Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187204 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Септември, 2012 г.
2 3 4  >  >>
Аз лично бих се притеснил от тези факти. Защо ли?
  1. Надявам се, че става дума за нетното финансиране от Съюза. Бруто парите, от които са извадени тези, които нашата държава плаща на Съюза.
  2. Нека така поставим въпроса - Какво щеше да се случи с държавата ни, ако ги нямаше парите от Съюза? Ако пропаднем без тези пари, каква всъщност икономика имаме? И защо сме в Съюза, за да получаваме помощи като циганите или да произвеждаме?
  3. Не знам, но започвам да си мисля, че Съюзът изглежда има нужда повече от това да не произвеждаме и затова ни плаща по някакъв начин, но какво правим в дългосрочен план?
  4. Поставям се на мястото на тези, които упрявляват Съюза - защо ще давам на България тези пари? Защо ще вземам от Моите и ще давам на Чуждите?
  5. ДАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ МОГА ДА ОТГОВОРЯТ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ?
Категория: Политика
Прочетен: 598 Коментари: 1 Гласове: 3
Или "Десет пъти на месец" - има се предвид, че системата ще ни гарантира поне 10 избора всеки месец. Ще убием швейцарците отвсякъде с техния 1 избор месечно.


Мира Янева казва, че хората не харесвали нито левите, нито десните нито центристите, но нямали избор и пак щели да изберат същите говна, за които гласували по традиция.

Нека да оборим Мира Янева и да си направим нова партия. Очаквам предложения за програма. Ето някои от мен.

1. Партията ще се бори за смяна на избирателната система в страната, която от косвена демокрация /ако изобщо тук става дума за демокрация/, да премине към пряка демокрация. Това означава, че всички по-важни решения в страната ще се гласуват на референдум от Суверена.
2. Партията ще се бори за нова конституция, в която единствена точка ще бъде ОСИГУРЯВАНЕ НА ДОСТАТЪЧНО СВОБОДА НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ, ДА УЧАСТВАТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА. ТОВА ОЗНАЧАВА - НЕПРЕКЪСНАТ ИЗБИРАТЕЛЕН ПРОЦЕС.
3. НЯМА И НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАКОН, КОЙТО ДА НЕ Е ОДОБРЕН ОТ СУВЕРЕНА. ВСЕКИ ЗАКОН, КОЙТО НЕ Е ОДОБРЕН ОТ СУВЕРЕНА СЕ СЧИТА ЗА НЕЛИГИТИМЕН.
4. НЯМА И НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАКОН, КОЙТО ДА ПРЕПРАЩА КЪМ НОРМАТИВЕН АКТ, ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕН ИЛИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОЦЕС. ТРЯБВА ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ДА СЕ ПРЕСТАНЕ С ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА, ПРАВИЛНИЦИ И НАРЕДБИ ДА ИМАТ ПО-ГОЛЯМА СИЛА ОТ ЗАКОНА.
5. ВСЯКО КМЕТСТВО ИЛИ ОБЩИНА ЩЕ ИМА ПРАВО НА СОБСТВЕНА ПОЛИЦИЯ, ПРОКУРАТУРА И СЪД, ИЗБИРАНИ ПРЯКО ОТ НАСЕЛЕНИЕТО.
ЧАКАМ ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.


БЕЗПЪТИЦАТА В ОБЩЕСТВОТО НИ Е СЛЕДСТВИЕ НА ТОВА, ЧЕ ГРАЖДАНИТЕ СА АУТ ОТ СИСТЕМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ И КОНТРОЛ НА ДЪРЖАВНАТА И ОБЩИНСКАТА МАШИНИ. НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТТА ИДВА ОТ ПРЕНЕБРЕГВАНЕТО НА МНЕНИЕТО НА СУВЕРЕНА. КАКВО ОЧАКВАТЕ В СЛУЧАЯ? СУВЕРЕНЪТ ДА Е ЩАСТЛИВ ОТ ОБСТОЯТЕЛСТВОТО, ЧЕ НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ ГО ЕБАВА? И ДА Е РАБОТОСПОСОБЕН, ОТДАДЕН, МОРАЛЕН, СЪВЕСТЕН, ЧЕСТЕН, СПРАВЕДЛИВ? ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА. ТОЧНО ОБРАТНОТО. ТОЙ Е ОПОРТИОНИСТ В ДЪНОТО НА ДУШАТА СИ И ЩЕ СЕ РАДВА НА СМЯНАТА НА ВСЯКА ВЛАСТ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, КАКВО Е НАПРАВИЛА ТЯ ЗА НЕГО. И ВСИЧКО Е ЗАРАДИ ПРЕНЕБРЕГВАНЕТО.

СЛЕД ИЗВОЮВАНЕТО НА ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ВТОРОТО НЕЩО, С КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕБОРИ ПАРТИЯТА Е ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН, СПОРЕД КОЙТО НИКОЙ НЯМА ПРАВО ПРЯКО ИЛИ КОСВЕНО ДА ПРИТЕЖАВА НАД 5% ОТ КАПИТАЛА ИЛИ ДА ВЛИЯЕ НА РЕШЕНИЯТА НА ОС НА АКЦИОНЕРИТЕ И НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ФИРМА, КОЯТО Е АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО ИЛИ КОЯТО ИМА ПОНЕ ЕДНО ОТ УСЛОВИЯТА - 1 МИЛИОН ОБОРОТ ИЛИ 200 ХИЛЯДИ ПЕЧАЛБА. ЕТО ТОВА Е КРАЧКАТА, КОЯТО ЩЕ СПАСИ МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС ОТ "БРАТСКАТА ПРЕГРЪДКА" НА МОНОПОЛИТЕ.

Категория: Политика
Прочетен: 2330 Коментари: 5 Гласове: 3
Последна промяна: 04.10.2012 08:03
Първо, отбележете културното и образователното ниво на религиозните хора.

Повечето от тях са неграмотни. Да не кажа, че поне 90 % от тях не са чели нито една основна религиозна книга - било то библията, било то корана.

Повтарят като плямпала онова, което им каже попа или имама. Кланят се, клатят се, лазят, пълзят, кръстят се. Правят се на маймуни по нареждане на манипулаторите.

Спомнете си за кръстоносните походи. Кой е имал сметка от тях. Папапа разбира се. Все нещо е вземал при победа на кръстоносците. И къде е насочил единият от походите? Разбира се, към Константинопол. Хем ще вземе нещо, защото градът е богат, хем и ще натрие носа на конкурента - вселенския патриарх.

При изповядване на крайните религиозни течения, водачите се превръщат в решаващи фигури. Това е техният звезден час. Те стават известни. Стават победители като Мохамед или жертви като някой провалил се пророк.

Тълпите следват такива малоумници, защото в голяма степен преоткриват, че те им помагат да преоткрият простотията в себе си. КАКВО ЩАСТИЕ НАИСТИНА Е ЧОВЕК ДА ПРЕОТКРИЕ ПРОСТОТИЯТА В СЕБЕ СИ. ВМЕСТО ДА ОТКРИЕ НЕЩО ХУБАВО, ЗАЩО ДА НЕ ОТКРИЕ ПРОСТОТИЯТА. ВМЕСТО ТОЙ ДА ИМА МНЕНИЕ, КОЛКО Е ПО-ЛЕСНО НЯКОЙ НАГОТОВО ДА МУ ДАДЕ МНЕНИЕТО, "КОЕТО МУ ЛИПСВА".

Лесно е да обработиш един човек, който е спрял да ходи на училище още в четвърти клас. Също така е лесно да вкараш в яслата едно дете. Не случайно и попове и имами искат религиозно задължително обучение. За да могат да отровят главите на децата ни и да ги направят свои привърженици още преди да са разбрали елементарни неща от живота.

Затова казвам, че основна грижа на правителството и обществото е образованието. Необразованите раждат по 10 деца, за които не могат да се грижат и възпроизвеждат още и още необразовани, с помощта на образованите. Религията има също голям принос в този процес.


Ако не се спре този процес, той ще разложи отвътре обществото. Да не забравяме, ЧЕ СЛЕД РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ИМА ПЕРИОД ОТ ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ, КОЙТО Е ДЪЛЪГ ХИЛЯДА ГОДИНИ. КАЗВАТ МУ МРАЧНИ ИЛИ ТЪМНИ ВЕКОВЕ. НИЩО ЧУДНО, АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ПОДДЪРЖАМЕ НЕОБРАЗОВАНОСТТА И ПРОСТОТИЯТА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ, НИЕ И ПОКОЛЕНИЯ СЛЕД НАС ДА ИЗЖИВЕЯТ НОВИ МРАЧНИ ВЕКОВЕ. ОТ НАС ЗАВИСИ.
Категория: Политика
Прочетен: 698 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 26.09.2012 21:52
Сега разбрах, че най-после прокуратурата е открила виновниците за няколко последователни национални катастрофи. Открила е кои другарки и другари са работили против отечеството на всички фронтове - образование, здравеопазване, социална обезпеченост, обществен ред и сигурност. Разбрах, кои са виновниците за това, че децата ни бягат в чужбина. Разбрах кои са тези боклуци, които са продали националните интереси и точат милиарди левове всяка година от бюджета ни. Това са същите тези продажни копелета, заради които ние сме бедни и заради които от десетилетия ТИЧАМЕ НА МЯСТО.

Тези хора са национални предатели и трябва да бъдат сурово наказани от прокуратурата.

ВЕЧЕ ЩЕ СИ ИГРАЕМ НА ЧУВСТВА. ЗАПРИЛИЧАХМЕ НА АРАБИТЕ. ЕМОЦИОНАЛНОСТ БЕЗГРАНИЧНА. В СЪЩОТО ВРЕМЕ, В КОЕТО НИ ЗАНИМАВАТ КОЙ КАКВО БИЛ КАЗАЛ ЗА ЗНАМЕТО НИ И КАКВА ПЕСЕН БИЛ ИЗПЯЛ, В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ, КОГАТО РЕСУРСЪТ НА ОБВИНИТЕЛИТЕ И НА ЦЯЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА И НА СИСТЕМАТА ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ЩЕ БЪДЕ ВПРЕГНАТ ДА РАБОТИ ПО ТОЗИ СЛУЧАЙ, НЯКОЙ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ОТКРАДНЕ НЕЩО, КОЕТО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ ОТКРАДНАТО. НИКОЙ НЯМА ДА ГО ЗАБЕЛЕЖИ, ЗАЩОТО МОЗЪЧНИЯТ ТРЪСТ НА ДЪРЖАВАТА ГЛЕДА В ДРУГА ПОСОКА. А МОЖЕ БИ И ТОВА Е ЦЕЛТА?

ОТБИВАТ ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ В ПРАВИЛНА ЗА ТЯХ ПОСОКА. ТОВА Е ВЕЛИКАТА МАНИПУЛАЦИЯ НА ДРЕБНИЯ ЧИНОВНИК, УПРАВЛЯВАН ОТ ПО-ЕДРИЯ ТАКЪВ ИЛИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ. ВМЕСТО ДА СЕ СЪСРЕДОТОЧВАМЕ КЪМ РЕШАВАНЕТО НА ГЛАВНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ, ТРЯВБА ДА СИ ХАБИМ ЕНЕРГИЯТА ЗА ГЛУПОСТИ. И ЗАТОВА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ. КОЛКО САМО СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ЗНАМЕТО НИ. ЛИЦЕМЕРИ.

САМО СИ ПОМИСЛЕТЕ - ПУКА ИМ ЗА ЕДНО ЗНАМЕ, НО НЕ ИМ ПУКА ЗА НАС, ХОРАТА. ИМА НЕЩО НАИСТИНА СБЪРКАНО В ТАЗИ ДЪРЖАВА.
Категория: Политика
Прочетен: 981 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 26.09.2012 21:35
"Моята България ще зависи по-малко от Москва"

Допълнение:...особено през лятото. Тогава напливът на руснаци по крайбрежието ни ще компенсира намалелите доставки на газ. Все пак е лято и температурите са 40 градуса.


За "твоята" България г-н Президент разбрахме, че искаш да зависи по-малко от Москва. Но не разбрахме от кого искаш да зависи повече тя!!! Такова двусмислено изказване е таралеж в гащите и много хора ще те бъзикат за тези приказки.


Като го слушам как и какво говори в Америка, си мисля, че е по-добър от предишните президенти смешници. Научил е няколко плюсове в икономическата политика на правителството и ги повтаря доста успешно. Защитава тезата: Сега по света е криза, ама България е по-малко изцапана с лайна от другите.

Вероятно трябва да помисли и за друга теза: Ако това управление, желае поне мъничко да сподели властта си с народа, като му предостави права за реализация на идеята за пряката демокрация, ще бъде много по-уверен в изказванията си пред чуждите телевизии. Със сигурност и резултатите няма да закъснеят. Ама трябва да е наистина идеалист, а не материалист като всички от изпълнителната власт. Толкова са се концентрирали на собствения си интерес, че са забравили за какво сме ги избрали.
Всъщност не сме ги и избирали. Те се избират помежду си.
Категория: Политика
Прочетен: 603 Коментари: 1 Гласове: 1
Финладците вярват и харесват онова, което отвращава българите - железниците и полицията.

Може би защото нито железниците там са български, нито полицаите.

Категория: Политика
Прочетен: 1374 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 24.09.2012 18:52
Каква друга може да бъде нашата икономика?
  1. Когато ти вземат парите без да те питат?
  2. Когато ти харчат парите без да те питат?
  3. Когато те задължават да платиш за държавна или общинска услуга, без да ти дадат каквото и да е обяснения как са формирали цената на таксата.
  4. Когато те задължат да купуваш електричество точно от определен оператор и на определена цена, без да имаш свободата на избираш.
  5. Когато те задължават да плащаш на един единствен доставчик на вода, без да имаш правото да избираш.
  6. Когато те задължават да плащаш на един оператор за доставка на газ, без да имаш правото да избираш.
  7. Когато те задължават да издържаш хора, които не познаваш и които надали би искал да издържаш.
  8. Когато те принудят да издържаш чужди деца, като в същото време си решил, че поради икономически причини не можеш да имаш свои.
  9. Когато трябва да отидеш в банка, която е лицензирана и контролирана от хора, които ти не си избирал и когато трябва да платиш скъпо и прескъпо за удоволствието да получиш пари "напред", заради ограничения, да не кажа заради монополен пазар на банковите услуги.
  10. Когато наливаш бензин и в същото време знаеш, че половината от цената отива за поддържане на политическото статукво на Русия, следствие на организирания монопол, вина за който имат преди всичко нашите правителства досега.
  11. Когато изпращаш детето си в училище и знаеш, че трябва да даваш допълнително пари и да отделяш допълнително ресурси, защото знаеш, че ако го оставиш на държавното и общинското образование, от него няма да излезе нищо. То пак не е гаранция, че ще стане човек, ама със сигурност знаеш, че тук плащаш няколко пъти за едно и също нещо.
  12. Когато отидеш да се лекуваш и се питаш, защо след като си платил образованието на докторите, заплатите им, оборудвал си болниците и кабинетите им, ще трябва да плащаш за една услуга по няколко пъти и по много, за да имаш шанс поне да не умреш като куче.
  13. Когато плащаш милиарди под формата на акциз на горива, данъци върху продажби на автомобили, винетки, такси, данъци върху продажби на резервни части и сервизни услуги и какво ли още не, а продължаваш да се возиш по разбити и неподдържани пътища, нямаш място къде да паркираш и в същото време те тероризират полицаи с милиционерски манталитет.
  14. Когато плащаш за да има справедливост и когато десетки, да не кажа стотици хиляди хора, които издържаш за да осигурят същата тази справедливост ти предлагат една голяма НЕСИГУРНОСТ.
  15. Какво друго може да се каже за такава икономика освен - крадлива икономика.
Категория: Политика
Прочетен: 563 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.12.2012 23:18





Може би, за да можем да се изпикаем, след като сме блели и сме подминали поредната бензиностанция или трошката ни е блокирала, защото се стискаме да дадем пари за ремонт! Какво тогава правим на пътя?

Каквото и да кажем за вчерашната катастрофа на Тракия, малко след бензиностанцията на Лукойл - Ихтиман, в посока София, формално виновни са тези, които са предприели движение по аварийната лента. Така поне е  по закон.
Ако беше такава законовата определеност, защо тогава се разрешава движение по аварийната лента на Хемус, след разклона за Ботевград, в посока София? Когато движението е твърде интензивно няма смисъл да се правим на светци. Законът е затова, за да помага на хората да им се облекчава живота, а не да се затруднява.

Вчера на магистралата към София беше доста натоварено. Хиляди и хиляди натискания на спирачки и изнервени водачи заради това, че всички "охлюви" са решили да се приберат в София точно в 18 часа следобяд. Тези, които карат на магистралата с 60-70 км/час трябва наистина да бъдат санкционирани, че се влачат като пребити в най-натоварения трафик. Пак чисто формално те не са виновни. За тези, които пречат на другите законът не предвижда наказание.

Други пък, които се движат с около 100, постоянно се налага да изпреварват класическите "охлюви" на пътя и то в последния момент, без да се съобразяват, че някой с по-висока скорост е предприел изпреварване преди тях. Отново спирачки и псувни.

И при всичките тези случаи аварийното платно се използва от някой, който му се е припикало и то няколко километра след бензиностанция. Типично българска работа. Или нещо проблем с колата. То не са трошки по улицата то не е чудо! За цигари, алкохол и други глупости ще намерят пари, ама за гуми и за това да си поправят колите - за това няма да намерят.


Решението е, аварийната лента да се използва за движение, ако не навсякъде, по по участъци, където има струпване на много МПС - подобен е случаят с магистрала Хемус. Защо да няма и други изключения? Само така българите ще се научат да пикаят в бензиностанциите или в мотелите по пътя и ще си поддържат по-добре колите.
Категория: Политика
Прочетен: 757 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 24.09.2012 11:11
Ето ви няколко идеи за разсъждение.
  1. Как ще изглежда БВП на една страна, ако трябва да изчисти дълговете си?
  2. Когато заработи европейският стабилизационен  механизъм и държавите от Европа започнат да го спазват, как ще става приравняването на оценъчния механизъм и изчисленията правени за държави примерно с дълг, надхвърлящ размера на БВП и тези, които имат значително по-малко дългове?
  3. Разбира се, държавите, които са взели повече дългове, би трябвало да отчитат по-висок БВП в краткосрочен план.
  4. По какъв начин ще се изчислява БВП за една Гърция например, която е в процес на перманентен фалит от няколко години насам? Защото не е логично да се отчита намаление на БВП с 2 %, при положение, че държавата дължи на други държави, частни кредитори и физически лица много повече пари, отколокото е целият БВП за 1 година. Не е логично да се отчита същият БВП като на Южна Корея, която има големи валутни излишъци, голямо промишлено производство, което продава по цял свят, а държавата плаща заплати само на 6% от заетите, за разлика от 30% в Гърция.
  5. При напрегнатите бюджети, няма правителство, което да издържи, ако трябва да си плати дълговете към чужди и местни лица. Как Америка ще си плати дълга от 16 000 000 000 000 долара?
  6. Това означава една цяла година всички американци да работят, за да платят дълговете на правителството. През тази година не трябва да консумират нищо и трябва да живеят без да ядат и да пият, без да потребяват абсолютно нищо.
  7. Също така е явно, че не могат до безкрай да се плащат стари дългове, като се печатат пари, защото това рано или късно се връща като бумеранг в икономиката.
  8. Именно поради тази причина, редно е да се определи граница на разумност, зад която увеличаването на правителствените дългове ще висят на шията на бъдещите поколения и ще бъдат една от основните причини за възникване на международно напрежение.
  9. Спомняте ли си как фалира Аржентина преди повече от 10 години? Тогава за тази държава се затвориха всички пазари и достъпът до финансиране стана твърде ограничен. А защо фалира?
  10. Защото корумпирани правителства продадоха на безценица богатствата на страната от една страна и от друга трайно ограбваха бюджетите на държавата, като я натоварваха със все повече и повече дългове. Ако искате подробности, проверете за колко е била продадена националната газова компания или с колко са били надписани сметките за изграждането на най-големия язовир в света на река Парана. Да ви е познато всичко това? Не знам защо, асоциацията ме връща към Нефтохим и към Цанков камък.
  11. Някой да е чул за това, че Аржентина връща дълговете си? И то с милиарди през последните месеци! В същото време държавата е наредена едва ли не сред тоталитарните държави в света. Не ни казват обаче, защо въпреки това или именно заради това, Аржентина има забележителен икономически ръст на фона на световната икономическа криза.
  12. Натрупването на големи държавни дългове винаги може да се тълкува като вид ограбване на едни държави от друго, защото обикновено донорите са или централни банки или консорциум от банки или МВФ или Световната банка. Те си поставят своите условия, които никак не са лоши, но са теоретичен израз на нещо, което не винаги и при всички случаи действа. Исландия не пожела да ползва съветите на МВФ, който в случая с тази държава настояваше правителството да гарантира задълженията на банките към граждани и фирми на Великобритания и Холандия.
  13. Желанието на международните финансови институции да направят един вид социалистически тип управление на парите по света доведе дотам, че пазарните принципи за функционирането на икономиката се замениха с плановото стопанство. Държавата е набъркана навсякъде и особено в банковата дейност.
  14. От една страна тази част на икономиката подлежи на регулиране, а от друга страна, при кризисни ситуации, държавата спасява недобре работещите институции с парите на данъкоплатците - Ирландия, Великобритания, САЩ, Белгия и други страни.
  15. Какво очаквате от една икономика, ако държавата трябва да определя кой от играчите да оцелее и кой не?
Категория: Политика
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.12.2012 23:20
Валентин Стоянов - на 17 години, почти пребил до смърт Андрей Илчев. На момчето му извадили единият бъбрек. Бил с опасност за живота с множество контузии и сътресение на мозъка.

Осъдили Валентин на 3 години затвор. Затвор, който ние данъкоплатците ще платим. Лечение на Андрей, което ние данъкоплатците ще платим. Заплати на полицаи, на следователи, на прокурори на съдии и т.н. Всичко това ние ще платим.


Решението:

Всички разноски по лечението на Андрей да ги платят родителите на Валентин. Тъй като пострадалият е останал без един бъбрек, Валентин може да му стане донор на Андрей и да му възстанови онова, което му е отнел на практика - да даде единия си бъбрек на Андрей. Няма искам, няма не искам. Да е мислил, преди да се е правил на бабаит. Сега какво става? Побойникът ще си има 2 бъбрека, защото е побойник, а другото момче остава с един. Затова, че му е съсипал живота, ще го изпратят в поправително училище в Бойчиновци. Страхотно послание към обществото!!! "Добър" пример даде нашата правораздавателна система.


Според мен не само трябва да му вземат единия бъбрек и да го присадят на Андрей, но и цял живот да плаща обезщетение на пострадалия, за да се знае, че в този свят има справедливост и тази справедливост изисква цял живот да плащаш за глупостите, които умишлено си извършил, като си наранил друг човек и то си го направил с ясното съзнание, а не заради самозащита.

Иначе не виждам как ще се оправят нещата.
Категория: Политика
Прочетен: 631 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.09.2012 09:02
1. Да си ходят, не стават за шефове - от 2009г. има оплакване от него. Става дума за прекият му ръководител и за шефа на РПУ. Някой и отдел "Кадри" от София трябва да изхвърчи, че е допуснал такова кадруване в подопечното му ведомство.
2. Прокурорите също да си ходят - и към тях има подадена молба и оплаквания от родителите на 3 момичета.
3. Да си ходят и тези, които са го изпитвали на психотеста - и те за чеп за зеле не стават.

На всички тези началници и ръководители, да им се забрани да работят повече в системата на МВР, прокуратурата и съда.

Тези хора трябва да ги съдят за престъпна небрежност, довела до смъртта на едно младо момиче. А защо да не се съди и държавата, че не е осъществила своите функции, въпреки многократните жалби, писани срещу този човек?

Какво им трябва да тези халогъзници да вземат решения и да махнат този човек от системата, преди да е направил тази простотия.

Наистина от полицията и прокуратурата могат да махнат някого, само, ако утрепе някой ей така, за кеф или заради огромното им его. Така е, като всичко в тази система е корумпирано и назначенията стават само с връзки.
Категория: Политика
Прочетен: 1081 Коментари: 1 Гласове: 1
Няма политик, който да вземе властта на монополите, военните и тайните служби. Когато става дума за мултимилиарден бизнес, нищо няма да спре тези хора да отстранят и "най-демократично" избраният президент.

Решението е, да се намери смелчага, койта да даде право на народа да избира и да взема важните решения. Така монополите, тайните служби и военните няма как да избият целия народ, за да си осигурят своето съществуване. Все пак някой трябва да им изкарва разходите.

Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 734 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 24.09.2012 18:53
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187204
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Септември, 2012  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930