Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3220031 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 20.09.2015 г.
Очаквам вашето мнение. 
Важно е за мен, защото това е една от темите, които трябва да дискутираме, ако искаме бъдеще като народ.





НЕЗАВИСИМ НАРОД ЩЕ БЪДЕМ ТОГАВА, КОГАТО:

  1. НЯМА ДА ИМАМЕ БЛАГОГОВИЯТА НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, ПРАВИТЕЛСТВА И НАРОДИ, ЗА ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ВЪНШНА АГРЕСИЯ;
  2. ЩЕ МОЖЕМ ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ СОБСТВЕНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ГО НАКАРАМЕ ДА РАБОТИ САМО И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗА НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ.





КАКТО МНОГО ПЪТИ СЪМ ГО КАЗАЛ, РЕШЕНИЕТО Е ДА СИ ИЗВОЮВАМЕ ПРАВОТО ДА ВЗЕМАМЕ ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА СТРАНАТА СИ, НИЕ, СУВЕРЕНЪТ, А ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА БЪДЕ ОРГАНЪТ, КОЙТО ЩЕ ИЗПЪЛНИ ТОВА НАШЕ РЕШЕНИЕ.


ЗА ДА СТАНЕ ТОВА, ВСИЧКИ ВАЖНИ ДЛЪЖНОСТИ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИРАЕМИ ОТ НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ. СЪЩО ТАКА ТРЯБВА ДА ИМА МЕХАНИЗЪМ ЗА БЪРЗО ОТЗОВАВАНЕ НА ВСЕКИ СЛУЖИТЕЛ, БЕЗ ИЗЛИШНИ ФОРМАЛНОСТИ, КОГАТО ПРЕЦЕНИМ, ЧЕ НЕ СЛУЖИ НА НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ. КАКВО Е ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СВАЛИ УПРАВИТЕЛЯ НА БНБ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОВЕЧЕ ОТ 1 ГОДИНИ? ОТВРАТИТЕЛНО НЕЕФЕКТИВНА. КАКВА Е ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА ОТЗОВЕ ВЕДНАГА КОЙТО И ДА Е МИНИСТЪР, ШЕФ НА АГЕНЦИЯ, ЧЕ ДОРИ И ПРЕЗИДЕНТ, ПРЕМИЕР И ДЕПУТАТ? НИКАКВА.

ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГЛАСУВАМЕ ВСЕКИ ДЕН. ИНТЕРНЕТ Е ЗАТОВА, А НЕ САМО ЗА ДА ВЛИЗАМЕ В ПОРНОСАЙТОВЕ ИЛИ ДА ЧЕТЕМ НОВИНИ. НЕКА ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ ЗА ПО-ДОСТОЙНИ И ЕФЕКТИВНИ МЕРОПРИЯТИЯ. ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, КАТО ФОРМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩЕСТВОТО.




Следва текст
Категория: Политика
Прочетен: 600 Коментари: 1 Гласове: 4
Последна промяна: 21.09.2015 10:56
 Да отправиш послание към емигрантите: "Елате, Германия и Европа ви очакват", без това да стане след обсъждане, пък ако щете и без референдум,  е ТОЛКОВА ТЪПО НЕЩО ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ, ИКОНОМИЧЕСКИ, СОЦИАЛЕН, РЕЛИГИОЗЕН И КАКЪВТО СЕ ДОСЕТИТЕ СМИСЪЛ, ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА НАКЪДЕ.


Стотици хиляди емигранти са втурнаха към Европа и всички видяха какво се случи: НЕЗАЧИТАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ. КАК Е ВЪЗМОЖНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ САМИ ДА НАСЪРЧАВАТ ПОГАЗВАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ? ЕТО, ТОВА СЕ СЛУЧИ, ЗАРАДИ ИНФАНТИЛНАТА НЕЗРЯЛОСТ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И НАЙ-ВЕЧЕ НА МЕРКЕЛ И ЮНКЕР.


Какво трябваше да направят тези политици?


Да излязат с изявление, че никой няма да бъде толериран да пресича европейските граници незаконно. Европа не е Господ, че да може да обработи и отговори на всички, които искат да се заселят там. Просто физически няма как да стане, докато в същото това време МЕРКЕЛ И ЮНКЕР постъпват твърде емоционално, нещо, което не подхожда на европейски лидери.


След отправянето на това послание, никой да не бъде допуснат да преминава европейските граници без позволение. Който го стори, нека както Орбан промени закона в Унгария - право в затвора или веднага депортиране извън Европа. Трябва да има ред. Не разбират ли германците това, след като са нацията, която най-много държи на реда?



Втората крачка е, да отидат европейски емисари и да "договорят" колкото си искат бежанци от лагерите в Турция, Йордания, Ливан и други държави, които граничат със Сирия. Самата Турция предлага да извозва за нейна сметка бежанци със самолети до която и да е точка на Европа. Уредете напълно легални документи на бежанци, които можете да приемете и им осигурете транспорт до мястото, където искате те да пристигнат. Направете го разумно, като се съобразите с ред условия - финансови, политически, логистични и т.н.


Третата крачка е да се съберете с президентите на САЩ, Русия и Китай и да се разберете повече да не правите золуми по света, защото всичко това вие, заедно с американските ни партьори го натворихте.


Но най-първото нещо е да попитате нас, европейците - искаме ли и то с какви темпове искаме, ако да, колко бежанци да приемаме. Не може да правите пак това, което вие смятате за добре, без да ни питате. Разбрахте ли бабо Меркел и дядо Юнкер, защото вие утре ще се "гътнете", защото сте стари, ами какво да правят младите, на които вие сте натресли проблема?


В заключение мога да кажа, че вие, най-известните европейски политици, не се справихте никак добре с тази ситуация и не се справихте защото изпълнявахте чужди нареждания или ваши идеи, които бъкат от идеализъм и криворазбрана хуманност. Така направихте по-лошо и за себе си като политици и за нас, европейците, които трябва да изтърпят цялото това "хунско" нашествие. Ама така е, като дори и в Европа няма демокрация. Властта си прави каквото си поиска, а народът - кой му пука за него и за неговото мнение.
Категория: Политика
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 20.09.2015 12:00
 http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/koshmar_s_vlaka_burgas__sofiya-301313.html

А лошата държавна организация е причинена от нашето безхаберие, че сме оставили някой друг, освен ние, да назначава и уволнява важните длъжности в тази държава. Я ако ние имахме право да уволним г-н Лазаров, шефът на Агенцията за пътна инфраструктура, да видим дали той щеше да се покрие в миша дупка през тези дни, вместо да обясни, защо не е разпоредил да се създаде такава организация на движение и информация на гражданите, които пътуват, за да не изкарват почивните си дни, спрели и очаквайки трафикът да намалее от само себе си.




В тази страна както и да пътуваш, все си е някакъв експеримент за издръжливост на нервите.

За перипетиите на автомобилистите разбрахме още в петък. Тапи по магистралите и по пътя за Кулата.

Перипетии са имали и пътуващите с БДЖ. Да речеш, че БДЖ е някаква алтернатива на шосейния транспорт при съсдалата се ситуация, изглежда няма да е много правилно, ако влакът закъснее с цели 3 часа по различни причини. По линията Бургас - София, единият локомотив се развалил още веднага след тръгването си от Бургас, та се наложило да докарат друг. Ами ако се беше развалил някъде далеко от основните депа и трябваше с часове да чакат да го сменят?

След това имало някакво претоварване и спирания заради ремонта на ж.п. линията и най-накрая композицията се е дотътрила до София. Или както се е изразила една от пътничките: Имах усещането, че пътуваме за Зимбабве, а не за София.


Какво да ви кажа, от Агенцията за пътна инфраструктура ги мързи първо да почистят боклуците покрай пътищата. Накъдето и да тръгнеш - все боклуци гледаш. Пътниците били виновни. Разбира се, че са виновни, но и в Унгария има пътници и то повече от нашите, ама идете и вижте колко е чисто. Изключвам последните събития, когато хуните преминаха през страната и оставиха купища боклуци след себе си.


Мързи ги също да преместят разделителните колчета, които поставят по магистралите по време на ремонт, да ги преместят така, че да осигурят две ленти за движение в посоката, която за момента е най-натоварена. Отправяш им предложение, те уж си го записват и пунктират някаква активност, демек ти си гражданин, а твоето мнение е важно за тях и след това си правят пак каквото си искат, тост НИЩО НЕ ПРАВЯТ ПО ВЪПРОСА. Държавна работа, това е. Пълно безхаберие. Защото държавната работа не се върши в условията на пазарна конкуренция и второ, защото никой от нас няма власт да смени шефа на Агенцията. Ако имахме това право, шефът бързо щеше да създаде необходимата организация, за да не ни пили нервите всяка събота и неделя. Дай боже да се докопаме както се казва, до такава позиция - да зависи нещо от нас в тази държава, от нас, данъкоплатците и гражданите на страната.
Категория: Политика
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.09.2015 11:50
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220031
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Септември, 2015  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930