Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187163 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Септември, 2011 г.

Не е лошо да се направи този експеримент. По-лошо няма да стане. Ама може да стане по-добро. Подобно на Сингапур, преди няколко десетилетия, когато се отдели от Малайзия.

Сега болшинството от хората от Видинско просто стоят и чакат нещо да им дойде от другата страна на Балкана – тоест от София.

 

Никой нищо не предприема. Градът е в окаяно състояние. Всичко, което се е направило в него е от времето на младите години на Живков. Няма една асфалтирана улица, стари тротоари, мизерни магазини. Сега единственото спасение на амбициозните хора в града е да избягат от него.

Не, че ситуацията в страната е коренно по-различна, но все пак се очертават градове, които имат забележителен напредък, ако се сравни с това, което е Видин. На Север този напредък е доста дискусионен, но Югът е сериозно раздвижен. Като се започне от Благоевград и се мине през Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Хасково. Морето и столицата няма да ги коментираме. Там е друга приказка.

 

 

Та Видин разчита предимно на социална помощ от държавата – пенсии, държавни служители, бивши военни и полицаи. Нищо друго не работи. Тук таме някоя бакалия, скара или сергия за плодове и зеленчуци. Грозна картина. Цели семейства безработни разчитат на пенсиите на бабата или дядото.

 

Единственият начин да се разбудят тези хора е, държавата да престане да ги залъгва с мизерни подаяния и да ги остави те самите да определят съдбата си. Тоест да престане да се „грижи” за тях, че от толкова много „грижи” всичко е така западнало, че един усмихнат човек не видях там за цял ден.

 

Ако експериментът е успешен, може да се приложи и в други западнали региони.

При всички случаи сега централната власт повече пречи, отколкото помага. Много им пука на управляващите в София, какво става във Видин. Давайте там пенсии да имат за хляб! Всеки трепери за работата си, всеки се плаши. Може би това иска централната власт, независимо от това каква партия е на власт.


Категория: Политика
Прочетен: 753 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 10.09.2011 16:29
Завои    Кофти път   Прахоляк


Интересно става след изкачване на прохода, в посока Берковица. Такива дупкалъци са се отворили, че очите ти трябва да са на четири. И прахоляк, колкото щеш.

Нямаш много възможности да се порадваш на природата, дебнейки за поредната дупка, която може да ти счупи колата.

Ама има една чешма със студена вода идваща от букова гора! Невероятно! Има място за паркиране. Не я пропускайте.
Категория: Други
Прочетен: 744 Коментари: 0 Гласове: 1

1.     За жалост, това не е България.

  1. За жалост, виновни за това са всички правителства досега, като се започне от живковите правителства и се стигне до вашето, без изключения;
  2. За жалост, всички правителства досега залагаха на краткосрочни цели – да продадеш това, онова, да построиш това, онова. Г-н Борисов, това, което правите са изпълнение на КРАТКОСРОЧНИ ЦЕЛИ;
  3. За жалост целият ни живот мина, първо като чакахме някакво съвършено общество, каквото комунистите ни лъжеха толкова години, че ще можем да постигнем под тяхно ръководство, а след тях, всички правителства ни тормозеха с изпълнението на техните краткосрочни цели. А както знаем всички от опит, това са кражбите им – на пари, на време, на идеали, на емоции – да откраднем този мандат колкото можем, пък след нас и потоп;
  4. За жалост нито едно правителство не видя, че ОСНОВНА ДВИЖЕЩА СИЛА НА ЧОВЕКА Е НЕГОВИЯТ ИНТЕРЕС. Никой г-н Борисов не отива да работи всеки ден заради истинската любов към работата. Всеки отива заради това, да осигури някакъв материален просперитет на себе си и на семейството си;
  5. За жалост държавата не разбра, че КОГАТО ПОДТИСКА ТОЗИ ИНТЕРЕС, НИЩО ДОБРО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ЗА СТРАНАТА;
  6. За жалост този интерес се подтиска от държавата като се започне от най-грубите форми, защото държавата разполага с оторизирана сила – армия, полиция, тайни служби и т.н. и се завърши с най-фините, но най-действащите форми – законодателство, което МАЧКА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО И СЪЗДАВА ЛУМПЕНИЗАЦИЯ НА ШИРОКИ ОБЩЕСТВЕНИ СЛОЕВЕ;
  7. За жалост чиновниците управляват тази страна непрофесионално, като подтискат ЕСТЕСТВЕНИТЕ ФУНКЦИИ НА ИНДИВИДА И ОБЩЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО И ВКАРВАТ ЦЯЛОСТНАТА ДЕЙНОСТ НА ТОВА ОБЩЕСТВО В ГОТОВИ ПРАВНИ РАМКИ, ОСНОВНА ЦЕЛ НА КОИТО Е ДА КОНТРОЛИРАТ РЕСУРСИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО В ПОЛЗА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА И НА САМИТЕ ЧИНОВНИЦИ;
  8. За жалост хората не говорят за липсата на СВОБОДА, но подсъзнателно я приемат като ГОЛЯМ недостатък в живота си и тези, които са по-смели и по-кадърни просто НАПУСКАТ тази система и отиват да ЖИВЕЯТ на други места по света. Или както една моя роднина ми каза, че климата във Великобритания не е хубав като нашия, но ИМА ПАРИ. Има ВЪЗМОЖНОСТИ за изява, които липсват тук, при нас. И защото детето й е вече ПОДАНИК НА НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО. Кога г-н Борисов ще направите така, че АНГЛИЧАНИТЕ ДА ИДВАТ ДА РАЖДАТ ДЕЦАТА СИ ТУК В БЪЛГАРИЯ, С ЦЕЛ ДА СТАНАТ ВАШИ ПОДАНИЦИ?
  9. Хайде да обобщим: ПЪТИЩАТА И ЗАЛИТЕ И ИНФРАСТРУКТУРАТА СА МНОГО ВАЖНИ РАБОТИ ЗА ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА. НЯМА СПОР. НО ТОВА Е САМО ЧАСТ ОТ ЗАДАЧИТЕ НА ДЪРЖАВНАТА МАШИНА. И ТО НЕ НАЙ-ГЛАВНАТА. ПЪРВАТА РАБОТА НА ДЪРЖАВАТА Е ДА НАМЕРИ ЗАКОНОДАТЕЛНА РАМКА И ПРАВИЛА, КОИТО ДА НАКАРАТ ХОРАТА НА ТАЗИ СТРАНА ДА РАБОТЯТ ПОВЕЧЕ, ПО-СЪЗНАТЕЛНО, ПО-ОРГАНИЗИРАНО И ПО-ПРОДУКТИВНО. КОГАТО НАПРАВИТЕ ТОВА, АКО ИСКАТЕ, СТРОЙТЕ ПЪТ И ДО ЛУНАТА!
  10.  Единственото нещо, което може да накара хората да работят повече и по-качествено е да се остави на ИКОНОМИЧЕСКИЯ ИНТЕРЕС да се проявява по естествен път, без да бъде мачкан и пресиран от държавата и общините. ТОЕСТ ПРОСТИЧКО КАЗАНО, НУЖНА Е СВОБОДА. ОСТАНАЛОТО Е НАША РАБОТА.
  11. Само за пример – КОИ СТРАНИ В УСЛОВИЯТА НА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ОТБЕЛЯЗВАТ ПОСКЪПВАНЕ НА ИМОТИТЕ? ПРЕДИМНО ТОВА СА СТРАНИ, КЪДЕТО ИМА ПОВЕЧЕ ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА – СИНГАПУР, ХОНГ-КОНГ, АВСТРАЛИЯ...
Категория: Политика
Прочетен: 404 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 10.09.2011 07:31
Повече от 90 % от хората се държат с телата си като с харизана вещ.
Когато сипваме бензин на колите си, ние се грижим той да бъде от високо качество. Като слагаме масло в двигателя - същата работа.
Да не говорим колко време жените отделят за прически, маникюри, педикюри и други козметични процедури и колко пари харчат за козметика. Знаят, че няма да помогне много, ама ги мързи да потренират или да ограничат малко храната.


Изводът е: Когато трябва да се погрижим за тялото си, проявяваме огромна, престъпна небрежност.
Това, което гледам по улиците са едни торби с лайна, които си мъкнат ковчезите със себе си. Жалка картина.
И само се приказва за пари, имоти, обзавеждане, почивки, пазаруване... А телата ни и душите ни се разкапват.
Категория: Други
Прочетен: 1271 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 02.09.2011 01:05
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187163
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Септември, 2011  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930