Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218654 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 04.09.2018 г.
 Комунистическите икономики са субсидирани икономики. 

Няма развитие там, където има субсидии. 

Субсидията е антигон на пазара.

Стигнахме дотам, че да субсидираме превозването на безработни от точка А до точка Б и да доказваме, колко добре това за обществото. Не стига другото, ами осигурихме и специална лента за придвижването на превозни средства, превозващи субсидирано безработни, за да не попаднат в задръстване!!!

Такава е ролята на бус лентите на градския транспорт. Хем не си плащат истинската цена на билетите, а ние трябва да я плащаме, хем и получават право да стигнат по-бързо до местоназначението, отколкото хората, които им плащат билетите.

Римската империя не е фалирала за друго нещо, а заради намесата на държавата в цената на зърното. Нищо не води една държава до разпад повече, отколкото намесата на държавата в икономиката. За жалост, тя у нас е ежедневие и политика. Затова сме бедни. Заради субсидиите и заради намесата. Слонът няма място в стъкларски магазин. Той не знае как е попаднал там, нито какви поразии ще направи. Нищо естествено няма в това, да вкараш слон в стъкларски магазин. Но това прави държавата, намесвайки се на пазара.
Категория: Политика
Прочетен: 196 Коментари: 3 Гласове: 1
 http://news.plovdiv24.bg/786450.html

Този въпрос задава жена, която е пътувала с такси на несъществуваща фирма в Пловдив и която е била таксувана по над 4 лева на километър. Вижте само каква бележка е издадена от таксиджията и как сумите не се връзват.



ВЪПРОСЪТ "КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА ЗА СЪДЕЙСТВИЕ?" СИ ГО ЗАДАВАМЕ ВСИЧКИ МНОГО ПЪТИ НА ДЕН. И ПОСТО ЗАЩОТО НАШИЯТ ГЛАС Е "ГЛАС В ПУСТИНЯ", ПРОСТО МАХАМЕ С РЪКА И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЖИВОТА СИ, ОПЕТНЕНИ, ОМЕРЗЕНИ И С ЧУВСТВОТО ЗА БЕЗСИЛИЕ. СЛЕД ТОВА ИСКАМЕ НИЕ, КАТО ДЪРЖАВА И НАРОД, ДА СМЕ РАЗВИТИ, ЦИВИЛИЗОВАНИ, БОГАТИ...Е НЯМА ДА СМЕ, АКО ТАКА Я КАРАМЕ.


Ето отново и отново, моето предложение:
  1. Създаване на партия, която да спечели абсолютното мнозинство, която да предложи свикване на ВНС, което от своя страна да премахне институцията ВНС и суспендиране на конституцията;
  2. На второ място - закони, които да дадат реално самоуправление по места.

Ето как ще проработи системата в конкретния случай. Жената се качва на такси и констатира, че е прекарана. Обажда се на районния полицай, който използвайки централизирана информационна система, разбира, къде се намира конкретната кола и хваща шофьора. Проверява обстоятелствата по сигнала и ако наистина се установи, че това е фалшиво такси, хваща за врата шофьора и го води при МЕСТНИЯ съдия. Съдията отсъжда компенсация на подстарадала жена, съразмерна с нанесената щета и отсъжда наказание - полагане на обществен труд от страна на шофьора. Слагат му гривна и го прехвърлят към общински служители, които трябва да отчетат колко и какъв труд той е положил за обществото. Ако реши да кръшне или да не си свърши работата, ще работи цял живот в полза на обществото, срещу парче хляб.  ТАКА ЩЕ РАБОТИ ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНИЯТ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ НА СТРАНАТА. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СТАВА ДУМА ЗА ИЗМАМЕНАТА ЖЕНА ОТ МНИМИЯ ТАКСИДЖИЯ, ЗА НАРУШЕНИЯТА, СВЪРЗАНИ СЪС СОБСТВЕНОСТТА, ЗА ПОБОЯ НА АВТОБУСНАТА СПИРКА ИЛИ ЗА САНКЦИОНИРАНЕТО НА НАРКОДИЛЪРА, КОЙТО СТОИ В БЛИЗОСТ ДО УЧИЛИЩЕТО. НЕКА ОБЩНОСТТА В ТОЗИ КВАРТАЛ, СЕЛО ИЛИ ОБЩИНА ИЗОБЩО, ДА СИ ИЗБЕРЕ ПОЛИЦАЯ И СЪДИЯТА И НЕКА ДА ГИ СМЕНЯ ПРИ ПЪРВОТО СЪМНЕНИЕ, ЧЕ СА СЕ СДУШИЛИ С БАНДИТИТЕ ИЛИ ЧЕ НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ, МЪРЗЕЛ ИЛИ ПОРАДИ КАКВОТО И ДА Е. СУВЕРЕНЪТ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЕ НА НИКОГО, ЗАЩО ИЗБИРА ЕДИН ЧОВЕК ЗА СЪДИЯ НА РАЙОНА И ЗАЩО ГО СМЕНЯ, ЗАЩО ИЗБИРА ЕДИН ПОЛИЦАЙ ЗА ШЕРИФ НА КВАРТАЛА И ЗАЩО ГО СМЕНЯ. ТОГАВА.

За да онагледя как действа сегашния модел на превенция, ще дам пример, който много пъти съм го давал. Отивам на село една събота и какво да видя - полицейска Нива, с четирима жандармеристи, минават през село с отворени прозорци, а отвътре гледат едни страшни очи, че тръпки да те побият. Бяха четирима. Прекръстих се пред тях, защото за пръв път виждам властово присъствие на село. Те ме удостоиха със същия страшен поглед, както и ако не бях се прекръстил. Важното за тях е да изплащаш НЕ ПРЕСТЪПНОСТТА, А ДА ИЗПЛАШАТ ВСИЧКИ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ. ТОВА Е ЦЕЛТА НА ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ВЛАСТ - ДА ПЛАШАТ ВСИЧКИ. НО НАКРАЯ КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА - ПЛАШАТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, КОИТО ИМ ИЗКАРВАТ ЗАПЛАТИТЕ, А НА БАНДИТИТЕ ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА ОТ ТОВА, ЧЕ ЛОШО ГЛЕДАТ. Междувременно - повече така и не се появиха на село и животът си продължи по старому. Така действа централизирания модел, който мразя повече от всичко на света, защото това е моделът и на фашизма и на социализма. Това е и сегашният ни модел.




Категория: Политика
Прочетен: 406 Коментари: 1 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218654
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Септември, 2018  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930