Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3216321 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 04.09.2019 г.
 Много тъпи управници ей.


НЕ РАЗБИРАТ И ТОВА Е. МАЛКО ДВОЙКИ СЪМ ПИСАЛ НАВРЕМЕТО.
Категория: Политика
Прочетен: 180 Коментари: 1 Гласове: 2
 https://news.bg/politics/za-prof-konstantinov-predstoyashtite-mestni-izbori-sa-nay-skapite.html


Изборите трябва да са евтини. ИНАЧЕ КАК ДА РЕАЛИЗИРАМЕ ПРАВОТО СИ НА ВОТ, ЧЕСТО И АКО Е ВЪЗМОЖНО, ВЕДНАГА, БЕЗ ДА ГИ ВЛАЧИМ И ПОДГОТВЯМЕ МЕСЕЦИ НАРЕД.


Ето предложението:
  1. Всеки български гражданин, който отговаря на определените условия, може да се кандидатира за кмет и за общински съветник. Документите се подават по електроенен път в ЦИК;
  2. ЦИК, след като провери документите, издава уверение за тяхната пригодност или непригодност. Ако всичко е ОК, ЦИК отваря подстраница на съответния кандидат, която подстаница е достъпна за гражданите, които могат да пристъпят за кореспонденция с кандидата със своя IP адрес и номер и да дадат, ако желаят, своята подкрепа за този кандидат. Всеки гражданин може да гласува само за един кандидат за кмет и за един общински съветник;
  3. В края на седмицата, ЦИК определя кой кандидат има получени най-много гласове и на това основание, издава съответното удостоверение на получилия най-много гласове кандидат. На другия ден, заедно със съответното удостоверение, кандидатът отива в общината и сяда на кметския стол и започва да управлява;
  4. В края на всяко тримесечие процедурата се повтаря. Ако кметът е получил за този срок по-малко гласове от някой от кандидатите, които са в листата на ЦИК за съответния пост, той напуска поста и идва следващия.

На това му викам демокрация - ХЕМ ЕФЕКТИВНА, ХЕМ И ОТГОВОРНА, ХЕМ И ЕВТИНА.
И да се забрани политическата агитация, че накрая ще заприлича на предизвестения избор за позицията на главния прокурор, където почти всички органи и органчета на тази скапана засега държава, си избраха предварително по сценарий ГЛАДЕН прокурор.

Категория: Политика
Прочетен: 95 Коментари: 0 Гласове: 2
 Наистина не знам отговора. Само предположения.

Ако някой знае, да пише в коментар.

"Не лъжествидетелствай против ближния си", не обхваща целият спектър на понятието ЛЪЖА.

НИМА СВЕТИТЕ КНИГИ ДОПУСКАТ ДРУГАТА ЛЪЖА?
Категория: Политика
Прочетен: 125 Коментари: 1 Гласове: 1
  1. Това трябва да са продуктивни часове;
  2. Една част от часовете трябва да се изкарат сред природата, по възможност всеки ден;
  3. Децата трябва да бъдат възпитавани, преди да бъдат образовани. Образование без възпитание не струва кой знае колко;
  4. Децата трябва да бъдат обучени да контактуват със себеподобните си и изобщо с хората. НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА КОНТАКТУВАМЕ НОРМАЛНО ПОМЕЖДУ СИ. НЕ СМЕ ОБУЧЕНИ ЗАТОВА. РЕДНО Е ДА РЕШИМ ТАЗИ ЗАДАЧА, КАТО СЪЗДАДЕМ ПОКОЛЕНИЕ, КОЕТО МОЖЕ ДА КОНТАКТУВА НОРМАЛНО В ЖИВОТА И  В РАБОТАТА.
  5. Децата трябва да бъдат обучавани да оцеляват - да умеят да плуват, да се справят с различни природни стихии - пожари, земетресения, снежни бури, силен вятър и т.н. Изобщо да имат съовтентната физическа подготовка, защото знаете - земното притегляне действа на земята, независимо от желанията ни.
  6. Никакви домашни работи. Училището е мястото, където ще бъдат възпитавани и обучавани децата. Домът е мястото, където детето ще се прибира за да контактува с родителите си през свободното им време и за да спи.
  7. Децата трябва да бъдат обучени на трудови навици - училищата трябва да бъдат почиствани всеки ден от самите деца. Да се прилагат различни форми на трудово обучение. Техникумът по строителство в Перник е показателния пример в това отношение.
  8. Децата трябва да бъдат обучени на хранителни навици. Наред с всичко друго, децата сами трябва да участват в приготвянето на храната си, по примера на децата във Финландия;
  9. Децата трябва да учат за здравеопазване още от най-ранна детска възраст, до завършване на университета. Всеки ден трябва да има часове по здравеопазване.
  10. Да бъдат подготвени за информационната ера, която ни предстои. Сега сме все още само в началото. Училище Иван Вазов в Пловдив е пример в това отношение. Поне като начало.
  11. Училището трябва да е отворено 7 дни в седмицата, без прекъсване, освен по време на националните празници, така, както е в Корея, например. Родителите трябва да имат възможност да вземат децата си от училище по всяко време, ако имат планове, в които смятат, че и децата трябва да участват. Тези планове не бива да пречат на детето да постига определените от училището цели и задачи.
  12. Не бива да има на улицата деца под определена възраст без придружител. 
  13. На деца трябва да бъде забранена консумацията на всякакви продукти, в които е вложена захар, подсладители, стимулатори и консерватори, освен естествени такива.
  14. Децата трябва да имат икономическа или финансова култура. Трябва да умеят да боряват с парите, да управляват емоциите и чувствата си така, че да не пропадат лесно в капаните на живота.
  15. И не на последно място - завършилите средно образоване трябва да имат много ясна представа за политическото устройство на държавата. Да знаят своите задължения и права. Няма как да даваме право на глас на хора, които хабер си нямат представа как да функционират институциите.
НЯКОИ ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ - ДЕЦАТА НЯМАЛИ ДА ИМАТ ДЕТСТВО, ЩЕЛИ ДА СЕ ИЗМОРЯВАТ. КАКВО ДЕТСТВО ИСКАТЕ ЗА ДЕЦАТА НИ? ДЕТСТВО НА УЛИЦАТА, СРЕД ДИМЯЩИТЕ КОЛИ, С ЦИГАРА В УСТА И С ЕНЕРГИЙНА НАПИТКА В РЪКА? ДЕТСТВО В ЦИГАНСКИТЕ БОРДЕИ? ИЗМОРЯВАЛИ СЕ ЗНАЧИ!!! ЕДНО ДЕТЕ ИМА 7 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ ОТ ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК. 7 ПЪТИ. ЗА КАКВА УМОРА ГОВОРИТЕ. СЕГА ИМ Е ВРЕМЕ ДА ТВОРЯТ И ДА СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ЖИВОТА.





ТОГАВА ЩЕ ИМАМЕ ЗДРАВО, ВЪЗПИТАНО И ОБРАЗОВАНО ПОКОЛЕНИЕ, НА КОЕТО МОЖЕМ ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ ЩЕ ВЪЗРОДИ БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ОТ НАС ПОЧТИ НИЩО НЕ СТАВА.

Категория: Политика
Прочетен: 81 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 04.09.2019 08:50
 
След това нека премиерът да ми говори, че не бил соцалист или комунист. Комунист е и е социалист. И двете едновременно. Иначе КОЙ ДА ИЗМИСЛИ ТАКАВА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПРОСТОТИЯ КАТО САНИРАНЕТО. 

И ЗАЩО БЕШЕ НАПРАВЕНА ТЯ? ЗАРАДИ КРАДЕНЕТО. ГОЛЯМО КРАДЕНЕ СЕ КРАДЕШЕ ПРИ САНИРАНЕТО. ЗАЩО БЕШЕ ТАКА ОРГАНИЗАРАНО? ЗАРАДИ КРАДЕНЕТО.


ДОБРЕ, РЕШИЛИ СА СОЦИАЛИСТИТЕ В ЛИЦЕТО НА БОЙКО И КОМПАНИЯ, ДА ПОХАРЧАТ ЕДНИ МИЛИАРДИ ЗА САНИРАНЕ. ТАКА ЗА МОМЕНТ ЩЕ БЪДАТ ЗАДОВОЛЕНИ ВСИЧКИТЕ СТРОИТЕЛНИ НАГОНИ НА ПЛЕВНЕЛИЕВ, БОРИСОВ И КОМПАНИЯ. ДА СТРОЯТ. СТРОИТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИЗМА. НО КАКТО И ДА Е.

КЪДЕ СМЕ НИЕ. ДЕМЕК СТАДОТО. НАРОД ЛИ ТАМ СЕ НАРИЧАШЕ ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО. КЪДЕ Е НАРОДЪТ В ТОЗИ БИЗНЕС?

ТАКА И ТАКА СИ РЕШИЛ ДА ПОХАРЧИШ ЕДНИ ПАРИ, НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА ОТПУСНЕШ СРЕДСТВАТА НА СМЕТКАТА НА ВСЕКИ ЕДИН ДОМСЪВЕТ И САМИТЕ ХОРА ДА РЕШАТ КАК ДА ПОХАРЧАТ ПАРИТЕ? ДАЙ ИМ РЕГУЛАТИВА, ЧЕ ТОВА СА ПАРИ ЗА ЕДИ КАКВО СИ И ЕДИ КАКВО СИ, ЗА ДА НЯМА ЗЛОУПОТРЕБИ НА НИСКО НИВО И ГИ ОСТАВИ САМИ ДА СКЛЮЧВАТ ДОГОВОРИ С ФИРМИ ЗА САНИРАНЕ, САМИ ДА КОНТРОЛИРАТ КАЧЕСТВОТО.

ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ЩЯХА ПО-ДОБРЕ ДА СВЪРШАТ РАБОТАТА, ЗАЩОТО ДОМСЪВЕТИТЕ ЩЯХА ДА ИМАТ ДОГОВОРИ ЗА САНИРАНЕ, А НЕ ДЪРЖАВАТА И ЕВЕНТУАЛНИТЕ ПРЕТЕНЦИИ ЩЯХА ДА ИМАТ ТЕ, А НЕ ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ДЪРЖАВА, НА КОЯТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ, Й Е ПРЕЗ ШАПКАТА КОЙ КАКВО НЕРЕДНО ВЪРШИ. ТЯ Е ТОЛКОВА ТРОМАВА И НЕЕФЕКТИВНА, ЧЕ НЯМА КАКВО ДА КОМЕНТИРАМЕ ПОВЕЧЕ ПО ВЪПРОСА.

ДА, АМА СОЦИАЛИСТИТЕ ИСКАТ КОНТРОЛ, ЗА ДА МОГАТ ДА КРАДАТ. ИСКАТ ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ДЪРЖАВА. ИСКАТ ДА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯТ. ТЕ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ КОЛКО ПАРИ ЩЕ ОТИДЕ ЗА САНИРАНЕ. ТЕ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ НА КОЙ КМЕТ КОЛКО ЩЕ ДАДАТ ДА КРАДЕ ОТ ТЯХНО ИМЕ. ТЕ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ КОИ ЩЕ СА ФИРМИТЕ. ТЕ ЩЕ СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ПРИ НЕСВЪРШЕНА ДОБРЕ РАБОТА И НАКРАЯ ТЕ ЩЕ НАМАЖАТ. АКО ПРЕДОСТАВЯТ СРЕДСТВАТА НА ДОМСЪВЕТИТЕ, КАКВО ЩЕ ОСТАНЕ ЗА ТЯХ? НИЩО. ЕТО НА ТОВА МУ ВИКАМ БОЙКОСОЦИАЛИЗЪМ. СОЦИАЛИЗЪМ НА МИЛИАРДИТЕ. ЗА ТЯХ, РАЗБИРА СЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 78 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216321
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Септември, 2019  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30