Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2009 12:51 - Вероника Чиконова /по примера на чешките братя/
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 613 Коментари: 1 Гласове:
0



1. Шокиращите новини, обикновено НЕ СА ВАЖНИТЕ НОВИНИ.  Шокиращите новини, обикновено не донасят ПРИХОДИ, а често струват и разходи.
2. Каква е например новината за посещението на Мадона в България? Естествено с една целенасочена реклама и отдаване на прекалено голямо значение на една личност, тази новина се е превърнала в шокираща. Мадона е вече достатъчно оправдателна причина, спортните журналисти на Острова да не отправят критика към състоянието на терена на стадион Васил Левски, по време и след мача Левски-Фулъм.
3. Шокиращото в новината за присъствието на Мадона в България е, че милиони евро се отправиха от нашите бедни джобове към нейните банкови сметки. ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ШОКИРАЩАТА НОВИНА. ШОКИРАЩАТА НОВИНА Е ТАЗИ ЧЕ „МАДОНА НИ ПРЕКАРА”. И нас. Един мой приятел постоянно казваше, че българинът най-много се плашел да не настине и да не се мине, ама тука явно се мина. Ако питаш така наречените заклети „фенове” на Мадона, те са изживели страхотни мигове и повечето от тях биха дали и повече пари само и само да присъстват на такова събитие. Това не е случайно. Те имат нужда от такова мероприятие, за да запълнят празната си душа с нещо, незнайно и за самите тях.
4. Не ме разбирайте погрешно. Не приемам и лицемерието на църквата, която беше против концерта. В този случай и църквата и Мадона се бореха за ДУШИТЕ НИ. Мадона спечели. За разлика от църковните служители, които носят в главите си не мозък да разсъждават, а талашит, Мадона е ХУБАВА. За разлика от дебелите и мазни свещеници, които приличат на брадати козли. Църквата видя Конкуренция на самата себе си. Мадона е РЕЛИГИЯ.
5. Кой ще остави на спокойствие така спокойно да се шири една нова религия? Само си помислете, вече умовете на толкова млади и не толкова млади хора са насочени към едно лице, като към Господ /Да ме прощава Всевишния/. Тя казва „Ръцете горе” и ръцете се вдигат. Нямат ли основание църковните служители да завиждат на такъв АВТОРИТЕТ, какъвто те отдавна нямат?

 

Църквата и Мадона са своеобразни МАХАЛА, които искат ние да се качим на тях, за да захранят още повече енергиите си.

Тук Ви обръщам внимание на обстоятелството, че има възможност не да избираме между различните махала, а да се ВЪЗПОЛЗВАМЕ от тяхното действие БЕЗ ДА СЕ КАЧВАМЕ НА ТЯХ.

Ето ви и примери:

1.       Песните на Мадона или поне повечето от тях са хубави, без спор. Изглежда прекрасно за възрастта си.

2.       Мисля си, дали да предпочета да си дам парите за един концерт на Мадона, да се тъпча там с хиляди хора и да разчитам на илюзорната възможност да я зърна на не по-малко от 30-40 метра, да слушам песни, които са ми омръзнали вече от слушане, въпреки, че са хубави, вместо за същите тези пари да направя нещо друго. Защо тогава да плащам за нея? Какво ми дава тя? ПЕСНИ, КОИТО СЪМ СЛУШАЛ МНОГОКРАТНО. Истината е, че сме се качили вече на нейното махало. Тя има ненормални привърженици, които ще висят като откачени /Защо като?/, ще спят на палатки пред стадиона, ще се правят на луди /по скоро на зависими/, нещо като дрогата, че даже и по-сладко. Телевизиите пък, за да намират още повече привърженици на една такова събитие, ще предават изцепките на тези фенове и това засилва още повече МАХАЛОТО.

3.       Дали ви направи впечатление, че се коментираха само СТРАНИЧНИ НЕЩА. Разбрахме за ГОЛЯМАТА СЦЕНА, най-голямата, строена някога у нас. Колко интервюта само гледахме на шофьори на тировете, които стовариха конструкцията на стадиона. Каква ВАЖНА новина е това, че това е НАЙ-ГОЛЯМАТА СЦЕНА, СТРОЕНА НЯКОГА У НАС. Все едно събитието не се казва МАДОНА, а СЦЕНАТА НА МАДОНА.

4.       И сега внимателно – някой да коментира ПЕСНИТЕ. Не, ние сме там за да гледаме СЦЕНАТА, ЕФЕКТИТЕ НАОКОЛО, ТЪЛПАТА ЗАСИЛВА ЧУВСТВОТО, ЧЕ ПРИСЪСТВАМЕ НА НЕЩО НЕПОВТОРИМО, ЧЕ СМЕ СЕ ДОКОСНАЛИ ДО БОЖЕСТВОТО, ЧЕ ЕМОЦИОНАЛНОТО НИ РАВНОВЕСИЕ Е ВЕЧЕ ВЪЗСТАНОВЕНО.

5.       Няколко дни след концерта разбираме, че сме същите н е щ а с т н и ц и, както преди концерта и че сме се прекарали. МАДОНА СИ Е МАДОНА, НИЕ СМЕ СИ НИЕ. Тя е нещото, а ние сме нищото. Тази формулировка не я измислям аз, измислят я тези, които казват на такива хора -ЗВЕЗДИ. Представяте ли си на изобретателя на телефона да му кажат че е ЗВЕЗДА, или на изобретателя на колата, на ютията за гладене, на пералната, на парната турбина, на компютъра.... Да те не са звезди. Звезди са тези, които успяват да не ни дадат НИЩО и да ни направят МНОГО ДОВОЛНИ от това, че за нищото си ПЛАЩАМЕ добре. Това са истинските ЗВЕЗДИ. ПРОДАВАЧИТЕ НА ВЪЗДУХ. А ние сме доброволните ПЛАТЦИ на въздуха, който звездите ни продават.

6.       И все пак Вероника е велика. Да накараш толкова хора да платят само за това, за да бъдат на 100 метра от теб е грандиозен успех....За нея.




Гласувай:
0



1. анонимен - Раждането на "Реалността"...
18.10.2009 11:08
Овцете не се нуждаят от зомбиране - те сами си търсят зомбиращите ги!Само това ги прави значими
и "щастливи".
Поздрави от Съня!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196553
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031