Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2010 20:12 - Отново за "абсолютното безобразие" наречено БДЖ
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 574 Коментари: 0 Гласове:
2



Понякога ми е тъжно, когато установя, че съм прав. Говори се за такава безстопанственост в БДЖ, че майка ти жална. Приказките за разсипничество и крадене се чуват както за генералните директори, така и за най-ниските нива в компанията. Краде се всичко - от нафта до вагони. И няма управия. Краде се от нашите дънъци - открито и вулгарно. И няма кой да ги спре. Прокуратурата горката, чак сега разбрала, че там се краде. Ако го нямаше одиторския доклад сигурно никой нямаше да си мръдне пръста.

С какво ГЕРБ, е по-различна от  НДСВ, БСП, СДС, ДПС и ако съм забравил някой, нека ме прощават, по отношение на БДЖ? Какво си мислят гербаджиите, че като пратят прокурори, там ще спре да се краде. Та къде, в кое държавно предприятие не се краде бе  ДРУГАРИ? За 65 години не се ли научихте най-после, че най-сладко и най-безнаказано се краде от ДЪРЖАВНОТО.

Започвам да си мисля, че няма друго обяснение БДЖ да е държавна компания, освен това, че така ПО-ЛЕСНО ЩЕ СЕ КРАДЕ. Ха опитайте се да крадете от частните превозвачи от автобусния транспорт. Не казвам, че не може - АМА ЧАК ТОЛКОВА, НАИСТИНА НЕ МОЖЕ.

Дори и суперменът Бойко Борисов няма сила да спре парите на данъкоплатците да текат към БДЖ. От какво толкова се страхува? Явно, че не се страхува от нас данъкоплатците и той лично продължава да толерира този грабеж с бездействието си. Колко месеци или години трябва да минат, за да разбере, че това нещо наречено БДЖ не става, че държавната форма на собственост е основната форма за извършване на безнаказано крадене в големи размери. Нали казваше, че няма пари? Защо дава пари на една крадлива институция като БДЖ? За да помагал на бедните да се возят на влак.

Че защо да не им помага да се возят на автобуси? Ще ни излезе по-евтино.

Не стига друго, ами и тъпата ни конституция дава привилегии на БДЖ и защитава този крадлив октопод.


Истината е тази, че това е едно от прекрасните места от които може да се КРАДЕ БЕЗНАКАЗАНО, ЗАЩОТО Е  Д Ъ Р Ж А В Н О. Затова няма лесно да се реформира.


В продължение на 20 години такива като ВАС, които говорят за "социална" политика или на практика провеждат "социална" политика /като докарват тълпи джебчии всяка сутрин в София и то безплатно/, доведоха тази фирма до фалит, защото лъжеха, че БДЖ изпълнява социални цели, а на практика нагло крадяха, възползвайки се от тази лъжа. Така кражбата се социализираше и оправдаваше. В резултат -  няма пари за инфраструктура, влаковете, вагоните и релсите са морално и физически остарели, персоналът е застинал десетилетия назад във времето.

Господин Премиер, ако искате ефективност от една икономическа структура забравете за социалните цели и за краденето. И двете неща са лоши за финансовите резултати. И ако не сте учили икономика, поне имате съветници - питайте тях дали е така или не.


Тагове:   Отново,   наречено,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197260
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031