Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187269 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Август, 2011 г.

Няма резултат. Ние плащаме само за БОРБАТА. Но държавата сама продуцира престъпността. Та как не – има да се разпределят всяка година по близо 20 000 000 000 лева. Взети насила от всеки един от нас, данъкоплатците.

Наркотиците се продават във всяко заведение. Алкохолът и цигарите са навсякъде. Държавните чиновници са корумпирани. Правителството работи предимно за себе си, като прави това, което не трябва и се бърка там, където не трябва. Хората, които получават от държавата доходи са повече от тези, които ги изкарват. Като следствие на всичко това, нацията ни става все по-бедна и оскотяла. В Либия се води война, а българите не искат да се приберат в България. Лондон гори, но никой българин не се върна в страната си, уплашен от пожарите в Лондон.

Отделяме средства от малките си доходи и ги даваме на стотици хиляди хора, които да се „борят” с престъпността. Стотици хиляди хора – от полицаи, служби и цели частни армии – всички те, не могат да се преборят с престъпността. А сега внимателно! Дали това е целта или това си е едно  перманентно ограбване по официален път, скрито зад официална и благородна кауза. Ако всички тези институции спрат да се „борят” срещу престъпността, дали тя ще стане „по-голяма” или „по-малка”? Кой ще каже? Това е като въпроса, ако махнеш катаджиите от пътищата, ще намалеят ли задръстванията? При всички случаи ще се увеличат доходите ни.


Категория: Политика
Прочетен: 929 Коментари: 3 Гласове: 3
Последна промяна: 26.08.2011 00:10

Съболезнования на родителите и близките на момчето.

Но в мен се надига възмущение. Какво идиотско общество сме създали! Младежът може да разбира и от висша математика, но не може да плува! Това е продуктът на българската образователна система. Чудесен продукт!

Ако попитате някой ученик къде се намира черния му дроб, сигурно няма да ви каже. Да не говорим дали знае как функционира той. То ние, възрастните не знаем, че от едно дете ли да искаме такова знание.

Нека да не се заблуждаваме. Най-важното нещо, което трябва да научат децата е да опознаят първо себе си и след това природата и обществото. Да се научат на търпимост и съзидание. Да се научат как да общуват с природата и със себеподобните си в обществото. Да знаят как да се грижат за себе си и за останалите. Да знаят кога и какво да ядат и пият. Да тренират телата и духа си. Да бъдат обучени да работят в тим. Да знаят, че единственият начин да постигнат нещо в живота си е чрез рационален и ефективен труд, труд и само труд. Разбира се не става дума за обикновено блъскане, като копаеш канал, защото за тази работа хората са измислили багера.

Математиката, физиката и т.н. науки не струват кой знае колко, ако децата ни са льохмани и тъпанари.


Категория: Политика
Прочетен: 789 Коментари: 3 Гласове: 0

Според вас как биха отговорили мнозинството хора на този въпрос? Естествено е, че ще поискат пари. И няма значение откъде са взети, дали са разплакали на някого майката заради тях. Важното е да се вземат парите. Хората са изтрещели.

От ранно детство в техните глави не се е говорило за това, че трябва да отстояват свободата – своя и на другите, а се е говорило за пари, плащане на сметки и данъци, бюджет на семейство и т.н. Тъпо училище, финансирано от тъпи данъкоплатци. Семейството - също толкова тъпо. Болшинството от хората или пият твърде много алкохол или пушат или се дрогират или лъжат или крадат или преяждат. А някои правят и по няколко работи от изброените наведнъж.  И чакаме това семейство да възпита поколение, което да изведе България към икономически просперитет.

Тази концепция е измислена от държавата. Тя най-много ни краде. Ограничава ни свободата, краде ни доходите, краде от душата ни. Превръща ни в зависими от нея ПЛУЖЕЦИ. Прави ни роби в буквалния смисъл на думата.

 

ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ?

ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО Е ВСИЧКО ТОВА? ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА НИ НАПРАВИ ЗРИТЕЛИ. ВРЕМЕ Е ДА СТАНЕМ УЧАСТНИЦИ. ДА ВЗЕМЕМ СЪДБАТА СИ В СОБСТВЕНИТЕ СИ РЪЦЕ.
ЗАТОВА ВМЕСТО СПОРТНИ ТЕРЕНИ, НА КОИТО ДА РАЗДВИЖИМ ЗАТЛЪСТЕЛИТЕ СИ ТЕЛА, УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ СТРОЯТ ЗАЛИ. ДА ГЛЕДАМЕ...


Категория: Политика
Прочетен: 485 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 20.08.2011 17:13

Сега светът е отишъл твърде далеко в технологиите. Всички хора, които остават без работа на практика не отговарят на новите изисквания, не отговарят на претенциите на новата информационна и технологична икономика. Все повече стават хората, които не искат и не могат да се променят. А трябва да се полагат наистина ежедневни усилия в това направление.

Единственото нещо, което е сигурно за американците е това, че са готови винаги да се наплюскат с 10 пъти повече храна от необходимото и като някакви зомбирани същества да седнат пред телевизорите си за поредната зомбираща сесия, подготвена от кукловодите, обградени от порядъчна порция пуканки, кола и тъпи реклами и вицове. И така с часове, всеки ден.

Това е положението. Жалкото е, че алчността на кукловодите е стигнала дотам, че да не могат също да преценят, че съсипвайки системата, ще съсипят и своите източници на доходи.  А и империята. Също като Рим.

 

Ето и няколко примера за комунизъм в Гърция. Пълно безхаберие и бюджетно безобразие.

1.     Средната заплата в метрото в Атина била 60 000 английски паунда за година! Това е приблизително 3 пъти повече от заплатите на служителите на лондонското метро. В същото време никой не те проверява дали плащаш при влизане в метрото.

2.     Издръжката на обществения транспорт в Атина струва 6 пъти повече от приходите!

3.     При близо 600 професии можеш да се пенсионираш с пенсия от 95% от заплатата ти!

 

Какво друго да кажа, освен, че сме свидетели на една БЕЗОТГОВОРНА икономическа политика, конкретно на страна като Гърция и на целия Европейския Съюз като цяло.

Политиците от всички партии купуват гласове с обещания за помощи, пари, субсидии и всякакви други форми на „подкрепа”. Подкрепата за бедните расте пропорционално и на техния брой. Бедните и мързеливите стават все повече, но в същото време те са и гласоподаватели. Техните гласове са важни на изборите. Независимо дали от тях ще се възползват десни или леви. Всъщност това вече няма никакво значение, защото и едните и другите харчат на поразия обществени средства, ръководени единствено от краткосрочни цели.

 

НАЙ-СИНТЕЗИРАН ИЗРАЗ НА КОМУНИЗМА Е ТОЗИ: ЕДИН ПИЕ, ДРУГ ПЛАЩА. ТОВА Е СЪВРЕМЕННИЯ ЗАПАД. ЗАРАЗЕН ОТ ВИРУСА НА СОЦИАЛИЗМА И КОМУНИЗМА. ДАНО СЕ ОПРАВИ ДО КРАЯ НА ТОЗИ ВЕК.


Категория: Политика
Прочетен: 1771 Коментари: 2 Гласове: 2

ПОЛИТИЦИТЕ ПРЕВЪРНАХА ИКОНОМИКАТА В БУТАФОРЕН СУПЕРМАРКЕТ, В КОЙТО НИЕ ТРЯБВА ДА КУПУВАМЕ ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ПРОДУКТИ, ЗА КОИТО СЪЮЗЪТ НИ Е НАПРАВИЛ ОТСТЪПКИ.

За да се осигури действието на тази икономическа тъпа политика, са неглижирани политическите търкания на глобално ниво и се стигна до вадене на кирливи ризи и от едните и от другите. От икономическа гледна точка НЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ „ДЕСНИ” И „ЛЕВИ”. Комунистите въведоха един чист капиталистически данък, какъвто е плоския данък, а десните водеха открита социалистическа политика в икономиката – крадяха наред и правеха богати себе си и приятелите си. Но общото е че, всички се подмазваха на гласоподавателите и им обещаваха пари, за да спечелят изборите. За жалост, все повече бъдещето ни зависи от неуки и необразовани гласоподаватели, които са се научили да висят на държавната ясла.

 

Историята ни казва, как оторизирани от Императора на Рим лица, хвърляли хляб на тълпите в Колизеума. Нещо такова се случва и сега в цивилизования западен свят.

 

Как очаквате след това от тези хора, да произвеждат, да продават, да търгуват? Те имат осигурени зрелища, хвърля им се и хляб... Само си представете – 50 000 000 жители на САЩ разчитат на купони за храна, финансирани от бюджета на правителството. И пак ви питам, какво очаквате от тези хора, след като дори не могат да си купят храна в държавата, която е най-големият производител на храни в света, с най-развитото селско стопанство? Те са толкова деморализирани, зомбирани и обработени от правителството, че са загубили вяра най-вече в себе си. Може би това е и целта на политиците.   Критична маса хора да очакват от правителството – да им намери работа, да ги осигурява, да ги храни, да се грижи за тях. Вместо те да се грижат за държавата, политиците са я докарали дотам работата, че държавата да се грижи за тях. Да беше жив Кенеди да види! Как сега ще кажеш на тези 50 000 000 граждани на САЩ, че преди няколко десетилетия, президентът Кенеди се е обърнал към гражданите на САЩ да помислят какво могат да направят за държавата си, а не обратното – държавата да мисли, какво може да направи за тях. Ами просто няма да го изберат. И така порочният кръг се затваря. Държавата произвежда калпави данъкоплатци, които източват бюджета и гласуват за калпави политици, които са съгласни да обещават и да дават до момента, в който империята залезе и загине. Също като Рим.

И НА ТОВА НЯКОИ МУ ВИКАТ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. ПО-ДЪРТА ЛЪЖА НЕ СЪМ ЧУЛ ОТ ТАЗИ.

 

Америка свикна да потребява твърде много, научи се и да потребява предварително, без да има реална основа за това. Научи се на тарикатлък. Хиляди фабрики са престанали да работят. Разчита се само на високите технологии, но какво да правят тези хора, които са шиели дрехи досега, например? Каква е тяхната готовност да учат и да се развиват? Постулатите на Кейнс сега не вършат работа. А и който е чел неговото основно произведение за заетостта, лихвата и парите ще разбере, че сега става дума за друга икономика. По времето на Кейнс, държавата лесно е можела да намери работа на един рудокопач, сервитьор или хлебар – изпращала ги е на държавните строежи и икономиката се е движила напред. Нещо подобно е правено в Германия и Италия преди войната, но наблягането на бизнеса с оръжие и насилие не доведе тези страни до добро.


Категория: Политика
Прочетен: 590 Коментари: 2 Гласове: 2

И тези шамари нямаше да болят толкова много, ако не беше се намесила ДЪРЖАВАТА И НАИСТИНА СИ БЕШЕ СВЪРШИЛА РАБОТАТА, ЗА КОЯТО НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ПЛАЩАМЕ.

Първо, тя не се намеси НАВРЕМЕ. Тя не се намеси, за да „охлади” този ентусиазъм на частните лица и фирми. И лошото е, че постъпваше като тях – обзета от алчност за повече и повече пари, тя започна да харчи като за световно, като постоянно даваше лош пример, както за количеството похарчени пари, така и за начинът на харчене. И когато всичко се срути, най-лесно беше политиците да обвинят банкерите за тяхната алчност. Такива като Блеър и Саркози могат да се нахвърлят върху банкерите, но когато става дума за наказания, всички обвинения към банкерите излязоха като съшити с бели конци. Банкерите нямаха нарушения, за които да влязат в затвора. Те просто ИГРАЕХА ПО ПРАВИЛАТА НА ПОЛИТИЦИТЕ, ТОЕСТ СПАЗВАХА ЗАКОНИТЕ. Тогава политиците, гузни та гузни, решиха да оправят батака, който те самите бяха сътворили участвайки в „голямото харчене” и проспивайки важни икономически факти, които им поднасяше икономиката. Какво направиха те? Тъй като разполагат с парите на данъкоплатците, решиха да „стимулират” икономиката. Да „стимулират откриването на нови работни места”. Започнаха да се разпределят едни пари, които не бяха на политиците и затова бяха разпределени по най-лошия начин. Политиците си мислеха, че могат да планират икономическото развитие и харчеха парите на данъкоплатците за глупави проекти. Знаеха, че могат да разчитат на вътрешни и външни заеми, след като регулярните приходи не са достатъчни. В името на краткосрочното си политическо оцеляване направиха СЪЩИТЕ ГЛУПАВИ ГРЕШКИ, ПРАВЕНИ ЕДНА СЛЕД ДРУГА В ТЕЧЕНИЕ НА ГОДИНИ.

ЗАПАДЪТ Е БОЛЕН. БОЛЕН Е ОТ ЧУДНА СМЕСИЦА ОТ ОХОЛСТВО, ЗАГУБА НА ОРИЕНТАЦИЯ КОЕ КОЛКО СТРУВА, БОЛЕН Е ОТ ДЪРЖАВНА НАМЕСА, КОЯТО В ОПРЕДЕЛЕНИ СЛУЧАИ ГРАНИЧИ НАПРАВО С ОТКРИТ КОМУНИЗЪМ. Западът се опита да игнорира културни и икономически различия в света и си мислеше, че може да управлява различните народи така, както им продава кола и чипс. Налагането на плановата икономика, в стил „ала Европа” или „Америка”, доведе до промяна на съзнанието на гражданите и до закърняване на предприемаческия дух.

Какво става в България? Няма как тази зараза да не се пренесе и тук в някаква степен. Само си помислете – сега бизнесът в България, като част от европейското семейство, си мисли как да УСВОЯВА СРЕДСТВА!!! Какво кощунство. Европейските бюрократи са ни измислили вече в какво да инвестираме – само трябва да си подадем документацията правилно и ще получим 50 % отстъпка. Също като на онези тъпи телевизионни реклами, с които измислените национални медии ни пълнят главите.


Категория: Политика
Прочетен: 379 Коментари: 0 Гласове: 1

Е за това говоря. Икономиката е психология в много случаи. Желанието да се живее сега, а да се плаща утре се ПРЕЕКСПОНИРА В СВЕТОВЕН МАЩАБ. Стигна се до парадокса, че страна като Гърция да отчита БВП в размер на приблизително 30 000 долара на глава от населението годишно!!! Та това е стъкмистика! Как може страна като Гърция да произвежда толкова продукти и услуги? Може, ама това е като да бягаш на 100 метра. След като ги пробягаш за време, не ти остава дъх да пробягаш и 50 метра след това. Икономиката е тичане на дисциплината „маратон”. Иска се постоянство и издръжливост. Днес страната може да привлече много спекулативен капитал. Утре той може да си отиде и да остави празни апартаменти, които банките да се опитват да продадат след това, все едно са дилъри на недвижимости, а не банки.

Гърция има приблизително същият БВП на глава от населението с Южна Корея. Някой обаче лъже в статистиката, защото корейците произвеждат най-големите кораби в света, имат най-големия завод за автомобили в света, а заводът им в Алабама, САЩ е най-ефективният завод за автомобили в Америка. Да не говорим за електрониката, която произвеждат. Какво стои срещу това в Гърция – плажове, туризъм, транспорт и банково дело. Кой ще ме убеди, че плажовете и туризма печелят повече от машиностроенето на корейците?

Обяснението е, че взетите заеми водят до увеличение на жизнения стандарт за известен период от време. Същото както в примера с ресторанта. Ако вземеш пари и отидеш на ресторант, ще се нахраниш и ще ти стане хубаво, до момента, в който трябва окончателно да платиш сметката. Плащането на сервитьора не означава окончателно плащане. Това е временно плащане.

Чувството на потребителя, че всичко му е позволено е нещо хубаво в известна степен, защото съвременната икономика се основава на потреблението. Но нека така да го кажем – няма нищо по-добро от нормалното потребление. Изхвърляния като часовници и сервизи за десетки хиляди долари, нощувки за хиляди долари, коли за всеки член от семейството и т. н. са си изхвърляния откъдето и да ги погледнеш, освен ако това не представлява не по-повече от 10 % от дохода ти. Ние обикновените хора поискахме да живеем така, като надскочим себе си. Искахме да потребяваме като богаташи, но без да си даваме сметка, че изкарваме като обикновени хора. Знам хора, които си купиха луксозни коли на кредит или дадоха по-голямата си част от спестяванията за такива коли. Сега „минаха” на много по-евтини варианти, притиснати от обстоятелствата. Това са отрезвителните шамари на икономиката.


Категория: Политика
Прочетен: 480 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 10.09.2011 07:44

Не мога да си обясня, защо централните банки по света допуснаха, хора на по 25 години, които не са видяли никакъв зор в живота си, не са натрупали нито опит, нито пари, не са „падали” и не са „ставали”, да получат „правото” да живеят в ново жилище, да го оборудват, да си купят нова кола и да ходят на почивки, защото са се претрепали от работа още от началото на живота си?

 

И после защо имало криза! Кой от всички тези, които сега не могат да плащат, е участвал със собствени пари в проекта, наречен покупка на жилище и покупка на кола и с колко? И да е имало такива случаи, размерът на собственото участие е било значително по-малко от размера на кредитите, които са взети за тези придобивки.

 

На всички ни се иска да пътуваме бързо, да използваме средства, с които не разполагаме, да притежаваме собствено жилище и т.н. Но трябва да знаем, че целият този процес в ресторанта, наречен „живот”, протича по следния начин: Сядаш, поръчваш, консумираш, плащаш. Защо си мислим, че като седнем и като поръчаме – някой друг трябва да ни плати сметката?

И започват едни обяснения – ама аз съм коректен, искам да работя, възпитан съм да си плащам дълговете, ама видите ли, фирмата ми фалира, сега има проблем с намирането на работа и аз не мога да си плащам дълговете.

Ако от една страна хората са заслепени от собствената си алчност и надценяват многократно възможностите си, все едно пишат СВ за пред работодател, то къде бяха политиците и централните банкери, на които им плащаме заплати да свеждат рисковете до минимум? Къде бяха те, когато банките кредитираха преобладаващо един отрасъл на икономиката – строителството и стояха безучастно, когато същите тези банкери, водени от алчността, бяха съгласни да пласират своята „ликвидност”, като раздават кредити и на куцо, кьораво и сакато, само и само активите да растат и приходите от лихви – също? Не стига, че всеки, който имаше работа имаше и възможности да получи кредити, но и банките започнаха да препродават издадените от тях облигации, на база на отпуснати заеми. И стана една, мътна и кървава...Едни и същи облигации сменяха собственика си едно след друго, в желанието за бързи печалби. Образно казано, "номерата", които са познати повече на западните банкери, търгувайки с деривативните задбалансови позиции, опции, фючърси и т.н., които обикновено в нашите банки са за сметка на поет от клиентите риск, лека полека "деморализираха" балансите на банките, като наложиха същите лоши практики, каквито познават задбалансовите записвания - започна се една спекулативна търговия с ипотечни облигации.
Също като деривативите - купуваш опция за определено количество картофи, например, и ако някой успее да събере всички закупени опции за картофи по света, те многократно ще надвишават реалното производство и предлагане. Тоест налице си е откровен хазарт и измама. Някакво банково казино. Всичко обаче се обърка, когато освен задбалансовите записвания, започнаха да се манипулират и балансовите такива.


Категория: Политика
Прочетен: 364 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.08.2011 23:42

Демокрацията е в плен на масата. Тълпата става все по-необразована и все по-бедна и все по-мързелива. Още повече, че тотално е загубила визията за саморазвитие.

Всички правителства по света, малко или много, се подмазваха на избирателите и им предлагаха облекчения или направо помощи, за да спечелят гласове за следващите избори.

ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ Е КРАТКОСРОЧНОТО МИСЛЕНЕ  И ЕНЕРГИЯТА ХВЪРЛЕНА ЗА ПОСТИГАНЕ НА КРАТКОСРОЧНИ ЦЕЛИ. Всички правителства мислят така. Но някъде прекалиха – САЩ, Англия, Испания, Италия, Португалия. Да не говорим за Гърция.

 

Само си помислете. Кой  и колко от нас ще дадат пари за образование, ако правителството ни освободи от данъците, които отиват, за да се покриват разходите по образование?

 

Колко от нас ще платят за образование? Колко от нас ще си помислят, че трябва да икономисат от цигари, ракия, бира или посещение на море, за да изучат децата си и да изучат и себе си? Защото учебния процес продължава цял живот.

 

Продължавам да се чудя, как е възможно да вземеш заем, за да отидеш на море! Това е връх на нахалството!!! За каква почивка става дума, след като нямаш 500 лева настрана и трябва да вземеш заем, за да си „като другите”?


Категория: Политика
Прочетен: 392 Коментари: 0 Гласове: 1

БЯХМЕ СВИДЕТЕЛИ НА ЕДНО ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИШНОТО ПАРТИ. СЛЕД КАТО ИЗЛЕЗЕ ОТ ОТРЕЗВИТЕЛЯ, СОЦИАЛНИЯТ ИЛИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ НАВЛЕЗЕ В ПЕРИОД НА МАХМУРЛУК. ДАНО СЕ ОСВЕСТИ В СЛЕДВАЩИТЕ 10-НА ГОДИНИ.


Цяло десетилетие хора като Грийспън ни лъжеха, че растежът е обективен, че печатането на пари става в зависимост от необходимостта, наложена от икономически процеси. Хора като Буш и Блеър пък ни лъжеха, че в Ирак има оръжия за масово поразяване и като на шега спретнаха една война, която на практика помогна на Америка да фалира. Войните, които западните държави водеха в последните 10 години се изчисляват на 6 000 000 000 000 долара.


Категория: Политика
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187269
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Август, 2011  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031