Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196752 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от 30.09.2015 г.
 Въвеждат помощи в натура.


Време е натуралните помощи за станат основен вид, в който се дават помощи в България, за да се престане със злоупотребата на пари от бюджета и да не се деморализира самата идея за помощ.


Ако има гладни, нека да бъдат нахранени. Храна има достатъчно в тази държава.


Но пари на ръка - НИКОГА. ПАРИ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВАТ САМО НА ОНЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ, В ЗАМЯНА НА ТРУДА, КОЙТО СА ПОЛОЖИЛИ.


И второ - ВСЯКА ПОМОЩ ДА СЕ ДАВА, КАТО СЕ ПОЛУЧАВА НЕЩО В ЗАМЯНА - ЦИГАНСКИТЕ ГЕТА СА ПОТЪНАЛИ В МРЪСОТИЯ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДЪРЖАВАТА ДАВА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ПОМОЩИ. ТОВА Е НЕСПРАВЕДЛИВО. ДОКАТО НЕ СИ ПОЧИСТЯТ БОКЛУЦИТЕ ОКОЛО СЕБЕ СИ - НИКАКВИ ПОМОЩИ. НЕКА СЕ НАУЧАТ НА РЕД, АКО ИСКАТ НЕЩО ОТ БЮДЖЕТА, НЕКА СИ ЗАСЛУЖАТ ПОМОЩИТЕ.


ЕДИНСТВЕНИТЕ, КОИТО НЯМА ДА СА ДОВОЛНИ ОТ ЕДНО ТАКОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ, ОСВЕН ЕСТЕСТВЕНО САМИТЕ ПОЛУЧАТЕЛИ НА ПОМОЩИ, ТОВА СА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ТЪРГОВЦИТЕ НА АЛКОХОЛ И ЦИГАРИ, ЗАЩОТО ЕДНА НЕМАЛКА ЧАСТ ОТ ПОМОЩИТЕ ОТИВАТ ЗА ПОКУПКАТА ТОЧНО НА АЛКОХОЛ И ЦИГАРИ.
Категория: Политика
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.09.2015 16:45
 Нека сега да се върнем към разхода на ток.

Виждам сметка на пенсионер, която е по-висока от моята сметка. Един човек, срещу четирима. Как се получава? 

Да започнем отново с 300 литровия бойлер и бойлерчето в кухнята, която дава вряла вода през целия ден. Радиаторчето, включено постоянно в едната стая и климатикът в другата. Крушките, които са от стария модел и яко лапат енергия. Пак липса на елементарна сметка. Хладилник, който също лапа яко ток, голям...

Вътре се съхраняват продукти, които трябва да се изхвърлят, камо ли да се съхраняват.


Дано не станем и ние такива на тези години.

Мозъци, които чакат поредния турски сериал, за да се "отпуснат".


Мисли за миналото, които да заместват мислите за настоящето и бъдещето.

Дребнавости, с които е изпълнен животът. Нищо голямо. Нищо разтърсващо. Нищо градивно. Просто преживяване. Живуркане някакво. Стари спомени, преразказани за пореден път. Никаква тръпка. Очакване за край.


Да не забравя и друго нещо. Пенсиите малки, но когато се появят, част от нея отиват на ...бингото, както обича една пенсионерка да казва. Мечтае да удари "голямото" и си харчи парите на бингото. Друга пък гардеробите са пълни с какви ли не парцали, но отива и пак си купува поредния парцал или поредната ненужна вещ.


И като нямат пари, откъде намират толкова хиляди левове, че ги дават на телефонните измамници. Уж пенсиите малки, уж нямат пари, а като ги натиснат малко, хвърлят пачки от терасите на измамниците. Спестяват. За внуци, за синове и дъщери. Ограничават себе си и дават на синовете и дъщерите си. И след това мърморят и недоволстват, че пенсиите са малки.

Категория: Политика
Прочетен: 326 Коментари: 0 Гласове: 2
 Водил съм дискусии за нивата на пенсиите, с пенсионери от моя роднински кръг и близки и познати на тези пенсионери, които са в същата възраст. Имам толкова много впечатления, но ще споделя само няколко от тях.

  1. Пенсионер се изказва: Това пенсии ли са. Нищо работа. Задавам въпрос: Колко пенсия вземаш? Отговори ми: "Чакай да питам жената". Човекът си нямаше и хабер колко пенсия взема.
  2. Втори въпрос: Колко харчиш от пенсията и за какво. Повечето говорят затова, че токът  и водата са много скъпи, храната също, а трябват и пари за лекарства. Питам наред: "Не ви ли се струва, че харчите много пари за ток и вода? Не ви  ли се струва, че харчите много пари за храна, която ви разболява и след това се налага да харчите пари за илачи, които допълнително ви разболяват? Обикновено ме гледат тъпо и ме питат, аз доктор ли съм? Тогава им казвам, че не съм доктор, ама ги питам, като те ходят по докторите по-здрави ли стават? Отговарям ми, че не стават по-здрави, но ходят на докторите, защото какво друго да правят. Тъпа логика, но това е пенсионерската логика.
  3. Има случаи когато много боли, тогава на някои от тях им идва малко акъл в главата, временно и малко. Задавам въпрос: "Защо гълташ хапчета за високо кръвно, като в същото време ядеш като прасе?" Отговаря ми: "Какво общо има храненето с високото кръвно?". И така, докато болката най-накрая побеждава и се приложи моят план за редуциране на теглото и свеждане на кръвното до нормални граници. И въпреки това, отказването от хапчетата е трудна работа. Стига се до обратната абсурдна ситуация - продължаването на вземане на хапчета влошава ситуацията и се стига до ниско кръвно, но инатът и вродената тъпоумност и неразбиране на функционирането на човешкото тяло води до анормални ситуации на избор. Вместо да се получи стремеж към природно съобразен живот, очите и мислите на пенсионерите са насочени към лекарските кабинети, все едно някой е получил помощ оттам.
  4. Нека се върнем на разходие за вода. Правя сметка. Пенсионерка, живее сама. Харчи толкова много вода, колкото аз и цялото ми семейство не харчим, при положение, че ползваме пералната машина всеки ден и всеки ден се къпем и мием. Имаме и десетина саксии с цветя. Как е възможно пенсионер да затопля 300 литра бойлер, за да се изкъпе? В същото време по цял ден малко бойлерче от 5 литра е постоянно включено, за да има топла вода в кухнята. За какво й е на нея топла вода от бойлера, като навън е 30 градуса на сянка. Една туба от 10 литра вода е достатъчно, за да си направи човек дневната баня. Но не, трябва да се затопли 300 литров бойлер. Разбирам, че измиването на терасите с вода води до охлаждане на околността, но толкова много кофи с вода, за да се измие една тераса, хайде няма нужда. Напълваш една кофа, вземаш палката с парцала и вършиш работата с по-малко от 10 литра.
Категория: Политика
Прочетен: 397 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 30.09.2015 19:59
 Водя разговори с пенсионери. Както всеки нормален човек. Става дума за хора, които вече са около и надхвърлят 75 годишна възраст. Какво забелязвам?

  1. Повтарят едни и същи неща, обикновено свързани с далечното минало, когато са били млади;
  2. Слагат знак за равенство между младостта си и социализма, нещо типично за простите хора и тези хора, които са спрели да се развиват. Мозъците им са достатъчно закърнели, че да живеят от спомени;
  3. Всички се възмущават от ниските нива на пенсиите, но много малко от тях се замислят за какво харчат парите си, ако ги харчат изобщо.
  4. Не могат да направят ясно разграничение между политиките, които предлагат различните партии и обикновено избират да дадат гласа си на база на лични възприятия и чувства спрямо ръководни кадри от тези партии. Чувал съм често приказки от стари хора, такива, които направо са ме карали да зяпна с уста в несвяст, като например: Станишев много хубаво говори и е млад и е ерген!!! Никой не вдява, че става дума за абсолютен лицемер, който не само че не е направил нищо хубаво за страната си, а точно обратното, използвайки начетеността си е докарал страната си до задънена улица. И не само той. Друга приказка, която бях чувал от възрастна жена е: Какъв хубав перчем има Първанов. Заслужава да е президент!



Категория: Политика
Прочетен: 805 Коментари: 1 Гласове: 1
 "Скапана", означава "изостанала".

Много приказки се изприказваха срещу електронното гласуване. Днес в "Труд" имаше една обширна статия на Валери Запрянов, срещу този вид гласуване. То не бяха приказки за "хакване", то не бяха приказки за купен вот, все едно, че сега вотън изобщо не е купен!!!


Някакви учени от мичиганския институт, направили проучване на сигурността на системата за гласуване в Естония и излезли със становище, че тя била опасна и можела да се пробие. Можело да се направи така, че примерно, Джон да гласува, а гласът да се отнесе към Гари и т.н. и т.н.

Само си мисля, как аджеба банките имат компютърни системи, които имат милиони клиенти и как успяват да въртят милиарди долари всеки ден обороти, без съществени затруднения или хакерски атаки.


Нека да се разберем - непробиваеми системи няма. Но ако толкова много се страхуваме от електрониката, от компютрите, сървърите или облачните технологии, например, ами да ги забраним и да възстановим производството на валцувана стомана в Кремиковци. Някои хора не искат и не могат да разберат, че светът върви напред, въпреки тяхното желание той да си остане в 20-ти век или още по-добре, в 19-ти век, когато се гласуваше с хартиени бюлетини и то при положение, че чакаш цели 4 години, някой да се досети да ти иска мнението или по-скоро гласа, та да управляват безнаказано още 4 години.


Нека да гласуваме за електронното гласуване и първи да го приложим като масова форма на гласуване. Да гласуваме за всичко  - за министри, премиер, президент, ръководители на агенции, прокурори, съдиии полицаи. Нека да гласуваме всеки ден. Нека тези, на които даваме гласа си да усещат нашият натиск върху тях. Нека да имаме възможност да ги сваляме от власт тогава, когато преценим, че не ни вършат работа. Когато гласуваме всяка седмица, мафията няма да успява винаги да се организира и да купува вота. Няма как да има такава организация, която да контролира всеки един вот, ако през годината се гласува 50 или 60 пъти за национални въпроси и още толкова за местни въпроси. Просто няма как да стане. НО ЩЕ СЕ СЛУЧИ НЕЩО МНОГО ВАЖНО - НЯМА ДА ГЛАСУВАТ И ЩЕ ИЗГУБЯТ ИНТЕРЕС ОТ ТОВА ДА ГЛАСУВАТ ОНЕЗИ МАСИ НЕПРОСВЕТНО НАСЕЛЕНИЕ, КОИТО ВКЛЮЧВА ЦИГАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ, ДРУГИ ЕТНОСИ И РЕТАРДИРАНИ ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО СЕГА СА ОСНОВНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ. ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ НИТО ИДЕЯ НАКЪДЕ ТРЯБВА ДА ВЪРВИ ДЪРЖАВАТА, НИТО ВИЗИЯ, НИТО НИЩО. ТЕ СА ПРОСТО ЕДНИ ТЪПИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, ЧАСТ ОТ КОИТО СИ ПРОДАВАТ ГЛАСА, А ДРУГА ЧАСТ, ТАКИВА, КОИТО ЖИВЕЯТ В ДЕТСКИТЕ И МЛАДЕЖКИТЕ СИ ПРЕДСТАВИ ЗА РАЗВИТИЯ СОЦИАЛИЗЪМ, КОЙТО НИ ДОКАРА ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ.


Затова нека гласуваме за електронния вот. Така ще гласуваме против тъпаците, които сега определят посоката за развитие на страната ни. Ако милеем за бъдещето на децата си, ТРЯБВА ДА ОТНЕМЕМ ТАЗИ ВЛАСТ ОТ РЪЦЕТЕ НА ХОРА, КОИТО НЯМАТ МОЗЪК В ГЛАВИТЕ СИ ЗАЩОТО СА ИЛИ НЕГРАМОТНИ ИЛИ СА НА ТАКАВА ВЪЗРАСТ И ЗАРАДИ НЕЖЕЛАНИЕ ЗА УЧЕНЕ, ЧЕ МОЗЪЦИТЕ ИМ СА СТАНАЛИ БЕТЕР ОТ ТЕЗИ НА МАЛКИТЕ ДЕЦА.

НЕКА ДА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ДА НЕ ЗАВИСИМ ОТ ГЛАСОВЕТЕ НА ТЕЗИ, ЗА КОИТО ТАКА ИЛИ НЕ МОГАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ И ТРЯБВА НИЕ ДА ГИ ИЗДЪРЖАМЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 500 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 30.09.2015 16:09
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196752
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Септември, 2015  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930