАЛКО ВРЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ИЗМЕТ.

Категория: Политика
Прочетен: 971 Коментари: 1 Гласове: 7
Последна промяна: 12.06.2015 07:43
Важно е, но на нашата държава не й пука и не информира гражданите си в достатъчна степен. Ето няколко примера:
  1. Обаждаш се на телефон 112 и сигнализираш за нещо - дали става дума за пожар, насилие на улицата или друг проблем, няма значение. Важното е, че си проявил гражданска съвест и си информирал оторизираните органи, на които им плащаме заплати, за да предпазват обществото от такива случаи. НЯКОЙ ОТ ВАС ДА Е ПОЛУЧИЛ ОБРАТНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДЪРЖАВАТА, ЗАТОВА, КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО ПО ПРОБЛЕМА, ЗА КОЙТО СТЕ ПОДАЛИ ИНФОРМАЦИЯ? НЕ, СЪС СИГУРНОСТ, ЗАЩОТО ГО ЗНАМ ОТ СОБСТВЕН ОПИТ. ДАЖЕ МОЖЕТЕ ДА СИ НАВЛЕЧЕТЕ И НЕПРИЯТНОСТИ, ВМЕСТО ДА ВИ НАГРАДЯТ.
  2. Плащаш данъци, а каква информация получаваш за тяхното харчене от страна на държавата? Толкова е трудно да стигнеш до важна информация. На практика стига някаква информация, но тя е така поднесена, че да скрие истинското предназначение на харченето на нашите пари - далаверата на тези, които са оторизирани да ги харчат.
  3. Днес ми изпратиха една интересна статия, в която се казва, че този, който е дарил кръв, получава СМС за случаите, когато чрез неговата кръв, някой е получил възможност да живее. Това за жалост не се случва в БГ, а се случва в Швеция. http://www.independent.co.uk/news/world/europe/blood-donors-in-sweden-get-a-text-message-whenever-someone-is-helped-with-their-blood-10310101.html. Както се казва, без коментар.
  4. Как ни се поднася информацията? Ето как - тази година по еди какви си програми сме усвоили толкова и толкова пари. Построени са еди какви си обекти. Но не ни дават нито план сметката на тези обекти, за да видим колко аджеба са платили конкретно и на кого по какви договори. Как е възможно държавата да има тайни договори или общината да има такива договори и защо тези договори да не са достъпни за нас, данъкоплатците. Нали ние плащаме по тези договори, защо да не знаем за условията по тях. Колко пъти са ни питали дали да харчат еди какви си пари за еди какви си мероприятия? Никога. Решават и правят нещо, без да се интересуват от нашето мнение. Така както вземат решенията без наша оторизация, така и не ни дават достатъчно надеждна информация за харченето на нашите пари.
  5. Задавам въпроса - защо героите на нашето време не са тези, които плащат най-много данъци на държавата? Вие знаете ли кой е най-големият платец на данъци? Дали той е получил някаква награда, грамота или признание от Министерството за финанси? Не, разбира се. Може да бъде осъден, че е укрил 100 лева, но няма да бъде награден, че е платил 1 милион лева данъци. Това е нашата държава и затова гражданите на тази държава вместо да я обичат, харесват и подкрепят, те я мразят. И не без основание според мен. Заради мъглата, в която ни кара да живеем. Заради несправедливостта, която се налага да търпим, съзнателно или не. Заради това, че вместо да поощрява тези, които й плащат сметките, тя толерира онези, които получават пари от нея. Затова си мечтая за ден, в който кръводарителят ще получи някакво друго признание, от това държавата да накара работодателят да му плати за благородното дело, за ден, в който данъкоплатецът ще получи благодарност за данъците, които е внесъл в хазната, за ден, в който държавата ще ни информира ясно и точно за какво ни е похарчила парите и за основанията за тези харчове, за ден в който ще ни попита все пак за нещо, ей така, от кумова срама ще ни попита за нещо, ще се поинтересува от нашето мнение. Държавата вместо да ПООЩРЯВА ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ, ТЯ ВЪЗПРОИЗВЕЖДА ЛОШИТЕ. А КАК ТОГАВА ДА ОЧАКВАМЕ С ЛОШИ ПРАКТИКИ ДА ИМАМЕ ДОБРА ДЪРЖАВА?
Категория: Политика
Прочетен: 396 Коментари: 0 Гласове: 0
Тези промени трябва да ни гарантират, че можем да имаме доверие на Агенцията по храните.

Тези промени трябва да ни гарантират, че същата тази Агенция по храните, няма повече да бъде Агенция на ДПС или на която и да е политическа партия.


Тези промени трябва да ни гарантират, че производители и търговци няма да имат повече никакви възможности да ни мамят, като слагат отрови в продуктите, които след това ни се предлагат по магазините.


Ето ви някои данни, които са направо шокиращи.


http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/06/11/2551054_agenciiata_po_hranite_globi_proizvoditeli_na_maslo/

От този източник на информация става ясно, че Агенцията по храните за ПОЛОВИН ГОДИНА РАБОТА Е ИЗСЛЕДВАЛА ЦЕЛИ 37! ПРОБИ ОТ МЛЕЧНИ ХРАНИ, ЗА НАЛИЧИЕТО НА РАСТИТЕЛНИ МАЗНИНИ.

А КАЖЕТЕ МИ ТОВА НЕ Е ЛИ ПОДИГРАВКА С НАС, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА РАБОТА ДА ИЗСЛЕДВАТ 37 ПРОБИ. САМО ХИПОТЕТИЧНО МОЖЕМ ДА КАЖЕМ, ЧЕ ИМА НАД 37 ВИДА МЛЕЧНИ ПРОДУКТА. ТА ТЕ СА СТОТИЦИ ПРОДУКТИ. 37! ПРОБИ.
И КАК ДА ИМАМЕ ВЯРА НА АГЕНЦИЯТА?


ВСИЧКИ ЗНАЕТЕ КАКВА Е ИСТИНАТА. АГЕНЦИЯТА Е ПОРЕДНИЯТ ДОНОР НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ, ЧРЕЗ ИЗНУДВАНЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИ ЗА ВЗЕМАНЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА ТАКСА "СПОКОЙСТВИЕ". ТРЯБВАШЕ ЕДИН АРАБИН ДА НИ ГО КАЖЕ В ОЧИТЕ, ТА ДА МАХНАТ ОНАЗИ ДОГАНОВА ПОДЛОГА ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА АГЕНЦИЯТА.


В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ В ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ МАСОВО СЕ СЛАГА ПАЛМОВО МАСЛО - КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ СИРЕНА И КАШКАВАЛИ И СЕ СТИГНЕ ДО ОБИКНОВЕНО ПРЯСНО МЛЯКО И ВСИЧКИ ВИДОВЕ СЛАДКИШИ. ЗА ОТРОВНИТЕ ПОДСЛАДИТЕЛИ И КОНСЕРВАНТИ ДА НЕ ГОВОРЯ.


НЕОБХОДИМО Е ЗАКОНОДАТЕЛНА ПРОМЯНА, КОЯТО ДА ЗАДЪЛЖИ АГЕНЦИЯТА ДА ИЗВЪРШВА ПРОВЕРКИ НА ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ И ДА ОТНЕМА РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ ЗА РАБОТА, АКО СЕ УСТАНОВИ, ЧЕ СИРЕНЕТО НЕ Е СИРЕНЕ, А КАШКАВАЛЪТ И МЛЯКОТО НЕ СА КАШКАВАЛ И МЛЯКО.

НЕОБХОДИМО Е ВСЕКИ ЕДИН ПРОИЗВОДИТЕЛ ДА СЕ ЛИЦЕНЗИРА ЗА ЕДНО НЕЩО - ИЛИ ЩЕ ПРАВИ ИСТИНСКИ КАШКАВАЛ, СИРЕНЕ, МЛЯКО И МЛЕЧНИ ИЗДЕЛИЯ ИЛИ ДА ПРОИЗВЕЖДА ЗАМЕСТИТЕЛИ. ДА ПРОИЗВЕЖДАШ И ЕДНОТО И ДРУГО, КАКТО И ДА ПРОДАВАШ В ЕДИН СУПЕРМАРКЕТ ИСТИНСКИ ПРОДУКТИ И БОКЛУЦИ. ТОВА ВКАРВА ПОТРЕБИТЕЛЯ В ЗАБЛУДА.


НЕОБХОДИМО Е ДА СЕ ОБЛОЖИ С АКЦИЗ ВСЕКИ ЕДИН БОКЛУК, КОЙТО ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ВНОСИТЕЛИ ПРОИЗВЕЖДАТ И ПРЕДЛАГАТ НА НАШИЯ ПАЗАР. НАРОДЪТ НИ Е ПРОСТ И БЕДЕН И ЗА НЕГО НАЙ-ВАЖНОТО Е ЦЕНАТА ДА Е НИСКА, БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯ ДАЛИ ЯДЕ БОКЛУЦИ ИЛИ НЕ. СЛЕД КАТО Е ПРОСТ И БЕДЕН, НА НЕГО НЕ ТРЯБВА ДА МУ ПРЕДЛАГАМЕ ЕВТИНА ХРАНА, ЗА СМЕТКА НА ЗДРАВЕТО МУ, ЗАЩОТО НИКОЙ СЛЕД ТОВА НЕ НИ ДАВА ИНФОРМАЦИЯ, КОЛКО ХОРА СА СЕ СПОМИНАЛИ ОТ ТОВА, ЧЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ СА СЕ ТЪПКАЛИ С ЕВТИНИ БОКЛУЦИ.

ПРОСТИЧКО КАЗАНО - АКО ЗАМЕСТИТЕЛЯТ НА СИРЕНЕ СТРУВА КОЛКОТО ИСТИНСКОТО СИРЕНЕ, ТОВА Е СПРАВЕДЛИВА СДЕЛКА И ЕДВА ТОГАВА МАСОВИЯТ ПОТРЕБИТЕЛ ЩЕ ИЗБЕРЕ ИСТИНСКОТО.

НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТОЛКОВА МНОГО "ХРАНИ" В МАГАЗИНИТЕ.

ИМАМЕ НУЖДА ОТ ЧИСТИ ЗЪРНЕНИ ХРАНИ, ЧИСТИ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ - ПРЯСНО И КИСЕЛО МЛЯКО, СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ, ЧИСТИ ПРОТЕИНИ - МЕСО И ЯЙЦА.
ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ, МИНИМАЛНО ТРЕТИРАНИ С ХИМИЧЕСКИ ПРЕПАРАТИ.
ИМАМЕ НУЖДА ОТ ЕСТЕСТВЕНО ОТГЛЕДАНИ ЯДКИ.
ИМАМЕ НУЖДА ОТ ЧИСТ ПЧЕЛЕН МЕД ИЛИ ОТ НЕРАФИНИРАНА ЗАХАР, КАТО ЗАМЕСТИТЕЛ НА РАФИНИРАНАТА ЗАХАР.
ИМАМЕ НУЖДА ОТ МОРСКА СОЛ, КАТО КОНСЕРВАНТ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ.
ИМАМЕ НУЖДА ОТ РАСТЕНИЯТА, КОИТО ПРИРОДАТА НИ ДАВА И ОТ КОИТО СИ ПРИГОТВЯМЕ ПРЕКРАСНИ НАПИТКИ ОТ ЧАЙ И ОТВАРА. ИМАМЕ НУЖДА ОТ ОНОВА, КОЕТО ПРИРОДАТА Е ПРОИЗВЕЛА, А НЕ ОТ ОНОВА, КОЕТО ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ СА ЗАБЪРКАЛИ В СВОИТЕ КАЗАНИ С ИДЕЯТА НЕ ДА НИ НАХРАНЯТ ЗДРАВОСЛОВНО, А ДА СПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ОТ НАШАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И НЕМАРЛИВОСТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ХРАНЕНЕТО И ПИЕНЕТО.
ИМАМЕ НУЖДА ОТ ЧИСТА НИСКОМИНЕРАЛИЗИРАНА ПИТЕЙНА ВОДА.
ТОВА Е ВСИЧКО, ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕМ. ВСИЧКО ДРУГО СА БОКЛУЦИ, КОИТО ТРЯБВА ДА БОЙКОТИРАМЕ, КАТО ОГРАНИЧИМ ПОКУПКИТЕ СИ ДО МИНИМУМ.


МОЖЕТЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ, НА КАКВО ЩЕ ЗАПРИЛИЧАТ СУПЕРМАРКЕТИТЕ НИ И МАГАЗИНИТЕ ЗА "ХРАНИ" ИЗОБЩО, АКО ЗАЛОЖИМ НА ТОЗИ ПРИНЦИП?

НЯМА ДА ИМАМЕ НУЖДА ОТ ТОЛКОВА ОГРОМНИ ТЪРГОВСКИ ПЛОЩИ, ПЪЛНИ С БОКЛУЦИ, КРАСИВО ОПАКОВАНИ ЗАРАДИ ЖЕЛАНИЕТО НА АЛЧНИТЕ НИ ОЧИ ДА ОПИТАМЕ ОТ ВСИЧКО В ТОЗИ ЖИВОТ, ПЪК БИЛО ТО И ОТРОВА. ЩЕ БЪДЕМ ЗДРАВО ОБЩЕСТВО С МИНИМАЛЕН ВЪГЛЕРОДЕН ОТПЕЧАТЪК ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА. ЩЕ ЖИВЕЕМ ПО-ДЪЛГО И ПО-ПЪЛНОЦЕННО. ЩЕ ХАРЧИМ ПО-МАЛКО ПАРИ ЗА ДОКТОРИ. ЩЕ ДИШАМЕ ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ И ЩЕ ПИЕМ ПО-ЧИСТА ВОДА.

Разбирам, че това е трудно осъществимо, но нали знаете - ЧОВЕК Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ, КОЛКОТО СА ГОЛЕМИ МЕЧТИТЕ МУ. ТУК НЕ КАЗВАМ КОЛКО СЪМ ГОЛЯМ, А КОЛКО СА ГОЛЕМИ МЕЧТИТЕ МИ. НА МЕН СЪЩО МИ Е ТРУДНО И СИ КУПУВАМ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ БОКЛУЦИ. ДОРИ СИ МИСЛЯ, ЧЕ АКО НЕ ГИ ВИЖДАМ В МАГАЗИНИТЕ НА ВИДНО МЯСТО, ЩЕ МИ БЪДЕ ПО-ЛЕСНО ДА СЕ ОТКАЖА ОТ ВРЕДНИТЕ СИ НАВИЦИ. ЗА ЖАЛОСТ, ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ ИГРАЯТ НА СТРУНАТА НА СВОБОДАТА НА ИЗБОРА, ЗА ДА НИ ПРОДАВАТ БОКЛУЦИТЕ СИ. ДА РАЗБИРА СЕ, АКО ЧОВЕК ИСКА ДА СЕ УБИЕ, ТОЙ МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ С ДРОГА И АСПИРИН. НО НИКОЙ НЯМА ИНТЕРЕС ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА. ЗАЩОТО ЕДНО Е ДА УМРЕШ ОТ УПОТРЕБА НА КОКА КОЛА И ЗАМЕСТИТЕЛИ НА СИРЕНАТА, ОТКОЛКОТО ОТ ХЕРОИН, НАПРИМЕР. УБИЙСТВОТО, КОЕТО КОКА КОЛА НИ Е ИЗМИСЛИЛО Е СЛАДКО И ДЪЛГОТРАЙНО ВЪВ ВРЕМЕТО. ЩЕ НИ БЪДАТ НЕОБХОДИМИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, ЗА ДА СЕ УМЪРТВИМ ОТ ПИЕНЕ НА КОЛА. ЕТО ТОВА ИСКАТ МАНИПУЛАТОРИТЕ. КОЛКОТО ПО-ДЪЛГО ИЗДЪРЖИМ НА ТРОВЕНЕТО, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ТЯХ И ПО-МАЛКО ПАРИ В НАШИТЕ ПОРТФЕЙЛИ.
Категория: Политика
Прочетен: 316 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3233792
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юни, 2015  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930