Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218297 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 02.09.2014 г.
Русия забранила вноса на норвежка сьомга, като отговор на санкциите на САЩ и ЕС, към които се присъедини и Норвегия.


Руснаците няма да се откажат от яденето на сьомга - как така може да се преживее без сьомга? Те ще внасят сьомгата от Чили. От своя страна, чилийците вече няма да могат да снабдяват САЩ със сьомга. Тогава САЩ ще си внесат сьомга от Норвегия, която не може да продава сьомга на Русия. И всички отново са доволни. Ей няма по-тъпо нещо от политици с огромно его.


Дееба и тъпите и гадни политици от двете страни на барикадата - защо не ни оставите най-после за си живеем живота без да ни налагате тъпите и гадни правила, измислени в кабинети, платени отново с пари от нашите джобове?

Всички тези политици - американски, руски, европейски, китайски и каквито и там да си изберете, ВСИЧКИ ТЕ ПРАВЯТ НЕ ТОВА, КОЕТО ИСКАМЕ НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И ИЗБИРАТЕЛИТЕ - ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО ИМ КАЖАТ ТЕХНИТЕ ПОКРОВИТЕЛИ, ТЕЗИ, КОИТО ГИ СПОНСОРИРАТ, ЗА ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ. А НИЕ, НИЕ ЩЕ ДУХАМЕ СУПАТА, В КОЯТО ИМА РАЗТВОРЕНО САМО ПО ЕДНО БУЛЬОНЧЕ - ОТ ОНЕЗИ, ХИМИЧЕСКИТЕ, ЧЕ ДА НЕ ДОСАЖДАМЕ ТВЪРДЕ ДЪЛГО НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА.
Категория: Политика
Прочетен: 313 Коментари: 0 Гласове: 3
http://www.dnes.bg/business/2014/09/02/vsiaka-lishena-ot-logika-cena-na-toka-shte-se-otrazi-na-klientite.237668



Уникална терминология наистина. От статията се разбира, че това е журналистическа измислица.

Хайде сега малко да "поспортуваме" с терминологията:
  1. "Лишената от логика цена на тока", това цена определена от ДКЕВР ли е или не?;
  2. По какво ще разпознаем дали цената на тока е "лишена от логика" или "не е лишена от логика"?;

Мислех си че цената на тока може да бъде пазарна или непазарна, административно определена, но не съм очаквал науката ЛОГИКА да може да определя цената на каквото и да е. Разбирам цените да се определят от търсенето и предлагането...


ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ, ОТИВАТЕ НА ПАЗАРА ЗА ЗЕЛУНЧУЦИ И КАЗВАТЕ НА МАНГОТО, С ВИД НА ДРЕБЕН МОШЕНИК, С ПОКРИТОТО ОТ ЦИГАРЕНИЯ ДИМ ЛИЦЕ, СЛЕДНОТО:

"ИЗВИНЕТЕ, НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА ЗА УМЕСТНО ДА ПРОМЕНИТЕ В ПОСОКА НА ПОНИЖЕНИЕ ВАШИТЕ НЕДОТАМ ЛОГИЧНИ ЦЕНИ.? НАЛИ ЗНАЕТЕ ПРАВИЛАТА - ЦЕНИТЕ ТРЯБВА ДА НЕ БЪДАТ ЛИШЕНИ ОТ ЛОГИКА, А ДА ИМАТ ЗДРАВА ЛОГИКА, ВЪРХУ КОЯТО ДА ПОЧИВАТ"

ДОРИ ЦИГАНИНЪТ ПРОДАВАЧ НА ЗЕЛЕНЧУЦИ, КОЙТО НИКОГА ДА НЕ Е ЧУВАЛ ЗА АДАМ СМИТ ИЛИ ЗА ДЕЙВИД РИКАРДО, ЩЕ ВИ КАЖЕ ДА СИ ГО НАВРЕТЕ ОТЗАД И АКО НЯМАТЕ НАМЕРЕНИЕ ДА КУПУВАТЕ, ПРОСТО ЩЕ ВИ ПОЖЕЛАЕ ДА ОТИДЕТЕ НА МАЙНАТА СИ, КОЕТО Е "ЛОГИЧНА" РЕАКЦИЯ НА ВАШЕТО "ЛОГИЧНО" РАЗМИШЛЕНИЕ, ЧЕ ЦЕНИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЛИШЕНИ ОТ ЛОГИКА.
Категория: Политика
Прочетен: 221 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.09.2014 22:01
ВСИЧКИ НЕГОВИ НАЗНАЧЕНИЯ СА ХОРА, КОИТО ТОЙ ЛИЧНО ПОЗНАВА. ТОВА Е НЕГОВИЯТ КРИТЕРИЙ. ЕДНО ПО ЕДНО ВИЖТЕ ИМЕНАТА ОТ КАБИНЕТА.


ЗАТОВА ВЛАСТТА Е СМЕШНА. ЮРИСТ С ДВЕ ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ - ЗАМ ПРЕМИЕР С ИКОНОМИЧЕСКИ РЕСОР!


СЪВЕТНИЦИ НА МИНИСТРИ - БИВШИ УЧАСТНИЧКИ В ШОУТО НА СЛАВИ "УМНА И КРАСИВА". НА 27 ГОДИНИ ИМА ТОЛКОВА ЖИЗНЕН ОПИТ, ЧЕ ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СЪВЕТВА МИНИСТРИ, КОИТО ЗА ЖАЛОСТ НЕ СА С ПО-ГОЛЯМ ОПИТ ОТ СВОИТЕ СЪВЕТНИЧКИ.

БАСИ И ТЪПАТА ДЪРЖАВА СМЕ НАИСТИНА.
Категория: Политика
Прочетен: 208 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 04.09.2014 10:59
Дано не ви се стори много прозаично обяснението.

Според мен, защото синът на президента Прасенко отърва военната служба. Значи едни ще рискуват живота, а другите ще се спотайват. Така явно няма да стане.


И друго - какъв аргумент имат украинците да се бият с руснаците? За територия? Те самите знаят, че в Източна Украйна няма украинци. За кого тогава да се бият, ако не се бият за род и родина?


Сега вече се говори затова, че украинците сменяли тактиката - тя ставала от нападателна, каквато била досега в отбранителна с партизански действия.


Но нека да не забравяме един много важен факт. Това може да се случи, ако руснаците навлязат на украинска територия - там, където живеят украинци. За какви партизански действия говорят украинците, ако става дума за Източна Украйна? Явно са готови да пазят подстъпите на Киев. Дотам са я докарали в измислиците си за руска намеса.

Но Путин не е толкова глупав, колкото на някои им се иска. Путин даде урок на украинците. Източна Украйна по всяка вероятност ще си остане част от Украйна, но правата на руснаците ще бъдат значително повишени. Ще могат да си избират прокурорите, съдиите, полицаите. Ще имат особен статут, някаква форма на децентрализирано управление. Това ще бъде държава в държавата, която ще слуша повече него, отколкото централните власти в Киев. А как властите в Киев ще пазят границите с Русия, като Източна Украйна ще има някаква степен на самоуправление?


ЦЕЛТА НА ПУТИН Е ДА НАПРАВИ ОТ УКРАЙНА ТАКАВА ДЪРЖАВА, ЧЕ ТЯ САМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ИЗТОЧНИТЕ СИ ПРОВИНЦИИ, АКО ИСКА ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА ЕС И НАТО. КАК СИ ПРЕДСТАВЯТЕ В ИЗТОЧНА УКРАЙНА ДА СЕ РАЗПОЛОЖАТ РАКЕТИ НА НАТО. АБСУРД НАЛИ.  ПЪК И ЗА КРИМ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ВЕЧЕ. НАЛИ ТАКА?

ЖАЛКО, ЧЕ НАШИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ СА ПОВЕЧЕ ПЛЯМПАЛА, ОТКОЛКОТО ПОЛИТИЦИ. ЕДИН МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ХВЪРЛЯ ПРИКАЗКИ НАЛЯВО И НАДЯСНО И ДА ИЗРАЗЯВА ЛИЧНО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ И ПРИОРИТЕТИТЕ НА ДЪРЖАВАТА. УЧУДВАМ СЕ ВСЕ ПАК, ЧЕ Г-Н ШАЛАМАНОВ Е НА 53 ГОДИНИ, КОЕТО  БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗНАЧИ, ЧЕ ПОНЕ ИМА ЖИТЕЙСКИ ОПИТ, КОЙТО В СЛУЧАЯ НЕ ВИЖДАМ ДА МУ Е ОТ ПОЛЗА НИТО НА НЕГО, НИТО НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ.
Категория: Политика
Прочетен: 313 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 02.09.2014 21:19
Само вижте колко институции се занимават с проблемите на енергетиката. И колкото повече баби гледат едно дете, толкова по-хилаво става то.


  1. Президент;
  2. Премиер;
  3. Министерство на икономиката;
  4. Народно събрание;
  5. ДКЕВР;
  6. Енергиен борд;
  7. Електро разпределителни дружества;
  8. Медиите и целият народ.
Хиляди служители, на които ние, данъкоплатците им плащаме заплатите, висши държавни служители и народни представители, специални закони, органи, които се занимават с контролни и ценообразуващи функции, милиони човекочасове и потоци от информация за безстопанственост и разсипия...
И накрая какво се получава? Непазарно формиране на цените. Всепоглъщаща корупция в енергетиката. Яко крадене на обществен ресурс. В резултат - на печалба са само Богомил Манчев и американските "Марици".  Всичко друго, включително и ние - потребителите - сме на загуба.

СОЦИАЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ.

И сега внимавайте. Шефката на борда - Екатерина Захариева, която е вицепремиер по ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ВЪПРОСИ на правителството, има две години трудов стаж като юрист и след това кариера на бюрократ. ЧАКАЙ ОТ ТАКИВА ХОРА ДА ОПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА! С две години адвокатстване и толкоз - готова е за вицепремиер и то по икономическите въпроси.

Пак се връщам на думите на един бивш вицепремиер , който в пристъп на откровеност каза: ЕГА ТИ И ДЪРЖАВАТА, СЛЕД КАТО АЗ СЪМ Й ВИЦЕПРЕМИЕР.

Категория: Политика
Прочетен: 315 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.09.2014 20:05
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/09/02/2373124_gruckiiat_premier_obeshta_770_000_novi_rabotni_mesta/?ref=rss


Обещал 750 хиляди нови работни места за гърците, само че е пропуснал да отбележи, че ще се закрият 750 хиляди стари работни места. Както и да е, това е леко заяждане от моя страна.

  1. Ако една държава вземе заем, той трябва да бъде за проект, от който проект да се изплаща този заем. Например, взема се решение за построяването на магистрала и държавата тегли заем от чужбина, като обезпечението представлява приходите от таксите за преминаване през тази магистрала. Тогава държавният бюджет не се товари с изплащане на този дълг, а той се плаща от ползвателите на магистралата. За жалост това е по-скоро изключението, отколкото практика;
  2. В нашия случай, Гърция има над 300 милиарда външни дългове. Тези пари са влизали в бюджета и са отивали за различни цели. Но знаете, че като влязат в един кюп, тяхното разходване вече става на принципа - "едно към гьотьоре", тоест няма вече значение дали ще се правят инвестиции или парите просто ще се раздадат като допълнителни доходи на населението, както обикновено са правили гърците;
  3. Вследствие на това парично "пиянство" на гръцките управници, страната има най-високият дял на дълг спрямо БВП - 175"% и най-висок дял на безработица - 28%. Защото дойде време да се плащат лихвите и главниците на тези заеми. А както знаете, тези заеми отдавна с извинение, са изядени и изсрани. Няма откъде да дойдат парите, защото  кюпът, от който трябва да дойдат те - бюджета, отдавна е изпразнен. Заемите не са целево похарчени за проекти, които правят пари и могат да се изплащат. Единственият начин гърците да върнат заемите е еврото да се обезцени в значителна степен и в договорите да няма предпазна клауза, което не ми се вярва, след като основни кредитори на Гърция са големи международни финансови и банкови институции;
  4. И сега, как гръцката икономика да върне тези заеми, след като гърците крият данъци, а в страната на практика НЯМА пазарна икономика. Всичко е зависимо от държавните решения. Има монополизация на всички сфери на икономиката. Като няма пазарна икономика, нищо което се случва в икономиката не е естествено. И се губи цялата сметка. Всичко отива по дяволите. Затова държавните харчове само създават някакво кратковременно пиянство, но след това идва отрезвяването.  Гръцкото пиянство на държавните разходи продължи повече от 20 години;
  5. Чудя се как международни банки, финансови корпорации и фондове са предоставяли пари на гръцките правителства, след като на всички беше ясно, че държавата няма как да върне назад толкова много пари, още повече увеличени с лихва. Нима тези корпорации не са следели икономиката на Гърция и не са видяли, че с годините, държавният дълг става все по-неуправляем, заради големината си! И тук при равни други условия доверието ще бъде  по-голямо за тази страна, която произвежда и продава на света повече продукция с висока добавена стойност. Ако Германия имаше същото съотношение между БВП и дълг, каквото има сега Гърция, пазарите нямаше да бъдат толкова притеснени. Но Гърция не произвежда продукти, с които да залива пазарите на света - високотехнологични и с висока принадена стойност. Гърците разчитат на приходите от туризма, които са в рамките на 13 милиарда годишно, от корабоплаване, финансови услуги и хранителна индустрия. Там няма високи технологии като в Германия. Това прави проблема още по-болезнен;
  6. И нека да се върнем на Андонис Самарас. Как ще осигури работни места и то 750 хиляди? Не може да назначи нови държавни служители, защото Гърция изпълнява програма на МВФ за намаляване на броя на държавните служители. Не може да използва бюджета, за създаване на работни места - това би било социализъм, а всички знаят, докъде ни доведе социализма. Единственият шанс е гръцката политическа класа да се пребори със социалистическите идеи, които са дълбоко вкоренени в гръцкото общество. Гърците десетилетия наред получаваха заплати, които не изработваха и пенсии, които нямаха кой знае колко връзка с приноса на всеки един гражданин в обществените фондове. Всичко се подчиняваше на социалистическият принцип - бюджетната каца прибира каквото може и разпределя на база на политически пристрастия и явен субективизъм. Затова в такава система криенето на данъците е национален спорт, защото гражданите не виждат смисъл от това да плащат данъци на държавата. Работни места може да открива бизнеса, а не държавата. Това че държавата може да назначи 100 000 човека да се подпират на метлите, не означава, че е осигурила работни места. Трябва да се откриват работни места, които създават повече БВП, който да се реализира както на вътрешния пазар, така и навън. Трябва този продукт да носи в себе си повече принадена стойност, а както знаете, държавата само преразпределя вече създадената принадена стойност, без да създава нова. Затова изказването на Самарас е типично социалистическо изказване, което да накара гърците отново да повярват, че ДЪРЖАВАТА Е РЕШЕНИЕТО НА ТЕХНИЯ ПРОБЛЕМ. ДОКАТО НЕ СЕ ОБЕДИНЯТ НА ОСНОВАТА НА ИДЕЯТА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ТЕХНИЯТ ПРОБЛЕМ, ДОТОГАВА ИКОНОМИКАТА ЩЕ БЪДЕ КАКТО СЕ КАЗВА "ДАЛА ВЗЕЛА".
  7. НАЙ-НАКРАЯ, НА ВСИЧКИ ИМ Е ЯСНО, ЧЕ НЯМА КАК ГЪРЦИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ ДА ИМАТ ЕДИН И СЪЩ БВП НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, ТОЕСТ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ЕДНО И СЪЩО КОЛИЧЕСТВО СТОКИ И УСЛУГИ ЗА ЕДНА ГОДИНА. НЯМА КАК ДА СТАНЕ ТОВА, ОСВЕН АКО ДЪРЖАВНИТЕ ДЪЛГОВЕ НЕ ДЕФОРМИРАХА ТОТАЛНО ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ. ГЪРЦИЯ НЯМА ЮЖНОКОРЕЙСКАТА ИКОНОМИКА НИТО ТЯХНАТА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА. ТОГАВА ЗАЩО ИМАТ ТОЛКОВА ВИСОКО НИВО НА БВП? ЗАЩОТО СВЕТЪТ ГИ КРЕДИТИРАЛ СЪС СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ЕВРО. ЗАЩОТО БВП СЕ ПРАВИ СЕ САМО С РАБОТА, КАКТО ГО ПРАВЯТ КОРЕЙЦИТЕ, НО И С ТАРИКЪТЛЪК, КАКТО ГО ПРАВЯТ ГЪРЦИТЕ. И ГЬОНСУРАТЛЪК, АКО ИСКАШ ОПРОЩЕНИЕ НА ЗАЕМИТЕ И НЕ СИ ВРЪЩАШ ДЪЛГОВЕТЕ. УВЕЛИЧАВАЩИТЕ СЕ ДЪРЖАВНИ ДЪЛГОВЕ СА СИГУРНИЯТ ПЪТ КЪМ ИКОНОМИЧЕСКИЯ УПАДЪК НА ОБЩЕСТВОТО.

Категория: Политика
Прочетен: 202 Коментари: 0 Гласове: 1
Увеличението е със 100 000 000 лева, плюс близо 20 000 000 за извънреден труд.


ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ, ПАРИ СЕ ПЛАЩАТ ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА. УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТАТА СЕ ДАВА ЗА ПОВИШЕНИ РЕЗУЛТАТИ ИЛИ ПОДОБРЕНО КАЧЕСТВО НА ИЗВЪРШЕНАТА РАБОТА. КОЕ ОТ ТЕЗИ ДВЕ СЪБИТИЯ СА НАЛИЦЕ, ЗА ДА ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ.



Какво констатираме?
  1. Когато ги потърсиш, никога не можеш да ги намериш навреме;
  2. Когато не ти трябват, винаги са насреща;
  3. Ако те ограбят, не разчитай на МВР да ти върне нещо. Приеми, че няма да получиш от умрял писмо. Само ще ти изгубят времето, докато напишеш няколко страници с обяснения, които след това те ще отчетат като своя дейност и ще залежават с десетилетия на някой рафт, докато не ги изхвърлят на боклука;
  4. По улиците има само катаджии, които гледат как да ни глобят, като че ли основната задача, която са им поставили е точно тази;
  5. Останалите полицаи "пишат и бришат" в местните полицейски управления;
  6. Половината от служителите на МВР са "чантаджии";
  7. Степента на доверието към МВР е критично ниска и може би затова им увеличават заплатите;
  8. Голяма част от престъпленията просто не се регистрират от гражданите, поради ниската степен на доверие, което от своя страна дава основание статистиката на МВР да отчита подобрени резултати;
  9. Назначаването в системата на МВР е на принципа "мой човек" и е толкова субективно, колкото в нито една държавна структура. Прост пример - мислите ли че катаджиите могат да издържат обективен тест за физическа издръжливост, такъв, какъвто се предвижда за всички служители на МВР? Но въпреки това са на работа, за сметка на други, които нямат връзки;
  10. Корупцията е повсеместна в тази система. Спомняте ли си случаят, при който само един от много проверени оперативни поста на МВР на улиците не е взел рушвет. И това е проверка на вътрешния контрол на МВР. Не са редки и случаите, когато служители на МВР покриват бандити, докато са на дежурства. Няма да им повярвам, ако ми кажат, че не са набъркани и в търговията с дрога и контрола над проститутките по места.  А ако някой от МВР започне да хваща бандидите като онези двамата от Пазарджик, веднага им спретват едно процесче и ги отстраняват от системата;
  11. Виждаме, че има МВР само тогава, когато трябва да се опази Народното събрание от нашата любов;



Бюджетът на МВР е огромен. Просто както във всяко държавно нещо, парите се прахосват и раздават не за СВЪРШЕНА РАБОТА, А ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАТИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ, КОИТО ЗАЕМАТ ОПРЕДЕЛЕН СТАЖ. ТАМ НЕ ПЛАЩАТ ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА, А ЗА ПРИСЪСТВИЕ.



ПЛАЩАМЕ 1 100 000 000 ЛЕВА НЕ ЗА СИГУРНОСТ, А ЗА НЕСИГУРНОСТ. ЗАЩО ДА ПЛАЩАМЕ ЗА НЕСИГУРНОСТ? И ХОРАТА ОТ СИСТЕМАТА НЕ СА ВИНОВНИ. ТЕ ПРОСТО ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО ИМ ПОЗВОЛЯВА СИСТЕМАТА.


КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ПОДОБРИ В СИСТЕМАТА НА МВР?
  1. Децентрализация на работата на МВР. Централизирано трябва да остане само ФБР, което трябва да премине към Министерството на правосъдието, гранична полиция и службата за информационно обезпечаване на работата на всички служители, които работят  в направление "вътрешна сигурност". Всичко останало трябва да отиде по общини и квартали;
  2. От 57 000 служители, общинските полицаи трябва да бъдат 50% или 28 500 служители. Така на 1 полицай се полага на 250 граждани. В малките населени места ще има или по 1 полицай или по 2-ма. Всеки от тях ще се избира от населението, а финансирането ще си го получават на първо време от централния бюджет и след като се премине към децентрализирани финансови потоци - от общнината по места. Полицейското място ще бъде обвързано със задължително местоживеене на съответния служител в населеното място, където той е полицай, което гарантира, че той ще познава в голяма степен населението, за което ще работи;
  3. За тези 28 500 служители ще им се полага бюджет от 550 000 000 лева всяка година. Това означава по 19 300 лева средно годишна издръжка на всеки един полицай на година. Тези пари са предостатъчно за покриване на заплащане, което е над средното за страната, за заплащане на данъците към държавата върху получения доход, социалните и здравните плащания. В тази сума са предвидени и предостатъчно пари за екипировка и оборудване. Само за пример - 1000 лева чиста заплата, 250 лева осигуровки и данъци или разходи за труд  годишно в размер на 15 000 лева. Останалите 4300 лева всяка година са за превозно средство и за разходите по него, оръжие, обучение, дрехи и оборудване.  Това са страшно много пари за оборудване на 1 служител и това оборудване ще се използва не еднократно, а години наред. Примерно, ако се купува на едро, един автомат със сгъваем приклад е 200 лева. За 50 лева могат да се купят фирмени обувки, а за 100 лева цялостно облекло. Телефон струва 100 лева. Един автомобил в много добро състояние струва около 4000 лева, а един мотор - около 2000 лева. Така че да не се оплакват, че нямало пари за оборудване. Има предостатъчно пари, само че не се харчат рационално;
  4. Сега ако разгледате сайта на МВР и сайтовете на областните управления на МВР, ще видите, че един служител отговаря за няколко села, а там селяните не са му виждали очите със седмици, защото няма пари за бензин, е да подкара собствената си талига, защото няма служебна. В София например, кварталните полицаи отговарят за население от над 20 000 души всеки, а на толкова народ се полагат по горния разчет / един полицай на 250 души/ 80 полицая!!! Къде са тези полицаи сега, че не ги виждам?
  5. Останалите 28 500 служители ще бъдат жандармерия, пожарна служба по места, гранична полиция, ФБР и служба за охрана на национални обекти, пътища и съоръжения. Дори, ако използваме швейцарския опит, армията може да върши работата по охрана на национални обекти. Така и така нямат работа сега. На всички тези служители също се полагат средно по 19 300 лева годишно за заплати, осигуровки, данъци и оборудване. 
  6. И нека да си го кажем. Много рядко можем да видим полицаи през нощта. Обикновено си нощуват у дома. Затова е наложително премахването на системата за ранно предупреждение, която струва стотици милиони на бюджета ни всяка година. Това е работа като всички останали. Това са условията. Ако не им харесва, нека да работят нещо друго, което ги удовлетворява. Но да се пенсионират на 50 години, това си е подигравка с пенсионната система.  На 50 години може да е амортизиран един човек, който 30 години е копал въглища в закрит рудник. В другия случай, да сте видели амортизиран полицай на 50 години? Смешно е нали?
  7. Ако се направи тази реформа, както много пъти съм казвал - пиле няма да прехвръкне в квартала, в който живеем, пък камо ли и да има битова престъпност. Ще има ред и дисциплина и японските и английски пенсионери ще идват да си харчат парите в България, което ще е добре за страната ни. Подобреният рейтинг в раздел "сигурност" ще гарантират на България увеличен поток на чужди инвестиции, а да не говорим за частните посещения, които също ще бележат ръст. В момента България се лишава от милиарди евро приходи, заради несигурността, която тежи на страната ни. Несигурност, за която плащаме всяка година по над милиард лева от нашите данъци.
Категория: Политика
Прочетен: 232 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 02.09.2014 15:26
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218297
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Септември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930