Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2010 11:27 - РЕФОРМА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА? РЕФОРМА В МВР? Губим си времето!
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 877 Коментари: 0 Гласове:
1




Нищо повече не може да се направи в рамките този икономически и социален модел на обществото.

 

1.     Това е все едно да искаме танкер от 100 000 тона да плава в езерото Сребърна.

2.     Реформирайте икономиката и всичко ще си дойде на мястото.

3.     Ако имаме силна икономика, няма да ни е необходима съдебната система, която имаме сега, нито полицията в този й вид.

4.     Когато хората са ангажирани да правят пари и са надмогнали битовизмите си, съществено ще намалее обикновената, битовата престъпност.

5.     Престъпността на „големите пари” се репродуцира от властта, от действията на правителствата, съдебната система и  полицията и тайните служби. Колкото по-малко пари преразпределя правителството, толкова по-малко ще се краде на държавно ниво.

6.     Държавата преразпределя прекалено много пари, върху които няма надежден контрол при харченето им. В този модел на икономика, никога няма и не може да има надежден контрол за разпределение на парите на данъкоплатците.

7.     Липсва надежден механизъм за определяне на приоритетите за разходването на пари.

8.     Насилието и ограниченията наложени от правителството и желанието на властта да контролира слабостите на хората създават основата за развитие на престъпността на „голямо”.

9.     Нека да ни е ясно, никое правителство не може да изкорени употребата на наркотични вещества и проституцията. Всеки опит тези дейности да бъдат поставени под контрол, създават нови и нови поколения богати мафиоти, които печелят от намесата на държавата. Всяка намеса на държавата оскъпява ползването на такива услуги и стоки и пълни джобовете на мафията с пари. Така държавата прави мафията богата. После иска пари от нас, за да се бори с нея. Всъщност кой е мафията? Този който създава мафията или самата мафия?

10.                       Американците разбраха това по време на сухия режим. За няколко години, лицата, търгуващи с алкохол станаха най-богатите хора на Америка, но така и не се стигна до драстично ограничение на консумацията. В един момент държавата се усети, че сама е организирала забогатяването и създаването на поредната порция мафиоти и премахна забраната. Сега е на ред да се легализира консумацията на наркотици и проституцията. Тогава няма да има нужда от толкова ченгета, прокурори и съдии които да бдят за моралните ценности на обществото. Бюджетът ще си отдъхне от този гнет.

11.                       В страната липсва убеждението, че трудът е основната ценност за обществото.

12.                       Липсват цели, които обществото да следва. Образованието не изпълнява никакви социални функции. Само налива куп информация в детските глави.

13.                       Вижте Швейцария или Ирландия. Ако имахме толкова свободни икономики, нямаше да имаме нужда от стотици хиляди служители, които да ни „пазят”.

14.                       Нямаме нужда от пазители, а от това да бъдем оставени на рахат.

15.                       Нямаме нужда да издържаме престъпници в униформи.

16.                       Нека да направят нещо полезно за обществото, вместо да се размотават по улиците и да се чудят как да си убият времето. И за това трябва да им плащаме заплати.

17.                       Трябва да признаем, че хората са така устроени. Няма съвършенност и самият Създател ни е направил такива. Не можем да очакваме, че ще бъдем идеални на улицата, в службата или в къщи.

18.                       Ако следваме стриктно законите, то всички ни сме за наказание. Въпросът е да наказваме най-големите отклонения от правилата, а не всички. Иначе нищо няма да направим. Нито имаме ресурс нито е икономически оправдано да се наказва всяко отклонение от нормите. Всъщност правителството има сметка всички да сме уязвими. Тогава забравяме да поискаме най-важното нещо – свободата си.

19.                       Някакъв дядо давал квартира по за 5 лева за любовни срещи. Върху него се стовари цялата строгост на закона. Държавата загуби милиарди от продажбата на занижени цени на Булбанк, БТК, Нефтохим и на други обекти, от търговията с държавен дълг и никой на никого не потърси сметка. Съдебната система поиска сметка за 5-те лева на 80 годишен старец! Голям проблем, голяма работа станала! И се задвижи системата и осъдиха стареца за това „гнусно деяние”. И за такава дейност съдиите искат пари от нас! Бил спазен закона! Не думай!

20.                       Ако либерализираме икономиката и основен движещ фактор стане природния потенциал на обикновения гражданин, всички тези халогъзници, които сега издържаме с изпоизтънялите си доходи ще останат без работа. Няма да имат и формално основание за да получават заплати. Като няма икономическа престъпност, половината от тези стотици хиляди хора няма да има от кого да ни „пазят”  ще трябва да се хванат някъде на работа.




Тагове:   МВР,   реформа,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194673
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031