Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3222986 Постинги: 6928 Коментари: 4323
Постинги в блога от 28.08.2012 г.
Връщам се малко назад във времето.

Годините, в които разпитвах произволно срещнати хора на улицата в София, дали са чели Конституцията на страната и дали могат да ми цитират основните положения, заложени в нея, в годините, в които същото ми се случи в САЩ - още по-неграмотни и от нас, в същите тези години видях на филм, сниман в Каракас, столицата на Венецуела, конституцията на страната, лепната на място в хранителен магазин, където обикновено у нас стоят рекламите на чипсове, вафли, безалкохолни и на какви ли не гадости. А един човек разпалено цитираше своите права, на основата на текстовете на конституцията.


И за разлика от чилийци, аржентинци и други латино държави, през 2002г. не дадоха да се промени вота на народа, въпреки преврата на военните.

Въпреки това, венецуелците са също толкова бедни, като нас, българите. Не могат да прескочат 12 000 долара на глава от населението. Безработицата е същата като при нас - около 11-12%. Всеки четвърти жител на страната си има оръжие, но въпреки това, системата за опазване на правата на гражданите е под всяка критика. Инвестиционният климат зависи от това, в какво настроение ще се събуди лидера на държавата.

Колко объркано нещо е политиката.



Нищо не коментирам, само констатирам.

ИСКА МИ СЕ ОБАЧЕ, ДА ВЗЕМЕМ ОТ ВСЯКА СТРАНА ПОЛОЖИТЕЛЕН ПРИМЕР В НЯКАКВА ОБЛАСТ, КЪДЕТО СА ПОСТИГНАЛИ УСПЕХ И ДА СЕ ОПИТАМЕ ДА ГО ПРИЛОЖИМ В БЪЛГАРИЯ. В СЛУЧАЯ МИ ХАРЕСА ФАКТА, ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ВЕНЕЦУЕЛСКИЯ НАРОД, БЕЗКРЪВНО ПРЕКРАТЯВА ЕДНА ХУНТА И ВРЪЩА ЗАКОННО ИЗБРАН ПРЕЗИДЕНТ НА ВЛАСТ. А КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ЧЕТЕ НАРЕД С БИБЛИЯТА.

И тези констатации ги правя с чистото съзнание, че съм привърженик на Фон Хайек и Фридман...Доста шокиращо, нали?
Категория: Политика
Прочетен: 805 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 28.08.2012 11:26

Днес в супармаркета видях младеж на възраст около 25 години да купува вода на фирма HiPP. Бутилирана в Австрия. Беше наредил на лентата на касата 10-на шишета.
Полюбопитствах и видях какво пише на етикета. Първото нещо, което ми направи впечатление е, че няма дадена ОБЩА МИНЕРАЛИЗАЦИЯ НА 1 ЛИТЪР.

След това изчислих приблизително минералния състав на база на описаната минерализация по отделни химични елементи и се оказа около и малко повече от 70млгр. на литър. Цената беше малко под 3 лева за пластмасова бутилка.

След това ми направи впечатление надписът на български, който казваше, че тази вода е с "кристална чистота". Интересно ми е да науча как при 70 млгр. на литър вода се говори за "кристална чистота"? Има български води, които са под 50 млгр. на литър, но никой не си е позволявал да пише такива глупости. Вероятно трябва да напишат "супер кристална чистота". Да не говорим за това, че са с пъти по-евтини. Или поне да бяха бутилирали водата в стъклено шише - за такава цена трябва и златна капачка да сложат и екологична играчка в хартиена торбичка да дадат.

Поговорих с човека и той с патос ми обясни, че тъй като тази фирма е най-известна и реномирана, той има доверие на нейните продукти и мисли, че това е най-доброто за неговото дете.

Нямах си друга работа и отвърнах, че Кока кола е по-реномирана и известна, но аз нямам доверие на нейните продукти и с това се приключи.
Категория: Политика
Прочетен: 979 Коментари: 1 Гласове: 6
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222986
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2012  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031