Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2010 06:27 - За полицаят, премиерът, четенето, разбирането и краденето!
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
1



Господин Полицай,

По колко страници на ден четете? Нещо, било какво! Чудя се от толкова показване по телевизиите, а вероятно и гледате телевизия, защото обичате да се гледате и когато разпускате в къщи, дали ви остава време да попрочетете по нещо, за да не се излагате и да не ръсите бисер след бисер. Плюс това може и да ви е от полза.

 

СЕГА ВИЕ ЛИЧНО НЯМАТЕ ИДЕИ КАК ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ КРИЗАТА. Вие се ослушвате като прасе в тикви и чакате някой друг да ви каже какво да правите. Доверявате се на инстинкта си дали едно нещо ви харесва или не. Но тъй като нямате познания за това, как се управлява държава, постоянно се лутате от една идея към друга и давате на всички нас поредната доза уверение, че около вас има много шум и малко ефективност.

 

За сега най-много ви харесва идеята, дадена ви от някой хитър съветник – МНОГО СЕ КРАДЕ. КАТО СПРЕМ ДА СЕ КРАДЕ, ЩЕ СЕ ОПРАВИМ.

 

По-голяма лъжа от това не съм чувал. Пък и по-голямо крадене. Сега вие крадете от времето ни, от нашето време Господин Полицай. Времето, което неумолимо си тече, а ние сме си във все същия батак. Сега пак ще ви кажа за кой ли път:

 

1.       Господин Полицай, ВИНАГИ ЩЕ СЕ КРАДЕ И ТО С МИЛИАРДИ, ДОКАТО ТАЗИ ДЪРЖАВА И ТЕЗИ ОБЩИНИ СЕ ЗАНИМАВАТ ПРЯКО С ИКОНОМИКА. ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ТОЗИ ПРОЦЕС, ТЪЙ КАТО НЕ КОНТРОЛИРАТЕ П Р И Ч И Н А Т А. За бога толкова ли сте тъп, че да не можете да разберете това?

2.       Вместо да разчитате на свободната воля на всеки един от нас, вие разчитате на страха от наказание, който да ни накара да бъдем по-добри. И няма как да бъде обратното, нали сте полицай все пак, за каква свободна воля говорим, я раздавайте шамари и толкоз…

3.       Вместо да отстраните ВЪЗМОЖНОСТИТЕ за крадете, вие като Батмат искате да участвате във всяка сделка от името на народа. Ама Господин Полицай, ние не сме ви избрали, за да бъдете търговец, а да бъдете Полицай, пардон, Премиер. Вашата работа не е да търгувате и да „спестявате” пари на народа. Нямам нужда от такива „спестители” като вас. Нямам нужда от никакви „спестители”. Не ви плащам данъци, за да изграждате строежите на живота си!

4.       Ще ви дам само един показателен пример – Клинтън и Блеър станаха богати, след като напуснаха властта, докато нашите изроди политици стават богати само тогава, когато са на власт. В цивилизованите държави ставаш политик, за да може да използваш създаденото вече име, когато напуснеш властта. При нас всеки идва с идеята ДА КРАДЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, КАКВИ СА ДЕКЛАРИРАНИТЕ НАМЕРЕНИЯ. ЗАТОВА НЕ ВЯРВАМ НА СЕГАШНИТЕ УПРАВНИЦИ, КАКТО И НЕ ВЯРВАХ И НА ПРЕДИШНИТЕ И НА ПО-ПРЕДИШНИТЕ. Защото не променят системата, а само сменят „техните” фирми със „свои”.

5.       Стотици хиляди хора са хвърлени да се борят с последствията, вместо да се изкорени причината. Какво правите сега – броите изпушените цигари на цигарджията, изпитите чаши на алкохолика или погълнатите дози на наркомана и ги заплашвате с пръст, че ще ги накажете. В същото време чиновниците изяждат всеки ден по 2 километра магистрала! Да всеки божи работен ден, излишната част от българското чиновничество ни струва 2 километра магистрала. Това не са ли повече от 500 километра на година? За какви 30 километра ни говори Премиерът за тази година? Това не е ли лицемерие. „ Давам ви повече от тези, които са управлявали преди мен – на ви 30 километра магистрала, ама няма да ви кажа, че заради мен не са построени още 500”. Баси и логиката! Да не говорим за бъркотията и трудностите, които създават на бизнеса. Ще върнете в бюджета 20 милиона за 1 година от полицейските си акции и ще загубите повече от 2 милиарда, като храните за наша сметка армия от чиновници. Много ефективно, няма що! Това как ще го наречете по друг начин, ако не най-голямата кражба. И тя се извършва пред погледа ни ВСЯКА ГОДИНА. В Същото време вие ни спирате за превишена скорост, за неправилно паркиране… Много удобно е да се дискутират несъществени въпроси, за да може през това време някой чиновник или най-вече политик да краде милиони, като разпределя нашите пари на свързани с него фирми.

6.       Господин Полицай, никой досега в България не е контролирал чиновниците и политиците в такава степен, че да минимизира кражбите в някакви обществено приети рамки.  И това е така, защото СИСТЕМАТА поражда толкова много ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА КРАДЕНЕ, че не вие, даже и Батман и Супермен да дойдат с обединени усилия нищо няма да могат да направят. Нали си спомняте от филмите – тези двамата се борят с престъпността на улицата, както вашите полицаи, ама доста по успешно. Въпреки това те нямат МОЗЪК да се борят с другата престъпност – тази на милиардите, не тази на кокошкарите. Или може би възможностите на режисьорите са такива или на зрителите. То, ако не им говориш за улична престъпност, а за нещо друго, я те разберат я не.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195324
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031