Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217524 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 15.08.2017 г.
 Сега е време да попитаме останалите какви ги вършат.  
Какво например направи министърът на здравепогазването за няколкото месеца на власт? В събота ми се наложи да ползвам услугите на бавната бърза помощ. Премазах си пръста на крака. Син, червен, боли та се къса. Отивам в Пирогов в София. Влизам вътре куцукайки и отивам на регистрацията. Там ми казват - Отивай в кабинета по травматология. Няма регистриране, нямя нищо. Никой не ме пита имам ли нужда от това да ползвам количка за придвижване. На входа стои някакъв дебелак с престилка, а погледът му рее в пространството. Дотътрям се до кабинета, а там 15 души чакат пред вратата. Гледам повечето поне на външен вид са здрави и прави, стоят пред вратата. И започва едно влизане и излизане и не можеш да му хванеш спатиите. Чаках повече от час, а опашката все тази. Някакви цигани се сбили, та ги приеха с предимство. След това някаква баба докараха на количка. След това някакъв дядо. Дойде някакъв руснак. Сложили му бинт и му казали да дойде пак. Подробности не му дали никакви. Някакви мухи започнаха да досаждат. Отвътре от кабинета се носеше задушливата миризма на цигари.
Писна ми и викнах кола, за да ме прибере у дома. Ама кракът боли и не помага нито спирт, нито кромид. Пък и тогава не знаех, че костта е натрошена, както узнах по-късно. Така след 2 часа охкане отново се озовах в Пирогов. И видях все същата бъркотия и безредие, досадните мухи, задушливия мирис на цигари. Почаках половин час. Как пък един път оттам не излезе един доктор и да огледа стадото, чакащо отвън.
Качих се на колата и оттам право в бърза помощ на болница Света Ана, близко до Цариградско шосе. Влязох в 20 часа, излязох след полунощ. Дори не пожелах да ми се оформят документите за болничен лист. Толкова много ми писна от бюрокрация. Прегледът беше по-малко от минута. Останалото беше чакане - чакаш докторът да си изпуши цигарата, да си изпие кафето, да си изяде сандвича, да отиде до тоалетната, да свърши любимия сериал по тъпата телевизия, да напише един куп формуляри....Чакане, чакане, чакане...

И отново цигани се сбили и се клали и били по-спешен случай от моя, някой се напил и ударил приятеля си с шишето по главата, някаква бабичка от хоспис, некъпана от години, срещу която ропаеха медицинските сестри и т.н.

И кое е общото при всички тези случаи и на двете места, на които чаках на опашка? Общото е, че те имаха предимство пред мен да ползват услугата бърза помощ, а аз имам предимство пред тях, когато трябва да се плати на същата тази бърза помощ. Всеки месещ аз превеждам ЗО в размер на 210 лева, а те превеждат един гол кур. Аз обаче се превивах 9 часа през деня пред различни кабинети, а тях ги обслужиха с предимство, използвайки МОИТЕ ПАРИ. ТАКА ЧЕ ГОСПОДИН МИНИСТЪР, ДА ВИ ГО НАЧУКАМ НА БЕЗПЛАТНОТО ЦИГАНСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. ИЗЛЕЗТЕ ОТ КАБИНЕТА СИ И СВЪРШЕТЕ НЯКАКВА РАБОТА. ЯВНО ТАКА СЕ РАБОТИ В БЪЛГАРИЯ. СИМЕОНОВ ГО ПОКАЗА. ВРЕМЕ Е И ДРУГИТЕ МИНИСТРИ ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ КАБИНЕТИТЕ И ДА ПОКАЖАТ КАКВО Е ДЪРЖАВНОСТ.

Категория: Политика
Прочетен: 107 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 15.08.2017 15:41
 Жителите на Враца нямат такова право. Те имат право да търпят, когато властта ги шиба. Имат правото да си плащат данъците и да са доволни от всяко едно назначение, дошло по нареждане на някой клатикурец от София.

Но имат право да поискат да имат такова право. Ако гласуват на следващите избори за мен, аз ще направя всичко по силите си, за да им обезпеча това право. Като бонус ще получат право да назначават не само шефа на полицията, но и на неговите заместници, на окръжния прокурор, на областния съдия, на главния архитект, секретаря на общината и разбира се, на кмета. Не само да избират, но и да уволняват въпросните лица. Тоест ще имат право да покажат среден пръст на цялата тази бездушна, бюрократизирана,  политически определена и мафиотизирана централизирана система, която работи в полза на ТЯХ, вместо за НАС.


Хайде тогава да видим ще се промени ли нещо съществено в тази държава.

Народе смотан и заспал.ИСКАЙ ВЛАСТТА. ВЗЕМИ Я И Я УПРАЖНЯВАЙ. СТИГА СИ МЪРМОРИЛ И НЕДОВОЛСТВАЛ. НАПРАВИ ТАКА, ЧЕ НИТО ЕДНО ВАЖНО РЕШЕНИЕ В ОБЩИНАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕШ, ДА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЗЕТО БЕЗ ТВОЯТА ОТОРИЗАЦИЯ. ЗА ДЪРЖАВАТА ВАЖИ СЪЩОТО НЕЩО. 

ДНЕС ИЗПРАТИХМЕ КОНТИНГЕНТ ОТ НАША ВОЙСКА ДА СЕ БИЕ В АФГАНИСТАН. НО АЗ НЕ РАЗБРАХ, ЧЕ НА ТЕБ ТИ ПУКА ОТ ТОВА. МЪЛЧИШ. КЮТАШ.
УТРЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ КУПИ САМОЛЕТИ ЗА 2 МИЛИАРДА. СЪЩО ТИ Е ПРЕЗ ОНАЗИ РАБОТА.
В СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ЩЕ ВЗЕМЕ ЗАЕМИ ЗА МИЛИАРДИ, ЧЕ ДА ПЛАТИ ЗА СМЕТКИ, ЗА КОИТО ТЯ Е ОТГОВОРНА.
СЛЕД ТОВА ЩЕ ТИ ПРОБУТА СКЪПИ И НЕКАЧЕСТВЕНИ УСЛУГИ И СТОКИ, КОИТО ТИ ТРЯБВА ДА ЗАПЛАТИШ, АКО НЕ ИСКАШ ДА ТИ СЕ СЛУЧИ СЛУЧКА.

А ТИ МЪЛЧИШ И ТЪРПИШ КАТО СИВО ИСКЪРСКО ГОВЕДО. ДОБИТЪК СИ ТИ, А НЕ НАРОД. МЪРША.

Категория: Политика
Прочетен: 108 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 15.08.2017 15:51
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217524
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2017  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031