Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2010 13:42 - ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА МАГИСТРАЛИ, ЗА БЕЗРАБОТИЦАТА И ЗА ЕФЕКТА ОТ ВСИЧКО ТОВА...
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 794 Коментари: 0 Гласове:
1



1.     Г-н Премиер, за първия мандат ни обещахте приблизително 150 километра магистрали.

2.    
Това е малко г-н Премиер! Искам да обещаете 500 километра магистрали и околовръстното на София - окончателно завършено и да го изпълните. Пари има предостатъчно в бюджета. Въпросът е за приоритетите ви. Вашите и Нашите.

3.     Как да стане ли? Ето как.

4.    
Признавам, че екипът ви успя да договори по-разумни цени за строителството на километър магистрала, макар, че условията за строителство, между Стара Загора и Карнобат са „песен” за разлика от условията за строителство на магистрала Люлин или например, пресичането на Кресненското дефила или трасето от Ябланица към Ловеч.

5.    
Признавам, че сте по-голям „строител” от г-н Станишев, въпреки, че ако бях на ваше място не бих се сравнявал с него, нито пък бих давал за пример колко километра магистрали строи Холандия или Испания, защото изходната база за сравнение с тези страни не е в наша полза.

6.    
Признавам, че всички получиха по парче от тортата – гърците, г-н Божков, други български фирми. Признавам, че добре подредихте пъзела, защото никой от спечелилите от лотовете не „повтори” победата си в някой от следващите лотове. Стана нещо като в Македония. Там правителството така умело разпределя порциите, че всеки от двамата основни играча на пазара - фирмите „Гранит” и „Маврово”,получават своя пай и всички са щастливи.

7.    
Признавам, че това, което сега прави правителството е горе долу същото, което прави правителството на Швейцария и Германия. Държавата строи магистралите.

8.    
Признавам, че начинът на строителство, поддържане и експлоатация на пътищата в Швейцария и Германия ми харесва повече, отколкото в Италия и Хърватска. Тези постоянни спирания за плащане, тези натрупвания на автомобили и тези свръхразходи за отчитане на пътните такси в тези две държави не ми харесват особено много, но това е друг въпрос вече.

9.  
Сега е ваш ред да признаете един очевиден икономически факт. Вие плащате пари на твърде много бюрократи. Можете да освободите 50 000 държавни служители, така и така те работят нискокачествено и неефективно. Въведете електронното правителство, а някои услуги можете да ги предоставите за извършване от частни лица. Като спестите 2 000 000 000 лева всяка година от бюджетните свръхразходи за бюрокрация, можете спокойно да разчитате, че през следващите години ще се получи следното:

10.                       Ако вложите тези пари в инфраструктурата на страната, ще имаме минимум 500 километра магистрала на година. Ще имаме подобрена инфраструктура в градските и селските райони и по-добри условия за работа на икономическите субекти.

11.                       Ще се намали до минимум безработицата в следващите години, тъй като се знае, че основната част от безработните са нискоквалифицирани или трудно поддаващи се на квалификация хора, които могат да бъдат използвани за нещо, което те ще извършват по-пълноценно, отколкото да се мъчат да се учат да пишат на компютър.

12.                       От друга страна, освободените държавни служители ще станат част от кандидатите за работа в частния сектор и така ще се повиши конкуренцията за работните места. Една част от тези служители ще преоткрият истинското си призвание, което не е било възможно да се разкрие, като се работи на държавна служба и те самите ще допринесат повече ползи на обществото.

13.                       След време самите държавни чиновници, които вие сте уволнили, ще ви бъдат благодарни за това решение, защото сте им помогнали да направят нещо, за което те са нямали нито сила, нито решителност нито воля да направят – да преоткрият истинските си възможности в борбата за оцеляване в частния сектор. Това ви го казвам от собствен опит.

14.                       Обществото ни ще стане по-богато и проспериращо само от една такава трансформация на държавни чиновници в служители в частни фирми. Огромна полза за всички нас! Така ще се намали и административният терор над бизнеса и страната ни ще бъде класирана в по-предни позиции по всички икономически показатели.

15.                       Парите ще отиват за по-благородна кауза, отколкото за да се пречи на бизнеса да работи. Тъкмо обратното, това ще ускори икономическото развитие на страната, ще намали цената на превозите, ще увеличи бързината на стокооборота, при равни други условия, ще се намалят разходите – пари и време, за предвижването от една до друга точка в страната.

16.                       Ако направите това и покажете на данъкоплатците, че милеете за парите им, няма да имате нужда да поддържате толкова голям репресивен апарат, за да прибира насилствено данъци и който да се „грижи” за приходната част на бюджета. За мен лично ще бъде въпрос на чест да плащам данъци на държава, която демонстрира повече отговорност при харченето на моите пари. А не както сега, когато нареждам превод към бюджета, да ви тегля по една майна на всичките.




Тагове:   магистрали,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217325
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930