Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2010 10:49 - ПРОГРАМАТА 2
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове:
1



1.     Трябва да сме убедени, че участваме в едно честно състезание, където правилата са толкова прости и ясни, че не е необходимо да имаш специализирано образование, за да ги познаваш и прилагаш. Нещо като бягането на 100 метра – сигнал и след това нека по-добрият победи! Ролята на държавата е да гарантира, че шампионът не е посетил някоя лаборатория или аптека, за да получи „технологично” предимство.

2.     Трябва да имаме право ние самите да решаваме колко от това, което сме изработили да оставим за себе си, колко да отделим за близките си и колко да дадем на другите. Всичко друго е нарушение на свободната воля и рано или късно се отразява гибелно на цялото общество. Мераклиите за даване ще стават все по-малко, а мераклиите за получаване – все повече. Нещо като сегашното ни общество.

3.     Повечето усилия в полза на обществото да означават и повече права за този, който дава и по-малко за този, който получава.

4.     Излишната енергия може да се използва градивно, но може да се използва и разрушително – всичко зависи от ПРОГРАМАТА

5.     Да се концентрираме преди всичко на собственото си АЗ. Да го уважаваме и балансираме. Не трябва постоянно да гледаме в двора на комшията. Нашият ни стига. Но ако погледът в чуждия двор ни даде идеи за усъвършенстване на нашия, без това да доведе до чувство на неудовлетвореност от успеха на комшията – това е нещото, към което трябва да се стреми всеки един от нас. Дали ще успеем не е толкова важно – дори и опитът е сам по себе си успех.

6.     Омразата, завистта, ревността раждат само насилие, смърт и разрушения – в тялото и в душата ни. Страда и светът около нас. Защо тогава да мразим, защо да завиждаме и защо да ревнуваме? Ако не друго, поне да икономизираме понятията и да си кажем, че НЯМАМЕ СМЕТКА да го правим.

7.     Ако го правим, бягаме от себе си, не уважаваме себе си и нанасяме вреди както на себе си, така и на околните. И рано или късно ще се наложи да плащаме. Защото освен писаните има и кармични закони, които постоянно пренебрегваме.

8.     ПРОГРАМАТА е тази, която трябва да ни направи по-силни физически и духовно, по-отворени към света и към идеите за усъвършенстване и развитие.

9.     В настоящият момент нашето общество изпълнява ПРОГРАМА за омаломощаване на българската нация – в икономически и духовен план. Имам чувството, че нещо ни смуче енергията. Нещо вътре в нас самите. И си задавам въпроса, АКО МОЖЕМ ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ НЕГАТИВНА ПРОГРАМА, КАКВО НИ ПРЕЧИ ДА СЪЗДАДЕМ И ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ ПОЗИТИВНА ПРОГРАМА? Първо в рамките на нас, самите и после в рамките на обществото.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223193
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930