Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2011 18:56 - Хората се интересуват от пари и ебане, а понякога мислят и за здравето си.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 3192 Коментари: 6 Гласове:
1

Последна промяна: 27.03.2011 20:05


Но вместо да работят усилено, за да реализират тези свои въжделения, те се занимават с интриги, маловажни неща и постоянно намират оправдание, че не са осъществили мечтите си.

Не знам до каква степен това се влияе и от медиите, защото като четеш някой вестник виждаш само интриги и някакви дребни криминални събития. Нищо съществено и важно, което засяга всички нас. Никакви предложения и решения на основни за икономиката и държавата ни проблеми. НИЩО. Само простотии и дребнавости.

 

1.     Много важно, че някакъв перко откачил и взел заложници

2.     Много важно, че днес умрели 2-ма в някаква катастрофа

3.     Много важно, че полицията написала 2000 акта за липса на сложени колани на задните седалки на нарушители

4.     Много важно, че Бербатов щял да търка резервната скамейка /въпреки, че се радвам на всеки негов гол/

5.     Много важно, че някакъв играч от някакъв селски отбор бил контузен, а треньорът нямал кого да пусне в игра като заместник

6.     Много важно, че някой се хвърлил от 5-тия етаж или се затворил с газова бутилка у дома.

7.     Много важно, че Линдзи Лоън, била „просто „ Линдзи

8.     Много важно каква песен изпяла Лейди Гарга и колко фенове имала в Бука

9.     Много важно какъв парцал облякла някоя тъпа манекенка и колко пари вземала за едно чукане след ревюто

10.                        Много важно, че полицията заловила някакъв педофил, който шетал в интернет.

11.                        Много важно, много важно, много важно.

Според мен, по-важно е да се разбере каква е причината десетки хиляди хора в България да умират всяка година от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт, инсулт, ракови заболявания. Става дума за десетки хиляди хора!!! Да се установят причините и да се работи денонощно за преодоляване на това това състояние.

Според мен е важно това, че в тази държава все по-малко хора работят и все повече хора не работят. Държавата тотално е дестимулирала пазара на труда със своето участие в него.

 

Според мен е важно, че икономиката не върви, кризата ни е хванала за гушата, а тъпата ни егоистична администрация продължава да поставя какви ли не бариери пред бизнеса и държавата продължава да е основен икономически играч, като свива полето на действие на частните интереси.

 

Според мен е важно, че стотици хиляди млади хора изразяват голямо желание да се махнат от тази страна, защото не виждат перспектива за развитие.

 

Според мен е важно това, че милиарди от нашите данъци, вместо да отиват за икономически изгодни и морални каузи в същото време отиват за заплати и издръжка на дебелогъзи чиновници.

 

Според мен е важно това, че беднотията и простотията са като близнаци, но първо се е родила беднотията. Ако успееш да се пребориш с беднотията, няма нужда да се бориш с простотията. Тя ще намалее от само себе си.

 

Над половината от българското население са бедни, другите са неграмотни.

Раждат се все повече получатели на данъци, а умират все повече данъкоплатци. Демографската карта се променя в посока към некачествено население – и физиологически и умствено.

 

А държавата се загрижила, че няколко хора щели да умрат заради несложени колани на задната седалка. Поне да беше попитала дали тези хора наистина искат да умрат и то именно на задната седалка? Толкова ли нямат право да умрат така, както те си искат? Еба ти и шибаната държава. Вместо да си гледа работата, тя се занимава с глупости и интриги и ни пръска парите за глупави проекти. Утре ще поиска да ни сложи и биберони в устата, за да не сгрешим да хапнем нещо, което тя не ни разрешава.





Гласувай:
1



1. kolevdobri - Още важни неща
27.03.2011 20:21
1. Да има или да няма нова АЕЦ в България
2. Ще получат ли най-после в България всички форми на собственост равноправен статут, така както е заложено в конституцията?
3. Ако частната собственост е неприкосновена според конституцията, то публично частната каква е? Прикосновена ли е?
5. Като е неприкосновена частната собственост у нас, защо държавата допуска всеки ден някой да ни я "прикосновава", демек да ни я краде безнаказано?
цитирай
2. kolevdobri - Още важни неща
27.03.2011 20:22
Държавата ще премахне ли най-после привилегиите, основани на длъжност, професия, занятие или бизнес?
цитирай
3. kolevdobri - Още важни неща
27.03.2011 20:24
Държавата кога може да ни гарантира, че това което се произвежда в заводите или се вкарва от чужбина и се продава по магазините, не съдържа свръхдози нитрати, нитрити, различни бои и изкуствени подсладители, стабилизатори, консерванти и други боклуци?
цитирай
4. kolevdobri - Още важни неща
29.03.2011 18:50
Всяка година, всеки един данъкоплатец /тези, които произвеждат БВП на страната/, плаща приблизително по 1200 лева за бюджета на МВР, съда, обвинението и тайните служби. Необходимо е да се дискутира, защо въпреки това, че България е на първо място в Европа по брой на служители по сигурността и реда, страната ни е класирана в компанията на страните от Централна Африка, от гледна точка на защита на правата на личността и имуществото. Ако имаме сигурността на Централна Африка, защо да не започнем да плащаме също толкова, колкото плащат данъкоплатците там? Поне ще ни струва с пъти по-малко. Това е важен въпрос.
цитирай
5. kolevdobri - Още един важен въпрос.
23.05.2011 23:41
След като медиите твърдят, че Плевнелиев е професионалист, не е обвързан с политическа партия и е успешен министър в правителството на Герб, защо България продължава да стои на 112-то място от 136, по възможности за правене на бизнес в областта на строителството. Не е ли това първата работа на министъра - да изготви и предложи на НС нормативна среда, в която участниците в този процес няма да бъдат малтретирани от държавни и общински организации. То не стига, че има криза, ами и чиновниците нищо не правят, за да се намалят тегобите на строителния бизнес. Вместо обаче да се правят правилата - строят се магистрали. Няма лошо, но това е втората по важност задача, а не първата.
цитирай
6. kolevdobri - Още един важен въпрос
23.05.2011 23:44
Там където България е най-слабо оценена - правосъдие и вътрешен ред и сигурност, там шефовете на ведомствата са "бетон" - нямат мърдане. Министри, прокурори и други подобни. Е на това му се вика важен въпрос - как да се разкарат силните фигури, които нищо не правят, за да променят срамния образ на страната ни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214613
Постинги: 6916
Коментари: 4317
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930