Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3223653 Постинги: 6933 Коментари: 4323
Постинги в блога от 10.09.2012 г.
Става дума за глупостта на избирателите. Или за наивността им. Няма значение, пак в крайна сметка става дума за глупост.

Глупост ли е доверието? Не, доверието не е глупост.

Глупост ли е повтарянето, потретването и почетвъртването и т.н. на констатирани грешки? Да, може да се каже, е това е форма на проява на глупостта.

В личен план можем да дадем много примери с такива грешки, особено, когато става дума за това, колко много ядем, пием, пушим и бърборим глупости. Всеки е правил много опити да ограничи поне едно от тези неща, но винаги успехите са били доста съмнителни.

Навремето отец Иван, наречен по-късно Рилски, ненапразно е избягал от "света", за да намери покой от глупостите, които постоянно ни обграждат и да поживее малко в пустошта със самия себе си. Спорно е дали той е проявил желание за социализация или хората са го открили, но така и не е имал щастието или нещастието да удължи за дълго време самотата.

И въпреки проповядването на бягство от глупоста, хората като цяло продължават с глупостите си. Съсредоточват прекалено голямо внимание на последствията и не разбират причините.

Водят се от повърхностни нужди и забравят за по-съществените нужди.

Постоянно се хващат на въдицата на какви ли не хитреци от местен и национален мащаб.

Народът ни има къса памет. Някои казват, че народът ни прощава. Може би е така, но вероятно повече прощава на себе си за глупостите, които е правил и които прави под диктовката на самозвани манипулатори.

Когато те прекарат веднъж е разбираемо. Излъгали са те. Повярвал си на човек с нови идеи. Когато те прекарат втори път, също можем да имаме правдоподобно обяснение. Случва се. Пак се е появил нов човек с нови идеи. Но когато се повтаря постоянно и често, това вече започва да дразни. Манипулаторите са определили един сакрален срок, в който народът може да "избира". Четирите години са и малко и много време. Натрупването на много по четири години изпраща лесно всяко едно поколение в лоното от надеждата към още по-голямата надежда и след това към отчаянието, антагонизма и след това към едно състояние на духа, което се характеризира най-добре с фразата - "Все ми е тая".

Така се получава, когато отсъства силна историческа памет и тогава, когато принципите за развитие на едно общество са се поизхабили. Когато принципността е заменена с безпринципност.

Няма какво да се заблуждаваме - ние по-голямата част от избирателите сме същите тези боклуци, каквито са и нашите избраници. С тази разлика, че ние продължаваме да сме наивни боклуци, а те продължават да са истински боклуци.

Когато на един такъв наивен боклук му кажеш: Твоят избранник лъже и краде, той ти отговаря - "Какво да направя, всички са такива". Аз бих му отговорил: "Ами като всички са такива, защо участваш в този маскарад? Виждам, че за твоя живот не ти пука много, но поне помисли с пилешкия си мозък за живота на децата си. Ако изобщо ти пука и за тях."

Наивният боклук не се усеща, когато му промиват мозъка. Станал е толкова инертен, че си мисли за случващото се като за нещо естествено. Или може би самата система за промиване на мозъка, наложена от държавата, монополите и медиите е направила боклуците да бъдат толкова наивни! Както и да е, защитният механизъм на наивния боклук е сериозно увреден.

За да се поправи положението има два пътя. Единият е да случи на управник, който е значително по-малък боклук от него. Приказката за добрия цар. За съжаление, българският опит е доста горчив в това отношение и някак си не върви повече да очакваме спасител в сега съществуващата система.

Другият е да си извоюваме пряката демокрация.


Категория: Политика
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.10.2012 08:57
Първо поздравления, че всичко това се качи в интернет.

Второ, самото изготвяне на сайта не предполага запознаване със заглавието на всеки документ, преди да се отвори, което отнема доста време и трябва да караш "наред", когато търсиш нещо, освен ако не знаеш информация за година и дата на приемане на решението. Както и да е.

Наистина интересни неща има там. Как ви звучи това кратко изречение: Политбюро взе решение да се отпуснат 8 000 лева на другаря.......... По това време, апартамент в центъра на окръжен град, с две спални, голям хол, кухня, две тераси, мазе и таван струваха 7 700 лева. И никой не ти казва дали този другар е събрал повече царевица от героя на социалистическия труд, другарката Пенка или поради друг повод. Едно по-детайлно проучване показва, че другарят е един от тях.

Повечето решения които разгледах са за финансиране на революционна дейност по цял свят.

Едно обаче много ме впечатли. Кинтекс трябва да достави на анголското освободително движение.... цигари, второ качество, ориз, брашно и униформи. И трябва да ги достави в ... Дар ес Салам!!! Не знам какво са подписвали тези от Политбюро, ама доколкото си спомням, това е в Танзания, а не в Ангола. Освен, ако в ориза Кинтекс не е бутнало "нещо по-така", като след това оризът може да се даде на кокошките.

От една страна ми е забавно сега да чета тези простотии, но от друга страна виждам как са ограбвали младостта ми и бъдещето ми и не само моите, а и на други милиони българи. И тогава, както и сега, всички ние си мълчим. Като ......
Категория: Политика
Прочетен: 1068 Коментари: 4 Гласове: 1
КОНЦЕПЦИЯ ЗА ПРОГРАМИРАНЕ НА РАЗВИТИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Само как звучи помпозно КОНЦЕПЦИЯ!!! Опитах се да намеря в тази КОНЦЕПЦИЯ думата "свобода", но не успях. Интересно. Първо ти казват, че това е концепция за програмиране на развитието, а не концепция за развитие. Може би са несигурни в себе си.


И второ, наистина не разбирам, как може да има развитие, без свобода.


Това вероятно по асоциация ще означава, че някой друг пак ще прави това развитие, вместо нас.

Само какви понятия се използват:
"рамкови документи"
"национална програма за реформи"
"конвергентна програма" - направо си мисля за Тофлър
"национална стратегическа референтна рамка"
"интегрирани насоки за растеж и заетост"
"европейска стратегическа рамка за развитие"
"национална стратегическа рамка за развитие"
"обща стратегическа рамка за развитие"
"национален документ по политиката на сближаване"
"секторни програми"
"оперативни програми"
Че има и национален план, за реализация на всички тези глупости. Та, като прочетох внимателно цялата концепция, мога да се произнеса за това, каква глобална и съществена работа са свършили всички участници в написването, чрез едни много запомнящи се изразни средства, чрез които искам да докажа цялата безперспективност на този булшит или казано на чист български - бъркоч, като поздравявам авторите и поръчителите с едно благозвучно:

FUCK YOU!!!



Категория: Политика
Прочетен: 2274 Коментари: 5 Гласове: 4
Последна промяна: 12.09.2012 06:59

Ето някои текстове от проектозакона: ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ И ФУНКЦИОНИРАНЕ НА СИСТЕМАТА ЗА ЗАЩИТА НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Може да се прочете на сайта на президента.



Чл. 1. Този закон урежда управлението и функционирането на системата за защита на националната сигурност на Република България и контрола върху нея.
Чл. 2. (1) Национална сигурност е динамично състояние на обществото, при което са защитени териториалната цялост, суверенитетът и конституционно установеният ред на страната, когато са гарантирани демократичното функциониране на институциите, основните права и свободи на гражданите, устойчивото икономическо развитие и благосъстоянието на населението, както и когато страната успешно защитава националните си интереси и реализира националните си приоритети.
(2) Посегателство срещу националната сигурност са целенасочени действия или бездействия на лица, групи или организации, водещи до процеси или събития, нарушаващи устойчивото състояние на националната сигурност на Република България.
Чл. 3. (1) Системата за защита на националната сигурност се състои от Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната, Въоръжените сили на Република България, Министерството на външните работи, Държавна агенция „Национална сигурност”, Държавна агенция „Разузнаване”, Служба „Военна информация” към министъра на отбраната и Национална служба за охрана.


Интересни текстове. Разбрахме, че националната сигурност е "динамично състояние на обществото" и че устойчивото икономическо развитие на обществото е защитено. Няма никакво значение, дали е добро или не, важното е да е защитено. Това е то, полицейщината в действие. 
Още преди да ни е станало пределно ясно какво е националната сигурност, веднага става ясно друго нещо - трябва да защитаваме националната сигурност и затова са отредени един куп служби и министерства, като общото между всички тях е че носят пищови на кръста.

И СЕГА СЕ ПИТАМ, КАК ТЕЗИ ХОРА, КОИТО БЪКЕЛ НЕ ЗНАЯТ ОТ ИКОНОМИКА ЩЕ ЗАЩИТАВАТ УСТОЙЧИВОТО ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ И БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО?


РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА? ЗАКОНЪТ НЕ СЕ КОНЦЕНТРИРА ВЪРХУ ПОНЯТИЕТО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, А ВЪРХУ ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ ЗАЩИТАВАТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ. АКО НАПРАВИТЕ ТАЗИ РАЗЛИКА, ДОСТА СТЕ НАПРЕД С МАТЕРИАЛА.

ПО-НАДОЛУ ВЕЧЕ СЕ ГОВОРИ ЗА "УПРАВЛЕНИЕ" И "КОНТРОЛ". ТОВА НЕ Е ЛИ ЛУДОСТ. САМО ЕДИН ПАРАГРАФ ТИ КАЗВА КАКВО Е НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ И ЦЕЛИЯТ ЗАКОН Е ЗА ТОВА, КАК, КОЙ И КАКВИ ПРАВА ИМА ДА УПРАВЛЯВА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ. ЗНАЧИ ВАЖНОТО Е НЕ "СИГУРНОСТТА", А "УПРАВЛЕНИЕТО".

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО И НАЙ-СМЕШНОТО Е ОСТАВЕНО НАКРАЯ. КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА ТОВА, КОЙ КОНТРОЛИРА ОРГАНИТЕ, КОИТО СА ПРИЗВАНИ ДА ЗАЩИТАВАТ СИСТЕМАТА НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, ПОМПОЗНО СА ИЗБРОЕНИ НАРЕД С ПАРЛАМЕНТА И ..."ГРАЖДАНИТЕ". А СЕГА МИ КАЖЕТЕ, БАЙ ПЕНЬО, ОТ СЕЛО ДОЛНО НАНАГОРНИЩЕ, ГРАЖДАНИН НА БГ, ВЪПРЕКИ СЕЛСКИЯ СИ ПРОИЗХОД, КАК ЩЕ КОНТРОЛИРА ДАНС? СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА СЕ ХВАНЕТЕ ЗА СТОМАХА И ДА СЕ ЗАСМЕЕТЕ.

Категория: Политика
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 10.09.2012 22:48
Ей, няма да се спрат. Харчат ни парите и се шматкат насам, натам. Никаква полза от тези разходки. Щял да гледа музея на холокоста. Пари ли има там, че е отишъл да ги вземе. За какво му е да ходи да гледа кокали? Знам, че много страдания са преживели евреите по време на ВСВ, но нека да се съсредоточим сега на решаването на нашите проблеми. Нямаме нужда от екскурзианти за наша сметка. Въпреки това, разходките продължават.

Готина шапчица си сложил нашият човек и по всичко изглежда, че се моли, страда или нещо подобно. Рядко се случва да се види, как ББ гледа надолу, към земята. Явно много е разтърсен от трагедията на еврейския народ. Театър, отвсякъде.

Категория: Политика
Прочетен: 1005 Коментари: 4 Гласове: 1
Последна промяна: 10.09.2012 21:47
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223653
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Септември, 2012  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930