Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2011 13:30 - „БИСЕРИТЕ” НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1614 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 20.02.2011 23:40


Нашият министър на образованието без съмнение е учен човек. Доцент, ръководител на катедра, ръководител на факултет, ректор... Не стига, че знае английски, руски и френски, ами знае и египетски и коптски /каквото и да значи това/, старовавилонски и старогръцки.

 

Ето искахме учени хора за министри – има ги вече. Толкова са учени, че мозъкът им тече вече от ушите, защото главата не го побира. Напира да излиза навън!

 

След всичко това се питам: Достатъчно условие за успешен мандат ли е един министър да е учен?

 

Министърът дава интервю за в-к Стандарт. Въпрос и отговор:

Като египтолог как ще коментирате ставащото в Египет?

 Министър Игнатов:

Сърцето ме боли, като гледам какво се случва там. Много е  лошо това, което се чува за разграбени паметници, защото наследството на Египет  е част от културата на съвременния свят. Това, което се случва, е описано в  текстове от края на 3 хилядолетие пр. Хр., когато отслабва централната власт и  Египет изпада в ситуация, където бродещи тълпи от мародери плячкосват богати  райони. Историята се повтаря. Не съм оптимист, че в близките дни ще се прекрати  целият този процес. Притеснен съм от демона на разрушението...

Какво разбираме от казаното от министъра:

  1. Централната власт отслабва, също като преди 5000 години;
  2. Следствие на което тълпи МАРОДЕРИ плячкосват богатите райони на Египет;
  3. Министърът е притеснен от „демона на разрушението”;
  4. Всичко това вече е "описано" в текстове от преди 5000 години!

На практика нашият образователен министър се притеснява от факта, че египетския народ поиска от своя диктатор онова, което му принадлежи по право – СВОБОДАТА. Имам чувството, че министър Игнатов направи аналогия с миналото, като нарече събралите се хора на площад Тахрир – мародери.

 

И сега питам: За какъв к.р му са на министъра и познанията по езици и дипломите и специализацията в Оксфорд, като поставя под съмнение правото на човек да живее в свободна политическа и икономическа среда? Само си представям как този човек ще изнесе лекция на моите деца, като нарече народа на Египет – мародери и ги обрисува като хора, обладани от демона на разрушението! И то само защото са поискали от своя корумпиран и престарял диктатор да подаде оставка! Само защото покрай протестите, някакви лумпени откраднали някакви „камънаци” от преди 3000 или повече години. Много важно!

 

Не е важно колко езика знаеш г-н Министре, важното е дали в твоята глава някога е минавала идеята да признаеш правото на хората да живеят и творят свободно.

МИНИСТЪРЪТ НИ Е ПОКАЗАТЕЛЕН ПРИМЕР ЗА ТОВА, КАК „УЧЕН” НЕ ОЗНАЧАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО „УМЕН”.

Според мен по-добре е да назначим за министър Хитър Петър. Поне няма да ги „треска” такива глупости.



Гласувай:
4



1. анонимен - С поста си авторът потвърждава
20.02.2011 14:53
собствената си некомпетентност за всякакви заключения .... :)))))
цитирай
2. kolevdobri - До Андрешко
20.02.2011 18:45
Като гледам как си се "самокръстил", вярвам че си избрал правилното име, което изразява изцяло същността ти.

Андрешко, българска работа е твоята, ама не от най-хубавите. Нещо от рода на: "Не знам как е, ама не е така".
Можеше да бъдеш по-полезен, ако беше написал с какво не си съгласен и какви са твоите аргументи, вместо да се държиш като дете.
цитирай
3. kolevdobri - Изповед на Буров.
20.02.2011 19:28
Знаеш ли, господин Памукчиев, в това министерство са били министри и най-умните българи – като д-р Иван Шишманов, като Иван Вазов и Константин Величков, но и най-големите профани. Просто това е едно нещастно министерство. То не си изработи една проста, ясна просветна политика, както в Англия, и да кара по нейн метод.
цитирай
4. kolevdobri - Сега демонът на разрушението не се ли премести в Либия, г-н Министре?
27.03.2011 18:25
Следват Бахрейн, Йемен, Иран, Сирия. Бахти и демона. Той бил голяма работа! Кара наред. Кога ли ще дойте и при нас? Чакам го с нетърпение. Аз не съм притеснен от демона на разрушението. Ако става дума за същото, за което говори министъра. Имам чувството, че хората от властта са обхванати от демона на страха. Народите по света проглеждат все повече и повече и искат правата си. Те заявяват, че ако не ги получат доброволно, ще си ги вземат насила. Друг начин не виждам как може на тези тикви, управляващите, да им дойде ъкъла.
цитирай
5. kolevdobri - Преди години се възхищавах на такива "мозъци" като Тодор Вълчев, Любен Беров, Тончо Трендафилов и други.
06.04.2011 17:54
Сега си мисля, че добрата теоретическа подготовка не е необходимото и достатъчно условие за да управляваш добре една структура. Усещанията, дадени от Всевишния, чувството за полезност и рационалност от всяко усилие и не на последно място - желанието и възможностите да ОСИГУРИШ НА ДРУГИТЕ ПОЛЕ ЗА ИЗЯВА. А ако изпитваш удоволствие от чуждите успехи, защото ги чувстваш като свои успехи - ето за такъв стил на управление мечтая. Искам след 4 години прекарани в министерския съвет, всеки един министър да отчете значителни подобрения в неговия ресор, признати от реномирани чуждестранни агенции. Сега - нищо. Само приказки и никакви реформи, които да подобрят имиджа и съдържанието на нашето образование.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195768
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031