Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2010 19:56 - Конституцията като "готварска книга"
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1716 Коментари: 0 Гласове:
1



Виж за това не съм се досетил. Конституцията не била готварска книга, за да може всеки да се рови в нея, когато има нужда от рецепти.

1. Кой има правото да се рови в конституцията?
2. Трябва ли някой да има право, за да се рови в конституцията?
3. И защо ни е конституцията, ако там няма наистина РЕЦЕПТИ за по-добър живот?

Там е проблемът, че конституцията НЕ Е ГОТВАРСКА КНИГА. Ако беше такава, щеше всичко да е ясно описано с права и задължения. Да ама българската конституция не е готварска книга. Де да беше така. Готварските книги са много полезни, дават рецепти, за удовлетворяването на нашите вкусови потребности.

Конституцията обаче е вредна, защото деформира общественото възприятие и отнема свободата на личността, като предоставя свобода единствено на държавата. СВОБОДАТА ДА СЕ „ГРИЖИ” ЗА ВСИЧКИ НАС.

Интересно ми е, само аз ли виждам това или хората са наистина слепи и не виждат, че конституцията ограничава основните права на гражданите – правото да бъдат свободни – и икономически и политически, правото да получат физическа защита и защита на собствеността си, правото да участват пряко в управлението на страната. Ние не даваме нотариално заверени пълномощни, когато пращаме свои пратеници в парламента и това е лицемерието на конституцията. Те решават вместо нас, без да сме ги упълномощили изрично за това. И правят какво си искат, в собствена изгода, разбира се.

А резултатът от всичко това е известен – отчуждение на народа от управлението на страната, икономически проблеми, изостаналост…

Във всяка една международна класация се мъкнем като някакви ОТРЕПКИ на опашката. Ако не се лъжа само по свобода на финансовите транзакции сме някъде под 50-та позиция. Всичките други "постижения" са в категорията "Африка".

Дотам ни докара ПАРТИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ. Станахме разногледи - десните са леви, левите са десни, центристите са и леви и десни. Десните не правят друго освен да продават имущество на държавата. Левите намаляват данъците. Десните ги вдигат. Центристите са като някакви арбитри на целия този цирк. И въпреки това продължаваме да ходим на избори, като някакви мазохисти.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220064
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930