Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3215051 Постинги: 6917 Коментари: 4320
Постинги в блога от 13.08.2010 г.

Познавам този човек лично и знам, че има визия за бъдещето. Като член на УС на телевизията, може да помогне БНТ да се концнтрира върху решаването на важните проблеми на обществото. Стига да хване правилната посока, националната телевизия има шанс да помогне на правителството да вземе най-после така необходимите решения за реформиране на държавното управление и за предоставяне на повече икономическа свобода на българските граждани.

 

 

Сега Националната телевизия, както и другите телевизии са с основна функция - промиване на мозъка на гражданите на България. За разлика от другите телевизии обаче, националната телевизия е на издръжка на нас, данъкоплатците. Не е хубаво да плащаш пари на някой, а той да ти пълни главата с куп ненужна информация от която ние българите НЯМА ДА СТАНЕМ НИТО ПО-БОГАТИ, НИТО ПО-УМНИ НИТО ПО-УСПЕШНИ.

Какво получаваме ние сега за милионите, които даваме на телевизията?

1.     Информация, която можем да си я получим и от СNN и от други световни медии и то безплатно. Защо да плащаме тогава на БНТ, за да ни я препредава?

2.     Тъпи предавания за корифеи на модата – кой какви обувки бил обул, каква рокля била ушита, каква прическа била направена от еди кой си берберин, кой футболист бил контузен и на кого нямало да може да разчита треньора при следващата среща, на някоя баба й паднал покрива и сега нямала пари да си го изгради, за еди кой си храм се събирали пари, за да се направи камбана, в еди кое си сиропиталище възпитателят правил секс с малолетна, днес загинали двама на пътя, защото шофьорът карал пиян, било повдигнато обвинение към някой, който крал и мамел и ред други подобни ЧАСТНИ случаи, с които ни залива родната телевизия.

3.     Да не говоря за различните забавни предавания - от тъпи по тъпи.

 

Нека да е ясно, данъкоплатецът плаща пари от джоба си не за да гледа тъпи реглами, глупави забавни предавания на уредени от гилдията режисьори или новини, смъкнати от световните медии или глупави сериали. Тези простотии можем да си ги гледаме и на частните медии безплатно, след като изтърпим поредицата от манипулативни  реклами.

 

От националната телевизия очаквам нещо друго, а именно: Да се занимава само с глобалните проблеми на обществото. Само тогава ще оправдае средствата, които даваме за нея.

Ние българите извоювахме ПОЛИТИЧЕСКАТА си свобода. Имаме и свобода на СЛОВОТО. Двадесет години се занимаваме с политическите свободи и свободата на словото.

Но пропуснахме най-важната – ИКОНОМИЧЕСКАТА СВОБОДА. ЗАТОВА СМЕ БЕДНИ. ЗАТОВА СМЕ МИЗЕРНИЦИТЕ НА ЕВРОПА. ЕТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ТЕМА, КОЯТО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ ДИСКУТИРАНА ОТ НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ. ТОВА Е ТЕМАТА, КОЯТО ЗАСЯГА ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРИН – ОТ НАЙ-МЛАДИЯ, ДО НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯ. Това дали имаме 12 000 долара БВП на глава от населението или 30 000 долара, зависи преди всичко от Правителството, а не от обикновените граждани. Това е ролята на телевизията – да изисква от правителството да създава необходимите условия за функциониране, първо на бизнеса в страната и едва след това на всички тези, които харчат изкараните от бизнеса пари – социалните, културните и други общности.

 

БНТ засега се занимава не с проблемите на онези, които изкарват парите, а с проблемите на тези, които ги харчат.

 

 

 

 

Ако националната телевизия помогне, българите да получат повече ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА, то парите на данъкоплатците няма да отидат напразно.

Ако обаче продължи да се занимава със същите простотии, с които се занимават останалите частни  медии, то аз си искам парите обратно.


Категория: Други
Прочетен: 551 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 13.08.2010 11:35
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3215051
Постинги: 6917
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2010  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031