Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196290 Постинги: 6870 Коментари: 4297
Постинги в блога от 17.09.2015 г.
 http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4990338




Категория: Политика
Прочетен: 539 Коментари: 0 Гласове: 2
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1501035


Това е изявление на окръжния прокурор от Пловдив, Румен Попов, цитиран от Дарик нюз.



Не знам за вашия ум, но моят не го побира... Струва ми се много брутално, нагло и като избирател и данъкоплатец се чувствам като глупак.

Преди време отделът за вътрешен контрол на МВР беше направил проверка за това, дали служителите на КАТ в София вземат рушвети и се установило, че всички го правели.


Сега пък излиза информацията, че 80% от служителите на РПУ Първомай си правели бизнес в работно време.



И отново на вашето внимание моето предложение:

ВСЕКИ ШЕРИФ ДА СЕ ИЗБИРА И ДА СЕ УВОЛНЯВА ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ В НАСЕЛЕНОТО МЯСТО, КЪДЕТО УПРАЖНЯВА СВОЯТА ДЕЙНОСТ. ШЕРИФЪТ ДА Е МЕСТЕН, АКО СТАВА ДУМА ЗА ПО-ГОЛЯМ ГРАД. ТОГАВА И ЗАМЕСТНИЦИТЕ МУ ДА СЕ ИЗБИРА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. 

КОЛКОТО ЕДНА МАШИНА Е ПО-ЦЕНТРАЛИЗИРАНА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ БЕЗОБРАЗИЯ СЕ ИЗВЪРШВАТ ЧРЕЗ НЕЯ ИЛИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕЯ.

ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА АБСУРДНАТА СИТУАЦИЯ, ПРИ КОЯТО ПО-МАЛКО ОТ 20 ДУШИ, ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРАМ 57 ХИЛЯДИ ДУШИ, ДАЛИ ВЪРШАТ БЕЗОБРАЗИЯ. ТЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ СПОСОБНОСТИТЕ НА ГОСПОД, ЗА ДА СЕ СПРАВЯТ С РАБОТАТА СИ. НО КОЙ ЛИ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ТОВА, ВСИЧКО В МВР ДА СЕ КОНТРОЛИРА!!! САМО ДЕЦАТА БИХА ПОВЯРВАЛИ, ЧЕ СИСТЕМАТА РАБОТИ ЗА НАС.

ТОВА Е ПОРЕДНИЯТ ПРИМЕР, КОЙТО ПОКАЗВА КАКВО СЕ СЛУЧВА ТОГАВА, КОГАТО СУВЕРЕНЪТ НЕ КОНТРОЛИРА ТЕЗИ, НА КОИТО ПЛАЩА ЗАПЛАТИ.
Категория: Политика
Прочетен: 291 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 17.09.2015 18:25
 Още едно от противоречията на живота, при липса на демокрация. Ако имаше демокрация, гласоподавателите щяха да накажат виновните. Ако не харесват дейността на някой държавник, парламентарист или просто ръководител на държавна служба, те би трябвало да могат да го разкарат веднага от длъжност. Би трябвало, ама не.


Ако държавната власт не си е свършила добре работата и гранична полиция е пропуснала хиляди икономически емигранти да се мотаят в центара на София, кой всъщност е трафикантът тук? Не е необходимо да има сключен устен договор и някой да вземе пари от емигрантите, за да ги транспортира от точка А до точка Б, за да се класифицира едно лице като трафикант. Но от друга гледна точка, всички длъжностни лица в държавата имат сключен договор с министерството, за което работят и имат и длъжностни характеристики. Никъде в тези характеристики не е писано, че те трябва да си затварят очите и да пускат нелегални у нас. Но го правят и си получават заплата затова. Значи са трафиканти на емигранти, защото получават пари, за да ги пропускат в страната.

Някои от тях са СУПЕРТРАФИКАНТИ, защото вземат заплати от нас, за да не пускат нелегални в страната, а от друга страна, вземат пари от нелегалните, за да ги пуснат. Ей това и Зорге не го може.


Вижте какво се случва в съседна Сърбия. Товарят емигрантите на автобуси и ги карат към Хърватска. Какво друго е това, ако не трафик на хора. И то напълно нелегален трафик на хора. 


Какво правеха австрийските граждани преди седмица? Отиваха с колите си до Будапеща и вземаха емигранти, като ги стоварваха във Виена. Какво друго е това, освен трафик на хора. Напълно нелегален трафик на хора. Няма никакво значение в случая, дали са вземали пари за услугата или са поискали от емигрантите, да им платят само бензина или разходите.


Какво правят македонските власти? Идете на границата и поговорете с граничните полицаи. Затварят си очите. Даже един от тях ми каза: Да няма да се бия с тях я. Те няма да останат тук. Да му берат грижата европейците. Това не е ли осигурен коридор за нелегални емигранти? Не е ли трафикантство?



Нека държавата ДА НЕ ПУНКТИРА АКТИВНОСТ. СПРАВЕТЕ СЕ С ПРОБЛЕМА, ВМЕСТО С ПОСЛЕДСТВИЯТА НА ПРОБЛЕМА. АКО НЯМА НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ, НЯМА ДА ИМА И ТРАФИКАНТИ. ТАКА И ЧАСТНИТЕ ЛИЦА ЩЕ БЪДАТ ПРЕДПАЗЕНИ ОТ СЪБЛАЗЪН ДА ВЗЕМАТ ПАРИ, ТАКА И ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРЕДПАЗЕНИ ДА СИ ОСИГУРЯВАТ ДОПЪЛНИТЕЛЕН ДОХОД, ТАКА И ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ СПАЗИ ЗАКОНА. ИНАЧЕ СЕ ПОЛУЧАВА АБСУРДНАТА СИТУАЦИЯ, ДА СЕ САНКЦИОНИРА ТОЗИ, КОЙТО Е ДОКАРАЛ ЕМИГРАНТИТЕ ДО ГРАНИЦАТА, НО НЯМА ДА СЕ САНКЦИОНИРАТ САМИТЕ ЕМИГРАНТИ, ЧЕ СА ПРЕМИНАЛИ НЕЛЕГАЛНО ГРАНИЦАТА. ПРОСТО ЖИВЕЕМ В АБСУРДНА ДЪРЖАВА.


Ей няма угодия. Ако помагаш на емигрантите, не може, незаконно е. Ако не им помагаш, нямаш сърце. Хайде уточнете се де. 


П.С Досетих се за един истински случай от казармата. Явно този случай се е превърнал в показателен, дълго преди аз да вляза за първи път там /и надявам се за последен/. Ето и случката: Среща ме стар войник и ми казва - Ебаваш ли стария? Аз веднага отговарям - Разбира се, че го ебавам, като си мисля, че това е хубаво нещо, тоест, зачиташ стария войнок. Ама онзи ми се изрепчва насреща: Оооо, значи ебаваш стария. Аз започвам да се чувствам неудобно, защото не съм "познал" и казвам обратното - Неее, не ебавам стария. Онзи пак недоволен и ми се навиква: Значи не ебаваш стария!!!!


Та няма угодия в този живот. Както няма и пълно щастие. Работата с емигрантите е горе долу същата, като със стария войник и неговата ебавка.



Категория: Политика
Прочетен: 305 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 17.09.2015 18:17
Хайде бе, най-после ни покажете, че тази страна има полиция, тайни служби и армия. Размърдайте се... Стига сте ходили на "учение". Имате реална обстановка, искате заплащане от нас, ранно пенсиониране, а в този тежък за страната и Европа момент, нощуваще до кълките на жените си. Затова ли ви даваме всичките тези привилегии? И не се оправдавайте, че нищо не зависи от вас и чакате заповеде. Вие не сте милиционери. Вие сте полицаи. Нарушава се целостта на нашата граница и не чакайте заповед, за да отидете и да я защитите. Майната им на вашите ръководители, ако ви пречат да изпълните закона. Ако трябва изберете си вие началници и изритайте тези, които сега ви са началници. Покажете, че сте полиция, не милиционерско стадо.



Ще приемаме бежанци, само ако в Турция някой гони, преследва и убива тези хора.



Жалко за Меркел.


Имах добро мнение за нея. Как можа да се изтъпани пред целия свят и да се направи на добра и мила. Основна вина затова, което се случва сега, носят именно лидерите на най-богатите държави. Първо американците разбуниха целият регион на Близкия Изток и Северна Африка, а след това Меркел се направи на добра и повика арабите в Европа. Сега се чудим, как да вържем гащите. Ако наистина Меркел искаше толкова много тези бежанци, не можеше ли организирано да изпрати 10 000 автобуса в Югоизточна Турция и да натовари бежанци оттам, след като предварително се оформят всички документи на тези, които Меркел си избере лично или чрез нейни представители. Защо Меркел предизвика цялата тази бъркотия. Защото като лидер на целият ЕС можеше твърдо да заяви. Европа ще приеме бежанци, но толкова, колкото сметне за необходимо и тогава, когато сметне, че е създала всички организационни предпоставки, това да стане съгласно законите и възможностите на Европа.

Мога да кажа най-откровено, че Меркел е по-големият виновник за удавянето на хиляди бежанци в Средиземно море, отколкото всички трафиканти, взети заедно. Ако Меркел беше казала, че няма да приема в Европа бежанци, нарушавайки границите на Съюза, надали стотици хиляди емигранти биха се втурнали през Средиземно море, за да се докопат до границите на Европа. Всъщност емигрантите знаят много добре. Ако успеят да преплуват морето, Европа ще ги приюти, нахрани и интегрира рано или късно. Как тогава да си стоят по родните места. И аз да съм и аз щях да хукна към Европа. Да не съм прост, да остана в пустинята да живея, когато всички са се втурнали в обетованата и зелена земя, където всичко е безплатно. Меркел е виновна и за онова малко дете, изхвърлено на морския бряг, заради спукана надуваема лодка.
 Тя носи основната морална вина за тези трагедии.



А тя каква стана. Проста жена ей, проста. Само за 2 дни в Германия са влезли 40 хиляди икономически емигранти. Но проблемът е, че ние, малките държави отново ще го отнесем.


Затова уважаеми управляващи. На нашата граница нямаме бежанци. Те са били бежанци, докато са преминали турската граница. Сега тези хора вече са икономически емигранти. Не съм против да приемем част от тях в България или в Европа, НО НЕКА ДА ГО НАПРАВИМ ЦИВИЛИЗОВАНО, БЕЗ ДА НАРУШАВАМЕ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НА ЕВРОПА И НА НАШАТА ДЪРЖАВА. ТЪЙ КАТО НИЕ СМЕ КРАЙНА ГРАНИЦА НА ЕС, ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПУСКАТЕ ТЕЗИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ И ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГИ РЕГИСТРИРАТЕ КАТО БЕЖАНЦИ. ТЕ СА БЕЖАНЦИ, АКО ТУРСКАТА ПОЛИЦИЯ И АРМИЯ ЗАПОЧНАТ ДА СТРЕЛЯТ И ДА ГИ ИЗБИВАТ. ТОГАВА ТЕ СА БЕЖАНЦИ. СЕГА СА ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ. ПРОСТО ЗАБРАВЕТЕ ВСЯКАКВИ ХЕЛЗИНГСКИ КОМИТЕТИ И СИ СВЪРШЕТЕ РАБОТАТА - ОПАЗЕТЕ ГРАНИЦИТЕ, ЗАРАДИ КОЕТО ВИ ПЛАЩАМЕ. ИМАТЕ НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ 57 ХИЛЯДИ ПОЛИЦАИ, ХИЛЯДИ ХОРА, КОИТО СЕ ВОДЯТ КАТО СЛУЖИТЕЛИ НА РАЗНИ ТАЙНИ СЛУЖБИ, РАЗУЗНАВАНИЯ, КОНТРАРАЗУЗНАВАНИЯ И Т.Н. ИМАТЕ НА РАЗПОЛОЖЕНЕ 30 ХИЛЯДНА ВОЙСКА. ВСЯКА ГОДИНА СИСТЕМАТА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ПОЛУЧАВА ОТ НАС, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ БЛИЗО 3 000 000 000ЛВ. ТОВА СА 3 МИЛИАРДА ЛЕВА, А НЕ ВИЖДАМ ВИЕ ДА СЕ СПРАВЯТЕ СЪС ЗАДАЧАТА СИ.  ВИДЯХТЕ КАКВО НАПРАВИХА ТЕЗИ "БЕЖАНЦИ" ОТ ВОЙНАТА. РАНИХА 20 УНГАРСКИ УНИФОРМЕНИ ТАЗИ СУТРИН, А ОТ СВОЯ СТРАНА СА ДАЛИ ЖЕРТВИ ДВЕ ДЕЦА - СЪЩО РАНЕНИ. ТОЛКОВА ТЪПА НОВИНА НЕ БЯХ СЛУШАЛ. СБЛЪСКАЛИ СЕ УНГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ И БЕЖАНЦИТЕ, КАТО ПОЛИЦАИТЕ ГИ ПОГНАЛИ СЪС СТРУЯ ВОДА И ГАЗОВИ ГРАНАТИ, СЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО В ПОСЛЕДВАЛАТА СХВАТКА 20 ПОЛИЦАЯ БИЛИ РАНЕНИ ОТ УНГАРСКА СТРАНА, А ОТ "БЕЖАНСКА" СТРАНА - ДВЕ ДЕЦА. БРЕЙ, ЯКИ ДЕЦА БРЕЙ, ДА РАНЯТ 20 УНГАРСКИ ПОЛИЦАЯ!!!



БАСИ И ДЕЦАТА ИМАТ ТЕЗИ ЕМИГРАНТИ.


АКО БЯХА ТОЛКОВА ЕРБАП ДА СЕ БИЯТ, ЗАЩО НЕ СЕ СБИЯТ С ИДИЛ И ДА ОСВОБОДЯТ СТРАНАТА СИ. МИЛИОНИ МЛАДИ И ПРАВИ МЪЖЕ, В РАЗЦВЕТА НА СИЛИТЕ СИ, БЯГАТ КЪМ ГЕРМАНИЯ И ШВЕЦИЯ, ДОКАТО НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ИСЛЯМИСТИ СИ РАЗВЯВАТ ЧЕРНИЯ БАЙРЯК НА ТЕРИТОРИЯ, ГОЛЯМА, КОЛКОТО ЦЕЛИЯТ БАЛКАН. ЗАТОВА НЕ ПРИЕМАМ ТЕЗИ ХОРА ЗА БЕЖАНЦИ ОТ ВОЙНАТА, ЗАЩОТО НЕ УВАЖАВАТ СТРАНИТЕ, В КОИТО СЕ НАМИРАТ И СА ГОТОВИ НА ФИЗИЧЕСКА РАЗПРАВА С ОРГАНИТЕ НА РЕДА. КАКВИ БЕЖАНЦИ СА ТОГАВА. НАЙ-ОБИКНОВЕНИ БАНДИТИ, КАТО ОНЕЗИ, ОТ КОИТО УЖ БЯГАТ.



В ТАКАВА СИТУАЦИЯ СЕ РАЗБИРА, КОЛКО ФАЛШИВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА НИ. НЯМА НИКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ, ЗАЩОТО АКО ИМАШЕ ТАКАВА, НАШИТЕ ЛИДЕРИ ТРЯБВАШЕ ДА МОГАТ В РАМКИТЕ НА 24 ЧАСА ДА ОРГАНИЗИРАТИ  ПРОВЕДАТ РЕФЕРЕНДУМ, ДАЛИ ДА ПРИЕМАМЕ ХИДЯЛИ И ХИЛЯДИ ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ ИЛИ НЕ, А НЕ ДА НИ ПОСТАВЯТ ПРЕД СВЪРШЕН ФАКТ. ГОВОРЯ СЕРИОЗНО. РЕФЕРЕНДУМ МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА В РАМКИТЕ НА 24 ЧАСА И В СЛЕДВАЩИТЕ 24 ЧАСА ДА СЕ ПОЛУЧАТ РЕЗУЛТАТИТЕ И ТО, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ИЗЧАКАМЕ ВСИЧКИ РАЙОНИ ПО СВЕТА, В КОИТО ИМА БЪЛГАРИ, ДА ГЛАСУВАТ. А АКО ВЛАСТТА НЕ ЗНАЕ КАК СЕ ПРАВИ ТОВА, МОЖЕМ ДА Й ПОКАЖЕМ.
Категория: Политика
Прочетен: 428 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 17.09.2015 18:24
 Изслушах мнението на поне 5 човека от ниските слоеве на обществото. За какво казвам НИСКИТЕ слоеве. Това са хора, които не са достатъчно образовани, защото не искат да се образоват. Учили някога основно, някои от тях учили средно, завършили по времето на Живков и се отдали на РЕТРОГРАДНИ МИСЛИ. Аз също съм учил по времето на Живков. Средното и висшето си образование съм завършил по негово време. Четял съм като халтав, но едва след години разбрах, че системата ни е карала да учим глупости. Нищо важно и съществено, което да промени нашият живот към по-добро, а така също и живота на обществото. Учили са ни да бъдем послушни на партийните секретари, които в същото това време са ги учили, как да ни дупят отзад, като в същото това време ни казваха, че това дупене е в наша полза и ние не само, че трябва да сме благодарни, затова, че ни дупят, ами и че трябва да си плащаме за дупенето.



Та, хората, които слушах вчее по ТВ7, бяха от онова време. В предпенсионна или пенсионна възраст. ТОВА Е ОСНОВНИЯТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛ В БЪЛГАРИЯ. МИЛИОНИ ПРЕДПЕНСИОНЕРИ И ПЕНСИОНЕРИ. НО ИМАМ ПРЕДВИД НЕ ВЪЗРАСТТА, А МИСЛЕНЕТО, ЗАЩОТО ТЕЗИ ХОРА СА ПРЕСТАНАЛИ ДА ЧЕТАТ, ДА ПИШАТ, ДА СЕ РАЗВИВАТ...

ТЕЗИ ХОРА ЧАКАТ ПЕНСИИТЕ СИ. И СА ЗАСТИНАЛИ В ИНТЕЛЕКТУАЛНО ОТНОШЕНИЕ. ПРОСТО СА СПРЕЛИ, ЧЕ ДОРИ И СА СЕ ВЪРНАЛИ НАЗАД В РАЗВИТИЕТО СИ.


ПЕНСИЯТА, ОНОВА МИЗЕРНО СЪЩЕСТВУВАНЕ, КОЕТО ОЩЕ В УСЛОВИЯТА НА СОЦИАЛИЗМА ПРИДОБИ УМИЛИТЕЛЕН ХАРАКТЕР. ХОРАТА КОИТО СА ЖИВЯЛИ В ОНОВА ОТВРАТИТЕЛНО ОБЩЕСТВО /КОЕТО ПРОДЪЛЖАВА И СЕГА/. САМО КАК ЗВУЧИ - ПЕНСИЙКАТА.

Може би от изложението ми досега сте разбрали, че голяма част от тези хора бяха против електронното гласуване. Все едно се бяха наговорили - щяло да се правят злоупотреби, щял да се контролира вота и все приказки от това естество. Нямаха никаква представа от електроника, пък камо ли и от електронно гласуване. Но видимо и убедено изповядваха теорията на шопа: НЕ ЗНАМ КАК Е, НО НЕ Е ТАКА.


Направо съм отчаят от този смотан народ. ОЩЕ ОТТУК ВИЖДАМ КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ РЕЗУЛТАТЪТ ОТ РЕФЕРЕНДУМА ЗА ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ. ПРОСТО НЯМА ДА МИНЕ. ЗАЩОТО ТОЗИ ПРОСТ НАРОД НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ МЕХАНИЗЪМ ЗА ГЛАСУВАНЕ И ПРОЦЕС НА ГЛАСУВАНЕ. Защото навиците са много лоша работа, особено тогава, когато са ЛОШИ навици.


Категория: Политика
Прочетен: 257 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196290
Постинги: 6870
Коментари: 4297
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Септември, 2015  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930