Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3222653 Постинги: 6928 Коментари: 4323
Постинги в блога
2 3 4 5  >  >>
 https://www.actualno.com/moresport/asen-vasilev-shahmatyt-za-deca-moje-da-byde-podpomognat-po-uspeshnata-ni-programa-za-sport-i-izkustva-v-uchilishtata-news_2205048.html

Асен Василев прави изявление, колко полезен бил шахматът. Той щял да помага чрез някакви програми, спорт, морт и някакви изкуства. Абсолютни бъркотии, изръсени от уж умен човек. Който иска, може да прочете тези простотии, активирайки линка по-горе.

Отново и отново давам за пример Армения. Ако шахматът помагаше на държавата, Армения нямаше да е бедна и изостанала.

Там шахматът е задължителен предмет в училищата.

Това е игра за пенсионери, които са завършили трудовия си цикъл и в края на живота си може да си поиграят на шах, табла, карти и т.н. Игри за губене на време.

От няколко дни търся електричар, да ми върже електромера. Няма

Търся специалист по мазилки. Ама няма.

Търся някой, който да ми направи банята. Няма.

Търся добри техници за колите, които да си свършат добре работата без да им вися над главите. Няма. 

Компромиси след компромиси.

Бизнесът има нужда от 50 000 ИТ специалисти. Търсят се заварчици, кофражисти, инженери. За летния сезон на Черноморието се търсят между 40 и 60 хиляди рецепционистки, чистачи, работници в кухнята, сервитьори, бармани, шофьори и какви ли още не специалности. Спасители на плажа не достигат.

По магазините в София са разлепили обяви за търсене на касиерки и служители. Медицински сестри няма. Затварят болници, заради липса на лекари. Учителите са на средна възраст, близко до пенсионната.

Да продължавам ли?


ИМА ЛИ НЯКОЙ, КОЙТО ДА ТЪРСИ ШАХМАТИСТ?



Категория: Политика
Прочетен: 9 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 10:44
 Да, ама парите отиват не за магистрали, а за бомби.





Човекът е много тъпо същество. Америка се нуждае спешно от подобряване на инфраструктурата си. Много от пътищата и мостове са правени преди няколко десетилетия и имат нужда от подобрение. Но това изглежда не е важно за американците.  Важното е да гърмят бомбите.


Защо им са на американците 11 самолетоносача? Целият свят няма толкова самолетоносачи, колкото има САЩ! Държавата дължи 31 000 000 000 000 долара, а всяка година, същата тази държава харчи по 700 000 000 000 долара за армията.

Ако толкова мислят за собствената си сигурност, защо американците не разчитат на опълчението? Не, те подготвят редовна армия и още по-лошо, частни армии, които да превземат света.

С какво САЩ са по-добри от Русия в това отношение? И двете държави имат частни армии.

А Украйна? Тя няма ли частни армии?

А ние, балъците трябва да подкрепяме държави, които имат частни армии.


Утре ще акостира някой самолетоносач на наше пристанище и ще трябва да подписваме нов неизгоден договор за Маришките централи, за строителство на АЕЦ, за покупка на Бредли-та или за самолети за милиарди.

Помислете.
Категория: Политика
Прочетен: 3 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.04 23:21
 Каква е работата на правителството и на НС?

Да обезпечат приемането и спазването на такава нормативна уредба, която да гарантира бърз и траен икономически растеж.

Правят ли това? НЕ, НЕ ГО ПРАВЯТ.


А с какво се занимават?


ЗАНИМАВАТ СЕ ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС. И КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ?

  1. Цялата енергетика е в криза. Държавата е собственик и в същото време взема решение за харчене на десетки милиарди левове, неудачно, разбира се;
  2. Ж.П. транспортът е в криза, защото Държавата е собственик и оператор на мрежата едновременно. Стотици милиони потъват и там;
  3.  Здравеопазването е на принципа на комунистическия казан - кой внесъл пари, кой харчил, куче влачи, диря няма. Мрем като пилци;
  4. Образованието ни е кърш. Всяка реформа тук опира до заплатите на учителите и евентуално, до ремонт на училищата. Ако гледаме крайният продукт - ученикът, резултатът е слаб;
  5. Сигурността - милиаради, а накрая нищо. Границите разградени, хора от службите работят за престъпниците. Имаме мераклии за пенсии, а не за работа. Единственото нещо, което тази система произвежда е, МЛАДИ ПЕНСИОНЕРИ;
  6. Социално дело - и тук комунизъм. Кой колко плаща, колко получава - никой нищо не може да разбере. Накрая бюджетът плаща основната част от пенсиите;

Всичко това е бизнес, който не би трябвало да се върши от държавата. Не би трябвало, ама се върши. Защото политиците не могат да крадат от частното или поне е по-трудно. От държавното може. Някак си по-безопасно е.

Какво е предложението ли?

Държавата да се изтегли в кратък период от време от икономическата активност и да започне най-после да се занимава с това, КОЕТО Й Е РАБОТА - да осигури прозрачни условия и конкурентна среда на бизнеса.

Категория: Политика
Прочетен: 4 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.04 10:09
 https://www.bloombergtv.bg/a/8-novini-ot-sveta/129569-barziyat-rastezh-na-slanchevite-paneli-v-kitay-se-zabavya-zaradi-problemi-v-mrezhata?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push


За да добиете представа за какво става дума, за сравнение, АЕЦ Козлодуй, която дава над 40 % от електричеството за страната, е с обща сумарна мощност от 3,7 гигавата от планирани 6 блока. 

След 2006г., работят само два от блоковете - 2 гигавата.

Какво излиза, че китайците са пуснали в експлоатация електрически слънчеви панели, в равностойност на 109 централи като АЕЦ Козлодуй. Ето това е мащаб!

Вместо това, на България й се случва договорът с Боташ, с Уестингхаус, с американските ТЕЦ-ове, с глупостите около ПАВЕЦ Чаира, Турски поток и още какво ли не, които костват милиарди. Много милиарди.


Категория: Политика
Прочетен: 2 Коментари: 0 Гласове: 0
 https://bnr.bg/post/101978146/zelenski-podpisa-novia-zakon-za-mobilizaciata

Преди години гласувах за него. Исках той да успее. Мина ми през ума приказката, която казва: Внимавай какво си пожелаваш, но ентусиазмът ми беше в повече и си пожелах Зеленски да стане президент. Какво по-лошо може да се случи на страната, след Янукович и Порошенко? Оказа се, че може.

Явно можело и по-лошо. Колкото и Порошенко да беше неудачен избор за президент, все пак нямаше такава касапница в Украйна, каквато е сега. Конфликтът беше позиционен в Донбас. Крим беше отписан от украинците, които не изстреляха нито един куршум, за да го защитят. Просто нямаше кой да го изстреля.

Сега играта загрубя. Стотици милиарди долари отиват на вятъра и още по-лошо, отиват за рушат и съсипват. Стотици милиарди.

Рано или късно, все се стига до преговори. Виждали ли сте мексикански петли след бой? Ето на това му викат, изглеждат като кълвани петли. Стоят и не знаят какво се случва. Бой, бой и накрая умората и раните идват в повече. Едва тогава тъпият мозък загрява, че така не бива.

А знаете ли кое е най-лошото? И двамата президенти са дребни хора. Чисто физически. Това са комплекси. Никога не трябва народът да избира дребни хора да го представляват.

Помислете си за генерал Де Гол, Митеран, Хелмут Кол, Роналд Рейгън... Това са големи хора - и физически и духовно.

Помислете си, какво могат да направят дребосъците? Хитлер, Мусолини... Дребосъци.

Сега двама дребосъци, с комплекси за малоценност, карат милиони да страдат, а милиарди да плащат милиарди заради егото им.

Та, време е Зеленски да си ходи. Явно е, че Путин няма да си ходи. Поне засега. Искаме или не. Харесва ли ни или не. Няма никакво значение. Фактите са такива. Историята показва, че във военно време, вождът, секретарят или императорът на Русия става още по-силен. Такива са фактите. И тъй като другият не иска да отстъпи, трябва да го отстъпят. За съжаление това ще стане след хиляди и хиляди нови жертви и милиарди и милиарди харчове. Харчове до изтощение.

Първият сигнал, който получих и това ме настрои против Зеленски беше, когато той НЕ НАЗНАЧИ Саакашвили за премиер на Украйна. Със сигурност, въпреки, че Саакашвили и Путин се мразят отдавна, той щеше да реформира Украйна така, както това направи с Грузия. Със сигурност, щеше да ликвидира огромната корупция в Украйна и щеше да направи така, че олигарсите като Коломойски и Ахметов, да нямат влияние върху политиката на страната. Но не, Зеленски не се реши на такъв ход. Може би защото беше решил да сложи и той някой милиард в сметки в Панама и на други места, вместо да оправя положението на Украйна.
Категория: Политика
Прочетен: 8 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 20.04 23:54
 СВО - Специалната военна операция на швейцарците е на практика ПЪЛНОМАЩАБНА и НИЩОНЕПРОВОКИРАНА агресия на великата империя срещу мирната и кротка държавица - Лихтенщайн.

Каква е целта на тази агресия?
Швейцария е настоявала пред Лихтенщайн, да спре да използва швейцарския франк като редовно платежно средство в страната, което излага Швейцария на огромни финансови рискове от девалвация на франка. Но властниците в Лихтенщайн не са се съобразили с това щение от страна на швейцарците.

Швейцарците са поискали от лихтенщайнците, да не изкупуват швейцарски шоколад, който след това да препакетират като лихтенщайнски и да го продават на цял свят, при това в страната няма и една крава и едно зрънце какао. Даже и захар нямат. Ама не, не искат да слушат.
Швейцарците не харесват немския на лихтенщайнците и като се псуват взаимно, не могат точно да определят значимостта на казаното и това много ги дразни. Средствата за масова информация постоянно нагнетяват проблема, следствие на което е спаднал млеконадоя в онази част от Швейцария, която говори на швейцарски. Както вече казахме, в Лихтенщайн нямат дори и една крава и не могат да констатират спаднал млеконадой и това още повече дразни швейцарците. Дори само това да е, те имат пълното право да направят една СВО срещу нахалните лихтенщайнци, изпращайки една рода войска да пие кафе във Вадуц.

Също така, Лихтенщайн предлага на всеки платежоспособен човек, независимо от това, на коя държава е гражданин или поданик, да бъде премиер на страната срещу заплащане, за един ден. Швейцария вижда в този волунтаристичен лихтенщайнски подход опасност за сигурността на Конфедерацията, защото въпросният чужденец, чисто формално може да заповяда на 12-те полицая, с които разполага Лихтенщайн, да завардят 12-те кафенета на княжеството по време на ученията на швейцарската армия, която вероломно и постоянно, нахлува в княжеството, тъй като редовно обърква къде се намира границата между двете държави, поради липсата на ясно очертани маркери. При това положение, швейцарците няма къде да пият кафе, което за тях ще бъде достатъчно основание да си събират партакешите и да се прибират в Метрополията, където да пият въпросното кафе в първото срещнато градче след имагинерната граница.

Хубавото в тези празномащабни "нахлувания" на чужда територия е именно в това, че това са ПРАЗНОМАЩАБНИ нахлувания. Никога СВО не е извършвана на територията на Лихтенщайн от страна на швейцарската армия, използвайки самолети, танкове и гаубици. Нахлуванията са извършвани обикновено от взвод от наборници, с численост от 8 души, които по правило, в мъгливо време често объркват посоките на придвижване и се озовават напълно празномащабно в държавата Люксембург.

Сенатът и Конгресът на САЩ, ЕС, както и цялата международна общност, изразяват своето негодувание и в знак на протест събират помощи за  Лихтенщайн, за да отблъска от време на време нищонепредизвиканата швейцарска агресия. Както знаете, Конгресът гласува днес почти 100 000 000 000 долара помощ за Украйна и Израел, но всички на практика знаем, че в действителност, това са пари, които ще отидат за Лихтенщайн, за да може княжеството да назначи на служба 13-тия много важен полицай в държавата, който естествено заради наличието на човешки ПРАВА в тази държава, ще бъде задължен да си вземе годишен платен отпуск по време на агресията, за да може да бъде способен да отблъсне всяка подобна агресия в бъдеще.
Накрая разбираме, че местен предприемач е решил да отвори 13-тото поредно кафене в държавата, та това е истинската причина за назначаване на 13-тия поред полицай, без повече да го увъртаме и усукваме.

И нещо много важно: Милиони швейцарски мъже в наборна възраст, емигрират от Швейцария в посока Русия и Украйна, за да не бъдат привикани в швейцарската армия. От Люксембург са емигрирали собствениците на 12 -те кафенета, ей така, за всеки случай. Емигрантите швейцарци, обикалят градовете и селата на Русия и Украйна, търсейки най-доброто място за живеене и възможности за материално и духовно усъвършенстване. На тях им се предоставят различни възможности по различни програми за изучаване на руски, украински и иврит, с цел  социализация в тамошните общества.
Категория: Политика
Прочетен: 4 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 21.04 00:02
 Баси и държавата.
Категория: Политика
Прочетен: 3 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 20.04 20:33
 Дори само в едната страна да имаше демокрация, нямаше да има война. Независимо от това, дали става дума за Русия или за Украйна.

Кой щеше да посмее да нападне една демократична, просперираща и богата държава? Тя щеше да има достатъчно сила, за да се изправи срещу опасността.

Вижте Швейцария - малка, но боеспособна страна.

Русия изпрати танкови колони срещу Киев. Украинците дадоха отпор, няма спор.

Но в същото време, милиони украинци и руснаци избягаха от държавите си. Защо бягат? ЗАЩОТО НЕ ВИЖДАТ СМИСЪЛ ДА УМИРАТ ЗА ТЪПИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА, КОИТО УПРАВЛЯВАТ ТЕЗИ СТРАНИ. Ето затова. 

А голямата подкрепа може да бъде "подкрепа". Това, че руснаците гласуват масово на президентските избори /над 80%/ от имащите право на глас, не означава, че там има демокрация. Когато трябва да избереш между Путин и Медведев, това не е демокрация.

А какво ще кажете за Украйна? Това, че има десетки партии, участващи в изборите и много партии в Радата, също не означава, че там има демокрация. Ако имаше демокрация, Украйна нямаше да е една корумпирана страна, в която президентът става още по-богат по време, а не след мандата си.

Това, което се случи преди Майдана, не беше плод на народната воля на мнозинството. Това, което се случи по време на Майдана също не беше плод на народната воля на мнозинството.
Това, което се случи след Майдана и избухналото насилие в Донбас, също не беше плод на народната воля на мнозинството. Никой не пита украинския народ на референдум, дали да ограничи със сила изучаването на руски език в училищата, дали да преименува Дмитрий на Димитро, нито дали да забрани използването на руския език при попълването на официални документи.
Това, което се случваше по медиите от десетилетия наред не можеше да бъде отражение на народната воля, а словоблудство на шепа охранени журналисти от двете страни на границата, раздухващи омраза и нетърпимост между двата народа.

Ето това са причините за войната - липсата на демокрация. Двама политически натрапника от двете страни на границата, решиха да използват ресурсите на стотици милиони хора, за да удовлетворяват личното си его.

Вярно е, че американците си навираха гагата по тези територии през последните десетилетия, но също така е вярно, че кибритът нямаше да свърши така добре работата си, ако съчките не бяха толкова сухи.
Категория: Политика
Прочетен: 5 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 20.04 20:30
 Също така, намалете бройката на хората, които произвеждат стоки и услуги, но при непазарни условия.


Тогава България ще се взриви в добрия смисъл на думата и 10% натрупване на БВП за година ще бъде лесно достижима цел.


Категория: Политика
Прочетен: 129 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.04 16:46
И на този човек не сме му дали изрично пълномощно да ни представлява. 

Кога на този народ ще му уври тиквата най-после. Не вижда ли какво става.

Нито сме президентска република, нито сме премиерна република. Уж сме парламентарна република.


Накрая се установява, че сме еднолична република, нещо като кралство, царство или императорство.

Един човек решава. Всички други сме мишки. Плъхове. Тъпаци.

ЧОВЕКЪТ си е направил партия от 100 000 блюдолизци и продажници и цоцат. И той и те. Цоцат ли цоцат от всички нас.

Останалите са разочаровани, защото за който и да гласуват, все за боклук ще бъде. И не гласуват.

ЧОВЕКЪТ се възползва от тази ситуация. А ЧОВЕЦИТЕ дремят и мрънкат.

Мрънкат и не искат да разкарат ЧОВЕКА от абсолютната власт.

Не са дорасли още за демокрация.





Категория: Политика
Прочетен: 5 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.04 11:44
 Това би било справедливо. Отиваш на фронта на равни начала с мъжете и ето ви равни права и равни задължения.

Балансът между правата и задълженията са като счетоводния баланс. Не може да се различава дори и с една стотинка. Активите трябва да са равни на пасивите.

Така, както активът не може да бъде по-голям от пасива, така и правата не могат да бъдат по-големи от задълженията.
Категория: Политика
Прочетен: 4 Коментари: 0 Гласове: 0
 Китай има над 5% ръст на годишна база за първото тримесечие на 2024г. И Сталинка дава съвет на китайското ръководство, да правело реформи. И то пропазарни.


КОГА СТАЛИНКА ЩЕ ДАДЕ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКОТО РЪКОВОДСТВО ДА ПРАВИ РЕФОРМИ?

И не само разпадаща се България. Разпадаща се Европа има нужда от много съществени реформи във всички сфери на живота.

Дебела Америка също.

А тя се захванала с Китай.
Категория: Политика
Прочетен: 56 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 16.04 23:00
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222653
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930