Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2010 12:58 - За Фалун Гонг
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 667 Коментари: 1 Гласове:
1



Гледах случайно един клип за Фалун Гонг. Китайската гимнастика на тялото и душата. Преди време, да кажем преди повече от 10 години се възхищавах, как в 6 часа сутринта по градините и парковете в градовете на Китай, толкова много хора правят гимнастика. Това е добро начало на деня си казвах тогава.

Последователите били почти 100 000 000 души! И сега били преследвани. Как пък нашите средства за информация не ни информираха, че има такова нещо? Виж всяка вечер ти казват, че щяло да има поскъпване на цените на парното и тока. Само това приказват вече 20 години. Не, че не е важно, по-важното е да се насажда страх.

Та именно тази гимнастика била вече забранена в Китай и се преследвала по различен начин. Защо? Интересно. Защото правели гимнастика! Не е ли добре да се прави гимнастика сутрин рано? Може би обстоятелството, че това се прави публично е притеснило китайските власти. Всяка публична организираност, би трябвало да притесни казионните власти. А не могат ли китайските ръководители да използват това движение, за да стане Китай още по-силен и успешен? Да не би някой от тях да е установил, че тази гимнастика ще направи ПАЗАРА НА ТРУДА НА КИТАЙ ПО-СКЪП? Сега стотици милиони китайци се блъскат по за 100-150 долара на месец. Нещо като в България, само че китайците наистина се „блъскат”, за разлика от нас. Вероятно са установили, че именно последователите на Фалун Гонг са по-големи тарикати и не искат да се „блъскат” за 150 долара по китайските фабрики. Та такова обяснение си давам аз за себе си.

 

Та, ставаше дума за гимнастиката. Какво ще стане, ако всеки си практикува Фалун Гонг у дома? Дали някой ще разбере? Нали все още китайските управители не са поставили камери за видеонадзор по китайските домове. Какво им пречи на китайците да си практикуват в къщи?

Ето, показността винаги дразни. Винаги предизвиква реакция, винаги някой е против и винаги на една организираност се противопоставя друга.

И всеки, независимо от това, какви са намеренията му си търси привърженици. Абсолютно всеки, независимо от това дали се казва Исус, Мохамед, Буда, Муун или Хонгджъ. Това не се харесва на тези, които управляват света. Защо? Защото се е появила сериозна конкуренция за нашите мозъци. И тъй като в тия работи няма правила, да кажем както на пазара, може да се използва цялата сила на държавната машина да се унищожи конкуренцията. Тя държавната машина трябва да се занимава с нещо. Ако не воюва с външни врагове, трябва да си намери вътрешни такива. Иначе какво да правят всичките тези милиони служители, които освен да млатят с палките друго не знаят. Трябва да им се намери работа, да се чувстват ангажирани, за да не правят по-големи глупости.

А за Китай какво да кажа? Добре е, че през хилядолетията, китайците са насочвали излишъка от енергията си към самите себе си, дори и отрицателната. Така периодически се малтретират и самоунищожават. Философски погледнато това е добре за света. Само си представете, че културната революция, правена от един психопат с трибуквено име беше насочена не към народа на Китай, а към света? Господ си знае работата. Най-големият сам си създава проблеми, за да не пострада целокупното човечество от неговата големина.

А между другото, гимнастиката си я бива. И помага.




Тагове:   гонг,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kolevdobri - Направо си е политически проблем.
17.07.2014 13:12
http://www.epochtimes-bg.com/2012-03/2012-08-10_02.html


Да сте чували такава новина по националната телевизия или по другите "национални" медии?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195278
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031