Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2009 20:40 - За владетеля
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.08.2021 17:04


Спомняте ли си, как по времето на Тюдорите, пък и по-рано, пък и по-късно, жертвите са плащали много добре на палачите, за да им отрежат "професионално"  главите. Това се е правило, за да не се мъчат много. Имало е даже приказка "Пази боже от неумел палач".

Леле какъв пример.

Нямате ли чувство, че ние всички данъкоплатци /без държавните служители, въпреки, че и те формално са данъкоплатци - говорим за тези, които създават и обменят националния продукт, а не тези, които го преразпределят след това/ плащаме по същия начин на държавните и общинските служители.

Плащаме, за да ни убиват бързо.

Да ама даже и това не правят. Убиват ни бавно и мъчително. Те нямат сметка да ни убият бързо и затова нанасят само рани, които осакатяват, но не убиват. Защото първо сме златните кокошки, но все пак ни осакатяват, защото трябва да се плашим. Така лесно ни управляват. И сега няколко въпроса:
1. Да сте чували някой държавен и общински служител искрено да отправя позитивно послание към онези производители и търговци, които се трепят да му изкарат заплатата?
2. Да сте чували благодарност от някой от тях? Точно обратното, те очакват благодарност, все едно те ви плащат заплатата, а не вие на тях. Идиотска работа.
3. Да сте чували държавни служители да посетят някоя фирма с цел да поощрят работата на фирмата, да отправят похвали към собственика и към работниците за добрите продукти и услуги, които произвеждат? Глупаво изглежда даже.

Такива въпроси могат да бъдат задавани още много.

1. За какво стават държавните служители освен за държавни служители?
2. За какво стават общинските служители, освен за общински служители?
3. За какво стават полицаите, ако ги уволнят от работа?
4. За какво стават съдиите, прокурорите, следователите, ако ги махнат от работа? За адвокати, да защитават престъпниците, да се възползват от бъркотията, която са създали и която помпозно наричат "правова" държава, за да са "полезни" с нещо на обществото.
5. Да сте видели съдия, решил, че му е време да спре да се прави на господ и да отсъжда, кое е право и кое не и да стане един от най-големите производители на краставици, марули и друг зеленчук?
6. Да сте видели полицай да се откаже от "трудната" си професия и да застане в някой магазин за хранителни стоки да подрежда рафтовете с хляба?

От една страна всички ние идваме с някаква карма на земята. Някой е орисан да произвежда, друг да продава, а трети да малтретира и първия и втория, за да получи част от тяхното богатство. И всичко това е скрито зад фразата "обществен интерес".

Всъщност какво става - всички ние, които Произвеждаме и Търгуваме националния доход, сме зависими от тези, които го Преразпределят, а това са именно държавните и общинските служители или всички тези, които народът обикновено казва, че са на държавната софра.

Идиотската икономика е така направена, че на практика бизнесът зависи от този, който преразпределя, а не от този, който произвежда или обменя. Бизнесът зависи от Държавата и Общината, но не от някакви имагинерни институции, а от хора от плът и кръв, които се определят като Държавата и Общината и които ние самите СМЕ ИЗБРАЛИ ДА НИ МАЛТРЕТИРАТ.

Звучи като обществен мазохизъм. Да плащаш на някой, за да ти пречи. Да плащаш на някой, за да ти прави живота труден. Да плащаш на някой, за да ти отваря постоянно проблеми и да ти измисля правила, които ти не харесваш.

Да плащаш на палача си и да не може да получиш "свястна" услуга от него.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223476
Постинги: 6930
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930