Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3197293 Постинги: 6872 Коментари: 4298
Постинги в блога от 06.07.2016 г.
Отдавна се чудя, дали наистина са толкова прости, колкото изглеждат. Аз не бих търпял да имам над главата си такива началници. Като започнат да говорят, ох мале майко, колко трудно им върви мисълта.

Днес даваха някакви коментари за антитерористичния закон. Със сигурност не бяха го чели, но няма страшно - журналистите също не бяха го чели. Така ни поднасят новините - нито едните, нито другите са чели нещо, освен статии във вестниците. Така е удобно и за журналистите, за да задават тъпи въпроси, а още по-удобно е за управляващите, защото наистина при тези журналисти, няма нужда да четат каквито и да са закони, дори тогава, когато те самите са вносители.


НИКОЙ НЕ ДАВА ОТГОВОР НА НАЙ-ВАЖНИЯ ВЪПРОС В СИСТЕМАТА - ЗАЩО ТЯ НЕ РАБОТИ ИЛИ АКО РАБОТИ, РАБОТИ В УСЛУГА НА ЛОШИТЕ И НА НИКОЙ НЕ МУ МИНАВА ПРЕЗ ГЛАВАТА, ЧЕ САМАТА ЦЕНТРАЛИЗИРАНА СИСТЕМА ЗА СИГУРНОСТ ПОРАЖДА ВСИЧКО ДРУГО, НО НЕ И СИГУРНОСТ.

Преди месец бях на село и видях за първи път ченгета. Бяха жандармеристи, четирима, в една Лада Нива. Разхождаха се из селото и гледаха страшно, все едно, че селото крие терористи. А в селото има само едно крадливо семейство от бъгарски цигани, от което семейство са пропищели повечето жители на селото. И никой не може да ги озапти. Сега се очаква жандармерията да го направи. Но жандармеристите са събрани от кол и въже и нямат никаква връзка със селото, нито знаят върху кого да съсредоточат вниманието си, нито пък им пука за сигурността на селото. Важното е да се поразходят насам натам, да си получат командировъчните /защото вероятно единият е от Враца, другият от Плевен, третият от Търново, а четвъртият е оттатък Стара планина/, да поизгорят бензина и да отчетат дейност по снижаване на престъпността в този ден, защото в същият този ден, само глупак крадец може да отиде да краде. Крадците са хитри, ще изчакат джандарите да си отидат и тогава ще крадат, да не са глупави да се излагат на излишна опасност.


Та така действа българското МВР. Само шум се вдига, край Босфора. Лъскат саби и щитове, но въпреки това, Константинопол се държи и не пада. Който чете история, знае за какво говоря.

ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА НА СИСТЕМИТЕ ЗА СИГУРНОСТ Е ОПРАВДАНА, САМО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА СЪБИРАНЕ И ОБОБЩАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА СТРАНАТА. ПОДОБНА СИСТЕМА ИМА В САЩ, КЪДЕТО АГЕНЦИЯТА ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ВЪРШИ ТАЗИ РАБОТА ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ЩАТИТЕ. ОБАЧЕ, КОГАТО СТАНЕ ДУМА ЗА КОКОШКАРСКИ РАБОТИ В НАСЕЛЕНОТО МЯСТО, РАБОТАТА Е НА ШЕРИФА. ВИЕ КАК СИ МИСЛИТЕ, ДАЛИ НАЦИОНАЛНАТА ГВАРДИЯ НА ЩАТИТЕ ЩЕ СЕ НАМЕСИ В НЯКОЙ МАЛЪК ГРАД ТАМ, АКО ЖИТЕЛИТЕ СЕ ОПЛАКВАТ, ЧЕ НЯКАКВИ ЦИГАНИ ИМ ТАРАШАТ КЪЩИТЕ? НАЛИ Е ИДИОТСКО РЕШЕНИЕ, ДА ИЗПРАТИШ НАЦИОНАЛНАТА ГВАРДИЯ СРЕЩУ ДВАМА КРАДЦИ? ТОВА ПРАВИ БЪЛГАРСКОТО МВР. А ЖАЛКОТО Е, ЧЕ ПРИ ТОЛКОВА ЕКСПЕРТИ ПО СИГУРНОСТТА И ПРИ ТОЛКОВА МЕДИИ, НЯМА КОЙ ДА ПОСТАВИ НА МЯСТОТО ИМ ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ - СЕКРЕТАРЯ И МИНИСТЪРА, ЗАЩОТО, ОСТАВАМ С ТАКОВА ВПЕЧАТЛЕНИЕ, КАТО ГИ СЛУШАМ КАК ГОВОРЯТ. И ЗАТОВА НЕ МЕ УЧУДВА КАТО ГИ ГЛЕДАМ КАК ДЕЙСТВАТ.
Категория: Политика
Прочетен: 396 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 07.07.2016 08:34
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197293
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Юли, 2016  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031