Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3194910 Постинги: 6869 Коментари: 4294
Постинги в блога от 07.08.2012 г.


Всъщност карам на фарове и през деня повече от 20 години. Какви ли не проблеми имах с катаджиите. Най-малкият е, че през 90-те ме спираха просто от любопитство. Понякога се и заяждаха, но не намираха текст в закона, според който да ме глобят.

Всъщност тази практика вероятно знаете идва от един неприятен случай в Хасково, където преди доста години загинаха деца на спирка. Помете ги някакъв пияница. Оттогава има неформална инициатива в града да се включват фаровете и през деня и често се виждаха коли да се движат на фарове.

Македонците вече от 6 години са така. Само дано властта да не пропусне да ни даде обратна информация. Да ни каже, дали ще намалеят проишествията, като караме на фарове.
Категория: Политика
Прочетен: 899 Коментари: 2 Гласове: 2
Анкета на някаква агенция.


Защо не искат да станат предприемачи, а искат да станат чиновници?

Ха познайте де!

Преди 2 години предложих на един млад учител заплата от 1000 лева. Тогава той вземаше 550 лева учителска заплата. Отказа ми набързо, дори и не се замисли.


Какво означава това? Че 550 лева са повече от 1000 лева.


Според мен наистина това означава. Заплата за 550 лева за нищоправене е много по-голяма от заплата от 1000 лева за многоправене.


Вероятно имате и вие примери в такава посока.

Само да спомена, че БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ПЛАЩА ЗАПЛАТИ НА 27% ОТ ВСИЧКИ ЗАЕТИ БЪЛГАРИ. И КАК ИСКАТЕ ТОГАВА НЕЩАТА ДА ВЪРВЯТ. КЪДЕ СЕ Е ЧУДО И ВИДЯЛО, ДЪРЖАВАТА ДА ПЛАЩА ЗАПЛАТИ ЗА НЕЩО И ТОВА НЕЩО В КРАЯ НА КРАИЩАТА ДА Е ЧИТАВО?
Категория: Политика
Прочетен: 628 Коментари: 0 Гласове: 2
Ха добро утро!!!


Досетихте се най-после.


Кажете ми нещо държавно, което работи ефективно!!! Например правителството, някаква агенция, някаква държавна фирма, някаква държавна услуга, която ни дават. Кажете кое нещо, което е държавно и е добро? Държавната ни сигурност ли, съдът ли, работата на полицията, на службите, на чиновниците, на докторите, социалното ни обезпечаване, образованието? Толкова ли сме наивни, че да не го виждаме всичко това и да си траем?


Не, че частниците са цъфнали и вързали, но все пак по-добре си гледат сметката. Вижте Лукойл например. Печалбите остават за фирмата майка в Русия, а за нас - "кочаните". И заспалата ни държава не реагира. Оправданието на държавата ни е, че икономиката била пазарна. Абе путьовци заспали, като е пазарна, защо има монопол на един производител в държавата ни? Какво пазарно има в това да си монополист? И като сте продавали монопол, защо не сте си вързали гащите с договора, да контролираш къде остават печалбите от това производство. Значи за нас мръсния въздух на нефтохима, а за руснаците - печалбата!

Добре са супермаркетите, защото негласно са се споразумяли помежду си да изстискват до последно производители и търговци колкото се може повече и то с непазарни методи и похвати. На практика те прилагат тунеядското си отношение като депозират парите от продажбите в банки и получават лихви за тях, докато в същото време не плащат на достовчиците си. И на това му викат "свободен пазар". Това си е комунокапиталистически пазар. Тези реализират наистина големи печалби, с помощта на бездействието на държавата ни.


Добре са продавачите на услугата "ало", защото няма кой да защити потребителите от техните своеволия.


Добре са всички частници, които са се наредили на държавната софра /държавни поръчки/ с помощта на милите ни чиновници и политици.

Добре са комунокапиталистите, на които преди години продажните ни политици предоставиха финансов и информационен ресурс, за да започнат бизнеса си.


Всички останали - да мрат.

С едно изречение - в България всичко е зле направено и конструирано и държавното и частното. Единственото изключение правят монополите.
Категория: Политика
Прочетен: 613 Коментари: 1 Гласове: 4
Последна промяна: 07.08.2012 12:29
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194910
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Август, 2012  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031