Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187035 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Септември, 2017 г.
2 3  >  >>
 Веднъж преброих колко чистачки има училището до румънското посолство в София. Преброих 8 чистачки. Как го направих ли? Бяха в специална униформа и метяха игрищата пред училището.


Като икономист веднага направих сметка - прибризително 45 хиляди лева за година. В страната има хиляди училища. Ние какво правим - плащаме за нискоквалифициран труд и разглезваме децата си. След това защо били агресивни или растели като гаднярчета. Значи проблемът не е само до парите. Лошото е, че това действа невъзпитателно на децата. Те преживяват или прекарват или изкарват 6 часа в училище. Какво пречи преди да си отидат в къщи, да почистят училището? Ще го направят много по-бързо, отколкото професионалистките и най-вече, ще има възпитателен ефект. А както знаете, НЯМА ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ ВЪЗПИТАНИЕ. Учителите също трябва да се включат.


Казвате, че е невъзможно?  Аз съм собственик на фирма и при мен работят 15 служители. Аз сам си чистя моя офис. Нямам чистачка. Защо учители и ученици да не правят това? Ще им се счупят ръцете ли, ако го правят? Казват, че някои ученици били агресивни - ами дайте им по един парцал да бършат, че да изразходват излишната си енергия. Дайте им лопата и ги накарайте да засадят дървета около училището, научете ги да ги поддържат, да ги поливат, да ги обичат...Създайте им работа, толкова, че да не смеят да правят каквито и да са глупости. Били се дрогирали, пушели цигари и пиели алкохол - АМИ ТО КАКВО НЕ ПРАВИ БЕЗДЕЛИЕТО!!!


НО ДА ЗАПОЧНЕМ ОТНЯКЪДЕ - ОТ ХИГИЕНАТА НА УЧИЛИЩЕТО. ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТОАЛЕТНИТЕ. НЯМА ОПРАВДАНИЕ - ВСИЧКИ ХОДЯТ ТАМ ДА СЕРАТ И ДА ПИКАЯТ. КОЙ ИМ Е ДЛЪЖЕН ДА ИМ ЧИСТИ?

КОГАТО ГИ НАКАРАШ ДА ЧИСТЯТ, ТЕ ЩЕ ОТИДАТ НА ДРУГО НИВО - ЩЕ ПОДДЪРЖАТ И ЩЕ ПРАВЯТ ВРЪЗКА МЕЖДУ ЕДНОТО И ДРУГОТО.

Резултатът знаете ли какъв ще бъде? Като ходя всеки ден на Витоша с моя приятел, той няма да събира по една торбичка с пластмасови отпадъци и бутилки от бира, които пуберите влачат нагоре и хвърлят навсякъде, където се заседят.


Категория: Политика
Прочетен: 250 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.09.2017 15:27
Всъщност има ли някаква съществена разлика, когато те шибат чужди или местни началници?

Всичко е толкова предсказуемо. Ако допуснеш чужденци да ти отнемат свободата, ще допуснеш и своите да ти отнемат свободата. Швейцарците не допускат да им се отнема свободата - нито от страна на чужденците, нито от страна на техните си ръководители.

Нали разбирате разликата между българи и швейцарци? Българите са обречени да не бъдат свободни, след като още не са разбрали, че няма толкова голяма разлика в това, кой ти отнема свободата. Но нашият празник не е празник на СВОБОДАТА ИЗОБЩО. Затова е измислен празник.
Категория: Политика
Прочетен: 321 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.09.2017 15:30
 http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/direktorat-na-pirogov-njama-kak-ekip-da-izleze-ot-bolnicata-za-da-pomogne-na-chovek-pred-neja.html



Ебах ти и тъпата държава сме наистина. Бесен съм и не ми се случва често, ръцете ми да стоят на компютъра и да не намирам клавишите от яд. Понякога си мисля, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА СИ ЗАСЛУЖАВАТ БОЯ, КОЙТО ЯДАТ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ. ЗА ЖАЛОСТ ОБАЧЕ, САМО ЦИГАНИТЕ ГИ БИЯТ - НИЕ БЪЛГАРИТЕ ГИ ЩАДИМ И РЕЗУЛТАТИТЕ СА НАЛИЦЕ.


Да не ви казвам, кой в "Пирогов" изкарва луди пари, от това, че купува помия и я продава на пациентите за луди пари или че е абонирал служителите на "Пирогов" за фитнес. А познайте колко души работят там, колко е платил на собственика на фитнеса, колко души ходят на фитнеса и кой какви пари си дели. А ИНАЧЕ НЯМАЛО КАК ДА СЕ ПОМОГНЕ НА ЧОВЕК, КОЙТО Е ПОСТРАДАЛ ПРЕД САМИЯ "ПИРОГОВ".  А, ДА НЕ ЗАБРАВЯ, 5 ЛЕВА ДНЕВНО СТРУВА, АКО ИСКАШ ДА ГЛЕДАШ ТЕЛЕВИЗИЯ В "ПИРОГОВ". ДИРЕКТОРЪТ НЯМА НИЩО ОБЩО, РАЗБИРА СЕ.


ПОЖЕЛАВАМ МУ НА ДИРЕКТОРА НА "ПИРОГОВ", НЕГОВАТА МАЙКА, БАЩА, ЖЕНА, СИН ИЛИ ДЪЩЕРЯ, ДА ИМАТ НУЖДА ОТ ПОМОЩ НА 30 МЕТРА ОТ "ПИРОГОВ". ТОГАВА МОЖЕ БИ ЩЕ БЛЕЩИ ДРУГИ ПРИКАЗКИ.
Категория: Политика
Прочетен: 203 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.09.2017 20:43
 http://www.bgdnes.bg/Article/6447660


Интервю с един от най-успешните български учители Теодоси Теодосиев. Цяла България е чувала за него. Мъж на 2015г. Повече от половината златни медала от олимпиади по физика, са донесени от негови ученици. 

Прочетете цялото интервю, но за тези, които нямат това време или желание, само ще копирам част от неговото изказване:


"В България, нито трудът на ученика, нито на учителя, може да бъде оценен истински. Прекалено много лъжа се натрупа в системата. Заплатата вече не зависи от количеството и качеството на вложения труд. Няма кой да оцени честно постиженията. Няма кой да направи, че след всеки конкурс да спечели най-добрият, а не който е най-близък с директора или е негов роднина."


"Един вълк например, може да е много по-добре нахранен от едно куче, но трябва сам да си намира храната в гората. А нашият учител е научен по комунистически. Чака да си получи помията три пъти на ден. Казват му: "В гората има хубава храна". Но той се върти край синджира и помията, да е на сигурно. Тези 45 години комунизъм, не са минали без последствия. В момента, средната възраст на учителите е 58 години, може да е станала вече и 60. Това е болест, която си продължава."


"Тези, които убиваха някога и бяха против частната собственост, сега станаха най-големите собственици. Влияят и върху образованието."

и още: "ТОВА СЕ СЛУЧВА С ОБРАЗОВАНИЕТО У НАС. И Е СМЪРТНА ОПАСНОСТ ЗА ВСИЧКИ НАС".




Не образованието е в смъртна опасност - самото то е смъртна опасност за нас.



Както се казва: Без коментар!!!



Категория: Политика
Прочетен: 202 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.09.2017 20:19
 http://www.24zdrave.bg/

Половин милион българи - болни от захарна болест. Поне още толкова имат сърдечни проблеми. Хиляди болни от рак. Болни, болни, болни.



Винаги съм се питал, кои лекари стоят на първа линия, на барикадата, така да се каже. Това са тези от бърза помощ и личните лекари. В бърза помощ е лудница. Наложи ми се да стоя 9 часа там, заради счупен пръст на крака. Народ, страдащи. Сбили се някъде цигани - хайде, лекувай ги. Превързвай ги, оперирай ги. Някой получил удар, хайде и него.


При личните лекари обаче не е така. При няколко такива лекари, където и аз съм бил "записван", се чака на опашка. Редица от пенсионери, наредени пред кабинетите. Деца, на които лекарят трябва да даде документално оправдание за отсъствията им. Поток от хора, но и поток от пари.


Бях в посещение в областен град и се видях със служител на медицински одит. Човекът от две десетилетия проверява административно как стоят нещата в болниците. Та той ми каза, че личен лекар от областния град получавал от касата 15 хиляди лева на месец. Не можах да повярвам, възможно ли е това? И какво прави срещу тези 15 хиляди лева? Приема пациенти, изслушва ги, дава им направления, доколкото разполага с тях и води някаква картотека. Сега въпросът ми е: КОЛКО ХОРА ТОЙ ЛИЧНО Е ИЗЛЕКУВАЛ И КАКВО ВСЪЩНОСТ ОЗНАЧАВА ДА ИЗЛЕКУВА НЯКОГО? ПО КАКВИ КРИТЕРИИ ТОЗИ ЛЕКАР СЕ ВОДИ ЛЕКАР? ЕДНА ОТ ГЛАВНИТЕ ЗАДАЧИ НА ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ Е, ДА ИЗПИСВАТ ХИМИКАЛИ ОТ БЛИЗКАТА АПТЕКА, С КОЯТО ИМАТ ВЗЕМАНЕ - ДАВАНЕ. И ДА ТРОВЯТ ПАЦИЕНТИТЕ. Да сте чували някой личен лекар да ви оправи главоболието с масаж и диета? Да сте чували личен лекар да излекува детето ви от грип, използвайки природни методи на лечение? За мен личните лекари са затова, за да спират наплива на пациенти към болничните заведения. Който умре, умре. Какво да се прави. Няма всички да живеят я. Всъщност такава е политиката.


Значи въпросът е такъв: ИМА ЛИ КРИТЕРИЙ ЗА ОЦЕНКА НА ДЕЙНОСТТА НА ЛИЧНИЯ ЛЕКАР В БГ? ЗНАЕ ЛИ СЕ КАКВО Е ПОДОБРЕНИЕТО НА ЗДРАВЕТО НА ЗАПИСАНИТЕ ПРИ НЕГО ПАЦИЕНТИ И КОГА ЗДРАВНАТА КАСА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ПЛАЩА ЗА ПОДОБРЕНИЕ НА ЗДРАВЕ, А НЕ НА ЗАПИСАНИ ПАЦИЕНТИ? Не стига друго, ами постоянно се говори за тази потребителска такса и така карат личните лекари на ден да "преглеждат" десетки пациенти, като в края на деня те са заформили една прилична сума от дребните левчета, които събират от своите "овце" от списъка им. Сега искали такава такса да се наложи и при посещение от страна на деца при тях.

Как стана така, че тези хора са си извоювали правото да получават пари не за свършена работа, А ЗА ИЗГУБЕНОТО СИ ВРЕМЕ? ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ? ЗДРАВЕТО НИ Е ДАДЕНО БЕЗПЛАТНО. КАЗАЛ ГО Е ХИПОКРАТ, А ТАЗИ МАФИЯ НЯМА НИКАКЪВ ИНТЕРЕС ОТ ТОВА, НИЕ ДА СМЕ ЗДРАВИ, ЗАЩОТО НА ТЯХ НЕ ИМ СЕ ПЛАЩА ЗА ИЗЛЕКУВАН ПАЦИЕНТ. АКО БЕШЕ ТАКА, В КРАЯ НА ГОДИНАТА ВСЕКИ ЛИЧЕН ЛЕКАР ЩЯХА ДА ГО ПРОВЕРЯВАТ, ДАЛИ НЕГОВИТЕ ПАЦИЕНТИ С ВИСОКО КРЪВНО НАПРИМЕР, СА СТАНАЛИ ПО-МАЛКО. ДАЛИ СА НАМАЛЕЛИ БОЛНИЧНИТЕ ЛИСТИ И Т.Н. ЧИНОВНИЦИ СА ТОВА, НЕ ЛЕКАРИ.


И моля ви, престанете да ми давате за пример отделни лични лекари. Има и такива, които вършат работа. Аз говоря за масата. Така както отделните свестни полицаи не могат да направят така, че полицията да стане такава, каквато трябва да бъде и отделни свестни учители, които да направят качеството на образованието високо. Гледайте фактите. Ние сме болни, а първа грижа на професионалистите в тази област е не да ни тровят с химикали и да ни режат с повод и без повод, а да ни кажат как да направим така, че колкото по-малко да стигаме до химикалите и рязането. Друг е въпросът за незаистересованите пациенти, които са по-голямата част от населението. Както се казва: "Търкулнало се гърнето, намерило си похлупак". Повечето хора си мислят, че няма нужда да променят лошия си начин на отнасяне към тялото си, за да постигнат добро здраве, обременени с лошо здравно възпитание и навици. Ролята на личните лекари в случая е: ДА СЕ ВЪРНАТ КЪМ ХИПОКРАТ, А НЕ САМО ДА СЕ КЪЛНАТ ФОРМАЛНО В НЕГО. ДА СЕ ВГЛЕДАТ В ПРИРОДАТА И ДА ПОТЪРСЯТ СИНХРОНА С НЕЯ. ДА НИ ВОДЯТ СЪС СЪВЕТИ ПО ПРАВИЯ ПЪТ НА БАЛАНСА МЕЖДУ ТЯЛОТО И ДУШАТА. Ама как да го направят хората, като не са го учили това. Учили са как да ни вземат милиардите и да ни поддържат вечно болни. Бизнесът да върви.
Категория: Политика
Прочетен: 400 Коментари: 1 Гласове: 2
Някои биха казали, че държава, която се управлява от бандити е бандитска държава. Но тук веднага възниква въпроса: какво е това БАНДИТ?


Да знаете, че това е един от много сложните въпроси. Ако някой насили някой друг, знаем, че става дума за бандит. Но това насилие може да е предварително договорено и прието и от двете участващи страни в един конфликт. Например - организира се боксов мач и се знае, че самият мач е насилие. Двама се млатят, като целта на всеки един от двамата е да "трупяса" по възможност противника. Тук и двамата са се договорили да се насилват един друг и не може да се каже, че има бандитизъм. Но ако има договорка кой да бие и кой да падне, от което някой смята да спечели много пари, залагайки на "дългата клечка", е това е вече бандитизъм. Тоест насилието не е бандитизъм, когато и двете страни съзнателно влизат в този процес и за известени за последиците и рисковете.


Значи насилието е някаква предпоставка, но не винаги е задължителна предпоставка за бандитизма.

Бандитът може да е крадец и да мрази насилието. Светът познава много такива примери. Краде, но не насилва. Пак е бандит. Ненасилствен бандит, но бандит. Крадлив бандит.

Тоест крадливостта е бандитизъм, дори и да няма насилие. Крадливостта е необходимо и важно условие, за да има бандитизъм. Дори нещо повече КРАДЛИВОСТТА Е ПО-ВАЖНАТА СЪСТАВНА ЧАСТ НА БАНДИТИЗМА, В СРАВНЕНИЕ С НАСИЛИЕТО.


НО КОГАТО КРАДЛИВОСТТА И НАСИЛИЕТО СЕ КОМБИНИРАТ, СТАВА ИСТИНСКИ БАНДИТИЗЪМ.

Нека сега да вкараме и други елементи в анализа. Когато КРАДЛИВОСТТА И НАСИЛИЕТО се комбинират СЪС ЗАКОННОСТТА, Е НА ТОВА МУ СЕ ВИКА СУПЕР ИСТИНСКИ БАНДИТИЗЪМ. И който яхне тази комбинация от елементи, става СУПЕР ИСТИНСКИ БАНДИТИ.

Супер истиските бандити не се занимават с формирането на отделни незаконни мафии. На тях им стигат законните мафии. Супер истинските бандити ДАВАТ ЛЕГАЛНА ОПРЕДЕЛЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА КАТО ТАКАВА И ПО ТАКЪВ НАЧИН ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗАТРУДНЯВАТ СЪПРОТИВАТА СРЕЩУ ТЯХ. Нюансите могат да бъдат различни - някои държави могат и натрупват значителни дългове, осигурявайки добър стандарт на живот катто на политическата класа, така и на фирмите, които изпълняват поръчките за харченето на парите, че чак и до обикновените народни маси, които по някакъв начин се облажват от тези пари. Типичен случай в това направление е Гърция. Писал съм статии, как става това, на база на икономически анализ и на база на интервюта. Други държави използват сила, за да си осигуряват икономически предимства. Всички стари и нови колониални страни са такива в някаква степен. ЗНАЧИ, КОГАТО СЕ ГОВОРИ ЗА БАНДИТСКИ ДЪРЖАВИ, СПОМЕНАВАЙКИ ВЪПРОСНИТЕ СТРАНИ, ТРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ ЗА СТЕПЕНТА НА ТЕХНИЯ БАНДИТИЗЪМ В ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ ИСТОРИЧЕСКИ ПЕРИОДИ. Похищението на цял един континент от страна на испанците и португалците си е чиста форма на бандитизъм, от която и испанският народ и португалският се е облажил по някакъв начин. Наистина е глупаво да си мислим, че само кралят на Испания или на Португалия е топнал чушката в соса. Всички са го правили, само мащабите са били различни. Същото важи и за Великата Британия и за всички други подобни държави.

Има и държави, където БАНДИТИЗМЪТ СЕ ПРОЯВЯВА ПО-СКОРО ПО ОТНОШЕНИЕ СПРЯМО СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД, било поради невъзможност да се краде от чужди народи и други подобни. Нашият случай е такъв. Тъй като нашите свръх бандити не могат да крадат от друг народ, какво друго им остава, освен да крадат от собствения си народ. Нали преди малко говорихме за честната сделка. Каква честна сделка са имали партийните секретари по времето на социализма, че са накарвали работници и служители да им работят за 50 марки заплата? И както се вижда, народът е бил доволен от този бандитизъм, защото в общия кюп на бедност и посредственост, никой не е могъл да бъде обект на завист!!! Бандитизмът се е изразявал в това, че си накарал един народ да живее в страна, опасана от телена ограда, на която си сложил войници, набрани от същия този народ, като си ги накарал да стрелят на месо по всеки, който е искал да избяга от този държавен бандитизъм.


И така, британския, американския или испанския бандитизъм се изразява в това, да се прецакват други народи и да се храни собствения народ. При руснаците нещата стоят малко по-объркано. Прецакването на други народи не води до забогатяване на собствения народ, ама това е друга тема на разговор.

Българският бандитизъм на държавно ниво се изразява в якото прецакване на народонаселението от страна на политическата класа и бюрокрацията. Вижте какво правят нашите политици в народното събрание и вижте какво правят в околните заведения. На едното място се мразят, а на другото се обичат, но никак не правете аналогия с Христо Ботев, че могат "силно да любят и мразят". Ботев не е казал, че това го прави по отношение на един единствен човек или обект на омраза, за разлика от нашата политическа класа.

Бандитизмът може да бъде победен само със съпротива. Спомням си как Солженицин си задава подобен въпрос в "Архипелагът Гулак". Той се пита, как така, една шепа червени тероризатори, могат да вкарат в панделата толкова много хора. Защото ги отвличат през нощта, защото тълпата е неорганизирана за съпротива и защото самите хора, които са били хващани, са вярвали, че няма да им се случи нищо лошо. Самият Солженицин казва, че нещата няма да бъдат такива, ако "сините фуражки", както нарича служителите на Берия, са били посрещани с куршуми от обвиняемите. Тогава със сигурност това, което се е случвало там - терор в продължение на десетилетия, е нямало да се случи.

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ МРАЗИМ ДЪРЖАВАТА СИ И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ОБИЧАМЕ СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКИ ШАНСОВЕ ИМА ДЪРЖАВНИЯТ БАНДИТИЗЪМ ДА МИНЕ. ПО-МЕКО КАЗАНО, КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ СЪМНЯВАМЕ В ДЪРЖАВАТА СИ И Я ПРИТИСКАМЕ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ТЯ ЩЕ ПРИТИСКА НАС. ОТ НАС ЗАВИСИ, ДАЛИ ЩЕ ИМА ДЪРЖАВЕН БАНДИТИЗЪМ ИЛИ НЕ. В ИСЛАНДИЯ НЯМА. В ШВЕЙЦАРИЯ НЯМА. В ХОНГ КОНГ НЯМА.... ОТ НАС ЗАВИСИ.
Категория: Политика
Прочетен: 545 Коментари: 0 Гласове: 2
 https://www.mi.government.bg/bg/teams-cabinet-1/lachezar-borisov-37.html


Случайно попаднах в сайта на министерството на икономиката. Какво да видя - анкета, с въпрос, дали се подобрява бизнес средата. Първо, похвално е, че някой от министерството задава този въпрос, защото за пръв път виждам такова нещо - управляващите да ни питат за нещо. И какъв е резултатът от анкетата към този момент. Анкетираните са 3396 души, а отговорите са:

  1. Бизнес средата се подобрява - 26%
  2. Бизнес средата не се подобрява - 67%
  3. Не мога да преценя - 7%

Ако аз бях на мястото на министъра на икономиката, първото нещо, което щях да направя е всеки ден да задавам един и същи въпрос на моите подчинени: ЗАЩО ПРОКЛЕТАТА БИЗНЕС СРЕДА НЕ СЕ ПОДОБРЯВА ПО ДЯВОЛИТЕ И КАКВО ДА НАПРАВИМ НИЕ, КАТО МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА, ЗА ДА Я ПОДОБРИМ. НИЩО ДРУГО НЕ Е ВАЖНО ЗА ЕДНА ИКОНОМИКА, КОЛКОТО БЛАГОПРИЯТНАТА БИЗНЕС СРЕДА. СПОМНЯМ СИ И ВЛАДО КАРОЛЕВ ОТИДЕ В МИНИСТЕРСТВОТО КАТО КОНСУЛТАНТ НА ТОГАВАШНИЯ МИНИСТЪР, КОЙТО БЕШЕ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "РЕФОРМАТОРИ", НО ДО СЪЩЕСТВЕН НАПРЕДЪК ТАКА И НЕ СЕ СТИГНА, ВЪПРЕКИ ЛИБЕРАЛНИТЕ МУ ВЪЗГЛЕДИ. ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ БИЗНЕС СРЕДАТА ЗАВИСИ И ОТ МНОГО ДРУГИ ФАКТОРИ, КАТО ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ Е РАБОТЕЩАТА СИСТЕМА ЗА СЪД И ПРАВОРАЗДАВАНЕ, СИГУРНОСТТА - ФИЗИЧЕСКА И СИГУРНОСТ НА СОБСТВЕНОСТТА, РАБОТАТА НА ДЪРЖАВНАТА И ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И ТАКА НАТАТЪК, НО ТОВА НЕ Е ОПРАВДАНИЕ ЗА МИНИСТЪРА, ДА НЕ ЗАДАВА ВСЕКИ ДЕН ТОЗИ ВЪПРОС И ДА ТЪРСИ ОТГОВОР.


НАКРАЯ, АКО Е НАПРАВИЛ ВСИЧКО, КОЕТО Е ПО СИЛИТЕ МУ, ДА НАПРАВИ ИЗЯВЛЕНИЕ, В КОЕТО ПРОСТИЧКО ДА КАЖЕ НА ОБЩЕСТВОТО: ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ, СКЪПИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ, ПАРТИЯТА В МОЕ ЛИЦЕ В ТОВА МИНИСТЕРСТВО, НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ПОДОБРИ БИЗНЕС СРЕДАТА, АМА ДОТАМ МИ СТИГНАХА СИЛИТЕ. НЕ МОГА САМ ДА ПОДОБРЯ БИЗНЕС СРЕДАТА, АКО НЕ ПОЛУЧА ПОДКРЕПА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО, ОТ ПАРЛАМЕНТА, ОТ ПРЕМИЕРА, ОТ МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ОТ СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ, ОТ ПРОКУРАТУРАТА И Т.Н. И Т.Н. ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЕДНА ЧЕСТНА ПОЗИЦИЯ.


А КОГАТО АНКЕТИТЕ ПОКАЗВАТ ТАКЪВ ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ НА НЕДОВОЛСТВО, ТОВА ОЗНАЧАВА И НЕГАТИВНА ОЦЕНКА НА РАБОТАТА НА МИНИСТЪРА. В ОБЩЕСТВОТО Е НАТРУПАНО ГОЛЯМО НЕДОВЕРИЕ КЪМ ИНСТИТУЦИИТЕ. ВЪЗМОЖНО Е ИНТЕРВЮИРАНИТЕ МАЛКО И ДА ПРЕИГРАВАТ В НЕГАТИВНИТЕ СИ НАСТРОЕНИЯ. НО В КРАЙНА СМЕТКА ФАКТИТЕ СА ФАКТИ. НЕ СЕ ПРАВИ ЛЕСНО БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ, ОСВЕН АКО ЯКИ ПОЛИТИЦИ НЕ СТОЯТ ЗАД ГЪРБА ТИ. НАЙ-МНОГО ДА СТИГНЕШ ДО ТОВА, ДА ОТВОРИШ КВАРТАЛНО МАГАЗИНЧЕ, ГАРАЖ ЗА РЕМОНТ НА АВТОМОБИЛИ, СТАЯ ЗА МАСАЖИ, ДА КАРАШ ТАКСИ ИЛИ ДА ДАВАШ ЧАСТНИ УРОЦИ. ВСИЧКО ПО-НАГОРЕ ЗАВИСИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ.

ТОГАВА ТРЯБВА НЯКОЙ КАТО СЛАВИ ДА КАЖЕ: СТИГА, ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ. НО ДА Е ИЗВЕСТЕН И ПОПУЛЯРЕН, ЗА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ КАТО С БАЙРАКТАРОВ ОТ НФСБ - ИЗЛЕЗЕ САМ СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА И ПОЛУЧИ ОТЧАЙВАЩИТЕ 156 ГЛАСА НА ИЗБОРИТЕ. НАРОДЪТ НИ ПРЕДПОЧИТА ДА ГЛАСУВА ЗА ПАРТИЙНАТА МАФИЯ, ВМЕСТО ДА ПОДКРЕПЯ ОТДЕЛНИ ИГРАЧИ. ТОВА Е ОСОБЕНОСТ, С КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ. ЗАТОВА ЗА ДА СПЕЧЕЛИ ЕДИН ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ СА НЕОБХОДИМИ МНОГО ПАРИ. ИНДИВИДУАЛНИТЕ ИГРАЧИ НЯМАТ НУЖДА ОТ МНОГО ПАРИ, НО ДА ОГРАНИЗИРАШ ПОРЕДНАТА ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ, ТРЯБВАТ ПАРИ. И КРЪГЪТ СЕ ЗАТВАРЯ. КРЪГЪТ НА БЕЗИЗХОДИЦАТА. В РЕЗУЛТАТ - ВИЖТЕ НАЗНАЧЕНИЯТА. ВЧЕРАШНИ ПИКЛЬОВЦИ, ЗАВЪРШИЛИ УНИВЕРСИТЕТ, ПОЛУЧАВАТ ВЕДНАГА РЪКОВОДНИ ПОЗИЦИИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА И ЗАПОЧВАТ ДА НИ КАЗВАТ КАК ДА ПРАВИМ И КАКВО ДА ПРАВИМ. НАПЪЛНО КОМПРОМЕТИРАНИ ФИГУРИ ЗАЕМАТ ВАЖНИ ПОЗИЦИИ И ТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДОТОГАВА, ДОКАТО ВОЛСКОТО ТЪРПЕНИЕ НА ТОЗИ НАРОД ПОНЕ МАЛКО НЕ НАМАЛЕЕ.

Категория: Политика
Прочетен: 352 Коментари: 0 Гласове: 2
 Кой е виновен, затова, че тези хора пушат цигари и пият алкохол? Бедността ли е виновна? Или те са бедни, защото пият алкохол и пушат цигари? Интересни въпроси нали?

Тези дни имам контакт с хора, които получават заплати, малко над минималната за страната. Да кажем това са 500 лева. Пушат средно по една кутия цигари на ден или това са 150 лева. Заедно с цигарите обикновено пият кафе, а вечерно време си сипват ракийка, като се върнат от работа. Аз обаче си задавам въпроса, как е възможно да дават по 150 лева за цигари на месец и в същото време да се оплакват от липса на пари?


Много пъти съм задавал въпрос на циганин, дали иска цигара или дали иска да го почерпя с бира. НИКОГА ДОСЕГА, НИКОЙ НЕ МИ Е ОТКАЗАЛ. А циганите като цяло, като изключим едни 10% от тях, са бедни по презумпция. Защо тогава пушат? Много удобно обяснение е това, че пушат, защото са бедни. Ба си и тъпнята е това, нали?





За да бъде класифициран един човек като "беден", той не трябва да дава пари за тютюни, алкохол и да няма излишни килограми. Трябва да става рано, да чете специализирана литература в област, в която иска да се развива и да работи, без да избира работата, докато се стабилизира. АМА ТОВА СА ВСИЧКИ ЧЕРТИ НА ЧОВЕК, КОЙТО НИКОГА НЯМА ДА Е БЕДЕН. Тогава защо да обвиняваме държавата, че имало бедни хора? Безработицата е 6%. Като потърсиш квалифициран персонал, не можеш да намериш. Няма и неквалифициран персонал - шофьори, работници в селското стопанство, готвачи, работници за хотелите и т.н.  За каква бедност тогава говорим? Опитвам се да намеря някой, който да се погрижи за едно място на село, да го почисти и облагороди, срещу заплащане и няма и няма хора. Не им се работи на хората. Хора, струпани на едно място на село можеш да намериш само в кръчмата или пред кръчмата. Пият бира и пушат цигари. Откъде намират пари за цигари и алкохол, ей богу, не знам. Може би и те като мой познат от село, чака старата му майка да получи пари от рентата на земята, за да ги изпие в кръчмата.





ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРЕОСМИСЛИМ НАИСТИНА КАТЕГОРИЯТА БЕДЕН ЧОВЕК, НЕ САМО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА НЕГОВИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ, НО И ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА САМОУБИЙСТВОТО, КОЕТО ТЕЗИ ХОРА САМИ СИ ПРИЧИНЯВАТ, ХАРЧЕЙКИ ОСКЪДНИТЕ СИ СРЕДСТВА ЗА ДА ПРОИЗВЕДАТ ПУШЕК ИЛИ ДА СЕ НАЛИВАТ С АЛКОХОЛ. КАК ПЪК НЕ ВИДЯХ ЕДИН ЦИГАНИН ВЪЗДЪРЖАТЕЛ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОТГОВОРЕН КЪМ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ, КЪМ РАБОТАТА СИ, КЪМ СЕМЕЙСТВОТО СИ И КЪМ ОБЩЕСТВОТО.

СПОРЕД МЕН, СИМЕОНОВ ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИ, ДАЛИ ДА НЕ СЕ СПРАТ ВСЯКАКЪВ ВИД ПОМОЩИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЕНЕРГИЙНИ, ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПУШАТ И ПИЯТ АЛКОХОЛ, ЗАЩОТО КАКТО МОЖЕМ ДА ПРЕДПОЛАГАМЕ, ТОВА ПОНЕ СЪМ ГО ЧУЛ ОТ НЯКОЛКО ДУШИ, ТЕЗИ ХОРА ПРОДАВАТ ВЪГЛИЩА И ДЪРВА, ПОЛУЧЕНИ КАТО ПОМОЩИ, ЗА ДА СИ КУПЯТ ЦИГАРИ И АЛКОХОЛ. ЗАЩО ДА ИМ ПОМАГАМЕ, СЛЕД КАТО ТЕ САМИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СИ ПОМОГНАТ? 
Категория: Политика
Прочетен: 269 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.09.2017 14:40
 Илияна Йотова е на посещение в Димитровград, Сърбия.


Какъв е планът на посещението:
  1. Ще открива паметник на Христо Ботев;
  2. Ще се срещне с градоначалника на Димитровград;
  3. Ще посети гимнацията "Св. Кирил и Методий"
  4. Ще поднесе венец на паметник костницата на "Нешков връх".
  5. Ще посети църквата "Св. Димитър"

Програмата на вицепрезидента е доста тежка. Без да я коментирам, само ще предложа и допълнение към програмата/

Да посети първата мизерна кръчма в града и да опита сръбските плескавици и чорби. Да плати сметката и да се запита, защо там храната е по-качествена от тази в нашите кръчми, а отгоре на това е и по-евтина. След това да посети първият магазин и да си купи кашкавал и сирене и отново да си зададе същия въпрос - защо и сиренето и кашкавалът им са по-хубави от нашите. Нека да си отговори на тези въпроси, защото не казвам, че паметниците и църквите са лошо нещо, само че отдавна народът ни се интересува от прости и житейски неща, които нашите политици постоянно пренебрегват. Тези мои предложения към вицепрезидента имат за цел да се стигне до разбиране, защо българи и при това не много състоятелни, пътуват до първия град след границата, за да си купуват хранителни стоки, които могат да си купуват и в България, но не го правят. Ако наистина Илияна Йотова мисли за бедните хора, както твърди, нека да отговори на тези въпроси, защото "нейните" бедни хора харчат своите пенсии, платени от нас, работниците и служителите, в Сърбия, вместо в България. Има отговори на тези мои въпроси, на които надявам се Йотова да отговори и да направи нещо, защото не е обикновен човек като нас, а има власт да променя статуквото. Знам, че няма да го направи, но ей така, чеша си езика и тренирам машинопис.

А и да не забравя - нека Йотова да ни каже, защо китайските инвестиции в Сърбия са 10 пъти повече от тези в България. Дори малка Македония има повече китайски инвестиции, отколкото България. Това г-жо Йотова са въпроси, на които трябва да отговаряте. А на църква ходете в неделя, както обикновено се прави, а не в работно време.






Категория: Политика
Прочетен: 208 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.09.2017 09:02
 Общинското бюджетиране продължава да е пълна мъгла за гражданите. Влезте в сайта на която и да е община и се опитайте да намерите обобщена информация за приходите и разходите на една община и след това за конкретни параметри по тези позиции и ще разберете за каква мъгла говоря.


ВСЕ ОЩЕ ГРАЖДАНИТЕ НА ТАЗИ СТРАНА СА ТРЕТИРАНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СТАВА ДУМА ЗА ДЪРЖАВНО НИВО ИЛИ ОБЩИНСКО НИВО УПРАВЛЯВАЩИ, КАТО ВТОРА РЪКА ХОРА. Да, наистина има Закон за достъп до публична информация, но много пъти съм се питал, защо е необходимо да искаш информация, ВМЕСТО ТЯ САМА ДА ТЕ ПРЕСЛЕДВА.


НАЛИ РАЗБИРАТЕ - НИЕ "ГОНИМ" ИНФОРМАЦИЯТА, ГУБИМ СИ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ, ЗА ДА Я ПОЛУЧИМ, ВМЕСТО ИНФОРМАЦИЯТА ДА "ГОНИ" НАС.


От какво се интересува един гражданин на София например, когато стане въпрос за общински бюджет? Ето някои мои предположения, защото аз лично се интересувам от това:
  1. Колко са приходите на общината и колко са разходите?
  2. Как са разделени по съответните позиции? Но отговорът - толкова за администрация, например, не ми върши работа. Конкретно г-да общинари, конкретно. Това са общински пари и трябва всичко да е ясно.
  3. Ако става дума примерно за София, аз се интересувам, колко пари и по какво направление, ние, жителите на квартала в който живея, внасяме в общината и колко и под какво направление получаваме обратно?
  4. По точка 3 се интересувам всеки гражданин и фирма какво внася всеки месец и година в общинския бюджет и всеки гражданин или фирма, какво точно получава от общината.
  5. Интересувам се кои фирми и личности печелят обществените поръчки и защо търговете не са електронни и публични? Какво криете от нас уважаеми общинари?
  6. Къде е мястото за обществените дискусии и каква е ползата от тях, ако изобщо ги има. Нали гласувахме за асфалт на "Дондуков", а сложихте пак павета и то криво наредени? За какво са тогава дискусиите? Каква е тази подигравка с демокрацията?
  7. В една Бразилия, има много градове, където планът за разходите на общината се разглежда предварително на общо събрание на гражданите. Събират се заинтересовани хора в голяма зала или на стадиона и обсъждат за какво да се харчат парите. Нещо такова дали обмисляте или ще трябва да ви замерим с нещо, за да се досетите?

Можете и вие да задавате своите въпроси. Това са въпросите, за които се досетих от прима виста.


Трябва да има обществена дискусия и за обвързването на приходите с разходите на общината. Например - събирането на таксата за прехвърляне на имот и разрешителните за строежи, да бъдат използвани само и единствено за изграждането на инфраструктурата на града. Таксата за събиране на отпадъците да бъде използвана само за поддържане на хигиената на града и рециклиране на отпадъците. Сега в общинските бюджети има МНОГО РАЗХОДИ, КОИТО НЯМАТ ИЗТОЧНИЦИ ЗА ПОКРИВАНЕ И ТЕ СЕ ПОКРИВАТ НА ОБЩО ОСНОВАНИЕ, КАТО СЕ ПРИЕМА, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ Е КАЦА, ОТ КОЯТО ВСЕКИ МОЖЕ ДА ГРЕБЕ. ЕТО НЯКОИ ПОДРОБНОСТИ.

Всички знаем, че общините харчат пари за здравеопазване. Има общински болници, които се издържат с общински бюджети. Понякога общините купуват апаратура за болниците, които не са никак евтини. Аз обаче не се досещам да плащам "данък здраве" на общината.  Общината обаче няма такова приходно перо и така мъглата и безотчетността става още по-голяма. Когато се прави статистиката за това, колко пари даваме на докторите, че да ни досъсипват здравето всяка година, освен разходите на касата, централизираните разходи, които министерството на здравепогазването извършва всяка година и парите, които изтичат от джобовете ни в различните болници и за различните доктори, независимо от формата на собственост, трябва да се включат и всички разходи и дарения, които се правят от общини за болнични заведения и здравни програми.
В общинския бюджет няма и "данък образование". Общината харчи пари за нещо, без за това нещо да събира данъци.
Същото е и за "социалния патрнаж" и за програмите като "храна за бедни", "подслон за бедни" и т.н.
И знаете ли какво всъщност се получава - например за столична община? Събират такса "смет" в рамките на 180 милиона лева, а всъщност, всички знаем, поне по документи, че на фирмите, които извозват сметта, се плащат около 90 милиона лева. Всички знаем, че това е незаконно и не напразно одитите на общините показват, че от 262 общини, приблизително, 112 събират незаконни такси. И така си продължаваме да живеем незаконно. Държавата и общините налагат глоби и малтретират гражданите за какви ли не глупости и дребни нарушения, но кой да накаже общината, че събира незаконни такси и краде от гражданите? Но ако общините спрат да крадат, откъде да получат приходи, за да осъществят програмите си, които предварително не са обезпечени със средства, като целево заделен ресурс? Тук става голям бъркоч, който вече е забъркал парламента, защото общините работят по закони, които са приети от парламента. Когато той приеме тъпи закони, общините гледат да се "вкарат" образно казано в тези закони и оттам се получават тези бърканици. Винаги съм казвал, че докато социализмът не си отиде и особено като се започне от формирането и разходването на обществените средства, независимо дали става дума за държавата като цяло или за общините в частност, никаква отчетност и прозрачност няма да имаме.

П.С. В квартала, в който съм официално регистриран, закърпиха едни дупки, които стоят така от 1992г. Това е голям напредък, само че аз продължавам да настоявам, общината да ми каже, колко пари, ние жителите на този квартал, сме дали на общината за тези години и колко, какви и за колко пари услуги сме получили в замяна. Иначе само си говорим и се хвалим, но сметка никой не ни показва. Близо до нас, на общински парцел "цъфна" офис на фирма, която снабдява населението с газ. Всякакви опити да се намери информация в сайта на общината как и защо е станало това и на каква цена, удрят на камък. Каквито и приказки да ми казват, мъглата продължава да е голяма, по отношение на приходите и разходите на всяка една община.


Сега, 8,45 часа, понеделник, 18.09.2017г., се обаждам на Център за градска мобилност, за да получа информация, тъй като днес е ден на "отворени врати", по информация на пресата, кога мога да видя тази зала за управление на трафика. Обаждам се на телефона, записан в "контакти" на сайта и разбирам, че от кол центъра не знаят, къде се намира тази зала за управление на трафика. В "контакти" не са записани нито телефони, нито адрес. Служителката на кол центъра обаче ми казва, че по информация, получена от ГРАЖДАНИ, този център за управление на трафика се намирал в сградата на "Лукойл", на бул. "Тодор Александров" в София. Ново "5" както се казва. Нали постоянно ви говоря за мъгла, информационна мъгла, с която властта ни е обгърнала. Поставете се на мястото на потребителя и ще разберете за какво говоря.

Категория: Политика
Прочетен: 204 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.09.2017 08:49
 http://www.dnes.bg/sofia/2017/09/18/prazen-stol-nishto-sega-noj-v-sladkarnica.353548


В сладкарница "Неделя" са поискали 15 лева на родители, които са иск али от продавачката да им отреже парче от поръчана от тях торта.


МАЛКО ВИ Е УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, ЧЕ ВИ ЦАКАТ ТАКА. ТРЯБВА ДА ВИ ИСКАТ И ТАКСА "ГЛУПОСТ", ЗАТОВА, ЧЕ СТЕ ЗАКАРАЛИ ДЕТЕТО ИЛИ ДЕЦАТА СИ НА СЛАДКАРНИЦА. ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ПРОСТИ? ДАЛИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ СТЕ СЕ ПРОЯВИЛИ ИНТЕРЕС, КАКВО Е СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТЕЗИ БОКЛУЦИ, КОИТО ПРОДАВАТ ТАМ? БЯЛО БРАШНО, ХИМИЧЕСКИ ПОДСЛАДИТЕЛИ ИЛИ В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ - БЯЛА ЗАХАР, РЕД НАБУХВАТЕЛИ, ОВКУСИТЕЛИ, СТАБИЛИЗАТОРИ. 


И ТОВА ГО ДАВАТЕ НА ДЕТЕТО СИ. СЪЗДАВАТЕ МУ ТЕЗИ ГРЕШНИ НАВИЦИ, С КОИТО ТО ТРЯБВА ДА СЕ БОРИ СЛЕД ТОВА ЦЯЛ ЖИВОТ. СЛЕД ТОВА СЕ ЧУДИТЕ, ЗАЩО ДЕЦАТА ВИ РАЗВИВАТ СИНДРОМА НА ДАУН, ЗАЩО СА НЕРВНИ И АГРЕСИВНИ, ЗАЩО НОСОВЕТЕ ИМ ПРЕЗ ЗИМАТА СА ПЪЛНИ СЪС СОПОЛИ И КАШЛЯТ, КАТО КАЛШЯЦИ.



ТАКСА "ГЛУПОСТ" И НИКАКВА МИЛОСТ КЪМ ВАС. СЕГА ПОНЕ ИМА ИНТЕРНЕТ. ЧЕТЕТЕ БРЕ ТЪПАЦИ ТАКИВА, ЧЕТЕТЕ. ЗА КАКВО ВИ Е ТОВА СРЕДНО, ЧЕ И ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, КАТО КАРАТЕ ДЕЦАТА СИ НА СЛАДКАРНИЦА. ОБРАЗОВАНИ ИДИОТИ, ТОВА СТЕ ВИЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 197 Коментари: 0 Гласове: 0
 От какво зависи ръстът на БВП ли? От много фактори, но най-важният е политиците да работят е активно в полза на общественото благо. А те могат да бъдат накарани да работят така, само ако народът има смелост да ги рита всеки ден по задниците. И какво излиза накрая, че народът не иска да е богат и успешен, като се примирява с крадливите си и некадърни политици, които сам избира.

Никакви 2-3% ръст!!! Това си е пълен провал на икономическата политика. То при НЕП- а е имало повече бре хора!!! В България има 1 милион души, които живеят от държавната ясла и не само нищо не произвеждат, ами пречат и на бизнеса да се развива. ПРИ ТАЗИ ОБСТАНОВКА СЕ ЧУДЯ, КАК ИМАМЕ И 2% РЪСТ НА БВП!!!
Категория: Политика
Прочетен: 271 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.09.2017 14:50
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187035
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Септември, 2017  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930