Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2009 20:11 - За детските ясли, детските градини, училището, университета...
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 724 Коментари: 0 Гласове:
1



Не бива да очакваме, че семейството, като "основна" клетка, може да "произведе" качествен материал - хора, които имат повече плюсове от минуси. Аз си мисля, че именно горните институции /да това са институции/ имат повече значение за възпитанието на децата ни, отколкото семейството.

Даже нещо повече, те би трябвало да възпитават семейството.
Защо?
1. Колко семейства познавате, които отделят по 8 часа на децата си?
2. Ако го правят, от какво се издържат тези семейства, ако отделят толкова време на децата си?
3. Дали имат достатъчно ум даден от природата или познания, получени от специализирани заведения, че да възпитават и учат, дори собствените си деца?
3. Колко семейства познавате, в които децата да не са свидетели на травмиращи конфликти, от различно естество?

Сега разбирате ли колко тъпа е тезата на много от хората, които се занимават с възпитание и образование - служители от детските градини, учители в училищата или преподаватели във висшите заведения, които обикновено казват:

"То семейството не се постарало да възпита детето си, очаква ние да го направим"
Тогава аз им задавам следния въпрос:

А ВИЕ КАКВА СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВАШАТА РАБОТА?

Може би това, което сега правите. Горди ли сте с това, което правите. Какво правите? Ако все пак детето слуша с часове глупавите приказки на неграмотните си и обременени с какви ли не проблеми родители, какво си мислите, че очаква от вас?

Може би си мислите, че има още място останало в детските глави, та да го запълните с вашата ВАЖНОСТ, която нищо не струва после в живота.

НЕ ИСКАТЕ ЛИ ТВЪРДЕ МНОГО? СЕМЕЙСТВОТО ДА ВИ ПРОИЗВЕДЕ КАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ, НА КОЙТО ВИЕ ДА СИ ИЗБЪРБОРИТЕ НЕНУЖНИТЕ ФАКТИ, НАУЧЕНИ ОТ НЕСКОПОСАНИ УЧЕБНИЦИ!

ВИЕ ДА НЕ СТЕ РАДИОСТАНЦИИ, ТА ОЧАКВАТЕ САМО ДА ПРЕПРЕДАДЕТЕ НА ДЕТСКИТЕ ГЛАВИ КУП НЕНУЖНА ЗА ЖИВОТА ИНФОРМАЦИЯ?

Защо в международните класации ВИ НЯМА ДАМИ И ГОСПОДА УЧИТЕЛИ? Дали сте си задавали въпроса какво правите? Извършвате най-голямото престъпление, като ДООСАКАТЯВАТЕ ДЕЦАТА, КОИТО СА ОСАКАТЕНИ ВЕДНЪЖ ВЕЧЕ В СЕМЕЙСТВОТО.

Да се оправдавате, че семейството не ви дава материал е УДОБНО за вас. Да се оправдавате, че заплатите ви са ниски е УДОБНО за вас.

Отговорете ми само на един въпрос: МОЖЕТЕ ЛИ ДА КАЖЕТЕ КОЛКО ДЕЦА ОТИВАТ С РАДОСТ НА УЧИЛИЩЕ? Фундаментален въпрос.

Семейството ли е виновно, че децата ни не ходят с радост на училище?

Също така е УДОБНО да се крием зад това, че програмите са "спуснати" от Министерството и от нас нищо не зависи.

Отговорете ми на въпроса, кое е по-важно "Да знаеш какво е интергално смятане /боже господи и това съм учил/, а да не знаеш къде се намира черния ти дроб, за какво служи и какво да направим, че да ни служи по-дълго? Те самите доктори често не знаят, аз пък искам учителите да знаят!


И още нещо, знаят как се разпада урана /после имало много терористи/, а не знаят как да се опазят от тока и къде да изхвърлят боклука си.

Не забравяйте обстоятелството, че най-много време децата ни прекарват или в детските градини или в училище или в университет. По колко време ние кореспондираме с тях в семейството, час, два...?

Какво очакваме тогава - за 2 часа в семейството, да получат повече, от 6 часа в училище! Това е глупаво.


Лошото е, че обикновено всеки обвинява другия. Училището обвинява семейството, родителите - училището, но трябва да се знае, че докато училището  не престане да малтретира децата като им набива в детските глави ненужни факти и не престане да произвежда "информационни кофи", а не личности, ще продължаваме да бъдем последни в класациите по света.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220373
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930