Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219166 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 05.08.2015 г.
https://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/C35DB723-DECF-4CE0-BE2E-039434068376/0/SDVR.pdf

В СДВР работят 5 058 служители. По официални данни, София има около 1 300 000 жители. Тоест на 257 жители се "полага" по един полицай.

Съгласно административната схема на СДВР, приемаме, че 45% от всички служители са администрация или служители, които не са от така наречените "улични полицаи".

Значи остават 55% от числения състав на СДВР или 2782 служители, са оперативните служители, които трябва да виждаме на улицата. Ако приемем, че 5% от тях са отсъстват по различни причини - болнични, отпуски и тн., остават 2 643 служители. Разделени на 3 смени, означава, че във всеки един момент на улиците на София трябва да има 881 униформени служителя. ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ. НЯМА НОЩ, НЯМА ДЕН.


Направете си един експеримент, особено, ако имате възможност да пътувате из София. Минете от единия край на града до другия. Правил съм го много пъти. Имаше един ден, в който реших да направя няколко тигела на града в различно време. Първият беше от Обеля, през Люлин, центъра до магистрала Тракия. Другият беше от Ботевградско шосе до Сухиндол. Третият беше от Владая до Илиянци. Четвъртият от Орландовци до Бистрица.


Знаете ли колко служители можете да видите, ако направите подобни "тигели" в столицата? В най-добрият случай не повече от две патрулки на всеки "тигел". Като събереш "резултата", я ще видиш 10-15 ченгета, я не.


КАК СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗГЛЕЖДА КРИМИНОГЕННАТА ОБСТАНОВКА В СОФИЯ, АКО НА ВСЯКО ВАЖНО КРЪСТОВИЩЕ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ИМА УНИФОРМЕН ПОЛИЦАЙ? ЩЕ ИЗГЛЕЖДА ТАКА, КАКТО ПО ВРЕМЕТО, КОГАТО НА ПОСЕЩЕНИЕ В СОФИЯ ДОЙДЕ БИЛ КЛИНТЪН. СОФИЯ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕЖДА ТАКА, КАКТО ПО ВРЕМЕТО НА ПОСЕЩЕНИЕТО НА АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ. ТОГАВА НЯМА ДА ИМА КРАЖБИ И НАСИЛИЕ ПО УЛИЦИТЕ И ЩЕ ИМА РЕД. ИДЕТЕ И ВИЖТЕ ДАЛИ В ДРУГИТЕ СТОЛИЦИ НА ЕВРОПА, ПЪРВИТЕ ЕТАЖИ СА ПРЕВЪРНАТИ В НЕПРЕВЗЕМАЕМИ КРЕПОСТИ. ТО НЕ СА РЕШЕТКИ И ОГРАЖДЕНИЯ. ГРОЗНА КАРТИНА. АМА КАКВО ДА ПРАВЯТ ХОРАТА, ЗА ДА СЕ ПРЕДПАЗЯТ!

И НА ВТОРО МЯСТО, САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ, ЧЕ ТЕЗИ ПОЛИЦАИ НЯМА ДА СТОЯТ КАТО ЧУЧЕЛА НА СВОЯ ПОСТ, КАКТО ЧЕСТО СЕ СЛУЧВА СЕГА, А ЩЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА КАКТО ТРЯБВА!!! ПО ТАЗИ ТЕМА СЪМ ПИСАЛ МНОГО. ИЗБИРАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА ИЗБИРАТ ШЕФОВЕТЕ НА ПОЛИЦИЯТА И ДА ГИ СМЕНЯТ, КОГАТО СМЕТНАТ ЗА НЕОБХОДИМО. ТОГАВА ВСИЧКИ ЩЕ СИ ОТВАРЯТ ОЧИТЕ, ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ИМА ДА ГИ "ПОКРИЕ", КОГАТО СПЯТ, В БУКВАЛНИЯ И ПРЕНОСНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА.

СЕГА В СДВР ИМА 75! АДМИНИСТРАТИВНИ ЗВЕНА!!! КАК СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ТАЗИ ХИДРА ОТ АДМИНИСТРАЦИЯ ЩЕ МОЖЕ ДА ОТГОВОРИ НА ОЧАКВАНИЯТА ВИ? НИКАК. АМА ТАКА Е, КОГАТО СУВЕРЕНЪТ НЯМА ВЛАСТ. РЕЗУЛТАТЪТ Е, НАДУВАНЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА, ЧАНТАЗИРАНЕ НА МВР И НИСКА, ДА НЕ КАЖА, НИКАКВА ЕФЕКТИВНОСТ.

Категория: Политика
Прочетен: 362 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 06.08.2015 10:01
Разходи за МВР по политики, според Закона за държавния бюджет за 2015г.



(2) Утвърждава разпределение на разходите по ал. 1 по области на политики и бюджетни програми, както следва: № Наименование на областта на Сума политика/бюджетната програма (хил. лв.)
1 2 1. Политика в областта на защитата на националната сигурност, противодействие на престъпността и опазване на обществения ред -
578 000
2. Политика в областта на защитата на границите и контрол на миграционните процеси -
145 000
3. Политика в областта на пожарната безопасност и защита на населението при извънредни ситуации -
177 000
4. Политика в областта на управлението и  координацията на системата на Министерството на вътрешните работи -
125 160
5. Други бюджетни програми, в т.ч.: 6 600
5.1. Бюджетна програма "Убежище и бежанци" 6 600
Всичко: 1 031 760,0
(3) Утвърждава максималните размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2015 г., и максималните размери на новите задължения за разходи, които могат да бъдат натрупани през 2015 г. от Министерството на вътрешните работи, както следва:
№ Показатели Сума (хил. лв.)
1 2 1. Максимален размер на ангажиментите за  разходи, които могат да бъдат поети през 2015 г. -
90 434
2. Максимален размер на новите задължения за  разходи, които могат да бъдат натрупани през 2015 г. -
98 979
Категория: Политика
Прочетен: 260 Коментари: 0 Гласове: 0
ЕТО НЯКОИ ПРОСТИ ФАКТИ, СЪБИТИЯ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ:

  1. ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ПРИБИРАТ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ОТ НАС, СОБСТВЕНИЦИТЕ И ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА МПС - КАЗВАМ МИЛИАРДИ, А НЕ СТОТИЦИ МИЛИОНИ, ЗАЩОТО НАИСТИНА СА МИЛИАРДИ.
  2. СЛЕД КАТО ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ СЕ СЪБИРАТ, ЗАЩО СЕ ГОВОРИ ЗА ТОЛ СИСТЕМА? ГОВОРИ СЕ, ЗАЩОТО ТОВА Е ЛЕСЕН НАЧИН ДА СЕ ПРИБЕРАТ В ЛИЧНИТЕ ДЖОБОВЕ НА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА ЕДНИ ПАРИ. ЗА ДА СЕ ИЗГРАДЯТ ТЕЗИ ДЕСЕТКИ СТОП ПУНКТОВЕ, НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГИ ПРОЕКТИРА, ДА ГИ ПОСТРОИ, ДА ГИ ПОДДЪРЖА И Т.Н.
  3. ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ НА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ - ИНТЕРЕСЧИИ, АКО ИСКАТЕ ДА СВЪРШИТЕ НЕЩО ЗА СТРАНАТ СИ, ГЛЕДАЙТЕ РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ КАК РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА. ШВЕЙЦАРИЯ Е ПРИМЕРЪТ, КОЙТО ТРЯБВА ДА СЛЕДВАМЕ - ПРИБЛИЗИТЕЛНО СЪЩОТО НАСЕЛЕНИЕ, МАЛКО ПО-МАЛКА ТЕРИТОРИЯ ОТ НАС, СИЛНО РАЗВИТА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, ПРЕКРАСНА ИНФРАСТРУКТУРА. ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ПАРИ ПЛАТИХ НА ВЛИЗАНЕ В ШВЕЙЦАРИЯ ЗА ВИНЕТКА - 30 ЕВРО. И МОГА ДА КАРАМ ТАМ ЦЯЛА ГОДИНА. ИЗОБЩО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ, ДАЛИ ЩЕ ПРЕСТОЯ 1 ДЕН В СТРАНАТА ИЛИ ЩЕ КАРАМ ЦЯЛА ГОДИНА. НЯМА СЕДМИЧНА ВИНЕТКА. НЯМА МЕСЕЧНА ВИНЕТКА. НЯМА ПРОСТОТИИ И РАЗНИ ОБЪРКВАЦИИ. НЕ ЗНАМ КОЛКО ПЛАЩАТ КАМИОНИТЕ. И СТРАНАТА ИМА ПРЕКРАСНИ ПЪТИЩА, ДАЙ БОЖЕ И НА НАС СЛЕД ВРЕМЕ...
  4. НЯМА ТОЛ СИСТЕМА, НЯМА СПИРАНЕ, НЯМА ТРЪГВАНЕ... ВИДЯХ И СЪСЕДНА ИТАЛИЯ. НЕ МИ ХАРЕСА ТАМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СПИРАМ, ДА ЧАКАМ НА ОПАШКА, ЗА ДА СИ ПЛАТЯ ЗА МАГИСТРАЛАТА. МИЛИОНИ СПИРАНИЯ И ТРЪГВАНИЯ - ТОВА Е РЕЗУЛТАТЪТ ОТ СИСТЕМАТА ЗА ТОЛ ТАКСИТЕ. ТОВА ПРИ РАВНИ ДРУГИ УСЛОВИЯ ДОВЕЖДА ДО ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ВИСОК ПРОЦЕНТ НА ИЗГОРЕЛИ ГАЗОВЕ ОТ АВТОМОБИЛИТЕ., ХИЛЯДИ И ХИЛЯДИ ЧОВЕКОЧАСОВЕ В ОПАШКИ ПО ИЗЧАКВАНЕ И ИЗЛИШНИ НЕРВИ. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ЗА ДА СЕ НАПРАВЯТ ТЕЗИ СИСТЕМИ, КОЛКО БЕТОН И КОЛКО СТРОИТЕЛСТВО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШИ. ЗАТОВА ХАРЕСВАМ СИСТЕМАТА В ГЕРМАНИЯ И ШВЕЙЦАРИЯ, ЗАЩОТО ТИ СПЕСТЯВАТ ВСИЧКО ТОВА.
  5. В ЗАКЛЮЧЕНИЕ - ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ НИ ВЗЕМАТ МИЛИАРДИ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ КАРАМЕ КОЛИ, НО ВРЪЩАТ В ИНФРАСТРУКТУРАТА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 1/3 ОТ ВЗЕТИТЕ ПАРИ. ТО ТАКА РАБОТАТА НЕ СТАВА. АКО ОГРАБВАШ ЕДИН БИЗНЕС ПО ТОЗИ НАЧИН, ТОЙ ЩЕ ЛИНЕЕ И НЯМА ДА СЕ РАЗВИВА. И ДА НЕ ЗАБРАВЯ - ЗАЩО ГОДИШНАТА ВИНЕТКА, КОЯТО ПЛАТИХ В ШВЕЙЦАРИЯ Е ПО-ЕВТИНА ОТ ТАЗИ В БЪЛГАРИЯ? НЯКОИ МОГАТ ДА КАЖАТ, ЗАЩОТО ПРЕЗ ШВЕЙЦАРИЯ МИНАВАТ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ АВТОМОБИЛИ ВСЯКА ГОДИНА, ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРИЯ? А ЗАЩО Е ТАКА? ЗАЩОТО ШВЕЙЦАРИЯ Е ВТОРА ПО СВОБОДА НА ИКОНОМИКАТА В ЕВРОПА, А БЪЛГАРИЯ Е В КОМПАНИЯТА НА МОЛДОВА, АЛБАНИЯ И БОСНА. ЕТО ЗАТОВА. ЗАЩОТО В ЕДНА НЕСВОБОДНА СТРАНА ТРЯБВА ДА ПОИСКАШ ПО-ГОЛЯМА СУМА ПАРИ ЗА ВИНЕТКА, ЗА ДА КОМПЕНСИРАШ, СЛАБИЯ ТРАФИК. А СЛАБИЯТ ТРАФИК Е СЛЕДСДСТВИЕ ОТ ЛИПСАТА НА СВОБОДА. НАЛИ РАЗБИРАТЕ ВРЪЗКАТА.
Категория: Политика
Прочетен: 336 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.08.2015 12:07
Прегледах сайта на агенцията. Не видях да има финансова информация:
  1. Колко пари получава агенцията от винетки. Изобщо какви са финансовите взаимоотношения с бюджета? Парите се получават по бюджетна сметка и се превеждат от бюджета на агенцията, целият размер ли се превежда, частично ли се превеждат или как?
  2. Какви са финансови взаимоотношения във връзка с усвояването на европейски пари за пътища? Тези 20 %, които ние финансираме от бюджета, за сметка на винетките ли са или за сметка на бюджета?
  3. Колко струва издръжката на агенцията?
Не виждам месечни, тримесечни и годишни отчети, като организация и изпълнение на задачи и финансова част.


Нека сега дам и моите предложения:
  1. Пътищата от републиканската пътна мрежа се поддържат от АПИ, затова всички такси от винетки трябва да постъпват пряко по сметката на агенцията;
  2. Ако таксите не са достатъчни, за да се покрият нуждите от пътното строителство, включително и съфинансирането с европейските проекти, те трябва да се увеличат толкова, колкото е необходимо. Увеличението на таксите трябва да стане само и единствено за сметка на таксата на камионите и автобусите над 3,5 тона, защото е доказано, че износването и разбиването на пътната настилка е следствие именно на движението на тези тежки превозни средства.
  3. Нямам информация дали и каква част от транзитните такси за преминаващите през България, постъпват по сметка на агенцията, но със сигурност, това трябва да е цялата сума;
  4. Агенцията трябва да получава и процент от приходите на държавата от данъци, мита, акцизи, такси и т.н. от продажбата на горива, масла, резервни части, гуми и други подобни, които са предназначени за продажба в търговската мрежа и се плащат от клиентите, собственици на МПС.

По мои изчисления, агенцията се нуждае от минимум 1 милиард лева годишно, за да посрещне нуждите на пътищата на страната. Даваме повече пари за МВР, пък нищо не получаваме, а за пътища ли няма да намерим пари? Същото важи и за армията.

Съдебната система харчи повече пари, отколкото ни струват пътищата всяка година. Или съдебната система харчи много пари или влагаме твърде малко в пътища..


За пример, Испания има 16 000 километра магистрални пътища. За да стигнем този показател, трябва да имаме около малко над 4500 км. пътища, имайки предвид разликата в населението. В следващите години най-много да стигнем 800 км. и то при положение, че испанците спрат да строят. Виждате колко сме назад. По отношението на пътната инфраструктура сме изостанали повече около 6 пъти, докато по отношение на БВП на глава от населението - около 2 пъти и малко. Тоест при равни други случаи в пътната инфраструктура изоставаме много повече.
Категория: Политика
Прочетен: 286 Коментари: 0 Гласове: 0
ЗАПОЧВА ДА ЗАПРИЛИЧВА НА ПРАКТИКАТА НА ДРУГИТЕ МЕДИИ. РЕКЛАМИ, РЕКЛАМИ, ВСЕ ЕДНО НЯМАТ ПАРИ ЗА ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ. ТРЯБВАТ ИМ ОЩЕ. НЕ ИМ СТИГАТ ДЕСЕТКИТЕ МИЛИОНИ, КОИТО ИМ ДАВАМЕ.


Какво ни казва сега БНТ,   05.08.2015г., малко преди 9 сутринта.

"Хората, които обядват с пържени картофи, могат да се чувстват като президенти".



ТОЛКОВА ТЪПА ТЕЛЕВИЗИЯ. СЪС СИГУРНОСТ ТОВА МОГА ДА КАЖА И НА ВЯРА АНКОВА, КАТО ДИРЕКТОР НА ТЕЛЕВИЗИЯТА И НА ЦЕЛИЯТ УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ.



ТЕЛЕВИЗИЯТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪВЕСТТА НА ОБЩЕСТВОТО. НАЛИ ЗАТОВА Й ПЛАЩАМЕ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ. А ТЯ НИ КАЗВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕМ ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ.


Хайде да видим, дали има по-важни неща, за които телевизията трябва да ни информира. Няма смисъл да ги изброяваме, като се започне от липсата на прозрачност при харченето на милиардите, които даваме всяка година на държавата и се стигне до лишаването ни от права като граждани на тази страна, да вземаме решения за бъдещето й.


Но това е положението. НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ПОДЛОГА НА ВЛАСТТА. ОТ МОЯТА ПРАКТИКА ЗНАМ, ЧЕ ТЕЛЕВИЗИЯТА ИМА ПО-ЗНАЧИМО МЯСТО В ПРОПАГАНДИРАНЕТО НА СВОБОДАТА ОТ КОЯТО  И ДА Е ДРУГА ФОРМА НА ОБЩЕСТВЕНО ИНФОРМИРАНЕ. НО И ВЛАСТТА ЗНАЕ ТОВА. НО НИЕ НЕ УПРАВЛЯВАМЕ ТЕЛЕВИЗИЯТА. ТЯ НЕ Е НАША. НИЕ НЯМАМЕ КОНТРОЛ НАД НЕЯ. НЕ МОЖЕМ НИЩО ДА НАПРАВИМ, ЗАЩОТО НА ПРАКТИКА НЕ СМЕ НЕЙН СОБСТВЕНОСТ. ТЯ Е ПРИТЕЖАНИЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ. НЕГОВА СОБСТВЕНОСТ Е И ЩЕ ПРАВИ ТОВА, КОЕТО ПРЕМИЕРЪТ И МИНИСТРИТЕ ИСКАТ ОТ НЕЯ. А ВСЯКАКВИ ПРИКАЗКИ ТАМ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ И ДРЪН ДРЪН, НЕКА ДА ГИ ОСТАВЯТ ЗА ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА. ЗНАЕМ, ЧЕ ТОВА ГО УМЕЯТ.

Категория: Политика
Прочетен: 321 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.08.2015 09:06
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219166
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2015  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31