Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2020 21:06 - Първото Наблюдение На НЛО На Луната Се Е Случило През 1668 Г. И Е Записано В Архива На НАСА
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 740 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 20.09.2020 21:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Първото Наблюдение На НЛО На Луната Се Е Случило През 1668 Г. И Е Записано В Архива На НАСА


imageHAF11 Септември 2020 Г.

През Средновековието виденията за странни събития почти винаги се приписват на Бог или на свръхестественото. Това, което хората не можаха да обяснят, веднага беше издигнато в статуята до божественото.

С напредването на обществото и с появата на нови технологии всичко започва да се променя и критичното мислене бавно завладява обществото.

Преминавайки в ранния модерен период на 17 век, хората започват да търсят все повече и повече науката и звездите за отговори. Възникнаха нови въпроси, на които божествената и религията не бяха в състояние да отговорят.

image

С изобретяването на пречупващия телескоп през 1608 г. хората са обсебени от звездите, търсейки отговори в небето. Търсенето на нощното небе за улики, които биха помогнали да се отговорят на въпроси, които остават без отговор векове наред.

 

Когато хората започнаха да използват телескопи, те започнаха да виждат неща, които не можеха да обяснят. Изтънява в нощното небе, нещата на лунната повърхност.

Едно от най-интересните наблюдения на НЛО на повърхността на Луната се състоя през 1668 г., когато колониалният проповедник Памук Матер видя странна форма на повърхността на Луната.

Според съобщенията се смята, че Котън Матер е казал, че е гледал през телескопа Луната и е видял летяща светлина над повърхността на Луната.

По-интересното е, че ако не беше НАСА, това наблюдение на НЛО щеше да се окаже забравено.

Ако отидете в хронологичния каталог на съобщаваните лунни събития на НАСА , ще откриете, че през ноември 1668 г. проповедникът на Нова Англия, преподобният Котън Матер каза, че наблюдава Луната през телескопа си и вижда „звездна точка“ на светлината, движеща се върху лунна повърхност.

И макар да не можем да знаем какво е видял Котън Матер през 1668 г., трябва да признаем, че има огромен брой природни атмосферни явления, които могат да се появят като ярки светлини на нощното небе и Матер може да е виждал едно такова събитие.

 

Също така е добре известен фактът, че има редица земни феномени, които могат да се „материализират“ по начин, който изглежда като светещи топчета светлина, и гледани отдалеч и през телескоп, могат да изглеждат като звезда.

Днес например има много хора, които са виждали обекти, които не могат да обяснят, докато наблюдават Луната от задния си двор.

От мистериозни обекти с форма на чинийка до светлини и сенки, движещи се на Луната, наблюденията на НЛО на естествения спътник на Земята се превърнаха в нещо обичайно .

Важен е обаче фактът, че видна религиозна фигура като Котън Матер ще продължи и ще докладва за такова наблюдение не като видение от Бог, а като астрономическо събитие. Като неизвестно събитие.

След наблюдението на Mather от 1668 г., повече хора започнаха да съобщават за странни неща на Луната.

През 1783 г. астрономът сър Джон Хершел (човекът, който е открил планетата Уран) съобщава, че е виждал ярки светлини по време на затъмнение - с приблизителна яркост +4.

Четири години след това, през 1787 г. сър Джон Хершел съобщава, че е виждал предмети, светещи като „изгарящи въглища“ на лунната повърхност.

През 1784 г. астрономът Роял, преподобният Невил Маскелин - докладва на Кралското общество, че е виждал „светлини в тъмната част на луната“.

През ноември 1821 г. сър Джон Хершел отново съобщава, че е виждал странни светлини „три пъти последователно“.

За повече посещение: NTRS.NASA.gov  и това .

Справка: Ancient-code.com




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39748087
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031