Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2011 07:33 - Конституцията ни - хубава работа, ама българска!
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 563 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.11.2011 23:59


 

„Чл.7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.”

 

Нека да поразсъждаваме малко. От казаното по-горе става ясно, че държавата отговаря само за вреди, които са причинени от незаконни актове. Как мислите, при толкова много юристи в различните структури на държавата, дали можете да си представите, че държавата ще се „прекара” да ни причини вреди с незаконни актове? Естествено че не.

 

 Всички актове, с които тя причинява вреди на своите граждани, са ЗАКОННИ.

 

По принцип българската държава причинява ВРЕДИ на своите граждани от самото й създаване, та чак до наши дни. Всички икономически, социални и други показатели, които измерват качеството на живота, сочат, че благодарение на това „усърдие” от страна на българската държава, нейните граждани живеят най-лошо, в сравнение с европейските страни.

Държавата ЗАКОННО ни принуждава да ползваме организираното и управляваното от самата нея, здравеопазване, социално обезпечаване, сигурност и образование.  Тя напълно ЗАКОННО ни взема насила парите и в една напълно несправедлива размяна, ни предлага пародия на здравеопазване, пародия на социално обезпечение, пародия на сигурност и защита на правата на собствеността и пародия на образование.

Основна причина за състоянието, в което се намираме е лошо организираната ни и крадлива българска държава, за времето на последните малко повече от 130 години. А през всичките тези години, народът ни само е стоял отстрани и е гледал как го прекарват.

Няма спор, народът ни е и красив и работен и толерантен. Но основен негов недостатък е това, че очаква някой отвън да му подреди къщата. Само си представете - 250 хилядна руска армия воюва срещу империята /изключвам Кавказкия фронт/, а българският народ е „отделил” за тази кауза едва 0.1% от населението си. Всички други чакат да видят какво ще се случи и ако може даром да получат свободата си. Все едно руската армия е дошла да донесе свободата на монголския народ, а не на българите. Такава безучастност към каузата на собствената си свобода е показало населението ни, че ако не са проявите на героизъм от българските хайдути или техните потомци при боевете за Шипка, би трябвало да умрем от срам, заради демонстрираната апатия от местното население по това време. И за да си пишем някакъв принос в тази война, самозвани автори ще ни убеждават, че да посочиш пътеката през планината на руснаците е голямата работа, която е довела до спечелването на войната. Доста жалко, наистина.

Бях свидетел и участник в събитията, които се разиграха по време на Виденовата зима. Защо по дяволите, трябва да започнеш да получаваш по 5 долара на месец, за да размърдаш дебелия си задник и да си поискаш отнените от правителството права? Толкова ли те МЪРЗИ или се СТРАХУВАШ да си поискаш правата и да ги отстояваш? Какъвто и да е отговора, резултатът не е в полза на народа на българите.

Българските правителства продължават все така лесно да манипулират народа си. Той пък продължава да няма големи претенции, нито пък полага каквито и да са усилия да работи за тяхното осъществяване.  

Народът български трябва да прояви малко повече активност в качеството си на СУВЕРЕН, за да не може собствената му държава да му причинява ВРЕДИ и то напълно ЗАКОННО.





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196370
Постинги: 6870
Коментари: 4297
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031