Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2010 20:36 - Ако не обичаш свободата, не бива да те допускат да учиш икономика.
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 884 Коментари: 0 Гласове:
1



След толкова много глупави предложения, които чух от правителството искам отново да кажа на тези, които явно не са учили икономика, а нещо друго, може би някаква антиикономика.


1. УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ДАНЪЦИТЕ Е МЯРКА ЗА О Г Р А Н И Ч А В А Н Е  НА ИКОНОМИЧЕСКИЯ РАСТЕЖ. ТОВА Е МЯРКА СРЕЩУ П Р Е Г Р Я В А Н Е Т О НА ИКОНОМИКАТА. НИМА НАШАТА ИКОНОМИКА е П Р Е Г Р Я Л А? На Борисов не можем да вземем дипломата по икономика. Той няма такава. Ама на Дянков и на Трайков, със сигурност трябва да си я поискаме обратно.

2. Ако от всички работници, 27% са на бюджетна издръжка, това е АНТИПАЗАРНА ИКОНОМИКА, а не пазарна икономика. Това е икономика, доминирана от държавата. Само за пример, в една Турция едва под 10 % от заетите са платени от държавата. Да не говорим за източните икономики, където имат 5-6 пъти по-малко служители, платени от държавата, отколкото у нас.

3. АКО ЗАЩИТАВАТЕ БЕДНИТЕ, СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ГИ УВЕЛИЧИТЕ. АКО ЗАЩИТАВАНЕ СРЕДНАТА КЛАСА, СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ Я УВЕЛИЧИТЕ. КАКВОТО ПОСЕЕТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ, ТОВА И ЩЕ ПОЖЪНЕТЕ. Другото е социална демагогия. Там където постоянно се говори за социална справедливост не се постига нищо друго освен СОЦИАЛНА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ. Какво по-ярко доказателство за това от онова, което се нарича "български" преход?

4. Престанете да ни пробутване некачествени услуги, само и само защото вие сте държавата. Плащаме ви прекалено много за това, което получаваме. И ви плащаме, защото вие, държавата сте монополът, който задушава всякаква инициатива в тази страна. Не можем себе си да издържаме, пък камо ли и такива търтеи като вас, държавните чиновници и хората на държавна заплата. ОСВОБОДЕТЕ НИ НАЙ-ПОСЛЕ ОТ ВАС САМИТЕ.  Заради вас, бившите ни поробители, турците, ни изпревариха по икономически показатели. И това е страната, която всички посочваха през целият 20 век като критерий за етническа, социална и икономическа нетолерантност. Тази страна ни изпревари в началото на 21-я век. Срам ме е от вас държавни чиновници. По-страшни сте от чумата и от пиявиците, взети заедно. Така сте се впили в гърдите на държавата ни, че от тях са останали само две провиснали кожи, като на  кучка, която е родила повече от 50 кученца през живота си.

5. Нищо друго да не направи правителството, достатъчно е последователно да намалява процентът на заетите, на които плаща заплата. Като се започне първо от чиновниците и се премине през учителите, лекарите и социалните служби. Докато този процент не падне до и под 5 %, няма да има икономически просперитет в тази страна. Ще бъдем в дъното на всички класации в Съюза. Нашият път е точно обратен на пътя на норвежците. Ако те имат 30 % заети, на които държавата плаща, при нас те не бива да надвишават 5 %.  При нас държавен служител се става заради това, защото за друго не ставаш. И това е трагедията ни.И тъй като са некадърни, е необходимо да се назначават още и още и още, докато станат толкова много, че и най-богатата икономика трудно би ги издържала. Да не говорим за това, че основната им работа е да пречат на бизнеса, което изключва възможността да станем богата икономика.


Тагове:   обичаш,   допускат,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216157
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930