Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217284 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 06.08.2012 г.
Обаче хитрите политици си купуват гласовете директно с нашите пари. Достатъчно е, че получават трибуна по националната телевизия, която се субсидира от нас, данъкоплатците. И лъжат та се късат. И им вярваме та вярваме.

И никой не е подведен за тези лъжи, което си е чиста проба купуване на гласове.

Това е същото като прилагането на закона. За една кокошка можеш да влезеш в затвора с по-голяма сигурност, отколкото, ако набуташ собствената си държава със стотици милиони.

КАКВО ПО-ГОЛЯМО КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ Е ДА ОБЕЩАЕШ ПОВИШАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ. ВЕДНАГА ИМАШ МИЛИОННА АУДИТОРИЯ. МНОГО ВАЖНО, ЧЕ НЕ КАЗВАШ, ОТКЪДЕ ЩЕ ВЗЕМЕШ ПАРИТЕ. ВАЖНОТО Е ДА ТЕ ИЗБЕРАТ, ПЪК ПОСЛЕ КАКВОТО САБЯ ПОКАЖЕ. ПЕНСИОНЕРИТЕ НЯМА ДА СА ЗА ПРЪВ ПЪТ ИЗЛЪГАНИ, ПЪК И НА КОЙ МУ ПУКА ЗА ТЯХ.

ТАКА СЕ РАЗСЪЖДАВА В ПОЛИТИЧЕСКИТЕ КРЪГОВЕ.

АКО СЕ ОТНЕМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА НА ПОЛИТИЦИТЕ ДА ОБЕЩАВАТ ПАРИ И СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ, НЯМА ДА ИМА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ. НО ТОВА ОЗНАЧАВА ДА СЕ ОТНЕМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА ДА ПРАВИ БИЗНЕС. НАИСТИНА НЕ Е СПРАВЕДЛИВО, ДЪРЖАВАТА ДА Е СТРАНА В БИЗНЕСОТНОШЕНИЯ С ЧАСТНИ ЛИЦА. НЕ СА НА ЕДНО НИВО - ДЪРЖАВАТА РАЗПОЛАГА С АПАРАТ ДА СМАЧКА ВСЕКИ И НЕ ИГРАЕ ПО ПРАВИЛАТА. ЗАТОВА ЗАКОНОВО ТРЯБВА ДА Й СЕ ОТНЕМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ПРАВИ БИЗНЕС.

ТОГАВА МОЖЕ БИ ЩЕ НИ ОСТАВИ НАЙ-ПОСЛЕ НА РАХАТ.
Категория: Политика
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове: 2
  1. Ако държавата нямаше право на икономическа дейност всичко щеше да си е наред.
  2. Политиците нямаше да лъжат и мажат пред избирателите и да им обещават високи пенсии и заплати и помощи за безработните и бюджетите нямаше да са дефицитни.
  3. Държавата нямаше да харчи толкова много пари и тези пари щяха да се използват от частните лица за техни нужди.
  4. Нямаше да има толкова много корупция, защото няма да има нужда от толкова много чиновници и няма да има нужда от толкова много социалистически програми, които са направени с явната задача не да помогнат на някого, а да облагодетестват тези, които са ги измислили. Че то иначе защо ще ги измислят, ако не намажат от кацата с меда?
  5. Ще има по-голяма справедливост, защото сега работещите са ощетени за сметка на неработещите. Трудолюбието и усилията се наказват с данъци, такси и какви ли не други тежести и част от потенциала на нацията бяга навън, въпреки "ниските" персонални данъци в България.
  6. Държавата циганизира нацията и създава тунеядно общество - общество, в което неработещите са повече от работещите.
  7. Не стига другото, ами и тези, които искат да работят, работят в условия, подобни на изостанала африканска държава - много регулатори, чиновническо безхаберие, много бюрокрация и липса на достатъчно икономическа свобода. За корумпираната система на сигурност и съд да не говоря. Няма достатъчна защита на инвеститорите, на частната собственост и на правата на кредиторите. Правенето на бизнес в България не е лесно занятие. То не стига, че народът вече се измързеливи, но и бюрократите се опитват да загасят и малкото огънче на ентусиазъм, който има за работа и успех.
  8. Основното нещо в икономиката е: ВСЕКИ ДА СЕ НАПЪНЕ И ДА СЕ ОПРАВЯ САМ. ДЪРЖАВАТА ДА СЕ НАМЕСВА САМО ТАМ, КОГАТО ИМА 100% СИГУРНОСТ, ЧЕ НЯКОЙ ИМА НУЖДА ОТ ПОМОЩ, А НЕ ОТ ИЗДРЪЖКА. СЕГА ДЪРЖАВАТА НИ РАЗДАВА ИЗДРЪЖКИ, А НЕ ПОМАГА. ТАКА ЗАРОБВА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД, ВМЕСТО ДА ГО РАЗВИВА.
Категория: Политика
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217284
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2012  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031