Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2010 20:08 - За акциза на колите
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 419 Коментари: 0 Гласове:
1



Заради Петър Калинчев българите няма да плащат акциз на внесените от Съюза коли. Браво на упоритостта на този българин! Значи една птичка може да направи пролет! Жалкото е, че "птичката" не живее в България. Ние тук сме толкова претръпнали, че сме съгласни да платим на държавния чиновник, въпреки, че знаем, че нарушава законите, само и само да се оттървем от него, защото си имаме и друга работа да вършим.

Спомням си как обикалях Германия и постоянно пресмятах разните там киловати и конски сили на колите, за да не се "натреса" да плащам акциз на държавата, която така или иначе няма да даде точна сметка, какво прави с моите данъци нито пък ще ме попита къде и как да ги харчи. Вероятно същото са правили и хиляди други като мен. Кой ще ни плати загубеното време и излишните емоции?

Какво да правим сега с тези чиновници от МФ, които са допуснали през тези  3 години този акциз да се плаща? Това са хора, които явно не са запознати със законодателството на ЕС и необходимостта нашето законодателство да се синхронизира с европейското. Не остава друго, освен въпросните служители от Дирекция "Правна" да бъдат уволнени от работа, ако все още работят на държавна работа и да им се забрани повече да бъдат назначавани на държавна служба.  Същото важи и за тези, които са направили тази антиевропейска правна норма, практика у нас, независимо от това къде се намират - в някое министерство или в Народното събрание.

Само така държавата ще покаже, че освен гражданите, които постоянно плащат какви ли не глоби и санкции, наложени от държавните служители и самите държавни служители могат да понесат санкции, особено когато става дума за налагането на противоевропейски правни норми в нашето законодателство.



Не е лошо да се помисли и за парична санкция на тези служители на "независимата съдебна власт", от полицията или от други институции, заради които България е принуждавана от различни европейски институции да плаща компенсации на физически лица за нарушени права или за грешни съдебни практики. Нищо повече от това, тези хора да си платят от джоба, онова, което бюджетът трябва да плаща, заради проявата на незаинтересованост или непрофесионализъм от тяхна страна. Пък ако ги е страх от такава разправа, нека застраховат тези рискове в някоя застрахователна институция, за своя сметка разбира се. За целта могат да ползват 13-тата си заплата, заради която щяха да избодат очите на Дянков.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222210
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930